- 16 Haziran 2011
- 2.603
- 680
- 248
bende halkla ilişkiler ve tanıtım önlisans mezunuyum
lisansa tamamlamak istiyorum sınavsız başvuru yapıcam
kayıtlar da başladı ama bilmediğim o kadar çok şey var ki !
mesela hangi bölümü seçebilirim? matematiğim berbat ve çalışıyorum sayısal olmayan okuyumta anlayabileceğim dersler hangi bölümde var ?
başvurcağım bölüm 2yıllık mı olacak 4yıllık mı olacak?
kaçıncı sınıftan başlicam ?
1.ve 2.sınıfın mı yoksa 3. ve 4.sınıfın mı derslerini görücem ?
bilginiz varsa lütfen cevap yazarmısınız
Canım öncelikle su dikkatimi cekti? Sen önlisans mezunuysan dikey gecis basvurusu yapman gerekiyor.. Cünkü bende aöf önlisans mezunuyum diplomamı alırken dikey gecis yapıcaksınız sınavsız demişlerdi. Dün basvuru yapmak için siteye girdiğimde şu ibare dikkatimi cekti -*Öğrenim süresi 4 veya daha fazla yıl olan lisans bölümlerinden önlisans diploması alarak ayrılanlar dikey geçiş için başvuramazlar (bu adaylar Lisans Tamamlama başvurusu yapacaklardır). - Dedim ki acaba ben Lisans mı tamamlıcam, sonra Lisans Tamamlama Basvuru Sayfasına girdiğimde şöyle yazıyordu. -* İki yıllık Meslek Yüksekokulu veya Açıköğretim Fakültesi önlisans programlarından mezun olanlar, Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine lisans tamamlama kapsamında başvuramazlar (bu adaylar Dikey Geçiş başvurusu yapacaklardır).- Yani bu durumda dikey gecis oluyor benimkisi, sanırım seninkisi de öyle olacak.
Yoksa bu konuda ben mi yanlısmıyım? Kafam karıstı. Müsteri temsilciliği de sürekli mesgul veriyor..
İktisat (Maliye,Calısma Ekonomisi vs.) Ama duyduguma göre dersler daha cok sayısalmıs..
Senin için iyi olanlar İşletme veya Uluslaarası ilişkiler bence.
ve 3. sınftan baslayacaksın..
Dikey gecis kayıtları 16 Ekim, mazeretli ise 19 Ekim de bitiyor.
Önce basvurunu yapabilirsin internetten, dekont no falan istemedi benden. O ikinci aşamada.
Son düzenleme: