Aptallığıma mı yanayım telefondan olduğuma mı :(

dalmatianballerina

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2016
57
23
28
Olayı anlatıp tekrar üzülmek istemiyorum ama şu saat oldu ben hala uyumadım ve bir yandan icould sayfasından iphone'umu gözetliyorum bir yandan da çalıntı aramaları yapıyorum googledan hayır telefonum kilitli bir şekilde bir yerde falan unutsam bu kadar üzülmem ama kendimi salak gibi hissediyorum lütfen sizde üstüme gelmeyin çünkü hani bazı zamanlar olur ya basiretimiz bağlanır sanki olması gerekiyormuş gibi olur heh işte bana da öyle oldu. Eve dogru yürüyordum saat aksam 9 ya da 10 evimizin oldugunu sokaga girdim evimizde tam sokagın basında yol var market var halı saha var vızır vızır yani bir kaç adımda oraya cıkabiliyorsun herneyse ben tam sokaga girdim bir araba durdu siyah güzel bir arabaydı işte dedi ki telefonumuzun şarjı bitti abime ulasmam lazım hastanede vs sizden arayabilir miyim Ya bende öyle kıramam ama direk şüphelendim zaten kadının suratıda nasıl meymenetsiz nursuz. Aradım dediği numarayı önce kendim konuşmak istedim sonra dedim elimde olsun hoparlöre vereyim neyse benim elimdeydi ona yaklastırdım bu benim cekindiğimi anladı yanındakine dedi ki kenara cek arabayı ineyim falan öyle diyince bir anda bir şey oldu telefonu verdim ama dibindeyim hoppp gaza bastı gitti Bir an saflıgıma geldi zaten cok dalgın ve stresli bir dönemdeydim yorgundum yaptıgım salaklıktı ama dediğim gibi basiretim bağlandı galiba olacağı vardı neyse iphone'u bul etkin değildi zaten direk kapamışlar telefonu ben icould.com dan girdim telefona kayıp modunu açtım internete bağlanıldıgı an kayıp modu etkin olacak ve hiçbir işlem yapılamayacak ( sanırım ) ve bilgi teknolojileri ve iletişim kurumundan telefonu iletişime kapadım yani hangi sim karıtını taksa hiçbir şekilde iletişim kuramaz yarında savcılıga falan gideceğim. Bu kadar üzülmemin nedeni resmen ellerimle vermem ve telefonum kilitli değildi tüm hesaplarım açık notlarda şifrelerim yazılı birde saçma sapan video ve resimler. He bir de ben elimle vermesem bence onlar zorla alırdı başıma daha kötü bir şey gelirdi çünkü ben onları anlayıp eve koşsam beni yakalarlardı mazallah ya da amaçları telefon olmasa beni kaçırabilirlerdi bile ve bende panik atak var bir süre evden cıkmayı düşünmüyorum bu korkuyla (( bu kadar üzülmemin tek yanı bu kadar salak olmam saf olmam yoksa canımdan hayatımdan olabilirdim beni kaçırsalar bir telefon çok mu

Ben olsam bende verirdim.bu iy8 niyetten. Düşünsene gercek soyleme ihtimalleri daha çok aslinda

bir de ben telefonu vermeyince yanındakine arabayı yana çektirdi telefonda alo abi falan dedi bana da iniyim dedi bende o an güvendim verdim telefonu Teşekkür ederim yorumun için

çok teşekkür ederim böyle düşündüğün için. canımı sıkan en büyük şey telefonun kilitli olmaması her şeyim açıktı ama sonucta cıplak bir şey yok amaç telefon çalmak benim fotografımı videomu ne yapsın değil mi? insanın aklına bin tane şey geliyor ama

Bunu çok yapmaya başlamışlar bu duyduğum ikinci hadise. İyi niyetinizi kullananlar utansın, telefonunuzun IMEI'sini iptal ettirin de hemen, birilerine falan satamasınlar.

0312 294 94 94

Bu BTK'nın numarası. Yarın sabah burayı arayın, telefonunuzun IMEI numarasını söyleyerek iptal ettirin. Umarım IMEI numaranızı bir yere kaydetmişsinizdir ya da telefonu satın aldığınız kutusunu atmamışsınızdır.

Ha kapamışsınız pardon atlamışım orayı. Geçmiş olsun en azından satamazlar artık öyle kolay kolay.

Benden biri istese bende verirdim. Çünkü daha liseye giderken arkadaşımla banada aynı şekilde telefon lazım olmuştu ve yoldan geçen birinden istemiştik o kişide bize vermişti ve işimizi halletmiştik sayesinde. O yüzden düşünmeden verirdim bende sanırım :/ Geçmiş olsun.

Saf neyse de salak ağır olmamış mi biraz? Gerçi konu sahibi de çok teşekkür etmiş böyle düşündüğün için.
Amaann banane ki :)

Saf neyse de salak ağır olmamış mi biraz? Gerçi konu sahibi de çok teşekkür etmiş böyle düşündüğün için.

safta değilsin salakta değilsin demek istemiş siz yanlıs anladınız :)

Denedim ama ben okuyana kadar direk gazı kökleyip gittiler 2-3 saniye içinde yok oldular

Hattımı daha kapatamadım ama umarım onunla bir şeyler yapmazlar çünkü hat faturalı bir arkadasıma anlattım onunda arkadasının basına gelmiş hemde yapan kızmış annemi arayacağım kapıda kaldım demiş bir anda arabaya binip kaybolmuş

Teşekkür ederim keşke insanlar bu kadar kötü olmasa

Gece gece bayılacağım. Kadın safsın, salaksın dememiş konu sahıbıne. Ne saf ne salak değilsin sadece iyi niyetini kullanmışlar anlamında yazmış.

