Antidepresanlar ile tedavi hakkında ne düşünüyorsunuz ?Yardımlarınızı bekliyorum.

Sorcha

Bir arkadaşa bakıp çıkıcam.
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
8.682
3.214
448
Merhaba, iyi geceler ...
Bazı şeyleri aşamıyorum . Psikiyatri'den destek almayı düşünüyorum.
Bu hafta içine bir randevu ile.
Yani önceden ilaçla sakinleşmeye , iyileşmeye hiç inanmaz . İnsanın aklıyla bir şeylerin üstesinden gelebileceğine inanırdım.
Ama bunda da yanılmışım sanırım. Kör bir inatmış bu.
Ben başaramıyorum çünkü. Aşamıyorum .
Sürekli ağlama + sürekli uyuma + ağız kuruluğu ile birlikte iştahsızlık + rüyalarda kan görmek + rüyalarımda sürekli aynı kişiyi görmek + rüyalarımda sevdiklerimin ölmesi, bir karmaşa,kan gölleri ...
Ve karanlıkta uyuma korkum vardı, 1-2 aydır yendim sanırım. Babamın odasından gelen loş ışıkla uyuyorum azcık, kendi odamın kapısı azcık aralı.
Normalde odamda kocaman lamba yanardı, loş bile değil.
Ama dün gece sanki odada bir şey varmış gibi rahatsız oldum. Biliyorum bilinçaltı bir huzursuzluk bu.
Mesela bütün gün, işim yok diyelim, uyumak istiyorum yatakta yatmak istiyorum. Ama ben sanki biri bana kızacak gibi, sanki bir suç işliyormuşum hissi ile erken kalkmam lazım diye erken kalkıyorum. Oysa uyumak isterken.
Ya da dışarda arkadaşlarımla otururken, sürekli huzursuzluk yarı otur kalk durumları, bir an önce eve gitmem gerekiyor gitmezsem biri bana kızacak gibi hissediyorum.
Hele dışarıdayken, hava karardığında sanki biri arkamdan yaklaşır gibi, kaçar gibi yürüyorum. Hava karardığı an eve girmem lazım.
Korkularım çok, gelecek korkum. Torunlarıma kadar düşünüyorum neredeyse.
2-3 ay ,belki daha fazla ay önce söylenmiş basit kalp kırıcı bir söz, tam makyaj yaparken aklıma geliyor nerden geliyorsa, sinirlenip kuruyorum.
Hayatımdaki tüm sevdiklerimden bile niyetlerinden şüphe edip onlardan iğrenmeye başladım.
En yakın arkadaşım bile sanki ondan nefret ediyormuşum gibi hissediyorum. BUna rağmen onu bırakamıyorum.
Yani onu göresim gelmiyor.
Annem sonra, bugün annemle kavga ettim. Otobüste ağladım. Telefonu çarpcaktım yere. Kendimi ordan oraya atasım geldi.
Sinirim aşırı derecede. Takıntılarım vs .
Artık aşamıyorum. Olmuyor .
Doktora gitmeye karar verdim. Gitmem lazım çünkü ben kendimi kaybediyorum.
Ne bu kadar sıkıntı demeyin. Birikti bir şeyler ve en son benim için çok önemli , çok sevdiğim birinden gördüğüm kalbimi kıran ağır bir durumdan sonra iyice sıyırdım . Aşırı unutkanlıklarım + isim karıştırmalarım + bir cümleyi 4-5 kere baştan kurmaya çalışma + cümle ortasında kal gelmesi durumu.
Yazarken iyi hoş. Ama konuşurken bir anda kafam gidiyor.
AntiDepresanlar bana kilo aldırır mı ? Sizce işe yarar mı ?

hangi antidepresanı verceyine bağlı ama ilk önce sen iyileşmeyi istemelisin ,y, olmayı yoksa ilaç hiç bir işe yaramaz..

seni üzen olay her ne ise ,emin ol çok daha ağırını yaşayan insanlar var,hayatta güçlü olanlar yaşayabilir..
ilk önce güçlü olmayı kendini sevmeyi öğrenmelisin..

istersen psikoloğa git önce,terapi iyi gelebilir,ilaç olayı farklı çünki..

bende ılac kullanıyorum aynı sıkayetler bendede vardı aglama krızlerı sınır agresıflık olur olmaz seylere kızma aglama durduk yere kavga edıoduk esımle .. tahammulsuzluk vardı asamıyordum bende.. ılk baslarda kabul etmıyordum asarım sanıyordum yaklasık 7 aydır kullanıyorum ve ınanın okadar ıyıyımkı ıyıkı kullanıyorum dedım ve hayata dondum beynımı tamır ettı resmen ılac. kendıme geldım. ınanın sızede tavsıye ederım mutlaka doktora gıdın verdıgı nılacları kullanın ılk bı ıkı hafta ılaca alısırken zorlanırsınız ama sonrası ıyı tamır edıyo resmen ruhunu

kılo konusuna gelınce ben kesınlıkle almadım hala aynı kıladayım bu ılacı kullandıgımdan berı

ben bir dönem antidepresan kullanmıştım, inanılmaz bir boşvermişlik hissi yaratıyor.. yani evet herşeyin farkında oluyorsun ancak sallamıyorsun. yakın dönemde de eşim kullandı onda da aynı şeyleri gözlemledim. hafife aldırıyor sorunları, hep rahat takılıyorsun.. bu psikoloji yani boşvermişlik beslenme düzeninize yansırsa kilo aldırabilir. ama şuan içinde bulunduğunuz durum okuduğum kadarıyla bundan daha önemli. neler yaşadınız sizi ve hayatınızı bunca sıkıntıya sokan bilemiyorum ama hepimiz dönem dönem bazı engelleri atlayabilmek için destek almak zorunda kalıyoruz. bazen eşten bazen dosttan bazen de işin uzmanından.. en kısa sürede keyfinizin yerine gelmesini dilerim !

