How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Apt da genel ev

Mal sahibinin de haberi olsun

Ancak ortada bir suç varsa

Ben, ben karışmam diyemem.

Oradaki kadınların kendi isteğiyle çalıştığını bile bilmiyoruz.

Ben karışmam gibi bir ifade yok ki benim yazdıklarımda. Zaten yapılacak şeyleri yazarak olaya el atıldığı ortada. Kapını kapat karışma da yazmadığıma göre..

Şahsen benim evimde benim kiracım bu haltı yese ve komşular bana haber vermeseler çok kızardım.

Biz8m binada vardi yonetici 1 defa konustu inkar ettiler sonra tekrar edince yonetici tekrar gitti cikin dedi. 2 saat sonra tasinfilar isik hizinda

Ben karışmam gibi bir ifade yok ki benim yazdıklarımda. Zaten yapılacak şeyleri yazarak olaya el atıldığı ortada. Kapını kapat karışma da yazmadığıma göre..

Şahsen benim evimde benim kiracım bu haltı yese ve komşular bana haber vermeseler çok kızardım.

Aynen ev sahibi + polise haber versin konu sahibi

Merhaba simdi anneme geldim. Yakladik 20 yildir oturdugumuz bina. Karsi komsumuz da bir okadar komsuluk yapmisligimiz var. Bir kac ay once tasinip evlerini kiraya verdiler. 1 qya yakindir yeni birileri tasinmis.
Ilk basta pek dikkat cekmemisler ama son gunlerde ozellikle geceleri eve girenin cikanin hesabi yokmus.
Gecen gece 3 te kapimiz calmis annem kapiyi acmadan konusmus, adamin biri ben recep gecen gelmistim ya demis anneme. Annem kizinca kosarak asagi kacmis. Bir sure sonra karsi kapi acilmis ve adami iceri almis. Bunu benzeri bitisik komsumuzun da basina gelmis.
Bir ornek daha verecek olursam erkek kardesim gece birde eve gelmis. Binanin onunde iki adam duruyormus onu gorunce gecip gitmesini beklemisler. Kardesim yukari cikinca kadin kapi aralik bekliyormus kiyafetleri hicte uygun degilmis ve kardesimi gorunce hemen kapiyi kapatmis. ( bu arada kac kadin var bir kisi mi bilmiyoruz)
Babam sinirli biri uykusuda agir oldigundan gece kapiniz caldigindan haberi yok.
Soruma gelecek olursak bu konuda ne yapabiliriz. Bitisik komsumuz bekar ve sabah ise giden genc kiz i var cok korkuyorlar polisi arasak yardimci olurlar mi? Bunu nasil kanitlayabiliriz?
Yine adam aldiklari zaman eve polisi arayin iş üstünde basilsinlar. Birkac kişi daha şikayetçi olursa belki islem baslatirlar.

bir kadının evine aldığı insanlarla birinin dövülmesini,bıçaklanmasını nasıl bir torbaya sokabildiniz inanamıyorum.siz kesin emin olmadığınız sürece evine kim saat kaçta girmiş sizi hiç ilgilendirmiyor kusura bakmayın.rahatsızlığınız varsa yapılacak en mantıklı şey şüphelerinizle birlikte ev sahibine söylemek.
Aynı katta olacağım sonra yanlışlıkla gece gündüz zilime basacaklar, ne olduğu belirsiz bir sürü insan da apartmana girip çıkacak bende onun bedeni onun kararı diye komşuma saygı duyacağım
Kimse kusura bakmasın elimden ne geliyorsa yaparım attırmak için

Ev sahibine haber verin
Eve aldıklarında da evde fuhuş yapılıyor diye de ihbarda bulunun enazından apartmanın farkında olduğunu anlarlar

Merhaba simdi anneme geldim. Yakladik 20 yildir oturdugumuz bina. Karsi komsumuz da bir okadar komsuluk yapmisligimiz var. Bir kac ay once tasinip evlerini kiraya verdiler. 1 qya yakindir yeni birileri tasinmis.
Ilk basta pek dikkat cekmemisler ama son gunlerde ozellikle geceleri eve girenin cikanin hesabi yokmus.
Gecen gece 3 te kapimiz calmis annem kapiyi acmadan konusmus, adamin biri ben recep gecen gelmistim ya demis anneme. Annem kizinca kosarak asagi kacmis. Bir sure sonra karsi kapi acilmis ve adami iceri almis. Bunu benzeri bitisik komsumuzun da basina gelmis.
Bir ornek daha verecek olursam erkek kardesim gece birde eve gelmis. Binanin onunde iki adam duruyormus onu gorunce gecip gitmesini beklemisler. Kardesim yukari cikinca kadin kapi aralik bekliyormus kiyafetleri hicte uygun degilmis ve kardesimi gorunce hemen kapiyi kapatmis. ( bu arada kac kadin var bir kisi mi bilmiyoruz)
Babam sinirli biri uykusuda agir oldigundan gece kapiniz caldigindan haberi yok.
Soruma gelecek olursak bu konuda ne yapabiliriz. Bitisik komsumuz bekar ve sabah ise giden genc kiz i var cok korkuyorlar polisi arasak yardimci olurlar mi? Bunu nasil kanitlayabiliriz?
Polise ihbar edilsin gece. Baskin yapsinlar. Yaptiklari suc. Mutlaka islem yapilacaktir ama ihbari gece yapin polis suc ustu yapsin. Gunduz gelirse belki ortbas ederler durumu. Hatta eve erkek aldiklarinda ihbar etsinler

