Apartmanda wifi şifresi isteyen komşu

Eskiden babam yan komşumuza vermişti şifreyi. Yıllar yıllar önce. İnternet bir yavaşladı bir yavaşladı biz kullanamaz olduk. Karşıda ki çocuk ortaokula filan giden bir çocuk tüm gün pcden oyun oynuyordu. Ben evde tekim yine internet çekmiyor bende çektim fişi çocuk kapıya dayandı . Neden internet yok fişi mi çektiniz diye hesap soruyor nasıl sinir olmuştum.

Faturaya da destek çıkmıyorlardı düşünün. Babama kaç kez dedik şifreyi değiştirelim verme sakın şifreyi diye kabul etmiyordu. Bende hep fişi çekiyordum. Gece kalkıp yine fişi çekiyordum.

Erkeklere normal geliyor böyle şeyler ama o olaydan sonra böyle birşey görünce sinir oluyorum

Ayda yılda bir wp ye girmek için kullanacak yaşlı çift olsa ver derdim muhtemelen. Ama genç var aktif de kullanacak İnternet baglatmak çok zor değil ki.
Evet o yüzden adamı da yaşını da belirttim ki bu adam çalışmıyor bir de anne babadan geçinen bir tip gelmiş internet şifresi isteyebiliyor.

Yahu yabancı birinden şifre istemeye, beleşçiliğe utanmıyor da siz hayır derken neden utanasınız? Bahane üretmeye gerek yok, bu endişelerinizi onlara söyleyin, siz de evinize çekin diyebilirsiniz atla deve değil. Bana da sordular aile apartmanımızda, ben de kusura bakmayın hayır dedim. Ben bu konularda titizim, tehlikeli buluyorum dedim.

Benim bir arkadaşımın başına geldi, üst kat komşusu wi-fi ağına girip dolandiricik yapmis. 7 ilde ayrı davası vardi çocuğun çok çekti demem o ki amannnn

Ay Allah korusun. Kablo alıp değiştiresim geldi ne olur ne olmaz diye. (eskiden modem ve bilgisayar arasında direkt bağlantı olması gerekiyor denmişti şifre değişimi için, gidip kalın bir kablo temin etmiştik hala öyle mi bilmiyorum)

Keşke hemen hayır diyebilsem şu yanımı bir türlü düzeltemedim.

Bundan önceki evime ilk taşındığımda üst kattaki komşu ortak kullanalım isterseniz, faturayı paylaşırız demişti.
Ben de öyle kolay kolay güvenmem insanlara, hemen hiç gerek yok, ben hallediyorum deyip geri çevirmiştim.
Sonrasında kendileriyle o kadar sorun yaşadım ki evden çıkarken suratlarını bile görmek istememiştim.
Şimdi iyi olursunuz yarın kötü, ne olacağı belli olmaz. Vermeyin bence de.
Bu konuda çok ciddi sorunlar çıkıyor, o yüzden tedbirli olmak en iyisi.

Son düzenleme:
Bir suç işlese o ağa bağlanıp bize kadar dayanır diye mevzu.
Bu konuda çok haklısınız ve bu ciddi bir şey. Tek başına şifre vermemek için yeterli bir sebep. Kesinlikle vermeyin.

Bahane olarak sabit değil kotalı diyebilirsiniz. Ya da şifresinin nasıl bakıldığını bilmediğinizi de söyleyebilirsiniz. Gitsin başkasından istesin. Başkalarından yüz bulamıyorsa sizden de bulmasın.

Keşke hemen hayır diyebilsem şu yanımı bir türlü düzeltemedim.
Ben bayağı sözünü sakınmayan dobra biriyim, size de tavsiye ederim. Ben direkt hayır derim. Komşularım benim de var, aile apartmanımız var çok da iyi anlaşıyoruz. Kadın geldi ilk şifre istedi. Hayır dedim. Faturayı ortak ödesek vs dedi, sorun para değil, ben ağımda başka biri istemiyorum interneti yoğun kullanıyorum hayır dedim. Sonra işte kapının önüne yani ortak paylaşım alanına dolap koymak istedi, ön tarafa çamaşır teli asmak istedi; ben hepsine hayır dedim. Size iyi anlaşıyoruz diye müsamaha gösteremem, apartmanın kuralları var dedim. Yani kısaca hayırsa hayırdır, bırakın karşıdaki dumur olsun aman.

kesinlikle vermeyin ispatlaması çok zor olur aksi bir durum olursa,50 yaşında hiç evlenmemiş evde oturan bir adam,ben olsam vermezdim,kotalı deyin yada bizimki daha hizlı olsun diye fiber kablodan baglanıyoruz wifisi yok deyin

Yok artık yüzsüzlüğün böylesi... Daha neleriyle karşılaşacağız acaba. Bücürüğü de alıştırmışlar beleşe Tabi ki değiştirin şifreyi. Erkekler evde ki ahaliye gelince pek faydalı olmuyor ama kolu komşuya kırmızı halı serecekler neredeyse. Babanızı bilmiyorum ama bizim ki öyleydi :))))

Biz depremden sonra başka bir şehire taşındık geçici bir süreliğine bi kuzenim de bizimle o üniversite öğrencisi online dersleri oluyor diye acaba komşudan mı istesek dedik yine utandık da isteyemedik belki güvenmezler diye… Siz de durumları var sonuçta kendi de evleri isteseler alırlar kotalı diyerek geçiştirin

Bu anlattığım belki 10 sene önceydi ama o evde ki herkes bizim interneti kullanıyordu muhtemelen 6 kişilerdi. Karşı komşumuzun daha nasıl yüzsüzlükleri oldu bir bilseniz ama babamda da suç var. Hala çok kırgınım babama bazı konularda ama seviyorum da işte babam sonuç da . Allah başımızdan eksik etmesin ne diyeyim

Kesinlikle vermemelisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…