• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Antidepresanlarla gelen kilolar..

gamze_90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2013
182
22
33
Selam kızlar ben yaklaşık 2 yıldır depresyon tedavisi görüyorum lustralla başladım bunun yanında gece uyuyamıyorum diye doktor bana zestat verdi bir süre kullandıktan sonra zestatı bıraktım lustralın bana iyi gelmediğini anlayınca cymbaltaya geçtim uzun süredir cymbalta kullanıyorum bu ay mg düşürdük artık bırakmayı düşünüyorum sorunum bana bütün bu kullandığım ilaçlar en az 15 kilo aldırdı ilaçlardan önce 45 kiloydum en fazla 48 e çıktığım görülmüştür ne kadar yesemde kilo almıyodum şimdi çok şiştim dahada psikolojim bozuldu:( acaba ilaçları bıraktığımızda alınan kilolar verilirmi diyet falan yapmadan eski halime geri dönebilirmiyim

öncelikle hem geçmiş olsun diyeyim hem de ilaçları kendi isteğinizle, kararınızla bırakamazsınız bunu belirteyim. 60-65 civarı bir kilodasınız sanırım şu an, boyunuz kısa olsa bile aşırı bir kilo değil bu.

doktorunuz bırakabileceğinizi söylese bile pat diye bırakamazsınız, azaltarak bırakma süreci var bu da kullanmaya bir süre daha devam etmek demek.

sorunuza gelince, annem 4-5 sene kullandı, kilo aldı, kafasına göre bıraktı, kilo verdi, şu an mecburen geri başladı ve öncekinden daha fazla kilo aldı.

annesinin ölümüyle baş edemeyen arkadaşım, ömür boyu kullanmak zorunda, 60 civarındayken şu an 90larda.

kısaca size has değil. bir tartın, iyi görünmek mi önemli sizin için yoksa ruh sağlığınız, mutluluğunuz mu?

güzel kardeşim zor bir durum.. doktorunuzla bunlarıda paylaşın .. arkadaşımın da dediği gibi kendi kafanıza göre azaltıp bırakmayın ... faydası olmadığını gördüyseniz yada düşündüyseniz başka ilaç isteyin.. antidepresanların etken maddeleri farklıdır.. aynı şeye hizmet ederler ama etken maddelerinin farklı oluşlarının da bilimsel bir açıklaması olmalı mutlaka 2 sene az bir zaman değil..

doktorunuzla görüşün .. kiloyu kafaya takmakda insanı depresyona sürüklüyor çünkü... :50:

kızlar teşekkür ederim yorumlarınız için bir süredir doktorumla ilacı bırakma konusunda konuşuyoruz zaten mg da düşürdük artık çünkü bi problemim kalmadı çok şükür evet yavaş yavaş bırakıcam doktorumun dediğine göre bir gün alıp bir gün almıcakmışım ilacı hastalığımla ilgili bi sorun yok kontrol altında kendi kafamdan aman kilo aldım falan deyipte bırakmak gibi bi niyetim yok zaten fakat benim merak ettiğim bu kilolar kendiliğinden gidermi varsa tecrübesi bilgisi olan paylaşalım arkadaşlar

öncelikle hem geçmiş olsun diyeyim hem de ilaçları kendi isteğinizle, kararınızla bırakamazsınız bunu belirteyim. 60-65 civarı bir kilodasınız sanırım şu an, boyunuz kısa olsa bile aşırı bir kilo değil bu.

doktorunuz bırakabileceğinizi söylese bile pat diye bırakamazsınız, azaltarak bırakma süreci var bu da kullanmaya bir süre daha devam etmek demek.

sorunuza gelince, annem 4-5 sene kullandı, kilo aldı, kafasına göre bıraktı, kilo verdi, şu an mecburen geri başladı ve öncekinden daha fazla kilo aldı.

annesinin ölümüyle baş edemeyen arkadaşım, ömür boyu kullanmak zorunda, 60 civarındayken şu an 90larda.

kısaca size has değil. bir tartın, iyi görünmek mi önemli sizin için yoksa ruh sağlığınız, mutluluğunuz mu?
Tatlım teşekkür ederim annene ve arkadaşına da geçmiş olsun inş iyileşirler çok zor bi hastalık Allah hepimize şifa versin. Bu arada boyumda 160 fazla kilom yokta işte göbeğim basenlerim falan çıktı hakkatten insan sinir oluyo bide rahatsızlık veriyo bu durumu doktorada söledim ilk zamanlar geceleri uyuyamıyodum onun için bi ilaç vermişti bana o ilacın yaptığını söledi o ilacı şimdi kullanmıyorum ihtiyacım yok ama kilolar kaldı

canım bende 1yıl kadar ilaç kullandım..evet kilo aldım bende 48 kg iken 10kilo aldım hemde..ve ilaçları 3buçuk ay önce bıraktım ve şuan çok az dikkat etmeme ragmen 52kg yum..önce tedavini düşün..çünkü ilaçları bıraktıktan sonra biraz dikkat ederek sende çok çabuk toparlayabilirsin..ama önce sağlık..

canım bende 1yıl kadar ilaç kullandım..evet kilo aldım bende 48 kg iken 10kilo aldım hemde..ve ilaçları 3buçuk ay önce bıraktım ve şuan çok az dikkat etmeme ragmen 52kg yum..önce tedavini düşün..çünkü ilaçları bıraktıktan sonra biraz dikkat ederek sende çok çabuk toparlayabilirsin..ama önce sağlık..

cnm buna çok sevindim demekki kilo veriliyomuş yorumun için tskler

Back