Bizim sokağımızda da vardı. Eve almıyorlardı ama arabalar gelip alıyordu kızları. Komşuları çağırmış birkaç kez polisi. Ellerinde çalışma izni varsa bir şey yapmıyor polislerde. Gece çağırırsanız gelip bakarlar. İzinsiz çalışıyorlarsa işlem başlatılır diye biliyorum. Geçmiş olsun zor bir durum. Kaç daire ötede otursalarda dışarı çıkarken onlara gelen adamlar bize de bakıyordu dik dik. Aklıma gelince sinirim bozuldu gene :KK43:
Yok oyle bir durum. Onlar disarida yaptiklari icin polis suc ustu yapamiyor o sebeple islem yapamamistir. Calisma izni var diye fuhus suc olmaktan cikmiyor. Calisma izni fuhus icin gecerli degil. Normal ahlakli isler icin gecerli.

Defolsun ahlaksizlar.
Sikayet edin.oyle cozemezseniz imza toplayin apartman da attirin

Bizim sokağımızda da vardı. Eve almıyorlardı ama arabalar gelip alıyordu kızları. Komşuları çağırmış birkaç kez polisi. Ellerinde çalışma izni varsa bir şey yapmıyor polislerde. Gece çağırırsanız gelip bakarlar. İzinsiz çalışıyorlarsa işlem başlatılır diye biliyorum. Geçmiş olsun zor bir durum. Kaç daire ötede otursalarda dışarı çıkarken onlara gelen adamlar bize de bakıyordu dik dik. Aklıma gelince sinirim bozuldu gene :KK43:
Yuhh bu ahlaksizligindami calisma izni var..

Hayat kadınlarının çalışma izni var tabi ki, hatta halk arasında vesika denir. Filmi bile var vesikalı yarim :) bu kimlik sayesinde gerekli sağlık kontrollerini yaptırıp vergi verip yasal olrak çalışırlar ancaaaak bu konuda ki komşu bunu kendi evinde yapıyor ki bu yasal değil. Genel ev denen yerler devletten izinli, belgeli, vergi veren iş yerleri. Öyle kafana göre bi dört duvar tutup içinde fuhuş yapamazsın.
Örneğin ben öğretmenim ve bu konuda formasyonum lisansım var diye kalkıp evimde okul açamam, devlet tepeme biner nerde vergin, iznin diye. Bu konu da bunun gibi. Komşunun çalışma izni olsa bile bu iş için apartman dairesini kullanamaz.
Daireyi takip edin. Müşteri geldiğinde polise ihbarda bulunun suç üstü yapılsın. İlk seferde amca oğlum dayı kızım ayağı ile kurtulsalar da ( ki hiç sanmıyorum polis neler görmüştür ) devam ederse durum tekrar ihbarda bulunursunuz. Ceza almasa bile pes edip taşınır.

erkek arkadaşım der çıkar işin içinden ülkemizde zina suç sayılmıyor kadın da erkek arkadaşım derse polis napabilir ki karışık bi durum
zina dediğiniz durum neden suç sayılsın? İki insan kendi rızalarıyla sevişmek istedikten sonra sevişsin buna kim karışabilir suç diyebilir? Herkes müslüman olmak zorunda değil.

Fuhuş denilen şey para karşılığı seks yapmaktır bu zaten suçtur. yukarıda da açıklamış bi arkadaş gerekli izinler alınıp genel evde yapılıyor bu haliyle yasal ve kimseye zararı yok. Ama apartman dairesinde yapamazsın işte. İznin yok bi şeyin yok, vergi vermiyorsun.

zina dediğiniz durum neden suç sayılsın? İki insan kendi rızalarıyla sevişmek istedikten sonra sevişsin buna kim karışabilir suç diyebilir? Herkes müslüman olmak zorunda değil.

