apartmandan biktim

nikes

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2016
10
0
1
34
5 yıldır bi evde oturuyorum ev sahibiyim 12 daire var . Ben en son katta oturuyorum benim üst katimda kapıcı dairesi ve yönetici için ayrılmış 2 daire var . Bu iki daireyi evi satan mutaitt onlara da satmış ama ne tabusu var ne başka biseyi sadece apartmana ait dairede ev sahibi gibi keyifli bir şekilde oturuyorlar . Evi aldık diyorlar ama aldiklari da belli değil mutait ve apartmanın geneli akrabaları bunların . Bu durumdan çok rahatsızım biktim 5 yıldır misafirleri, sesleri , ev sahibi bile değil ama tüm apartmanın sahibi gibi havası . Apartmanda onlara ait bir elektrik saati bile yok ama apartmandan ortak kullanıp ödüyorlar ara otomatikten. Benim canıma tak etti patladim artık istemediğimi ve benim gibi bikac kisinin de istemediğini biliyorlar artık. Yalnız apartmanın yarısı bunların akrabası ben yasal işlem başlatmak istiyorum ama bunlar bana karşı çıkacak yonetici de dahil olmak üzere . Ne yapabilirim arkadaşlar ben lütfen yardımcı olun. Hukuken ve manevi olarak ?? Bıktık evimizde huzurlu bir günümüz yok sırf bu yüzden ??

Tapusu olmadan noter satışıyla yapmış olabilirler. Gerçekten para verip aldılarsa bir belgeleri de muhakkak vardır.
Eğer daire onlara ait değilse zaten apartman görevlisine bir yer tahsis etmeniz gerekmiyor mu? Bizde öyle. Elektrik, su ve doğalgazını kendisi ödüyor ama oturduğu yer apartmanın ortak malı.
Ayrıca evsahibi olsalardı ses ve gürültü yapmaya hakları olur muydu? Gürültüyü yapan kimse o kişi uyarılır. Birinin ev sahibi olup olmaması ona bu hakkı vremeyecektir.

Şikayet etseniz bile pek elinizi bişey geçmez daha çok kötü olrsunuz imkan varsa evi değiştir müstakil ev canmış ya

Hayır ellerinde belge falan yok bunların . Belki para bile vermediler Apartmanda akrabaları baskın olduğu için kimse bişey demez otrun burda dedi mutait, ki demiyor zaten karşı çıkanlara engel olmaya çalışıyorlar üstelik .mutait bunların akrabası zaten herkez biliyor orası apartmana ait olduğunu ama akraba oldukları için ses cikarmiyorlar cikaranlarada karşı çıkıyorlar . Ben bayadir araştırıyorum yönetici ve 1 kişiyle bunlar apartmandan atilabiliyor ama gel velakin aprtmanin yoneticiside akrabaları bunların. Ben evimi niye değiştireyim müstakil tabiki rahat ama oturmaya hakkı olmayan onlar !

Apartmana ait yerin yani kapıcı dairesi yönetici odası gibi yerler satılamaz . Onlar Apartmana ait yerlerdir . Kapıcı oturur yada diğer yerler kiraya verilir apartmanın giderleri için arkadaşlar .

Apartaman görevlisi falan yok Bizim apartmanda bu insanlar oralara oturunca kapıcı veya başka biseye gerek kalmamış onlar oturduğu için . Noterle falan da almamışlar su an onlar bana yalvarıyor benim bu işi kurcaladigimi duyunca . Ama yöneticinin bu duruma bi el koyması lazım yöneticiyle oluyor ne oluyorsa

Anlatabiliyomuyum ben eminim kendileri söyledi bunu ilk oturduğumuz yıllarda aldık ama tapumuz yok gibi . Yalvariyorlar şimdi benden korkup diyorum . Belge yok kesinlikle yok eminim ben buna

Evin iskanı var mı? Muhtemelen orası çatı katı falan ve izinsiz yapıldı. Projede yeri yok, sonradan daireye çevrildi, Nasıl dublekslerin üst katına ayrı sayaç bağlanamıyorsa buna da sayaç bağlanamadı. Belediyeye şikayet edilir diye tahmin ediyorum.

Kaçak olduğu için tapu yoktur.. en üst kata kapıcı dairesi zaten hiç duymadım.. kaçak kata akraba oturtmuslar.. sorun gürültü ise once bunu halletmeye çalışın.. tapudan apartman planını alıp bakın o katlar ne olarak geçiyor..

Ayrı saati bile olmayan yerin belgwe ile satışını nasıl yapacaklar arkadaslar yapmayın?

Muhtemelen orası kaçak arkadasım.
Yani onların elektrik suyunu falan bütün bina ödüyor ve kimse ses etmiyor mu?

İski yok elektrik falan. Oralara gidin bizzat şikayet edin. Belediyeye gidin.

Sonuçta siz onlar için 1 kr ödemek zorunda değilsiniz. Eğer aldılarsa masrafını ayıracak. Gürültüden önce bunu öne sürün.

Ara otomatikten hesaplıyorlar ödüyorlar kendi borçlarını ama . Ben tapuya falan gittim evin imarini falan hepsini döktüm ortaya 12 daire var yani çatı katlar yok bunların aldık dedikleri yer zaten yok tapuda yönetici dairesi ve kapıcı için ayrılmış yer oralar . Yöneticiyle halledebiliyoruz bunu sadece yönetici ve 1 kişi olsa onlar oradan atılacak ama yöneticide onların arkasında yani ben napabilirim diyorum arkadaşlar size?

Iyimis ara otomatikten kendileri hesaplayip oduyorlar ... Su da ne yapiyorlar?.. Bence elektrikten baslayin , gerisi belki corap sökugu gibi gelir.. Elektriciyi arayip, komsulariniz elektrigi ara otomatikten kulaniyorlar , kacak elektriye geciyor mu diye bir sorun..

Yonetici olsun veya olmasin sonucta kacak oturuyorlar. Belediyeden gelip baktiklarinda kacak bir daire gorecekler. Hatta bunlar ikametgah nasil almis bilmem. Ikametgahsiz veya ikametgahi yanlis yerde oturmakta suc. Siz sikayetinizi yapin gerekeni yaparlar zaten.

Böyle saçma sapan bi daire dağdan inmiş gibi hepsi neyse çok sağolun sizin dedigniz herşeyi düşündük biz farklı bişey çıkmıyor ışte .teşekkür ederim hepinize

Türkçenizi düzelterek başlayın işe bence, çok hatanız var. Okurken odaklanamıyor insan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…