çok saolun kızlar en az 320 şart gibi kesin olması için bakalım hayırlısı bende bu bölümü çok istiyorum olsun inş.herkese kolay gelsin
İkinci üniversite olarak tercih yapmak istiyorum. Kaldırıldı mı bu bölüm? Kitapçıkta yazıyor fakat ikinci üniversite bölümünde ismi geçmiyor. kafamçokkarıştı
gecen sene ikinci univ kapsamindaydi fakat bu yil bu bolum kontenjanli oldu ve ikinci univ. kapsaminda degil, kilavuzu inceledim bos kontenjan duyurusuda yok maalesef, seneye puan tutmak sartiyla bu bolumegirilibeliyor
Kontenjan dolmuş yani. :1shok: Bu kötü oldu benim için.
aslinda kayitlar daha bitmedi neye gore acmadilar bos kontenjan bilmiyorum, belki gecen sene cok giren olmus bolume yuzden olabilir, bu yil ne kadar az kayit olursa o kadar iyi olur dusuncesindeler bence.
kızlar türk dili ve edebiyatı bölümümüze giriş gittikçe zorlaşıyor , seneye biraz daha zorlaşacağını tahmin ediyorum bu yıl ek kontenjanlar iptal olmuş , ben geçen yıl ek kontenjanla yerleştim şuan onur belgesiyle 2. sınıfa geçtim aöf de okumak çok güzel bazı eksiklikler var inşallah zamanla çözülmesini temenni ediyoruz .. bu bölüme girmek isteyen arkadaşlar edebiyata ilginiz varsa daha fazla çalışıp başarınızı şansınızı artırın .. ilginiz yoksa bu bölüm çok sıkıcı ve zorlayıcı olabiliyor ilginiz ölçüsünde bir bölüm seçmenizi öneririm .. herkese başarılar arkadaşlar ..
canim once tebrik ederim onurr belgesi almak bu bolum icin kolay degil cidden, ben edebiyat hastasiyim 33 yasinda bu bolum iicin sinava girdim ve puanlama olmasina ragmen kazandim cok sukur, onur belgesi aldim demissin osmanlica beni zorliyacak gibi gorunuyor, simdiden biraz biraz basladim calismaya harfleri ogrendim , biraz biraza birlestirerek okumaya basladim , ama daha da beni zorlar gibime geliyor, sen nasil calistin osmanlicaya, eski yazi biliyor muydun ya da kursa gittin mi, bilgi verirsen sevinirim, ben eski yazan hic bilmiyordum cunku, yurt disindayim kurs sansimda yok, sevgiler ve iyi calismalar
merhaba arkaşdaşlar;bende türk dili edebiyatı bölümü tercih edecem ama korkuyorum, zor mu diye. hiç bir bilgim yok sınavlar hakkında. bana yardımcı olurmusunuz, kararsızımda:sinifsinif: edebiyatı çok severim ayrıca sayısallada aram iyi değil. bu yıl aöf tercih edecem ama gelecek yıl tekrar sınavlara girecem.:yardımlarınızı fikirlerinizi bekliyorum sinifsinif:
öncelikle hayırlı olsun diyorum , tebriğin için teşekkür ederim canım , kuranı kerim biliyorum fakat genede çok zorlandım başlarda çok hafife aldım nasıl olsa harfleri tanıyorum dedim bu dersi en sona attım sınava 1 ay kala bi baktım hiçbirşey yapamıyorum üniteleri okuyorum sorularına saatlerce kafa yoruyorum olmuyor olmuyor çok stresli günlerdi hemen kurs aramaya başladım aradığım kurlar konuları bitirmek üzeredeyiz falan diyorlardı özel hoca aradık o da olmadı en son bir aöf dershanesiyle görüştük başladım sınıfta toplam 5 kişi falan vardı ve derslere bile girmiyorlardı yani eksiklerimi sağolsun hoca anlattı fakat çok verimli olamadı neticede o da bir lisede edebiyat öğretmeniydi osmanlıca dersini en son üniversite yıllarında görmüştü bu yüzden olsa gerek yeterli değildi tamam konuyu saatlerce anlatabiliyor tekrar yapıyordu ama