Fuhuş denilen şey para karşılığı seks yapmaktır bu zaten suçtur. yukarıda da açıklamış bi arkadaş gerekli izinler alınıp genel evde yapılıyor bu haliyle yasal ve kimseye zararı yok. Ama apartman dairesinde yapamazsın işte. İznin yok bi şeyin yok, vergi vermiyorsun.

bende bunu kastettim ama yanlış anladınız sanırım. suç sayılmıyor diye fuhuş yapan insanlar bunun arkasına sığınıp işledikleri suçu kapatmaya çalışıyorlar bunu anlatmak istedim :KK66:

Ayni durumu bizzat yasadim.
Hayalet gibi birileri tasindi, eve giren cikan belirsiz.
Kalabalik aile sandik ilk etapta.
Sonra yan daireden aglamalar cigliklar gelmeye baslayinca ben isgillendim. Biraz takip edince durumu cozdum
Geceleri benim kapiyi da calanlar olunca sinirlerim bozuldu ve polisi aradim.( ayrica esim dahil olmak uzere kimseyi inandiramadim o evdeki kadinin resmen pazarlandigina, sonraları kadinin yaninda birkac genç kiz da gorunur oldu)
Polise boyle suphelerim oldugunu anlattim, isim bile sormadilar.
Yarim saatte kapiya ekip geldi ve tabiki kapiyi actiramadilar.
Iki gun sonra da gece yarisi paldir kuldur tasindilar.

Tsk ederim herkese yorumlar icin. Aklin yolu bir bu gece burda kaliyorum bisey fark edersem mutlaka arayacagim polisi. Ramazana saygilari olurda bu ay gidip gelmeseler bari pislikler.
Ev sahibine de annem dahil ayri ayri komaular arayip haber vermisler ama hepsine de haberimiz yok ilk defa duyuyoruz ayagina yatmislar.
Ayip yani 20 yillik komsulara bu yapilmaz
Iyi kira almislar anlasilan.
Yapilacak tek sey polise haber vermek. Tkr tesekkur ediyorum

Aklıma şu geldi. Küçük parmak kameralar var ya.. onların kapısını görcek şekilde monteleyin. Giren çıkan üst baş kıyafetten her şey belli olur zaten.. çok rahatsız edici bi durum bi an önce kurtulursunuz inşallah
Sonra adamlar evimizi gozetliyorlar diye sikayet ederler bi de ustune 'ozel hayata mudahale diye ceza yeriz'
Olur mu olur :bicak:
Ama apartmanin giris katinda kamera var. Hic olmazsa ordan gece girip cikanlar tespit edile bilir. Tsk ederim :))

milletin evine giren çıkan kimseyi ilgilendirmez ama öncelikle ev sahibine haber verebilirsiniz.
Milletin evine giren fuhus icin giriyorsa cok guzel ilgilendirir beni. Gece yarisi benim kapimi caliyorsa ilgilendirir beni. Allah korusun binada birsuru genc kiz var. Kimi sabaha dogru kimi gece vardiyasinda calisiyor. Sapigin biri tecavuz etse yine kimseyi ilgilendirmez diyebilir misiniz? Litfen boyle bir komsunuz olsa siz korkmadan gec saatte disari cikabilir misiniz?

İnsanların özel hayatına, kimlerle arkadaşlık ettiklerine, normal misafirlerine elbette kimsenin karışma hakkı yok. Lakin iş para karşılığı seks olayına dökülmüşse elbette ki karışma hakkı doğar, her şeyden önce yapılan şey suç. Ayrıca da kişinin vesikası bile olsa bu tarz yerler yerleşim yerleri okullar vs gibi yerlerden uzak yerlerde yapılabilir bildiğim kadarıyla. Milletin burnunun dibinde para karşılığı seks yapmak kişisel özgürlük alanına giremez ki zaten rahatsız edici bir durum. Benim üç dört yıl önceki evimde de alt komşu bu şekilde bir şeyler yapıyordu. İlk başta fark etmedim ama sonradan beni de rahatsız etmeye başladı durum. Ne zaman markete falan gitmeye kalksam kapının önünde birkaç adam duruyordu ve rahatsız edecek şekilde bakmaya başlıyorlardı. Muhtemelen orada yaşayan herkesinde böyle şeyler yaptığını düşünüyorlardı. Gerçekten çok berbat bir his.Bu tarz şeyler etrafa da sıçrayabilecek şeyler. İran yapımı bir film vardı, karı koca tiyatro oyuncusu bilmeden daha önce fuhuş yapan bir kadının çıktığı daireye taşınıyorlardı. Sonra tiyatrocu kadının işten erken geldiği bir gün kapı çalıyordu kadında gelenin kocası olduğunu sanıp kapıyı açık bırakarak banyodaki işine devam etmeye gidiyordu ve sonrası çok dramatik bir süreç başlıyordu. Yani pislik mutlak insanın üzerine sıçrar o yüzden önlem alınması şart bu konularda. İsteyen istediği yerde fuhuş yapamaz.

Back