Apaşık, musmutlu, huphuzurlu, dopdolu, epenerjik muhabbetler :))))

hi everybody:KK3::KK9::KK9:

naparsınız:26:benim çok işim vardı 2 gün boyunca yarından itibaren rahatlıcam inşallah:26:

şimci sibeliko ben tüm konuları bir defa bitirdim baştan sona

sonra başa sardım ama zayıf olduğum konulara dersanede tekrar mahiyetinde olduğundan en baştan almıyorum artık

anlamadığım yerlerin üstünden geçiyorum..

öyle işte

ama giderek korkuyorum:KK25:

naparsınız:26:benim çok işim vardı 2 gün boyunca yarından itibaren rahatlıcam inşallah:26:

sonra başa sardım ama zayıf olduğum konulara dersanede tekrar mahiyetinde olduğundan en baştan almıyorum artık

öyle işte

Kuzumm hoşgeldin :KK16:

Benimde işlerim azıcık yoğun birde çok ama çookk uykusuzum ben bugün :KK31:

Pınarım maşallah ya sen konuları bir kere bitirdin :nazar: Biz daha konu bile bitiremedik :KK31:

Ben de çok korkmaya başladım :KK50:

pınarcım maşallahh ya darısı bize artık bakalım :KK31:
tubik senin nasıl gidiyo bakim çalışmalar :KK31:
bende bugün pek işim yoktu ama çalışamadım keyifsizim isteksizim tuhafım ne bilim..
kendi halsizliğim ..malum Türkiyedeki can yakıcı olaylar vs..
Allah sonumuzu hayır etsin :KK31:

Son düzenleme:
bitirmek önemli değil kızlar ya bitirip akılda kalması önemli

bana kalmadı gibi geliyo sorularda yanlışlar çıkıyo hala denemelerim iyi değil

sıkıntı yani:KK14:

selam kızlar :KK16::KK16:

öyle işte

pınar tebrik ederim maşALLAH iyi gidiyorsun.. konularını bitirmişsin.. eger soru çözerkende verimli isen maşALLAH..
tarih çoğ anayasa 1kere çalışmakla olmuyor zaten. sürekli tekrarla yerine oturan şeyler..
ben 1gün yasama 1gün yürütme 1gün de yargıyı bitirdim. bol bol soru çözdüm..
ama yasama bitti hopp diyemem.. sürekli tekrarla oturdu. her minik tekrarımda birkez daha taşlar oturdu...
sakında korkma.. sen kpss iyi puan almıştın.. bu sene çalıştıkça üstüne koyduğunu düşün.. kendine güven başarının yarısıdır :KK16: ben mesela 2010 çok korkarak girdim sınava. elim ayagım titredi. ama 2012 de kendime güveniyodum... çok ii çalışimıştım çünkü.. atandım binlerçe şükür ama beklediğim puan deildi :KK19: daha iyi alabilmem lazımdı:KK1:

selam kızlar :KK16::KK16:

pınar tebrik ederim maşALLAH iyi gidiyorsun.. konularını bitirmişsin.. eger soru çözerkende verimli isen maşALLAH..
tarih çoğ anayasa 1kere çalışmakla olmuyor zaten. sürekli tekrarla yerine oturan şeyler..
ben 1gün yasama 1gün yürütme 1gün de yargıyı bitirdim. bol bol soru çözdüm..
ama yasama bitti hopp diyemem.. sürekli tekrarla oturdu. her minik tekrarımda birkez daha taşlar oturdu...
sakında korkma.. sen kpss iyi puan almıştın.. bu sene çalıştıkça üstüne koyduğunu düşün.. kendine güven başarının yarısıdır :KK16: ben mesela 2010 çok korkarak girdim sınava. elim ayagım titredi. ama 2012 de kendime güveniyodum... çok ii çalışimıştım çünkü.. atandım binlerçe şükür ama beklediğim puan deildi :KK19: daha iyi alabilmem lazımdı:KK1:

sağol berfin yaa:KK16:arada gelip gazlasana bizi böyle:KK1:

benim türkçe coğrafyada sorun kalmadı diyebilirim denemeler de yanlış gelmiyor sayılır artık:nazar:

ama tarih vatandaşlık ve matematiğin bazı sorunlu konuları:KK50:

zamanla olacak inşallah onlarda öyle umud ediyorum,istiyorum:KK30:

sen dersaneye gitmişmiydin:26:daha önce sormuş olabilirim ama kusura bakma hatırlayamadım:KK17:

sağol berfin yaa:KK16:arada gelip gazlasana bizi böyle:KK1:

