• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AÖF Okul Öncesi Ögretmenliğini düz lise mezunlarıda yazabilecekmiş..

Farkı ne diye sormuşsun yukarıda yazmıştım dikkatli okusaydın sormazdın farkını.MEB ile A.Ö.F. bir protokol imzaladı.Meslek lisesi Çocuk Gelişimi dışında mezun olanlar ne kadar puan alırsa alsınlar yerleşemiyorlar.Bu bölümü okumak için liseden çocuk gelişimi mezunu olmak lazım çünki 3. ve 4. sınıfata staj yapacaksınız.Örgündeki kadar ders görmeyeceksiniz.Liseden temeliniz yok ise staj yaparken ve okurken çok zorlanırsınız.Siz çocuk gelişimini lise düzeyinde iken çok küçümsüyor olabilirsiniz ancak bu bölüm öyle küçümsenecek kadar hafif değil.Tabi ki düz liseliler yada başka alandakiler başvuramaz.Yapamazsınız.Size tavsiyem hemen hemen aynı puanı almışken örgünü yazmanız olacaktır.Bu sene de kat sayı kalktı durum değişti diye düşünebilirsiniz ancak düşünmediğiniz şu var üzerine basa basa söylüyorum meslek liselilere yine de ek puan verilecek ve öncelik onlara tanınacak.Sizler boşa kürek sallamayın.

Burda sadece önümüzdeki yıl tercih edilebilecek mi edilemeyecek mi diye merak ediyoruz.Meslek lisesinden mezun olmuş ek puan almış vs biz geride kalmışız bize yer kalmamış o ayrı mewzu.Kimsenin lisede çocuk gelişimini küçümsediği fln yok.anadolu öğretmen lisesini bitirenler de öğretmenlik yazabiliyor ek puan alarak,ek puan almadan düz lise bitirenler de yazabiliyor ek puan açısından bakarsak.Meslek lisesinden kazananlar tabiki daha avantajlı ama düz lise bitirenlere de böle bi şans tanıyorlarsa güzel.sınavda iyi puan alan kazanır ekli ya da eksiz.

Bu kadar istiyorsan örgün kazan oku demişsiniz ama evli olup da okumak isteyenler var okula devam edemeyecekler var.Biraz yapıcı konuşmak gerekli bence .

nurrose sana katılıyorum.
anaksunamoon'un da konuya bu kadar eleştirel yaklaşmasını anlamıyorum.
ösymnin fahri rehber öğretmeni sanırım.
eğer imkan var isteyen örgün okur isteyen açıktan
isteyende boşa kürek sallar kime ne.

zaten biz ek puan avantajı olan meslek liselinin bir adım önde olduğunu,çok mezun verdiğini,yerleşme ihtimalinin düşük olduğunu biliyoruz.
ama girme hakkı varsa neden denemesin insanlar.

Neyse kızlar Kesin bilgi öğrenen arkadaşlar burda paylaşım yaparsa güzel olur.

Tahammülsüzlük sınırlarını zorlayan mesajları kaile almak daha çok boşa kürek sallamaktır bencedelikafadulden
o yüzden sadece klavuz niteliğindeki bilgleri dikkate aliciiim ben,
tavsiyem sizde öyle yapın şakkıdı

Son düzenleme:
Ne yazık ki kat sayı kalktı arkadaşlarda hüsrana uğradı.Ayrıca daha öncede belirtmiştim neyi açık öğretim diye diretiyorsunuz ki ödgündede aynı bölüm var ve orayı normal lise mezunları tercih edebiliyor.....

Ne yazık ki kat sayı kalktı arkadaşlarda hüsrana uğradı.Ayrıca daha öncede belirtmiştim neyi açık öğretim diye diretiyorsunuz ki ödgündede aynı bölüm var ve orayı normal lise mezunları tercih edebiliyor.....

Yazdığınız mesajları okudum siz de açık liseden çocuk gelişimi okumuşsunuz.O zaman okula gidip normal lisede çocuk gelişimi okuyanlar da gelip sizle tartışsın.Bu mudur yani?

Bi de arkadaşlar hüsrana uğradı yazmışsınız,siz de mutlu mu oldunuz bize hüsran olunca?İlginçsiniz

Yazdığınız mesajları okudum siz de açık liseden çocuk gelişimi okumuşsunuz.O zaman okula gidip normal lisede çocuk gelişimi okuyanlar da gelip sizle tartışsın.Bu mudur yani?