sıra soru çözmeye gelince tıkanıyordu malesef yani ben kursa gittim ama verimli miydi ? onun sayesinde mi osmanlıcadan geçtim ? hiç sanmıyorum , zaten en düşük dersim osmanlıcaydı , diğer derslerimin yüksek olması ortalamamı yükseltti . biz ilk öğrencileriydik fazla imkan yok örnek soru yok yok yok hiçbirşey yok, ama bu yıl 1. sınıfa başlayacak olan arkadaşlarımız daha çok kurs kaynak örnekler bulacaklardır , internette biraz araştırma yaptığımda hayati develi osmanlıca kitabını tavsiye ettiklerini gördüm , bu tür kitaplardan yararlanabilirsin canım , yurt dışındayım yazmışsın türk okulları vardır ordaki edebiyat hocalarıyla tanışıp yararlan derim , türkiye üniversitelerde osmanlıca ve eski türk edebiyatı dersleri veriliyor yurt dışında da böyle dersler olsa güzel olur , bir de aöf öğrenim portalında örnek dersler var osmanlıca anlatılıyor ilk üniteleri onlardan da faydalan izle canım , harfleri tanı metin oku ben murat yayınlarını kullandım yardımcı kitap sorularını beğenmedim ama konu anlatımı iyiydi , geçmiş yıllarda çıkan soru türlerini inceleyip nerelerden çıktığını ve soru tarzlarını tanıyabilirsin aklıma gelenler bunlar başka yardımcı olabileceğim birşey varsa sorabilirsin başarılar diliyorum opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan
cok tesekkur ederim, ayrintilariyla yanit vermissiniz, biraz arastirdim genellikle, osmanlica, bati turk ve eski turk edebiyatindan zorlanma olmus genelde, bende simdilik onlara agirlik vermeyi dusunuyorum, bircok konuda ezber gerekiyor ve dogal olarakta zaman lazim, erken baslamak en iyisi sanirim, derslerinde basarilar, kolay gelsin
arkadasim birsey sormak istiyorum, eski turk edebiyati dersine basladim, ozetler cikartiyorum, notlar tutuyorum ama fazla detay var gibi geliyor, detaydan ziyade ezber bol miktarda, yaniliyor muyum, hepsini tek tek ezberlem gerekiyor mu, sinavda da bu kadar detay cikiyor mu, yoksa ben mi her kelimeyi ince eliyorum ezberlemeye calisiyorum??? sevgilerözetler çıkarmak çok işe yarıyor tavsiye ederim , teşekkür ederim canım ben de sana başarılar diliyorum herşey gönlünce olsun
arkadasim birsey sormak istiyorum, eski turk edebiyati dersine basladim, ozetler cikartiyorum, notlar tutuyorum ama fazla detay var gibi geliyor, detaydan ziyade ezber bol miktarda, yaniliyor muyum, hepsini tek tek ezberlem gerekiyor mu, sinavda da bu kadar detay cikiyor mu, yoksa ben mi her kelimeyi ince eliyorum ezberlemeye calisiyorum??? sevgiler
valla arkadasim Allah razi olsun sorulara kadar hatirliyorsun. Yardimci kitap aldim Murat yayinlarinin birde Egem Yayinlarinin soru bankasini aldim, acikogretim kitaplari henuz elime gecmedi ben yurt disindayim, kaydimi mazeretli olarak babam yaptirdi, bayramda alicam nasipse. Verdigin cikmis sorularin hepsinin notunu aldim okudum ama aklimda kalmadi, sanirim bol tekrar gerekecek, ozet kitaptanda okuyup okuyup ezberleyip deftere not aliyorum, biraz ugrastiracak gibi, ama en onemlisi bolumu sevdigim icin bosveremiyorum, saniirim en onemliside bu keyif aliyorum. Cevaplarin ve ilgin icin tesekkurler iyi calismalar, bu arada basladin mi calismaya ikinci sinif icin? sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?