AOF Bati Avrupa Programlari (BAP) Avrupada yasayan Turk'lere...

CAnim Sinav galiba 9 haziranda.Dun bir arkadas aramis ona oyle demisler. Basvurular martin sonunda bityordur herhalde bilmiyorum. Sitelerinde eski kilavuza bakip ordan tahmin yurutebilirisn canim. Malesef bende mayis ve haziran aylarinda Turkiye'de olmak zorundayim. Buroyu aradim durumumu soyledim. 24 subatta basvuru formlari hazir olcak dagitmaya baslicaz dedi kadin. Eger orda Sinava girmek istedigiz sehir kismida Turkiye'de Eskisehir ve Burdur seçenekleri varsa sinava Turkiye'de girebilirsiniz dedi. Yuregime su serpildi valla . Allah'im insaallah vardir yoksa sinava giremem butun hayallerim yikilir yani :KK43:
TElefonu uzun çaldir canim açmiuorlar bazen evet birde oglen 3 ten sonra ara.

CAnim Sinav galiba 9 haziranda.Dun bir arkadas aramis ona oyle demisler. Basvurular martin sonunda bityordur herhalde bilmiyorum. Sitelerinde eski kilavuza bakip ordan tahmin yurutebilirisn canim. Malesef bende mayis ve haziran aylarinda Turkiye'de olmak zorundayim. Buroyu aradim durumumu soyledim. 24 subatta basvuru formlari hazir olcak dagitmaya baslicaz dedi kadin. Eger orda Sinava girmek istedigiz sehir kismida Turkiye'de Eskisehir ve Burdur seçenekleri varsa sinava Turkiye'de girebilirsiniz dedi. Yuregime su serpildi valla . Allah'im insaallah vardir yoksa sinava giremem butun hayallerim yikilir yani :KK43:
TElefonu uzun çaldir canim açmiuorlar bazen evet birde oglen 3 ten sonra ara.

geldim geldimm o arkadas benim :) canim yaa sinava trde girecegini bilmiyordum pariste bulusuruz diye dusunmustum neyse artik hayirlisiyla girip kazanalimda nerde oldugu onemli degil.. evet gelen basvuru formuna eskisehir isaretlersen sinava eskisehirde girebiliyorsun ben oyle okudum klavuzda.. dun saat 16:30 da aradim ve ilk arayisimda 3. calmada actilar telefonu hic beklemedim ve her sorumu yanitladi karsidaki bayan.. sinavin 9 haziranda olacagini soyledi nisana kadar kayit yaptirma sansiniz var dedi, mail adresine isim soy isim adres telefon yazip gonderin basvuru formu gondermemizi bekleyin dedi.. netten ygs sorularina calisabilirsiniz dedi.. ben herseyi unuttum dedim, herkes sizin gibi dedi :26:

bende geldim,
telefonu saat 14:00 ten sonra cvpliyorlar kizlar ve dediginiz gibi caldrmaniz gerekiyor :)

Celi..
Turkiyede girecegin sinavin yine BAP olup olmadigini sordun mu yani tr dekiler gibi degil degil mi? o sorularin bize cikacaklar kadar basit oldugunu sanmiyorum.. :KK15:

of ben calisiyorum calisiyorum ama bebisle :emir_bebek: zor yaaaaa wampir :KK37: gibi gece oturup gunduz bebisle :nazar: uyumaya basladim! bu saate kadar beklemem tabi benim kabahatim :18:

yurt disinda yapilan sinavlar kolaymis tr deki de öyle olur sonucta biliyorlardir:))

bende bari 9 undan sonra gideyim tr ye...

o degilde ygs sorulari cok degisik geliyor:)

liseyi bitireli 9 yil oldu...ondan daha basittir..

9 haziran diye söyledi ya sitedeki duyurulari aktif hale getirseler keske...

ögleden önce ariyordum hep sansima yine actilar...

birde hic gerek olmadigi zaman aciyorlar,kardesim acikögretim lisesinde ben yanliskla bi keresinde üniversite bölümünü aramistim

pat acmislardi....

keske burda verdigim dersleri saysalar ya o kadar emegim bosa gidecek cok üzülüyorum ama mecburum:KK43:((

kizlar 2012 klavuzu eklenmis siteye, ayrica netten basvuru da yapilabiliyor giris sinavi icin.. birde celisuenis senin dun face de iletini gordum ama cevap yazmaya vaktim olmadi canim ilahiyat onlisans secebilmek icin imam hatip cikisli olmak gerekiyor

