Apartmanda wifi şifresi isteyen komşu

Şifrenizi paylasmanız yasal olarak etik değil. Bilisim sucları işlediğinde ilk sizin kapınız calınır ve size yaptırım uygulanır. Bu isin şakası yok. Açıkca nedenini yasal olmadıgı seklinde acıklarsanız daha iyi anlasılır olur bence. Hatta acıklama bile yapmak zorunda değilsiniz.

Biz alt komşumuzla paylaştık yani ev sahibimizle. Onlar 80 yaşında insanlar sadece robot süpürge için lazımdı eşim gitti bağlantısını kurdu geldi. Hatta parasını bölüşelim dediler. Ne gerek var dedik biz de.
Ancak sizin durumda vermezdim. Kotalıymış bize ancak yetiyor der geçerdim.

Tabi ki de vermeyin. Ne diye geciştirip duruyorsunuz ya hakkinizi savunmak ayip mi? İşin suça bulaşma boyutu bir yana, ki bu cok onemli, insan kendini enayi gibi hisseder. Ben niye parasini ödediğim seyi paylasayim. Az yesin de internet baglatsin madem

Kesinlikle vermeyin çok tehlikeli. Bizden de komşu torunu için istedi. Hatta telefonuna işletmeye çalıştı ama vermedik açık açık kamu personeli olduğumuzu ve sıkıntıya girecegimizi söyledik. İp fln istedik korktu kacti. Belki tüm cihazların ip adresi korkutur :D

Eskiden babam yan komşumuza vermişti şifreyi. Yıllar yıllar önce. İnternet bir yavaşladı bir yavaşladı biz kullanamaz olduk. Karşıda ki çocuk ortaokula filan giden bir çocuk tüm gün pcden oyun oynuyordu. Ben evde tekim yine internet çekmiyor bende çektim fişi çocuk kapıya dayandı . Neden internet yok fişi mi çektiniz diye hesap soruyor nasıl sinir olmuştum.

Faturaya da destek çıkmıyorlardı düşünün. Babama kaç kez dedik şifreyi değiştirelim verme sakın şifreyi diye kabul etmiyordu. Bende hep fişi çekiyordum. Gece kalkıp yine fişi çekiyordum.

Erkeklere normal geliyor böyle şeyler ama o olaydan sonra böyle birşey görünce sinir oluyorum
Evet normal görüyorlar verme işini resmen saflık işte benim eşimde de var

Ben vermem ne malum by lock indirecek belki. Al başına belayı 🙅🏻‍♀️

4 daire oturuyoruz 3 dairede Wi-Fi var, olmayan komşum geldi benden istedi telefondaki paket yetmiyor dedi bende kotalı dedim bize anca yetiyor dedim 😂 evde çocuğu oyun oynucak işte internetten onun için de istiyormuş lafta bağlat geç yani demi bu devirde bağlatmayan mı kaldı 😂

Hanımlar merhaba 6 aydır bu apartmanda oturuyoruz. Üst dairenin birinde teyze, kocası ve hiç evlenmemiş 50 yaşındaki oğlu oturuyor. Geçen oğlu eşimi görünce (önceden tanışmışlardı) evde dizi, maç falan izliyorum internet yok siz şifrenizi verir misiniz demiş. Eşim de şifreyi bilmiyorum öğreneyim demiş. Geldi bana söyledi kızdım ben. Saftır biraz bu konularda zaten sabit ödüyoruz falan diyor bide🙄 Ben de sakıncalarını anlattım. Bir suç işlese o ağa bağlanıp bize kadar dayanır diye mevzu.
Teyze geldi bugün başka mevzudan konu internete geldi. Var mı siz de versenize falan dedi. Ben de şifreyi bilmiyorum diye geçiştirdim. Yani durumları kötü de değil bu insanların kendi evlerinde oturan insanlar. Gelirleri olduğundan da bahsetmişti. Biz ise kiracıyız ne bilim gelip bizden istiyorlar. Teyzeyle aramız çok iyi kırmakta istemiyorum ama bir Allahın kuluna güvenmekte çok zorlanan bir tip olduğumdan vermek istemiyorum yani paraya ortakta olur mevzu o da değil. Sorun dediğim gibi wifi ağından ne yapacağını da bilemem sonuçta.
Bir daha isterlerse ne diyelim veremeyiz diyemedim direkt suratına kadının da. Eve gelen misafire yada yatılıya veriyoruz elbette ama üst katımızda sürekli giriş yapabilecek birine vermek sakıncalı geldi bana. Siz ne düşünüyorsunuz? 😬
Abartiyorsunuz .

Hanımlar merhaba 6 aydır bu apartmanda oturuyoruz. Üst dairenin birinde teyze, kocası ve hiç evlenmemiş 50 yaşındaki oğlu oturuyor. Geçen oğlu eşimi görünce (önceden tanışmışlardı) evde dizi, maç falan izliyorum internet yok siz şifrenizi verir misiniz demiş. Eşim de şifreyi bilmiyorum öğreneyim demiş. Geldi bana söyledi kızdım ben. Saftır biraz bu konularda zaten sabit ödüyoruz falan diyor bide🙄 Ben de sakıncalarını anlattım. Bir suç işlese o ağa bağlanıp bize kadar dayanır diye mevzu.
Teyze geldi bugün başka mevzudan konu internete geldi. Var mı siz de versenize falan dedi. Ben de şifreyi bilmiyorum diye geçiştirdim. Yani durumları kötü de değil bu insanların kendi evlerinde oturan insanlar. Gelirleri olduğundan da bahsetmişti. Biz ise kiracıyız ne bilim gelip bizden istiyorlar. Teyzeyle aramız çok iyi kırmakta istemiyorum ama bir Allahın kuluna güvenmekte çok zorlanan bir tip olduğumdan vermek istemiyorum yani paraya ortakta olur mevzu o da değil. Sorun dediğim gibi wifi ağından ne yapacağını da bilemem sonuçta.
Bir daha isterlerse ne diyelim veremeyiz diyemedim direkt suratına kadının da. Eve gelen misafire yada yatılıya veriyoruz elbette ama üst katımızda sürekli giriş yapabilecek birine vermek sakıncalı geldi bana. Siz ne düşünüyorsunuz? 😬
Şifreyi bilmiyoruz ilk başlatırken ayarlamışlar deyin bence

Kesinlikle vermeyin.
Sınırlı olduğunu size anca yettiğini söyleyin. Eşinizin üzerine atın, ne iş yapıyorsa işle ilgili kullanıyor, yasak diyin.
Ne saçma. İnsanlar bedava mezar bulsa girecek.
Mobil veri de yok mu telefonlarında İnternetsiz telefon mu kalmış. Var da yetmiyorsa bir zahmet bağlatsınlar.

Back