• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Apartman dubleks mi, müstakil dubleks mi

Ebrulim-15

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2022
9
6
1
39
Arkadaşlar fikrinize ihtiyacım var. ev almak istiyoruz. Bir arsamız var oraya kardeşimle beraber ikiz dubleks yapalım diye düşündük ama 2 çocuğumun okuluna mesafeli ve biraz tenha bir yer. Akşam falan bir yere gidecek olsak çocukları yalnız bırakamayız.
Bir de beğendiğimiz apartman dubleks var toplamda 6 daireli bir apartmanın dubleksi. Çocukların okuluna ve çarşıya yürüme mesafesinde. Sizce hangisi mantıklı.

Arkadaşlar fikrinize ihtiyacım var. ev almak istiyoruz. Bir arsamız var oraya kardeşimle beraber ikiz dubleks yapalım diye düşündük ama 2 çocuğumun okuluna mesafeli ve biraz tenha bir yer. Akşam falan bir yere gidecek olsak çocukları yalnız bırakamayız.
Bir de beğendiğimiz apartman dubleks var toplamda 6 daireli bir apartmanın dubleksi. Çocukların okuluna ve çarşıya yürüme mesafesinde. Sizce hangisi mantıklı.
Çarşıya ve okula yakın olan apartman dubleksi daha mantıklı içini beğeniyorsanız

Müstakili hiçbir eve ve zorluğa değişmem :D Bizde müstakil dublekste kalıyoruz ilk defa geçen sene ev yaptırma aşamasında daire de kaldık bir yıl. Cidden çok zormuş ya. Trilyona satmasını biliyorlar daireleri ama kağıttan yapıyorlar resmen. Birde başkaları ile yaşamayı sevmedim. Çocuğum olsa zaten hiç hiç istemezdim artık. Belli bir süre sonra alışırsınız elbet şimdi emin olun herkes insanlarla mesafeli olmak için şehir dışlarına hatta köye ev yaptırıyorlar. Ben uzak olsun huzurum olsun isterim her zaman.

Dubleks tarzı olacaksa müstakil bahçe dubleksi tabi hem herşeyi size ait olacak hem çocuklar bahçe için de büyüyecek mangalinizi filan rahat rahat yakarsınız misafirleriniz gelse bahçede agirlarsiniz .

Müstakili hiçbir eve ve zorluğa değişmem :KK70: Bizde müstakil dublekste kalıyoruz ilk defa geçen sene ev yaptırma aşamasında daire de kaldık bir yıl. Cidden çok zormuş ya. Trilyona satmasını biliyorlar daireleri ama kağıttan yapıyorlar resmen. Birde başkaları ile yaşamayı sevmedim. Çocuğum olsa zaten hiç hiç istemezdim artık. Belli bir süre sonra alışırsınız elbet şimdi emin olun herkes insanlarla mesafeli olmak için şehir dışlarına hatta köye ev yaptırıyorlar. Ben uzak olsun huzurum olsun isterim her zaman.
Ben de daha önce aile apartmanındaydım eşimin ailesi alt kattaydı. 14 yıl oturduk ve hiçbir sorunumuz yoktu. Asansör olmadığı için taşındık. Ama orayı bile çok arıyorum şimdi keşke merdivene razı olsaydım diyorum.

Ben de daha önce aile apartmanındaydım eşimin ailesi alt kattaydı. 14 yıl oturduk ve hiçbir sorunumuz yoktu. Asansör olmadığı için taşındık. Ama orayı bile çok arıyorum şimdi keşke merdivene razı olsaydım diyorum.
Tabi ki seven memnun kalanda var. Benim arkadaşlarımda memnundu evlerine gidip kaldığımda hiç gürültüsüne şahit olmadım hatta birinin gerçekten birbirinden anlayışlı komşuları vardı. Ya en beterleri bi arada toplanıyor ya da en iyileri :D Ama şimdi eskiye göre yeni binaları yaparken sözde ses yalıtımı zorunlu kıldılar kesinlikle yok çoğunda. Zaten etraf dolandırıcı müteahhitlerle dolu bu dediğim daireyi de eksikleriyle bırakıp gitti adam. Tüm dairelerin tuvalet ve banyolarından hep aşağı kata su aktı tek bi kişinin bile sorun yaşamadığı olmadı bu konuda. Ayak sesin duyuluyor normal yürüsende o derece malzemeden çalmış adam oda bize denk geldi işte :D Bense dışarıdan çok beğenmiştim ne kadar güzel geniş diye 175 m2 di. Ama kötü bi komşuya denk geldin mi eyvah kaçmaktan başka çaren kalmıyor cidden.

