• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları Aöl

Ceroos

Böcek *.*
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2008
192
0
96
İzmir
Aölde okuyanların bazıları 1-2 yılda bitirebiliyorlar 30 kredi alarak diye duydum ama tamolarak nasıl anlayamdım ? Birde ders seçiminde türk edebiyat 1 ve 2 var 2snide seçebiliyorum değilmi yani birisini geçmeden seçememek gibi bir şey yok ?

merabalar.ben yeni üye oldum bu siteye anlayacağınız daha yeniyim.kafama takılan biçok soru var eğitim hayatımla ilgili sizler belki yardımcı olursunuz diye düşündüm.olamasanızda canınız sağolsun.:)anlatayım.ortaokulu bitirdim lise sınavlarına girip gayet güzel bir puan tutturmuştum.fakat ozamanlar abimin düğünü olması sebebiyle konyaya gitmek zorunda kalmıştım normalde izmirde yaşıorum.rehber hocasına bıraktım okul tercihlerini.saolsun oda kafasına göre uydurmuş atmış benim puanımın yükseğinde okulları yazmış tercih listesine e tabi ben giremedim hiçbir okula.kaldım öle ortada.hep gittik normal düz liselerine artık biçare paralı olarak yazılacaktım okul müdürleri diploma notuna bakıyordu girdiğim sınav artık etkisiz bir elemandı yani diploma puanım 4.70di ozaman.hep okul müdürleri bu öğrenci nasıl böle ortada kalır diyorlardı ama onlarında kontenjanları dolu olduğundan beni alamıyorlardı.artık en son çare bi düz liseye yazılacaktım onada razıydım hani.kesin karar vermiştim ertesi gün gidip evraklarımla kayıt olacaktım kii o akşam büyük olan abim gelip sırf okula para yatırmayayım diye annemlerin aklını çelmişti..yakınımızda ayrıca kendininde okuduğu teknik lise vardı.oraya yazdırın en azından meslek öğrenir falan diye.düz lise işi iptal olmuştu yani.düşünün cuma günü ben yazıldım okula pazartesi okullar açılacaktı.neyse yazıldım makine bölümüne.hiç ama hiç aklımın ucundan bile geçmeyen bi meslek dalıydı.vardır bundada bi hayır diyerek gittim.bu lisenin 4seneye çıkartılmasıda bana denk gelmişti şans işte ya..meslek lisesi okuyanlar bilir ilk sene normal düz lise gibidir 2.senede bölüm seçersin falan.lise1 iyiydi ayrıca sınıfta 3kızdık.30 erkek 3kız.okulun geneli böyle yani.teknik lise ya.ilk sene gayet iyiyim dönem sonu teşekkür almıştım falan.öle geçmişti.lise 2ye başladım bölüm dersleri çıktıkça benim ders çalışma tempom düşüyordu.çünkü mesleğimi sevmiordum ama 2kız arkadaşın arasındada çalışkan bendim.herhangi bi sorunumda olmayınca sevmesemde mesleğimi okumak için mecbur yapıyordum bişiler gayret gösteriyordum.lise 2de 1-2 ders dışında bi sıkııntım yoktu.ama dönem sonlarına doğru herkes birbirini daha iyi tanıdıkça nasıl bi kişilik oldukları ortaya çıkıyordu.kızlar benim yardımımla sınavlarda verdiğim kopyalarla geçiniyorlardı.arkadaş diyordum ve hiç gözüm yoktu ben iyiysem niye onlara yardımcı olmayayım diyordum.bölece lise2yide atlattık biraz zorlansamda.lise3e geçtim ama dersler öle bir ağırdıki evden sabah çıkıyor akşam geliyordum hergün 10saat ders görüyorduk.ama diyorum ya mesleği sevmesemde arkadaş ortamım iyi diye bi tesellim oluyordu.inanın sevmeden hiçbir iş olmuyor yürümüyor yolunda gitmiyor.lise3te kızların dengesizlikleri ortaya çıktı iyice.onlar cafe ortamlarına takılmaya başladılar.sigara v.s gibi.