!!!aöf Sinavlariniz Nasil!!!

arkadaşlar bende iki yıllık tekstil mezunuyum ve benim açıköğretimden devam hakkım yoktu ancak yeni çıkan kanuna göre ben 1 sene sadece 4 ders alarak hazırlık alıp onu geçtikten sonra 3. sınıftan başlama hakkım var ne dersiniz yapabilirmiyim gireyim bu işe sizce arkadaşlar zormu ya ?

aöf okuyanların çoğu devlet dairesinde memur kıdemleri yükselmesi için maaş artması için 2 yıllık MYO ve fakülte okuyorlar...
bildiğin örgün eğitim gibi her meslekte her işi yapıyorlar kpss girip memur olabiliyorlar ayrıca AÖF nin diploması uluslararası bir diploma yurt dışındada geçerli...
bu arada canım ben 2 yıllık muhasebe mezunuyum benim sınıf arkdaşım şuan ticaret lisesinde muhasebe öğretmeni olarak çalışıyor...

canım sonuç olarak sosyal bilimlerden öğretmen olunabiliyor mu anlamadım dabenneyaptımki
olunmuyorsa ona göre kamu aö seçicem.anladığım kadarı ile arkadaşın 2yıllık muhasebe mezunu ve şuanda öğretmen değil mi?yani 2yılı 4yıla tamamlamadı,2yıl sonunda öğretmen oldu kadroyla atanıp değil mi?sosyal bilimlerinde kadrosu var mı öğretmenlik için 2yıl sonunda?

arkadaşlar ben bu yıl öss ye girdim sonuçtan pek ümitli değilim ama aöf önerirmisiniz yada önermezmisiniz?

canım sonuç olarak sosyal bilimlerden öğretmen olunabiliyor mu anlamadım dabenneyaptımki
olunmuyorsa ona göre kamu aö seçicem.anladığım kadarı ile arkadaşın 2yıllık muhasebe mezunu ve şuanda öğretmen değil mi?yani 2yılı 4yıla tamamlamadı,2yıl sonunda öğretmen oldu kadroyla atanıp değil mi?sosyal bilimlerinde kadrosu var mı öğretmenlik için 2yıl sonunda?

benim arkadaşım kadrosuz çalışıyordu muhasebe öğretmeni sıkıntısı varmış o da girdi...
yani türkiyede zaten gazi üniversitesinde var muhasebe öğretmenliği tek bir bölüm başka yok...bizde dikey geçiş sınavı ile oraya girebiliyormuşuz...üniversitede hocamız derdi...
canım bak sana ne dicem öğretmen olmak istiyorsun demi?
benim MYO da ekonomi hocam vardı kendisi şuan doç. oldu ve kanadaya gitti.
ama nasıl bak yazıyorum...
benim bu üniversite hocam 2 yıllık muhasebe bitirmiş dgs sınavı ile işletme okumuş yüksek lisans yapmış ve üniversiteye hoca olmuş...
şimdi kanadaya gitti...
öğretmen lmak istiyorsan alanında yüksek lisans yapıp üniversitelere başvursana bir sürü yeni üniversite açılıyor bir denesene...

bayanlar bu aö deki sosyal bilimler programından mezun olanlar ne iş yapıyor?2yılı okuduktan sonra sosyoloji,sosyal hizmet,halkla ilişkilere dikey geçişi biliyorum.2yılı okuyup dikey geçiş yapmadan ne işlerde çalışabiliyor?en önemlisi öğretmen olabiliyor mu?birde nerelerde?

teşekkürler bayanlar......

Böyle bir şey var mı? Açık öğretimin sosyal bilimlerinden mezun olanlar öğretmen olabiliyor mu?:1shok:

"Doğru bir başlangıç hem paradan hem zamandan, en önemlisi de ömürden tasarruf sağlar."
*

Son düzenleyen: Moderatör:
X