Antidepresanların öcü olmadığını düşünüyorum kesinlikle bana da hiç kilo aldırmadılar beynim uyuşmadı hiç toz pembe bulutların üstüne olmadım sadece yardımcı oluyolar ve rahat bırakın kendinizi tedaviye bırakın 1 hafta sonra etkilerini görmeye başlarsınız bıçak gibi kesilcektir muhtemelen tüm şikayetleriniz ama daha ağır bir durumsa bile 1 ayı bulmaz geçmesi önemli olan bunu koruyabilmek olcak daha sonrasında.
O biri kızacakmış duygusunun ben de eskiden kaldığını düşünüyorum. Üvey anneden.
Ama nasıl atlatıcam bilmiyorum. Ben haftada iki defa o kadını görüyorum. Babamla barıştıklarını. 6 yıl oldu ayrılalı onlar. Ama hala görüyorum haftada iki kere düşünün. Olmuyor geçmiyor bırakmıyor peşimi. Rüyamda sürekli temizlik yapıyorum iş yapıyorum. onun sürekli yapmamda direttiği gibi.
Hipno terapi biraz maddi masraflı değil midir ?
Cok gecmis olsun.
Psikologa gidin once isterseniz ama sıkınti
lariniz buyuk muhtemeleno sizi psikiyatriste yonlendirir.
Kisa bir onerim olacak. Hem uzman hem de kendi desteginizle iyiyleseceksiniz insallah.
Namaz kilmanizi oneririm. Bir gun 5 vakti kilin ve namaz bittiginde hem dua edin hem konusun boyle bir terapi rahatlama olamaz. Rahatladiginizi anladigizda zaten hep devam edeceksiniz.
Yapip yapmamak sizin elinizde tabii ki.
Allah şifa versin.
Ben onlara hep öcü gibi muamele yaptım. Aciz miyim ben ? dedim. Olmaz öyle bağımlılık dedim. Kısacası yiğitlik yaptım işte.
Uzun zaman boyunca inat ettim .
Ama aşamıyorum . Tek söylediğim kelime bu.
Yürü, müzik dinle, dans et , kitap oku diyorlar, diyorlar,diyorlar da benim şu koltuktan kalkasım bile gelmiyor.
Antidepresan bi dönem kullanmıştım. Kilo olayı herkeste farklı sanırım. Ben pek almamıştım. Etkisine gelecek olursam. O dönem çok kötüydüm. Sürekli intihar düşüncesi, çığlık çığlığa evden kaçıp gidesim gelirdi. İlaçlar seni saf gibi yapıyor. Hayatta hiç bi gayesi kalmamış , takıntısız , ruhsuz biri oluyosun. Çok uyurdum o dönem. İnsanların söylediklerini bile zor algılardım. Bence terapi ve senin iyileşeceğine inanman çok daha iyi bi tedavi diye düşünüyorum.
Kuzum, bir şeylerin olup bittiğini- geçmişte kaldığını kabul etmedikçe, olanları affetmedikçe önüne bakamazsın..
İşte ilaçlar seni harekete geçircek olan yardımcı elemanlar özellikle yardımcı diyorum ki anla onlar sadece yardımcı esas olan sen olcaksın yine ve emin ol nasıl geçtiğini bile anlamıcaksın:)
Şu psikoloji denen şey zor vallahi kuzum
İlaçsız tedavi en iyi tabi ama gerekiyorsa ilaç da alırsın mecbur.
Ben de uyku ilacı kulandım ayn zamanda depresandı da kendisi.
ilk iki gün tabiri caizse mal gibi yapıyor insanı sonra sanki o etki de gidiyor ve bir işe yaramıyor.
doktor daha iyi bilir kızcem Allah şifa versin sana da bana da ve iyi olmayan herkese inşaallah
Ben 17 yasindayim bir donem cok kotuydum ailevi seyler yuzunden bir gece ya delirirsem acaba ben delirdim mi diye cok buyuk bir korku yasadim sabah ilk is psikiyatriye gittik panik atak dedi doktor antidepresan verdi ama annem kullanmami istemedi kantaron cayi icirdi bana zaten yurt disinda bu bitki eczanelerde satiliyormus antidepresan olarak. Bir de meditasyon yapmaya basladim kuran okudum namaz kilmaya basladim su an birakmis olsam bile bunlarin cok faydasini gordum ben. Sizin dini inanciniz ne yonde bilmiyorum ama ibadet etmek en azindan dua etmek bile cok iyi geliyor meditasyon da ayni sekilde. Bence hemen antidepresana basvurmayin psikologa gidin ilac kullanmadan daha iyi olmanin yollarini arayin. Antidepresan kullanan bir arkadasim bana demisti ki kisa sureli gulup mutlu oluyorum ama sorunlarim gitgide buyuyor sorunlarimi cozmek yerine gormemezlikten geliyorum ve bu bir ise yaramiyor demisti ben de kullanmak yerine sorunlarimla basa cikmaya calistim zor oldu ama iyiyim su an 💪 😄 Kantaron cayina da bir bakin isterseniz. insallah kisa zamanda iyi olursunuz cok gecmis olsun 💖
Canim bende piskologa gidiyorum. Cogu seyleri unutamiyorum, cok kafama takiyorum ve bu bende sinir yapiyor. Aglama krizlerine giriyorum hele bir ara yataktan cikmiyordumve uyku duzenim maf olmustu..Buarada ben hollandada yasiyorum. Birgun cok kotu fenalastim krize girdim o halimle randevu almadan doktora gittim. Sagolsunlar hemen aldilar beni. Kadinin bana ilk sordugu olumu dusunuyormusun vs vs. Sonra bana uyku hapi yazdi ve hemen piskologa yonlendirdi. Yalniz verdigi haplar cok agir ve bagimlilik yapabiliyor (ismini vermiyecegim) diye beni kac defa uyardi. Sadece uyuyamazsan krize girersen al dedi. Ve ben bagimlilik yapicagini duyunca hic kullanmadim. Piskolok bana antidepresan haplari yazdi en agir olanindan. En az 1 sene kullanman lazim sonuc almak icin dedi..