Bi de arkadaşlar hüsrana uğradı yazmışsınız,siz de mutlu mu oldunuz bize hüsran olunca?İlginçsiniz

Ağzına sağlık canım duygularıma tercüman olmuşsunn..:teselli: Sanırım anaksunamoon arkadaşımızın endişeleri vede korkuları varr..madem bu bir sınav ; hodri meydann!! neden kendiniz acıkögretimden diploma alma geregi duydunuzki.. Çalışın bilginize güvenin örgünde okul öncesi okuyun ..haa ben evliyim örgün okuyamam dersenizde o zaman bu sınava meslek liseli yada düz liseli diye bakmıcaksınız..sizde bir düz lise mezunu olarak cocuk gelişimi diploması alıyorsanız bunu söylemeye hakkınız yok..bilmem anlatabildimmii ??? Bende seneye yüksek lisans mezunu olacagımm.ve tekrar öss girip acıktan okul öncesi okuyacagımm..gerekirse gidip 1,5 yıl fark dersini verip bu bölümü bitirecegim..ama benim dilegimm seneye inşallah sınavsız geçişin kaldırılacak olması bunu için yök acıklama yaptı zatenn ..hemen ardından aöf okul öncesinin artık meslek yada düz lise farketmeksizin tercih yapabilmesi..sengözlerimebaksanab ..Eğitimde eşitlik sağlanacaksa yaa düz liselilere meslek lisesi diploması verilmicek yada aöf okul öncesi herkese acık bir bölüm olacakk...Sonuçta bu bir sınav iyi olan kazanmalıı...

kızlar bana acil yardım lazım öss formu aldım nasıl doldurcaz lise çocuk gelişimi mezunuyum 2yıllık açıköğretim okumak istiyorum nasıl olcak
2 yıllık açıköğretim yok falan dediler çocuk gelişiminde ?
ygs ye girmek istiyorumveya istemiyorum diye bi seçenek var hangisini işaretlemem gerek bunun için cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler

Ağzına sağlık canım duygularıma tercüman olmuşsunn..:teselli: Sanırım anaksunamoon arkadaşımızın endişeleri vede korkuları varr..madem bu bir sınav ; hodri meydann!! neden kendiniz acıkögretimden diploma alma geregi duydunuzki.. Çalışın bilginize güvenin örgünde okul öncesi okuyun ..haa ben evliyim örgün okuyamam dersenizde o zaman bu sınava meslek liseli yada düz liseli diye bakmıcaksınız..sizde bir düz lise mezunu olarak cocuk gelişimi diploması alıyorsanız bunu söylemeye hakkınız yok..bilmem anlatabildimmii ??? Bende seneye yüksek lisans mezunu olacagımm.ve tekrar öss girip acıktan okul öncesi okuyacagımm..gerekirse gidip 1,5 yıl fark dersini verip bu bölümü bitirecegim..ama benim dilegimm seneye inşallah sınavsız geçişin kaldırılacak olması bunu için yök acıklama yaptı zatenn ..hemen ardından aöf okul öncesinin artık meslek yada düz lise farketmeksizin tercih yapabilmesi..sengözlerimebaksanab ..Eğitimde eşitlik sağlanacaksa yaa düz liselilere meslek lisesi diploması verilmicek yada aöf okul öncesi herkese acık bir bölüm olacakk...Sonuçta bu bir sınav iyi olan kazanmalıı...

kaydirigubbakcemile5:olmaz:Canım konuya baştan bakarsan hanımefendi hep bu tarz konuşup durmuş.Çok saçma ,gereksiz.Madem bu kadar hak savunan birisi neden açık liseden çocuk gelişimi diploması alıyor?Neyse konuşmayacağım daha:1ninca:

zaten 90 sorudan mesüldünüz diğer sınav sisteminde 3 saat içinde geniş geniş 90 sorunuzu cevaplıyorsunuz sonrada ek puan alıyorsunuz 1. bölümdeki tğm tercih edilcek yerleri zaten kaplıyorsunuz kendi alanınızın dısındada olsa girebiliyorsunuz cunku 90 soruya calısıyordunuz 1 yıl boyunca 1. bölüme çalısıyordunuz ve 3 saat içindede rahat rahat cevaplama durumunuz var bız 180 soru cvpladık 3 saatte ve 1 yıl boyunca 1. bölüm 2. bölüme çalıştık ne ek puanımız geliyor nede öğretmen çart çurt olabiliyoruz çunkü anadolu öğretmen lisesi meslek liseleri iamamhatıpler önümüzü kapatıyordu neden mi 1. bölümün puanını ek puanlarınızla tavana yükseltinize ondan hem bir yıl boyunca ilk bölüme çalışın hem ek puan gelsin hemde daha biz alan dışı tercih edemiyoruz sen alan dışı tercih etsende puanın benimkinden yüksek oluyor cunku az bır konuya 1 yıl calısıyorsun bız matematık sırf 33 unıteydi 1. bölümün 2. bölüm matematiğinin kaç ünite oldugunu sen hesap et artık 4 yıllık yazabilmemişz için bunlarn hepsine çalıştık ve sonuc ne oldu yine önümüz kapandı hiç bir yere giremedik zaten bu öss bi anadolu fen lve ögretmen liseleri için birde meslek liseleri için çalışıyor birde sınavsız geçişiniz var haa onuda atlamayım benm ham puanım 275 ben 2 yıllık giremiyorum adam direk sınava girmeden cart dıye gırıyor neyle okul puanıyla ben ne bılım onun kopyayla gecmedıgını ben ne bilim mudurun torunu olmadıgını ben ne bılım doguda o dersı gormedıgı halde tum derslerine 5 verilmediğini haa söylermisiniz herkes üni okuycaksa herkes sınava gırecek herkeste aynı soruları cozecek aynı zaman dılımınde biz 180 soruyu 3 saat 15dka cozerken sız nıe 90 soruyu 3 saat 15 dkkada çözdünüz adeletsizlik değilmi her seye itirazınız var nıe buna itiraz etmiyorsunuz işinize geldiği için değil mi bize 1 dkk duserken bir soru ıcın size nie 2 dka dustu sızde 90 dkka sınav olacaktınız baska gun olacaktınız yada 90 dkka dolunca cıkacaksınız bu kadat basit yok kat sayıymıs ortak alanmıs duz lıse yazama meslek yazarmıs ne bu yaa bu nasıl sistem daha da savunuyorsunuz

kızlar bana acil yardım lazım öss formu aldım nasıl doldurcaz lise çocuk gelişimi mezunuyum 2yıllık açıköğretim okumak istiyorum nasıl olcak
2 yıllık açıköğretim yok falan dediler çocuk gelişiminde ?
ygs ye girmek istiyorumveya istemiyorum diye bi seçenek var hangisini işaretlemem gerek bunun için cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler

AÖF DE 2 YILLIK ÇOCUK GELİŞİMİ YOK SINAVSIZ GEÇECEĞİNİZ ÇOCUK GELİŞİMLERİ ÖRGÜN ÖĞRETİMDE NORMAL ÜNİLERDE YANI OKUL PUANINIZLA TERCİH YAPARSINIZ AÖF DEKİ 4 YILLIK BUNUN İÇİNDE SINAVA GİRİP AÖF ÇOCUK GELİŞİMİNE GİRİLECEK PUANI ALMANIZ GEREK 320 LERDE BSY SANIRSAM PUANI:icecream:

kızlar açıköğretim okul öncesi öğretmenliğini sadece o bölümde okuyan meslek liseleri yazabiliyor diğer hiç bir okuldan mezun olanlar aöf yazamıyor.ygs forum kitabında gördüm

kıs meslek liseliler bal tutup parmak yalıcaklar biz düz liseliler gene bön bön bakıp kalacağız anlaşılan hiç adil değil bizde aöf anaokulu öğretmenlğini okumak istiyoruz bu nasıl bi sistemdir anlamdım gitti çoğu yerdede görüyorum meslek liseliler düz liseliler nezaman aöf çocuk gelişimini okumak istiyorum girebilirmiyim sorusu sorduğunda hemen bombardımana uğruyor bu neya siz meslek lisesi bizde düzlise okumuşuz ne bir birinize bukadar çok eleştiri yapıyorsunuzki

kızlar ygs-5ten 292 küsur puan almışım 4 senelik açıköğretim veya 2 senelik okuyabilirmiyim acaba?
birde şu haziranda yapılacakı sınav ne için?

başvuru koşullarında okul öncesini kız meslek lisesi çoçuk gelişimi bölümü mezunları seçebiliyor yazıyor.

Back