Dubleks ev çok zor sürekli in çok in çık çocuklar da küçükse çok yoruyor çok. Benim üst katta 2 çocuk odası ve yatak odası var. Yani yatak odaları üst katta öyle olduğu halde bile inanılmaz yorucu. Alt katta salon, misafir odası, mutfak var. Oda anlamında çok oda yok belki ama merdiven inip çıkmak mahvetti beni🤦‍♀️ Yerinizde olsam dubleks tercih etmezdim apartman yada müstakil orası tartışılır ama dubleks eve birde bu yönden bakın derim.

Kesinlikle müstakil dubleks bence. Daha şehre yakın bakılabilir imkan varsa

Dubleks ev çok zor sürekli in çok in çık çocuklar da küçükse çok yoruyor çok. Benim üst katta 2 çocuk odası ve yatak odası var. Yani yatak odaları üst katta öyle olduğu halde bile inanılmaz yorucu. Alt katta salon, misafir odası, mutfak var. Oda anlamında çok oda yok belki ama merdiven inip çıkmak mahvetti beni🤦‍♀️ Yerinizde olsam dubleks tercih etmezdim apartman yada müstakil orası tartışılır ama dubleks eve birde bu yönden bakın derim.
Kendimiz yaparsak zaten alt kata salon mutfak ve yatak odası yapmak istiyorum. Üst kata çocuk odaları çocuklarım büyük biri 16 diğeri 13 yaşında. İlerde onlar evden ayrılınca üstü kullanmam diye düşündüm.

Ben mustakil oturuyorum dubleks olmasa da benim evim de carsaya 20 dk arabamizla ama cok memnunum cocugum bir wn evvel buyuse de toprakta oynasa kedimiz kopegimizle vakit gecirse diye gun sayiyorum kesinlikle bahceli bir ev

İnsanlarla uğraşmak o kadar zor ki
Şuan böyle bir ikilemde kalsam direkt müstakili seçerim
Kesinlikle haklısınız alt çapraz dairede yeni evli çift var her gün rutin olarak gece 12 den sonra yüksek sesle konuşma kahkaha hiç bitmiyor. Kaç defa uyardık bir kaç gün dikkat ediyorlar sonra yine aynı.

Kendimiz yaparsak zaten alt kata salon mutfak ve yatak odası yapmak istiyorum. Üst kata çocuk odaları çocuklarım büyük biri 16 diğeri 13 yaşında. İlerde onlar evden ayrılınca üstü kullanmam diye düşündüm.
Yatak odanız alt katta olursa mantıklı daha kullanışlı olur. Üst kat çocuklarınıza ait olur pek kullanmazsanız. Güle güle oturun 😊

Kesinlikle müstakil dubleks bence. Daha şehre yakın bakılabilir imkan varsa
Ya aslında şehir dışı değil zaten küçük bir yerde yaşıyorum. Çarşı merkezine bile belki 1 km falan uzaktır. Sadece biraz tenha. Yeni gelişen bir mahalle. Ben hep çarşı merkezinde oturdum şimdiye kadar o yüzden biraz tereddütlüyüm

Ben mustakil oturuyorum dubleks olmasa da benim evim de carsaya 20 dk arabamizla ama cok memnunum cocugum bir wn evvel buyuse de toprakta oynasa kedimiz kopegimizle vakit gecirse diye gun sayiyorum kesinlikle bahceli bir ev
Çarşıya arabayla 10 dakika sürer bizimki. sadece çocuklar okula yürümek isteseler biraz tenha sorunum sadece bu aslında okul olmasa bir dakika bile düşünmeyeceğim

Çarşıya arabayla 10 dakika sürer bizimki. sadece çocuklar okula yürümek isteseler biraz tenha sorunum sadece bu aslında okul olmasa bir dakika bile düşünmeyeceğim
Anliyorum peki siz goturseniz cocuklara sizin icin de yuruyus olur ya da esiniz biraksa ise giderken

Çocuklar olmasa müstakil dubleks derdim 🙃

Back
X