benim türkçe coğrafyada sorun kalmadı diyebilirim denemeler de yanlış gelmiyor sayılır artık:nazar:

ama tarih vatandaşlık ve matematiğin bazı sorunlu konuları:KK50:

zamanla olacak inşallah onlarda öyle umud ediyorum,istiyorum:KK30:

sen dersaneye gitmişmiydin:26:daha önce sormuş olabilirim ama kusura bakma hatırlayamadım:KK17:

bende sana lisans önlsaisn diye sorabilirmiyim :44::44: ben dersanaye gitmemiştim..
sabah işe akşam eve.. 6da çıkıyordum.. 7de evde oluyordum..
cumarteside yarım gün çalışıyordum...
ben çıkıcam işte.. sen sor istediğini sabah cevaplarım..
tarihten 25 26 net yapmıştım:KK53:

pınarcım maşallahh ya darısı bize artık bakalım :KK31:
tubik senin nasıl gidiyo bakim çalışmalar :KK31:
bende bugün pek işim yoktu ama çalışamadım keyifsizim isteksizim tuhafım ne bilim..
kendi halsizliğim ..malum Türkiyedeki can yakıcı olaylar vs..
Allah sonumuzu hayır etsin :KK31:

Kuzum valla ben zaten Pazartesi Salı günleri çalışamıyorum. Malum ders var :KK31:

Bu akşam iki saat Matematik iki saat Türkçe var. Türkçe derslerinde çok yorulmuyo kafam Allahtan :KK1:

Matematikte eğlenceli geçiyo :KK9:

bitirmek önemli değil kızlar ya bitirip akılda kalması önemli

bana kalmadı gibi geliyo sorularda yanlışlar çıkıyo hala denemelerim iyi değil

sıkıntı yani:KK14:

Pınarım inşaAllah hiç yanlışın/mız çıkmadığı günleri de görücez. Umudumuzu kaybetmek yok :KK19:

Günaydınlaaarr:KK54:

dün çok stresliydim bütün gece başım ağrıdı :KK14:hala da ağrıyor üstüne bide adet oldum:KK25:

zor bigün olacak:KK31:

bende sana lisans önlsaisn diye sorabilirmiyim :44::44: ben dersanaye gitmemiştim..
sabah işe akşam eve.. 6da çıkıyordum.. 7de evde oluyordum..
cumarteside yarım gün çalışıyordum...
ben çıkıcam işte.. sen sor istediğini sabah cevaplarım..
tarihten 25 26 net yapmıştım:KK53:

lisans canım benim:26:

25-26 iyimiş:KK9::KK9::KK9:şimdi 27 tarih çıkıyor bizde 24 falan yapmak lazım

bende 6 da çıkıyorum 7 gibi evdeyim cumartesileri 2 haftada bir öğleye kadar çalışıyorum

haftasonum dersanede geçiyor komple zaten

diğer günler de iş ders ev koca:KK24:

bin parçaya bölünebiliyorum:KK15:bölünerek çoğalanlardanım ben:KK37::KK9:

günaydın kızlar. hayırlı sabahlar :KK16::KK16::KK16:
nasılsınız bakalım.. nerelerdesiniz konularda..
bende dün aöf den bir ünite bitirdim :KK31::KK31:

lisans canım benim:26:

25-26 iyimiş:KK9::KK9::KK9:şimdi 27 tarih çıkıyor bizde 24 falan yapmak lazım

bende 6 da çıkıyorum 7 gibi evdeyim cumartesileri 2 haftada bir öğleye kadar çalışıyorum

haftasonum dersanede geçiyor komple zaten

diğer günler de iş ders ev koca:KK24:

bin parçaya bölünebiliyorum:KK15:bölünerek çoğalanlardanım ben:KK37::KK9:

az kalmış sınava.. tarihten inşALLAH sınavda 24 ney yapacaksın sende..
x yayıncılık.. kpss defteri gibi basit kitaplardan hergün 10 15 dk okumak lazım. bugun mesela dağılma dönemi yarın gerileme. hergün 10 15 dk..
bide 30lu tarih denemeleri.. 30lu çoğrafya denemeleri vs var.. bide onlardan çözersin..
demek istediğim şu..
mesela tarihten dış ticaret konusundasın.. bu asıl konun... vakit ayırdıgın 1 2 saat çalışıp soru çözdüğün konun..
bunun dışında bide 10 15 dk okuyacak.. ve arkasından 30lu deneme çözecek kısım olmalı.. bu işlem deneme ile birlikte 30dk sürsün en fazla..
genel kültürden pratik şart :KK31::KK31: 60dk lık süreyi 40 dakinasını kullanırsanız geri kalan 20dk yı matla uğraşırsınız

