Aptallığıma mı yanayım telefondan olduğuma mı :(

Ah kıyamam sanaa. Mal canın yongası, üzülmeni çok iyi anlıyorum canım. Kim olsa aynı saflıkla verirdi. İnsanlar yüzbinlerce lira dolandırılıyor. Onlar ne yapsın? Üzerine düşünmemeye çalış kendini yıpratma artık.
Ya seni kaçırıp tecavüz etselerdi? O zaman keşke telefonumu paramı çalsalardı derdin. Ucuz atlatmışsın verilmiş sadakan varmış.

Tam 7 sene önce hemen hemen aynısı başıma geldi İstanbulda. Tatile gitmiştim Eminönü'nde biri acil babamı aramam lazım, şarjım bitti tlf kullanabilir miyim dedi. Hattı çıkarıp verdim o kalabalıkta konuşa konuşa ortadan kayboldu. 1 saat de orda sap gibi bekledim.

Telefon yenilenir de, güven yenilenmiyor işte. Kimseye iyi gözle bakamaz hale geliyoruz boyle boyle. Hele istanbulda! Basiretim baglanmadikca ben asla veremem mesela ama geçen hafta annem aradı, baska bir kadin sesi, "bu telefonu parkta buldum son aramada siz vardiniz, gelip alir misiniz telefonu" dedi. Sitenin parkı ama kadın dışardan gelmiş. Ben de ayni sitede oturuyorum,gittim aldım telefonu. Ve daha 2 aylık yepyeni telefondu. Ama malesef böyle insanlar azaldı.. Sizinki gibi olayları daha sık duyuyoruz.
Keşke plakayi alabilseydiniz

Aslinda iletisime kapatmasaydiniz daha iyi gibi.

Anlatayim, bundan 10 sene once falan bir gun kapiya polis geldi annemi istedi. Karakoldan bekleniyorsunuz dedi. Annem tabi anlam veremedi. Gidince sorguya cekmisler daha once hic olaya karistiniz mi demisler. Bir numara vermisler size mi ait diye. Neyse olay sonradan cozuldu. Kardesimle arkadasi yaslari tutmuyor diye annemin kimligiyle telefon hatti aliyorlar. Arkadasinin babasi da eminonunde bi sokak saticisindan ogluna telefon aliyor ve telefon calintiymis. O telefona takilan sim kartin izini surup annemi bulmuslar. Sonuc olarak telefon sahibine teslim edildi.

Umarim siz de bulursunuz.

Ayy benim telim çalınsa telden çok resimleri, numaraları düşünürüm. . Çok kötü bir olay. . Ama şimdi bu konuyu okuyan kimse gerçekten ihtiyaç sahibine yardım etmicek maalesef. .

3 ay önce yasadım aynı olayı benımkı bıraz daha farklı tabi. hala borcu duran telefonumu elımden esımle konusurken alıp kactılar. Sabah saat 7 de işe giderken aksaray da oldu. ınanır mısınız haala uzuluyorum.omzuma bırı dokundu bı döndum o saf salaklıgımla telefonu nasıl cektı bılemedım ınanın , oluyor ıste ınsanlık halii dalgınlık. Telefonun bı ucunda esım ben bagırıyorm vs tabı adam nasıl korkmus aklı cıkmıs bişey yaptılar kacırdılar sanmıs , allah daha beterınden saklasın dedım ımeı numaramdan bende ıptal ettırdım telefonu kullanıma kapadım hala bulunamadı polısler ugrasmadılar bıle... telefonumdan olduguma mı yanayım , borcunun hala durdugfuna mı ne desem bılemedım.birde fotograflarım var tabı.. Sağlık olsun Sizde uuzlmeyın dua edın sadaka verin allah daha beterınden saklasın. he bu arada sanırım iphone un bulunması daha kolay oluyor. ınsallah bulunur telefonunuz kısa zamanda. bununla gfecmıs olsun

telde sifre varsa o sifreyi kiramiyorlar yani foto video varsa bakamazlar direkt sifirlamasi lazim teli zaten calinti tel sim kabul etmiyir bunu bilmiyolarsa biyere goturup satmaya kalkarlarsa zaten alici polise bildirir

Allahin belalari neolcak, alllaim onlarda cikarir merak etme ayy ben bile sinir oldum beter olsunlar bunlar gibi bedavadan yasayan insanlar artik birsey kalmadi yaoacak uzulme her onsanin basina gelebilen birsey hele hele turkiyede

Salaklıkla alakası yok tamamen iyi niyet. Bir süre önce benim başıma da geldi farklı bir olay. 14 15 yaşlarında iki kız kontörüm bitti annemi aramam lazım dedi peki deyip verdim telefonu kızın da başında bekliyorum fakat kız arkasını döndü adım adım konuşarak uzaklaşıyor bende arkasından adımlıyorum neyse konuşma bitti teşekkür edip gitti. Aradan biraz geçti telefon çaldı arayan bir restoran verdiğiniz adrese siparişinizi getirdik daire boş dalga mı geçiyorsunuz dedi ve o an anladım o kızların işletmek maksatlı benim teli kullanarak sipariş verdiklerini. Yine iyi niyetime verdim veriştirdim.

konu sahibi arkadasım bazen insan bir bos anna denk geliyor yapmayacagı saflıgı yapıyor lütfen üzülme
bir telefon birdaha alınır canına gelmesin
ama sana nasihat lütfen telinde birdaha çok özel seyler bulundurma ne olur ne olmaz

yaa işte ortalık kötü oldu yeminle
hiç güvenmeyecen hisler bizi dogru yönlerdiriyor
gecen bende duraktayım bilet yükleyecegm
cocugun biri geldi 17 yaslarında abla bir tel acabilirmiyim kontorum yok
dedim hayır ben o hatayı yapmam yabancılara telimi kullandırmıyorm ben
çocuk utandı gitti.hem numaram farklı biri tarafından kullanılacak hiç sevmediğim seyler evli barklı insanım ben
basıma bela alamam

Ben olsam bende telefonu verırdım sız ıyı nıyetle işi gorulsun dıye telefonu uzatmıssınız...
Cok gecmış olsun

Gecmiş olsun
olan olmuş, üzme canını, cana geleceğine mala gelsin derler, üzülme bulamasanda. Canın sağolsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…