Selam arkadaslar, bende katilayim araniza:) Isletme okuyorum bende. Son senem insallah bu yil. Ama bebekle bayagi zorluyor:) Ama o 650 euro hatirina calismaya zorluyorum kendimi:)) Yani dediginiz gibi bayagi motive edici:) Yine de o kadar zorlamadi beni bu yila kadar. Umarim sizde rahat rahat gecersiniz bütün dersleri.

kizlar 2012 klavuzu eklenmis siteye, ayrica netten basvuru da yapilabiliyor giris sinavi icin.. birde celisuenis senin dun face de iletini gordum ama cevap yazmaya vaktim olmadi canim ilahiyat onlisans secebilmek icin imam hatip cikisli olmak gerekiyor

evet benim iki lise diplomm var canim hem imam hatip hem çocuk gelisimi bu yuzden sinavsiz gecisten faydalandim. tabi kabul edilirsem :)

yurt disinda yapilan sinavlar kolaymis tr deki de öyle olur sonucta biliyorlardir:))

bende bari 9 undan sonra gideyim tr ye...

o degilde ygs sorulari cok degisik geliyor:)

liseyi bitireli 9 yil oldu...ondan daha basittir..

9 haziran diye söyledi ya sitedeki duyurulari aktif hale getirseler keske...

ögleden önce ariyordum hep sansima yine actilar...

birde hic gerek olmadigi zaman aciyorlar,kardesim acikögretim lisesinde ben yanliskla bi keresinde üniversite bölümünü aramistim

pat acmislardi....

keske burda verdigim dersleri saysalar ya o kadar emegim bosa gidecek cok üzülüyorum ama mecburum:KK43:((

hmm naptin sen canim? ben basvurumu gonderdim. agustos eylulde aciklayacaklarmis.

Selam arkadaslar, bende katilayim araniza:) Isletme okuyorum bende. Son senem insallah bu yil. Ama bebekle bayagi zorluyor:) Ama o 650 euro hatirina calismaya zorluyorum kendimi:)) Yani dediginiz gibi bayagi motive edici:) Yine de o kadar zorlamadi beni bu yila kadar. Umarim sizde rahat rahat gecersiniz bütün dersleri.

Allah kolaylik versin canim insaallah takintisiz bitirirsin.

bende geldim,
telefonu saat 14:00 ten sonra cvpliyorlar kizlar ve dediginiz gibi caldrmaniz gerekiyor :)

Celi..
Turkiyede girecegin sinavin yine BAP olup olmadigini sordun mu yani tr dekiler gibi degil degil mi? o sorularin bize cikacaklar kadar basit oldugunu sanmiyorum.. :KK15:

of ben calisiyorum calisiyorum ama bebisle :emir_bebek: zor yaaaaa wampir :KK37: gibi gece oturup gunduz bebisle :nazar: uyumaya basladim! bu saate kadar beklemem tabi benim kabahatim :18:

nerelerdesin sen esin kayboldun canim :) ben vazgeçtim TDE den. ilahiyati seçtim canim bekliyorum bakalim kabul edilicemmi diye

senin nasil geçiyor?

canim ben basvuracam insallah isletme sececem ya baska yapabilcegim bir bölüm yok..

cok kararsizim sosyoloji istiyordum ama isletme sanirim daha mantikli iktisat biraz daha kasar gibi

bu hafta icinde insallah bende gönderecem :)))

bende geldim,

Celi..

canim ben basvuracam insallah isletme sececem ya baska yapabilcegim bir bölüm yok..

cok kararsizim sosyoloji istiyordum ama isletme sanirim daha mantikli iktisat biraz daha kasar gibi

bu hafta icinde insallah bende gönderecem :)))

hakkinda hayirlisi olsun canim, insallah pisman olmazsin
ya ben basvurdum canim ama esim dosyanin uzerine yollarken adimi ve adresimi yazmamis basvuruda oyle diyordu deli olcam :KK43:

hakkinda hayirlisi olsun canim, insallah pisman olmazsin
ya ben basvurdum canim ama esim dosyanin uzerine yollarken adimi ve adresimi yazmamis basvuruda oyle diyordu deli olcam :KK43:

hangi dosyaya adini yazmamis canim,

ya simdi sitedeki formu doldurup ciktisini aliyoruz sonra parayi yatiriyoruz isteninlerle zarfla yolluyoruz

ee zaten sen o forma ismini yazdin nereye yazmamis adresini canim anlayamadim?

birde normal mi postaladin yoksa taahhütlü mü ?

ya ögrenim gideri icin "bakınız BAP Seçme Sınavı Kılavuzunun 15. sayfası" bu yaziyor,en son kayit aninda mi cikiyor yanlis anlamdim heralde

sadece yatirdgimiz makbuzu ve o ciktiisni aldigimiz formu mu yollaycaz..diploma ya da kimlik kopielerini yollamayacaz mi ?

