aöf dikey geçişe başvurucak kimler var

Canım öncelikle su dikkatimi cekti? Sen önlisans mezunuysan dikey gecis basvurusu yapman gerekiyor.. Cünkü bende aöf önlisans mezunuyum diplomamı alırken dikey gecis yapıcaksınız sınavsız demişlerdi. Dün basvuru yapmak için siteye girdiğimde şu ibare dikkatimi cekti -*Öğrenim süresi 4 veya daha fazla yıl olan lisans bölümlerinden önlisans diploması alarak ayrılanlar dikey geçiş için başvuramazlar (bu adaylar Lisans Tamamlama başvurusu yapacaklardır). - Dedim ki acaba ben Lisans mı tamamlıcam, sonra Lisans Tamamlama Basvuru Sayfasına girdiğimde şöyle yazıyordu. -* İki yıllık Meslek Yüksekokulu veya Açıköğretim Fakültesi önlisans programlarından mezun olanlar, Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine lisans tamamlama kapsamında başvuramazlar (bu adaylar Dikey Geçiş başvurusu yapacaklardır).- Yani bu durumda dikey gecis oluyor benimkisi, sanırım seninkisi de öyle olacak.

Yoksa bu konuda ben mi yanlısmıyım? Kafam karıstı. Müsteri temsilciliği de sürekli mesgul veriyor..

İktisat (Maliye,Calısma Ekonomisi vs.) Ama duyduguma göre dersler daha cok sayısalmıs..
Senin için iyi olanlar İşletme veya Uluslaarası ilişkiler bence.

ve 3. sınftan baslayacaksın..

Dikey gecis kayıtları 16 Ekim, mazeretli ise 19 Ekim de bitiyor.

Önce basvurunu yapabilirsin internetten, dekont no falan istemedi benden. O ikinci aşamada.

Son düzenleme:
Artık bende bilmiyorum ama kayıt oldum bugün.En azından istediğim bölümü okumuş bir işsiz olurum napalım
hakkında hayırlısı olsun canım..inş. gzl bir işde bulursun hem okur hemde çalışırsın :)

cnm ben sözelci olduğum için uluslarası ilişkiler okumak istiyorum birde ben zaten aöf büro yönetimi ve sekreterlik mezunuyum memurluk sınavına girdim bu bölümden atanırsam birde bu bölümü okuyup atanınca yükselmek için okumak istiyorum yoksa uluslarası ilişkilerden bir hayalim yok bir umudum yok ama sen diyorsanki ben şimdi okuyacağım bölüm bitince bu bölümden devlete atanmak istiyorum diyorsan işletme oku birde sayısalın iyiyse işletme tercihin olsun

kızlar bende dikey geçişe başvuracağım,işletme bölümüne,diploma onlardamı kalıyor başvurunca?

cevapların için çok teşekkür ederim

dgs ile
3.ve 4. sınıfı okurken
daha önce görmediğimiz 1 ve 2. sınıfın derslerindende sorumlu olacakmıyız ?

bazı sitelerde muafiyet diye bişeyin olmaığını okudum yani eninde sonunda o dersleri görecekmişiz
ve ders fazlalığı oluyormuş yani diyelim ki 5 dersimiz var fakat bu 10 derse çıkabiliyormuş

nedir bunun aslı

örneğin ben sayısal olmayan bi bölümü tercih etmek istiyorum örneğin işletme fakat işletmenin 1.ve 2.sınıfında sayısal dersler var yani ben o dersleride mi görücem kafam çok karıştı çokkkkkkk

yanlışta anlamış da olabilirim o yüzden size danışayım dedim
aöfnin numaralarıda sürekli meşkul

Selam canım,
İnternet basvurusundan sonra mutlaka aöf'e gidip kayıt yaptırmak gerekiyor. Ama evraklarını arkadasın vs götürse yaparlar mı bilemiyorum onu.
Ben bugun işten erken cıkıp kayıt olmaya gidicem, bir an önce kitaplarımı almak istiyorum. Sınavlar cok yakın :18:

Arkadaşım soğol sen bu gün yaptırıcam kaydı deyince ben de gaza geldim gittim kaydımı yaptırdım
yalnız çok sıra vardı tamam sıra olabilir işleri yoğun olabilir ama şu aö bürosu personelleri ne suratsız ne meymenetsizler ya tüm sinirlerimi alt üst ettiler.
beş karış surat oflamalar poflamalar bir soru soruyorsun sanki etlerinden et kopmuş gibi bir suratlar bir tavırlar.:88:
sanki bir tek onlar çalışıyor bizim işimiz gücümüz yok.nefret ediyorum bu beş karış suratlı memurlardan insan bir şey sorduğuna soracağına pişman oluyor.şeytan dedi ağzının üstüne çarp neyse buraya yazdım rahatladım

cnm anladığım kadarıyla sen dikey geçiş yapcaksın ama dikey geçiş yapmak artık sınavsız neden sınava giriyorsun onu anlamadım nese diyelimki işletme okuyacaksın dikey geçiş yaptığın için sadece 5.6.7.8. yarı yıl derslerini göreceksin muafiyet konusunada gelirsek şöyle:
Dikey geçiş yapan öğrenciler önlisans programında almış oldukları Yabancı Dil dersi nedeni
ile lisans programında 5 ve 6. yarıyıllardaki Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerinden sorumlu
tutulmayacaklardır.Bu öğrenciler, 7 ve 8. yarıyıllardaki Yabancı Dil III ve Yabancı Dil IV derslerinden ise sorumlu tutulacaklardır.Dikey geçiş yapan öğrenciler Türk Dili dersini
önlisans programında almış olduklarından lisans
programındaki 7 ve 8. yarıyıllardaki Türk Dili I ve Türk Dili II derslerinden sorumlu tutulmayacaklardır.kaynakhttp://w2.anadolu.edu.tr/aos/belgeler/kilavuzlar/2012_2013/2012_2013_OgrenciKilavuzu.pdf sana bir link vericem ordan bak istediğin bölümün 5.6.7.8 yarı yıl derslerine cnm:kaynak:http://eogrenme.anadolu.edu.tr/Documents/2012-13-DersListesi.pdf ders fazlalığınada gelince diyelimki 3.sınıf 5.6. yarı yıl derslerinden iki dersten kaldın kaldığın için atıyorum 4ders yada 2 ders eklerlermi üstüne onu bilemeyeceğim

Hangi büroya gittin sen canım? :)

Ankara da bir büro canım.

kızlar kredili sistemle ilgili bilginiz var mı? bu sene tüm bölümler kredili sisteme geçiyormuş 1 ve 2 sınıfta yani mezun olduğumuz bölümdeki derslerle seçtiğimiz bölümdeki dersler aynı bile yine görecekmişiz.ingilizceyi zar zor vermiştim başıma yine bela olacak ya! ders sayısı 14 e çıkmış diye okudum araştırırken.

daha net bilgisi olan var mı? bu sistem lehimize mi aleyhimize mi ?

sen dikey geçişmi yaptın kayıt yenilememi yoksa yeni kayıtmı yaptın cnm

dikey geçiş yaptım.
dikey geçiş yaptığın için 5.6.yarı yıl yani 3.sınıf ve 7.8. yarı yıl derslerinden sorumlu olucaksın 5.6 yarı yılda ingilizce dersi görmeyeceksin ama 7.8 yarı yılda görüceksin ingilizceyi aldıysan ilk üniversitende türk diline gelince daha önce aldıysan bu dersi Dikey geçiş yapan öğrenciler Türk Dili dersini
önlisans programında almış olduklarından lisans
programındaki 7 ve 8. yarıyıllardaki Türk Dili I ve Türk Dili II derslerinden sorumlu tutulmayacaklardır.

Bende dıkey gecıs yapmak ısıtıyorum ınsaat teknıkerlıgı mezunuyum hangı bölümlere devam edebılıyorum ve dıkey gecmis yapınca dıplomam ıptal oluyormu yoksa oda elımden kalacakmı bu konuda benı aydınlatırsan çok sevınırım

evt dikey geçiş yapıp okuyabilirsin İKTİSAT

ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ

KAMU YÖNETİMİ

MALİYE

ULUSLARARASI İLİŞKİLER

İŞLETME
KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ bu bölümlerden biri seçip inşaat teknikerliği önlisans o ayrı diploma şimdi okuyacağın ayrı lisans ilk aldığın diploman iptal olmaz yani bu arada dikey geçiş yapacağın için 5.6.yarı yıl yani 3.sınıf 7.8 yarı yıl yani 4.sınıf derslerinden sorumlu olacaksın yani direk 3.sınıftn okumaya başlayacaksın lisansı bu linkte bu okuyabilceğin bölümlerde hangi dersler var bakabilirsin buna göre sana dersleri uygun olan istediğin bölümü seçip okursun http://eogrenme.anadolu.edu.tr/Documents/2012-13-DersListesi.pdf
hangi bölümü okuyacağına karar verince benimle paylaşırmısın cnm

Çok teşekkür ederm canım malıye veya kamu yonetımı okuycam kararveremedım ama karar verınce haberdar ederım senı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…