günaydın kızlar. hayırlı sabahlar :KK16::KK16::KK16:
nasılsınız bakalım.. nerelerdesiniz konularda..
bende dün aöf den bir ünite bitirdim :KK31::KK31:

az kalmış sınava.. tarihten inşALLAH sınavda 24 ney yapacaksın sende..
x yayıncılık.. kpss defteri gibi basit kitaplardan hergün 10 15 dk okumak lazım. bugun mesela dağılma dönemi yarın gerileme. hergün 10 15 dk..
bide 30lu tarih denemeleri.. 30lu çoğrafya denemeleri vs var.. bide onlardan çözersin..
demek istediğim şu..
mesela tarihten dış ticaret konusundasın.. bu asıl konun... vakit ayırdıgın 1 2 saat çalışıp soru çözdüğün konun..
bunun dışında bide 10 15 dk okuyacak.. ve arkasından 30lu deneme çözecek kısım olmalı.. bu işlem deneme ile birlikte 30dk sürsün en fazla..
genel kültürden pratik şart :KK31::KK31: 60dk lık süreyi 40 dakinasını kullanırsanız geri kalan 20dk yı matla uğraşırsınız

Az kaldı:KK31:

telefonda tarih uygulamaları var boş kaldığım her yerde okuyorum kitap açamayacağım yerlerde bile tarihle bağlantı kuruyorum:KK1:

deneme almak istiyorum bende hızlanmak adına gerçi, 40 dk da gk bitiyor benim 30 dk türkçe geri kalan vakitte matematikle cebelleşiyorum

mantıkla tabi daha çok:26:

Günaydın bebikleriiimmm :KK16:

Ben hemen yaziim konularımı size :KK31: Matematik-Basit eşitsizlik, Coğrafya-Bölgeler, Türkçe Dil bilgisi-Zamirler, Tarih-19.yy Islahatlarındayız şuan da..

Ve bunlar dershanede nerede olduğumuz benim nerede olduğum ise meçhul.. :KK31:

Artık gerekirse akşamları dershaneye gidip çalışıcam ders. Evde salıyorum sanki bi süre sonra. Telefonumu da kapatıcam ders çalışırken :KK31:

Çok hırslandım !!!

Günaydınlarrrrrrrrrrr :KK16::KK16::KK16:
napıonuz bakimmmm :21::KK16:
heryer kitap deneme test oldu benimm daha almamam lazım bu aldığım kaynakları bitirmem lazım :KK53:
dün akşam tarih tekrarımı yaptım bende 15 test çözebildim çok uykum vardı :26:
bugün yanıma türkçe testi getirdim onları çözücem :KK16:

selam kızlar nasılsınız :KK16::KK16:
bende islamn öncesine açalıştım. akşam sewgulumle bunalrı konuşcaz. kafasında yer ettin diye.
çalışırken yazarak çalıştım. onada göndercem bunları. sizde okuyun istedim. sadecebir kısmı :KK31:islamiyet önce
NEDEN GÖÇ EDİLDİ.
islamiyyeten önce yerleşik hayat yoktu. göçebe bir hayat tarzı oluşturulmuştur. mesela şuan günümüzde doğudan batıya göç ediliyor neden? işsizlik vs vs...
ozamanda göç etmenin belirli sebepleri varmış. mesela kuralık ve meralar eksik olduğu için göç etme ihtiyacı olmuştur..
şuan ülke ülkeyiz. ozamanda boy halindelermiş. boylar arası mücadele olduğu için göç etmelerine sebep olan şeyler olmuştur. yeni yurtları görmek istemişler.. nufus artışı olduğu için göç etme nedenleri artmıştır.
mesela benm amcam izmite göç etmiş :) amcam gelince berisene amcam berine babamda izmite gelmişler. istamiyet öncesindede bir boy göç edilce diğeride onu takip etmek düşüncesi olduğu için göç etme gereği duymuşlardır.

GÖÇ ETTİKTEN SONRA NE OLDU?
göç ettikleri için gittikleri yerleştirkleri yerin kültürünü benimsediler. insan gittiği yaşadığı çevrenin etkisinde kalır bu herzaman bir gerçktir.
sürekli göçe yaşadıkları için sibirya orta asya anadolu suriye gibi yerlerde yaşamış olmuşlar..