şunuda söyleyeyim.benim aile yapıma hiç uymuyorlardı.yani bizim akşam yemek yeme saaitmiz bile eve gelmez saatimiz bellidir.ama onların öle değildi.çünkü her ikisininde anne babaları ayrı insanlardı.ben bunu küçümsemek için söylemiyorum asla.kafalarının istediğini yapan tiplerdi diyim.kıskançlıklar başladı.menfaat için benimle olmaya çalışıyorlardı.arkamdan ise neler neler konuşyorladı.çok konuştum yüzlerine niye böylesiniz diye ama yoruldum artık onlara laf anlatmaktan.hem şöyle bişi biriyle diğeriyle mecbur olmak zorundasın.öel bi ortam çünkü.erkek arkadaşalr desen hepsi kendi işinde.çok şeyler başıma geldi ya diyorum ya çekemiyorlardı beni.cep telefonummu çalınmadı sınıfta hemde çalan çok yakın arkadaşımdı.ben şikayetçi olmadığım halde bu iş mahkemeye kadar gitti sırf oyüzden onlar atıldı okuldan.neler neler ya.kimseyi kötülemek istemem ama doğru düzgün bi arkadaş ortamı asla yoktu.diyordum ya mesleği sevmiyordum ama arkadaş ortamım iyi olunca heveslendim.ama lise3te oda bozuldu.ne mesleğimi seviyordum nede sınıfta arkdaş ortamı iyiydi.ben dişimle tırnağımla çalışırken diğer kız arkdşın annesiyle müdürün diyalogları herşeyi göz önüne seriyordu.lise2de diğer kız arkdş cafe ortamına takılınca cafeyi okul belleyince devamsızlığı taşmıştı.herkes sınıfta kalır kesin diyordu hocalar bile ya.ama bi baktıkkii sınıfta kalmayı bırak 0 olan bütün dersler iyi gelmiş.anlayan anlamıştır heralde.ben kendi müdür yardımcımla konuştum durumu anlattım.bana dedilerki o kızları atayım okuldan sen devam et okuluna yok dedim.mesleği sevseydim evet derdim ama sevmiyordum.sevmediğim halde sırf başarmak için notlarımı yüksek tutan bi öğrenciydim ben ama okula hiç gidesim gelmiyordu.ayaklarım okula doğru değil hep eve doğru giderdi.bıraktım okulu tastiknameyi aldım.başka bi lisenin makine bölümünün 3.sınıfından devam ederim diye ama olmadı.düz meslek değildim anadolu teknik olduğum için başka bir okuldan devam edemezmişim.e bide bu çıktı.son çarem açıköğretime yazılmaktı.amacım sadece meslek değiştirmekti.makine ismini duyunca tüylerim diken diken olurdu ya..açıköğretime gittim anlattım durumu ben dedim 3senelik emeğimi bile hiçe sayarım dedim yeterki severek okuyacağım bi mesleğe devam edeyim.kayıt oldum açıköğretime.ben sınav tarihlerinin nezaman açıklanacak diye intten takip ederken bana iade diye bi msj geliyor mebden.gittim hemen açıköğretime böle böle kabul edilmemişim.bakanlık demişki bu öğrenci 3sene okumuş.3senenin 2.yarı döneminden bırakmış yeniden bi mesleğe başlarsa yazık olur emekleri boşa gider diye oyüzden mesleğine devam edip bitirsin demiş.şuanda sonuç bu işte.tekrar gidicem konuşucam.açıköğretim okuyanlar bilir yüzyüze eğitim veriyorlar meslek derslerinde.sadece sınavları olsa belki yine bitireyim diye kabullenicem ama ben tekrar bunun okuluna gidip dersini görmemki.istemediğim bişi olmaz ya içimden gelmez.bilmiyorum ne yapacağım.içimde okadar çok varki okuma isteği şevki ama bunu öldürmeye çalışıyorlar sanki.kendi kendime gidip normal liseye gitsemmi en baştan başlasam mı diye düşündüm ama çok yaş farkı olucak ve bunlardan sonra tekrar okul forması giymek iyice üzecek beni.herşeyin hayırlısı diyorum daima.bakalım nolucak.okadar uzun yazmışımki okuyabilene BRAVO arkadaşlar..:):)teşekkür ederm yinede okuyanada okumayanada.):

Back