Ben bunu 3 hafta kullandim ve kafayi tirsicam sandim. Herseyi anlatmak istemiyorum ama gercekten deliricem zannettim. Doktoruma ve piskologuma anlattim oda bunun normal oldugunu soyledi. Ilk bir kac ay boyle olabilirmis. Ben eve geldim ilaclar ne var ne yok hepsini tuvalete attim. Ve suan sadece konusmaya gidiyorum. Inanirmisin kendimi daha iyi hissediyorum. Gencim evliyim ve cocuk istiyorum. Ilaclar belki faydasi olurdu ama beni bambaska bir insan yapicakti.. Simdi ilac yerine bol bol konusmalara gidiyorum. Ilaclar gercekten insani maf ediyor bunu etrafimda kullananlardanda gordum. Tabi herkesin gorusu farkli ama kendimi allaha emanet ettim, bol bol dua ediyorum, namaz kilip kuran okuyorum bunlarda beni sakinlestiriyor ama bu ben inandigim icin ve istedigim icin. Herkes farkli dusunebilir.
Tabi senin piskologun iyisini bilir senin icin ama benim piskologum bana durust olup herseyi anlatti yan etkilerini anlatti. Ve ben baska bir insan olmak istemiyorum diye ilaclari tuvalette attim:2::2:
Avatarın çok tatlıymış.Söyleyim dedim bu arada.
Amin kuzum ... ALLAH herkese şifa versin ....
Bakalım doktor ne diyecek ? Merak ediyorum.
Bu tarz şeylerden anlayan bir arkadaşım obsesif kompuliften şüphelendi. Eğer öyle isem çok geçmeden doktora gitmemi söyledi.
hemşehrim öncelikle çok geçmiş olsun.
beden sağlığımız bozulduğunda ilaç kullandığımız gibi ruh sağlığımız bozulduğunda da ilaç kullanmamız doğal ve gerekli. gelişen tıpta antidepresanların artık korkulacak tarafı kalmadı, doktorun önerisiyle ve belirlediği şekilde kullanarak kısa zamanda sağlığınıza kavuşuyorsunuz, tecrübeyle sabittir..
canım yaa, nasıl etkiliyor geçmişimiz bu günümüzü
hipnoterapi 100 ile 150 arasında fiyatları değişiyor... hipnozla bilinçaltını temizlemeye çalışıyorlar. Yöntemi eleştirenlerde oluyor ama bana çok mantıklı geliyor bilemiyorum. en az yine bi 3-5 seans devam etmen gerek 100 den gitsen toplamda 500 e falan malolur. ama sorunlarındanda kurtulabilirsin.. tabi işe yaramayadabilir... psikoterapi fiyatlarıda aynı... bütçe ayıramam diyorsan git bi devletin psikiyatrisine ilaç yazar ama pek çözüm olur mu bilemiyorum. rahatlatacağı kesinde, çözüm olur mu bilemem.
Affedemiyorum . Bırakamıyorum. Sürekli onu takip ediyorum. Sürekli . Bugün onu gördüm sandım. Dizlerimin bağı çözüldü. Dizlerime titreme geldi. Sanmam yetti düşün ...
Eger ortalama bi dokyorsa verecegi tedavi yontemi mutlaka ise yarayacakyir, zateb anti depresan haplarinin hepsi ayni olmamakla birlikte kisiden kisiye gorede degisir.
Ornegin annemin kullandigi surekli uyku yapiyo ve istah aciyodu, abimin kullandığı sadece sakinleştiriciydi istah acma veya uyuma gibi bi durum olmadi,bunun gibi daha bicok sey var bence.
Özetle doktor kötü bi dokyor degilse işini bilir zaten..
Eski konularına baktım da Allah gerçekten sabır versin canım sana. Çok zor günler geçirmişsin ama bence öncelikle psikolağa git onunla konuş o seni yönlendirsin direkt kendini ilaçlara bağlama. Ama ilaçlarda kötü değil benim annemde, babamda kullanıyor senelerdir çok ta mutlular. Kilo aldırmıyor, uyuşturmuyor sadece hayata daha pozitif bakmanı sağlıyor. Artık unutmaya çalış geçmişi kendine yepyeni bir hayat kur. Umarım çok mutlu olursun artık hayat sana istediğin tüm güzellikleri verir.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?