Ara vermek bu kadar korkutucu mu gözüküyor dışarıdan?

littlemermaid993

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2018
365
810
18
31
Merhaba herkese. Uzun zamandır yapmakta çok kararlı olduğum ama çevrem tarafından çok garip karşılanan bir kararım var. Birkaç ay sonra 25 yaşına gireceğim. Yüksek lisansımı yeni bitirdim. Lisansın ikinci senesinden beri mesleğim ile alakalı çalışıyorum. Aynı zamanda evden çeviri yaparak ek gelir sağlıyorum. Bunun bir kısmını yurtdışında çalıştım. Sanırım 2012 senesinden beri 1 hafta kış, 2 hafta yaz tatili harici uzun bir tatil yapmadım. Hep 3 günlük, koşuşturmalı, zaten bir kısmının uçakta geçtiği tatiller yaptım. Şu an önümde istediğim gibi kullanabileceğim 6 ayım var. Sonrasında doktora eğitimim başlayacak. Ben bu 6 ayı uzun zamandır hevesle bekliyorum. Tamamen kendime ayırabileceğim, gezmek istediğim ülkeleri ve yapmak istediğim sosyal sorumluluk çalışmalarını zaman kısıtlaması olmadan yapabileceğim bir 6 ay fikri beni inanılmaz mutlu ediyor. Zaten çalışma hayatına çok erken başladım ve ömür boyu da çalışacağım düşünülünce, bu 6 ay bana hiç kayıp bir süre gibi gelmiyor. Hatta itiraf edeyim, hak ettiğim bir zaman dilimi olduğunu düşünüyorum. Hem çalışan hem de lisansı da yüksek lisansı da derece ile bitiren biri oldum. Ailem bu süreçte maddi manevi arkamdalar, dinlenmeyi hak ettiğimi düşünüyorlar. Onlar dışında kime sorsam delirdiğimi, şu an güzel bir kariyerim olduğunu ve bu 6 ayın bunu mahvedeceğini söylüyor. Ben zaten hali hazırda doktora eğitimim için işimden ayrılacağım (çünkü eğitim için ülke değiştireceğim) sadece dinlenebilmek için bu süreyi öne çekiyorum. Dediğim gibi maddi bir problem yaşamayacağım bu süreçte, borcum falan yok, ailem de her zaman destek olur bana. Gerçekten dışarıdan bu kadar korkutucu mu gözüküyor ara verecek olmam? En yakınlarım hariç kimse desteklemediği için, yanlış bir şey yaptığıma dair düşünceler oluşmaya başladı, objektif fikirler almak istedim.

Ne gibi olumsuzluklar olurmuş 6 ay kendinize vakit ayırdığınızda? Hali hazırda zaten doktora için ayrilacaksaniz isinizden ,ha bir kaç ay erken ha bir kaç ay geç....Ama ben gıpta ettim basardiklariniza ve karariniza ,gönlünüzce olsun hersey

Sizi kiskaniyor olabilirler herkesin yasam şartı bir olmuyor..

O yüzden kim ne derse desin boşver onları hayat senin ömür senin. Bol bol gezin anı biriktirin..

Yok kıskanacak konumda değiller. Mesela şu anki amirim en çok karşı olan. Bana doktoraya gitmeden bir hafta önce bırakmam gerektiğini söylüyor. Kaç defa istifa dilekçemi geri çevirdi, en sonunda ortak bir tarihte anlaştık da öyle kabul etti. İş arkadaşlarım da aynı şekilde, lisanstan arkadaşlarım da. Kimse benim heyecanımı paylaşmadı en yakınlarım hariç

doktoraya kabul aldınmı? eger aldıysan herşey hazırsa doya doya tatilini yap derim ama sonrasında doktora başvurusu yapacaksan veya en azından sonuçları beklyeceksen, asistanlık verip vermeyecekleri sıkıntıysa 6 ay kafan zaten rahat edemez.

ya sen böyle anlatınca gayet haklı duruyorsun.
amaaaaa benim gibi zamanında iş sıkıntısı çekenler, para kazanmak zorunda olanlar, bir evi çekip çevirmek için didinenler sadece kendi hayatlarına göre yorum yapıyorlardır yani onları da hoşgör. tamamen iyi niyetlidirler. sen yap tatilini bak keyfine

Ben ilk doğumumda işe ara verdim, çok iyi gelmişti, sıkılmaya başladığımda işe dönme vakti geldi.

Sonra eşim istifa etti, birkaç ay evde kaldı, iş aramadı, çok stresliydi önceki işi, o ara ona çok iyi geldi, yenilendi resmen.

Biz bunun keyfini yaşadığımız için arada deriz 2-3 yılda bir birimiz istifa edelim de dinlenelim diye:))

Maddi olarak zorlanmayacaksanız sorun yok ki zaten.

Çok spesifik bir alanda uzmanlaştım. 6 ayda bile çok yenilikler olacak eminim. Bu yüzden özellikle iş arkadaşlarım, bu sürenin beni olumsuz etkileyeceğini düşünüyorlar. Tamamen iş odaklı bir olumsuzluk yani. Ben zaten biraz daha farklı bir alana kayacağım doktorada, o yüzden çok etkileneceğimi düşünmüyorum.

Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için, hepimiz için öyle olsun :)

Açıkçası yorum yapanlar iş arkadaşlarım. Biz çok spesifik bir alanda uzmanlaştık, o sebeple iş bulma sorunu pek çeken yok aramızda. Ama evi geçindirmek konusunda haklısınız, benim eş-çocuk sorumluluğum olmadığı için daha rahat bir karar veriyorum.

Canım o zaman sana değer vermiyorlar maalesef sonuçta bu haber oldukça güzel yanı kaç yıldır dinlenme imkanın olmamış seni desteklemek yerine böyle yapmaları bunu düşündürdü. O yüzden hiiiiç takma kafana 6 ay senin hayatında büyük yer edecek inşaAllah dilediğin gibi geçer o süre :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…