arkadasim birsey sormak istiyorum, eski turk edebiyati dersine basladim, ozetler cikartiyorum, notlar tutuyorum ama fazla detay var gibi geliyor, detaydan ziyade ezber bol miktarda, yaniliyor muyum, hepsini tek tek ezberlem gerekiyor mu, sinavda da bu kadar detay cikiyor mu, yoksa ben mi her kelimeyi ince eliyorum ezberlemeye calisiyorum??? sevgiler
selam canım eski türk edeiyatının en uzun ünitesi 1. ünitedir , çok uğraştırıyor 1 ünite , canım yardımcı kitp aldın mı ? almadıysan almanı tavsiye ederim yoksa çok zorlanırsın aöf kitaplarında çok fazla ayrıntı var ben çalışamadım , yardımcı kitapta özetler var şimdi terimlere gelince kısa kısa önemli notları not al özetler çıkar mesela ilk bölümde batı türkçesinin dönemleri yer almış eski osm .,eski türki türkçesi ,eski anadolu türk , , işte eski türk edeb. kaça ayrılır ?
eski türk edeb. hangi adlar verilmiştir ? ( aöf sınıavında çıkmış bir sorudur .)
belagat nedir ? kaça ayrılır
divan şiirinin dönemleri nelerdir şairleri kimlerdir
dönemin şiir kitapları nelerdir? = divanlar,mesneviler,şiir mecmuaları
divan içerisindeki terimler nelerdir?
şiir mecmuaları örnekleri nelerdir ?
divan şiirinin geleneksel özellikler nelerdir ?
divan şiirinde biçim ve ahenk konuları
selaset nedir ? (aöf de çıktı )
fesahat nedir?
divan şiirinde muhteva terimlerini çok iyi bil bir iki soru gelmişti
peygamberlerin genel özelliklerini bil bize süleyman peygamberimizi sormuşlardı
tasavvvuf terimlerini bil bundanda soru gelmişti
tarihi ve mitolojik bilgilerdende 1 soru geldi, cemşid,dahhak,feridun ... ben bu konuyu bir türlü kafamda oturtamadığımdan bu soruyu kaçırmıştım
eski türk edeb. başlıca kaynaklarındanda bir soru gelmişti
hatırladığım genel hatlarıyla 1 ünite böyleydi inşallah yardımcı olabilmişimdir , yardımcı kitaptan özetler çıkarark çalışmıştım ben , birde aöf ana kitabındaki soruları çözmüştüm sen çıkmış soruları çıkartıp çalışırsan daha iyi olur başarılar :)