Uzulme kiyamam.

Toplu sarilma yapalim konuda gelin

Cok iyi anliyorum bir sene once istasyonda basima geldi benim de. Kardesimi 4 bavulla 5 dk biraktim bilet alirken, o da ulkenin dilini bilmedigi icin adam yaklasip bir seyler deyince anlamamis ne diyor diye dinlerken, digeri arkasindan iki bavul goturmus (kucuk olanlari). Satsan 5 € etmeyecek lap topumu falan calmislar.

Ama sonraki yikimi anliyorum. Hem de cok iyi. Cunku bugun bile aklima gelince dusunmek istemiyorum, icim daraliyor o ani hatirliyorum.

Ve diyorum ki iyi ki calmislar. Kardesime bir sey yapsalar vicdan azabindan ölurdum. Ihtimali dusundukce hala vicdanim rahat birakmiyor, nasil gozunun onunden ayirirsin diye.

Sizinkini de iyi ki calabilmisler. Ya surukleselerdi arabayla?

Bu soysuzlar gozune bi kere kestirdi mi ama katakulliyle ama zorbalikla alirlar, merak etme.

Iyi ki zarar gormemissin :)

Son düzenleme:
Geçmiş olsun, İnsanın basına ne gelecegi belli olmuyor işte ya kendini suçlama haram zıkkım olsun o telefon onlara.
En azından buda ders olur herkese böyle şeylerde daha dıkkatlı oluruz teşşekürler.

Butun sifrelerini degistir ozellikle bankalarda tel no na onay kodu falan yolluyorlarsa haberdar et

Fotograflarla da ugrasmazlar merak etme, benim cok eskilerden bu yana bir suru fotom vardi, ciplak garip fotolar yoktu ama onlar para kazanma derdinde merak etme, bakmazlar bile

ya çok tatlısın çok teşekkür ederim Çalınan şey değersiz olsa da olmasa da insan üzülüyor her türlü bende seni anlıyorum ve ikimizde çok şanslıyız kayıbımız sadece mala geldi diye. Şimdi düşünüyorum da gayet tekinsiz ara sokaklardan gittim hep derdim yani sonucta her yer ev bir bagırsam bir kaçsam bir şey olsa kurtulurum ama bunun sonucunda anladım ki böyle şeyler saniyelik oluyor o yüzden Allah korumus insallah hiçbirimizin basına ne böylesi ne daha kötüsü gelmez

Geçmiş olsun, İnsanın basına ne gelecegi belli olmuyor işte ya kendini suçlama haram zıkkım olsun o telefon onlara.
En azından buda ders olur herkese böyle şeylerde daha dıkkatlı oluruz teşşekürler.

Hadi milleti kandırıyorsunuz acımıyorsunuz da Allahtanda mı korkmuyorlar gerçekten ben onların yerine üzülüyorum böyle insan mı olur diye hadi beni geçtim yaşlı insanları bile dolandırıyorlar... Ayrıca desteğin için teşekkür ederim :)

Bende öyle düşünüyorum ama işte insan özelinin görülme ihtimalinden bile hoşlanmıyor çok ayıp bir şey bu. Yarın olsun ilk iş hattımı kapattıracağım hattım faturalı cunku umarım başıma bir çorap örülmez :/ yorum için teşekkürler

ben yatıyorum o zmn uykum geldi sanırım

İyi geceler size keşke bende uyuyabilsem :)

hangi sehirdesin arkadaşınızın basina da geldigine gore oralarda yaygin olarak yapiliyor demek ki dikkat edelim

Arkadaşımın arkadaşının başına gelmiş bende o da istanbulda oturuyoruz Hayır işin korkunç yani bildiğin normal bir semtin normal bir mahallesinde olmasi işlek bir yer değil yani buralara kadar girmişler... ve bende telefonumu asla elimden bırakmayan bir insanım çalınir diye yapışık gezerim olana bakın trajik komik

Geçmiş olsun, hepimizin başına gelebilirdi, giden telefon olsun, kendini üzme.
Onlar zaten kimi nasıl kandıracaklarını iyi biliyorlar, hastane mastane diye insanın duygularıyla oynuyorlar, yardım topluyoruz diye yaklaşan oluyor. Ben de kaç defa kendime kızsam ve kendi kendime söz versem de yapmayacağım diye hala her gelene kapı falan açarım, yolda her konuşana cevap veririm. Her defasında ah salak kafam diyip yine tekrarlıyorum.

Hiç kendinizi üzmeyin, size bir şey olmadan böyle bir şeyi atlatmış olmanız büyük şans..

iyiki vermişsiniz telefonu, iyiki iyi niyetli davranmışsınız, aksi durumda burada telefonumu gasp ettiler beni de yerde sürüklediler diye hastanelik konu okuyabilirdik...

Şifrelerinizi değiştirin, eğer banka uygulaması kullanıyorsanız bankanızı bilgilendirin, fotoğraf ve videoları dert etmeyin adamlar alır almaz elden çıkarmaya yada sıfırlamaya bakar bence.
Çok geçmiş olsun...

Boyle bi hrsizlik taktigini sen anlatmasan benim hic aklima gelmez. Ben olsam bende vermistim.
Ama baska bi noktaya giricem.
Sen" tuslar kilitli degildi' diyemi bahsettin yazinda?
Iphone bilmem bendeki samsung ama ornegin benim telefonumdan birisini ararsaniz tus kilidini acip, aradiginiz kisiyle konusmayi kapattiginda o an hemen tuslr yeniden kilitleniyor.
Iphonedada oyle oldgunu duymustum ben?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…