Merhaba, Almanya'da oldugun için sanslisin. Cunku sadece almanya denklik veriyor diplomaya. Ogretmenlik yapabilirsin sanirim. Cunku Fransa'dakiFransiz okullarinda turkçe derslere giren turkçe ogretmenleri var. Giris sinavindan bende korkuyorum ama sagolsun esoesin arkadasim beni rahatlatti çunku çok kolzymis.Calismak istiyorsan eger YGS 2011 sinavina çalis. Ama ondan daha kolaymis sorular. Yani jnsaallah oyledir. Ocak ayinda köln'deki buroyu aramayi unutma basvuru için.

Cok tesekkur ederimm beni cok rahatlattiniz allah yardimcimiz olsun insallah..:18:

arkadaslar bende 2012 2013 äögretim yili icin kayit yaptirmayi düsünüyorum..burda üniversite okuyorum
ekonomi bölümü daha önceleri iktisat-isletme-kamu yönetimi vardi simdi 2 bölüm daha eklenmis
türk dili ve edebiyatini düsünüyorum ama ögretmenlik yapmak icin pedagojik formasyon veriliyor mu acik ögretimler icin
biliyorsaniz yazarsaniz sevinirim

Canim kusura bakma özel mesaj yollayamiyorum sanirim o mesaj sinirini hala asamadim:) Mesajini yeni gördüm. Ben 3 senedir yurtdisinda yasiyorum zaten 2. siniftan sonra nakil yaptirdim hamilelik nedeniyle bir yil ara verdim o yuzden bir yil uzamis oldu.
Korkmana gerek yok hangi bölüm sececeksin bilmiyorum gerci ama isletme okuyan biri olarak bu yila kadar sadece Murat Yayinlarindan calistim oradaki deneme sorularina ve de gecmis yil sorularina baktim.Gerci belki daha iyi kitaplarda vardir bilmiyorum arastirmak lazim ama ben kendi adima gayet memnunum.

Gevezeligi abartip esas soruya cevap vermemisim bile:) Hemen hemen hic fark yok tabi yurtdisindaki aöfle Tr deki aöften bahsediyorum. Yok yurtdisindaki egitimle arasinda fark varmi dersen sanirim yurtdisinda iyi bir ogrenci isen cunku sartlar daha zor diye biliyorum Trde haydi haydi yaparsin zorlanmadan.

Son düzenleme:

slm :) peki aöf bap giris sinavina nerden nasil calisiyorsunuz.. konu calismak icin gec kaldimm ..haziranda sinav:KK43:cikmis sorulari bulabilirmiyiz biyerlerden ..hani su öss ye benzeyen sinavdan bahsediyorum..simdiden cevaplariniz icin tesekkurler

ben parayi yatrdim yani okulum oldugundan kardesim cikardi parayi..

makbuzda onun ismi yaziyor gönderen

ama Verwendungszweck olarak benim ismim ve ögrenci no mu yazmis..

sorun olmaz degil mi? formda baskasi cikarirken ilgili bölüme adiniz-soyadiniz-ögrenci no sunu yazmali denmis

yani ilgili kisim bu mu oluyor acaba?

slm :) peki aöf bap giris sinavina nerden nasil calisiyorsunuz.. konu calismak icin gec kaldimm ..haziranda sinav:KK43:cikmis sorulari bulabilirmiyiz biyerlerden ..hani su öss ye benzeyen sinavdan bahsediyorum..simdiden cevaplariniz icin tesekkurler

Ben Tr de girmistim uni sinavina o yuzden bir bilgim yok. Ama temel matematik ve türkce duzeyi yeterlidir diye düsünüyorum sonucta Ösym hazirliyor sorulari benzer olmalari lazim Tr de sorulan sorularla.

Cikmis sorular bulabilir miyim diye baktim internetten ama goremedim maalesef. Yine de bakmaya devam edeyim faydali birseyler bulabilirsem linkini yazarim.

ben parayi yatrdim yani okulum oldugundan kardesim cikardi parayi..

makbuzda onun ismi yaziyor gönderen

ama Verwendungszweck olarak benim ismim ve ögrenci no mu yazmis..

sorun olmaz degil mi? formda baskasi cikarirken ilgili bölüme adiniz-soyadiniz-ögrenci no sunu yazmali denmis

yani ilgili kisim bu mu oluyor acaba?

Para yattiktan sonra sorun olacagini sanmiyorum ama yine de Köln ü arayip bir sor istersen.

yarin sinava giriyorum :18: bu saatlere kadar tekrar yaptim :KK68: sersem gibiyim basari dileklerinizi en onemlisi dualariniza muhtacim :))))) yorgunum lakin deger ya :KK31:

X