...........................
insanların tarim yapabilmeleri için doğa şartların müsait olması lazım.
orta asyada kuraklık çok fazla olduğu için, bu nedenle türkler hayvancılıkla ve ticaretle uğraşmalarına sebep olmuştur.
** göçebe hayat olduğu için, SANAT a taşınabilir şeyler yapmışlardır. çünkü göç ettikleri zaman yanlarında taşımak için
** geçim kaynaği lazım. buda hayvancılık ve ticaret. mesela tarımla uğraşmadılar. hem iklim kuraktı hemde göç ettikleri zaman toprağı yanlarını alamazlardı. mesela diyelim toğrağa domantes biber ektiler.. göç ettikleri zaman walla bizim domateslerimiz olgunlaşmadı bekleyim gibi bir düşünce tarzları yoktur.
** yazılı deil sözlü hukuk kuralları vardır. bu cezalarda kısa hapis cezaları olurdu. çünkü yerleşik hayat yok. sürekli göç halindeler. hapisteki kişiye sen burada bekle cezanı bitir. biz göç edioz. cezan bitince gel, gibi bir anlayış yoktur.

.........................
YERLEŞİK HAYAT
uygurlarla beraber yerleşik hayata geçildi.. yukardaki örneklerde verdiğim gibi, yerleşik hayat olursa tarım olur. yerleşik hayat olursa taşınamaz sanar eserleri olur.
*hukuk ve askerlik alanındada değişmeler olmuştur.
YERLEŞİK HAYAT KANITLARI
**kibar feyzonun bir filmi vardı. başlık parası verebilmek için inekleri satıyor. inekler olmayıncada tarla sürülmüyordu.. annesi adile naşitte
SABAN ları kibar feyzoya bağlayıp tarlayı sürdürüyordu. şimdi yerleşik hayat olunca TARIMda yapıldı. kapılan kazılar araştırmalar, SABAN bulmuşlar. buda tarımın olduğunu ifade eder. tarım olan yerde yerleşik hayat vardır. kemal sunal(şaban)- SABAN buradan çağrıştırsın.
buna ilaveten bulunan su kanalları, tohumluk ambarda, tarım aletleride yerleşik hayatın kanıtlarıdır.
**yerleşik hayat olunca ev olmuş. haliyle kim başları ise saraylarda kalmış.. SURlar yapışmış. koruma amaçlı. yerleşik hayat olduğu için DUVAR var. duvar olan yerdede duvar resmi yapışmış. yani FRESKO. ibadet amaçlıda tapınaklar yapılmıştır..

................................................
İLK TÜRK TOPLULUKLARI
**İskitler : ilk tür topluluğunun. ati evcilleştirmiştir. eserleri alper tunga öldümü ıssız acun kaldımı :) ŞU ALPER diye kod koyabilirsin. BU alper deilde ŞU alper. ŞU ve ALPER TUNGA iskitlerin eserleridir.
**Asya Hun: merkezi ötükenteder. asya diye bir arkadaşınız olsun onu ötükileştirin mesela.(bnm var. asya huyu unutmamak için onu ötükleştirdim hatta dışladım hahah) . İLK bilinen hükümdarı teomandır. çin lerle sürekli mücale etmiştir. çin topraklarını bir kısmını eline geçirmiştir. ÇİN devletide hunlardan korunamk için, ÇİN seddini yapmışlardır. asya hunun en önemli hükümdarı METE HANDIR.
mete han, 10luk sistemi getirmiştir. bugunkü 10başı 1000başı 100başı gibi terimler oralardan geliyor. ==> kara ordusu kurmuştur.
metehan tüm türkler ibir arada toplamıştır. buda ilk TÜRK SİYASİ BİRLİĞİNİN sağlamasına neden olmuştur. ==> bunda turan taktiği denir.
metehan asmile olmamak için, çinlilerini içlerine almaktansa onları vergiye bağlamıştır.

asya hun devleti, çinlilerden dolayı yıkılmıştır. kimisi doğuya kimisi batıya göç etmiştir. böylece kavimler göçü ortaya çıkmıştır. avrupa hun devleri ortaya çıkmıtır

günaydınlarrrr :KK16::KK16:
berfomm örneklerlee güzel olmuş ya okurken arada tebessüm etmek güzeldi :KK34::KK53: :KK9:
teşeekkürrr edioruzzz sanaaa çokcanaa :KK16::KK16::KK16:
çoğunu öğrendim bunların hayatımda ilk defa tarihi böyle öğrendim sevdim büyük kısmı hakan dedeye ait kahkalarla izledim dinledim yeri geldi çok şeker adam :KK9:
ama unutulanlarda oluyo işte oda tekrarlarla yok olur inş. telefona indirdim bende bisürü uygulama açıp ordan falan okuyorum hemen elimin altında yani :KK34:

X