sanki hipno terapi iyi gelir gibi... özellikle biri kızacakmış duygusunu ben çocukluğa baüladım. derinlere inmek gerek tabii

İlaclarla elbette daha iyi bi ruh haline girersiniz.Çünkü durumunuz konusmayla aşılacak gibi değil.
Kilo konusunda doktor isterseniz kilo aldırmayanlarından verir.Sıkıntınız olmasın.
İyi olduğunuzda da yavaş yavaş bıraktıracaktır zaten.
Annemde kullandı ordan biliyorum ve şu an doktoru bıraktırdı,çok iyi kendisi.

LG-P710 Tapatalk

Antidepresanların öcü olmadığını düşünüyorum kesinlikle bana da hiç kilo aldırmadılar beynim uyuşmadı hiç toz pembe bulutların üstüne olmadım sadece yardımcı oluyolar ve rahat bırakın kendinizi tedaviye bırakın 1 hafta sonra etkilerini görmeye başlarsınız bıçak gibi kesilcektir muhtemelen tüm şikayetleriniz ama daha ağır bir durumsa bile 1 ayı bulmaz geçmesi önemli olan bunu koruyabilmek olcak daha sonrasında.

Cok gecmis olsun.
Psikologa gidin once isterseniz ama sıkınti
lariniz buyuk muhtemeleno sizi psikiyatriste yonlendirir.
Kisa bir onerim olacak. Hem uzman hem de kendi desteginizle iyiyleseceksiniz insallah.
Namaz kilmanizi oneririm. Bir gun 5 vakti kilin ve namaz bittiginde hem dua edin hem konusun boyle bir terapi rahatlama olamaz. Rahatladiginizi anladigizda zaten hep devam edeceksiniz.
Yapip yapmamak sizin elinizde tabii ki.
Allah şifa versin.

Antidepresan bi dönem kullanmıştım. Kilo olayı herkeste farklı sanırım. Ben pek almamıştım. Etkisine gelecek olursam. O dönem çok kötüydüm. Sürekli intihar düşüncesi, çığlık çığlığa evden kaçıp gidesim gelirdi. İlaçlar seni saf gibi yapıyor. Hayatta hiç bi gayesi kalmamış , takıntısız , ruhsuz biri oluyosun. Çok uyurdum o dönem. İnsanların söylediklerini bile zor algılardım. Bence terapi ve senin iyileşeceğine inanman çok daha iyi bi tedavi diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Kuzum, bir şeylerin olup bittiğini- geçmişte kaldığını kabul etmedikçe, olanları affetmedikçe önüne bakamazsın..

Artık güçlü olmaktan çok sıkıldım. En güçlü kimse hep ona yıkılır her şey.
Sorcha üstesinden gelir, o başarır, o yapar, o halleder. Birini üzeceklerse bu yüzden hep Sorcha'yı üzerler. Çünkü o üstesinden gelir. O ağlamaz.
Dışardan hiçbir şey yokmuş gibi saklasam da game over oldum artık .
Daha fazla güçlü olamıyorum.
Daha ağırını bilmiyorum . eminim . Hayatta her şeyin daha ağırı vardır.
Ama herkesinki kendine ağır işte.

Teşekkür ederim çok. Güç verdi yazdıkların. İyi misin yani ? Bu hislerin çoğu gitti mi ?

Teşekkür ederim çok. O boşvermişlik çok güzel işte. Ben odada 10 kişi varsa 10 unu düşüp de hepsinin işine geldiği gibi davranıcam diye canım okundu.
Herkesi düşünüyorum ama beni kimse düşünmüyor. :/

Şu psikoloji denen şey zor vallahi kuzum
İlaçsız tedavi en iyi tabi ama gerekiyorsa ilaç da alırsın mecbur.
Ben de uyku ilacı kulandım ayn zamanda depresandı da kendisi.
ilk iki gün tabiri caizse mal gibi yapıyor insanı sonra sanki o etki de gidiyor ve bir işe yaramıyor.

doktor daha iyi bilir kızcem Allah şifa versin sana da bana da ve iyi olmayan herkese inşaallah

Ben 17 yasindayim bir donem cok kotuydum ailevi seyler yuzunden bir gece ya delirirsem acaba ben delirdim mi diye cok buyuk bir korku yasadim sabah ilk is psikiyatriye gittik panik atak dedi doktor antidepresan verdi ama annem kullanmami istemedi kantaron cayi icirdi bana zaten yurt disinda bu bitki eczanelerde satiliyormus antidepresan olarak. Bir de meditasyon yapmaya basladim kuran okudum namaz kilmaya basladim su an birakmis olsam bile bunlarin cok faydasini gordum ben. Sizin dini inanciniz ne yonde bilmiyorum ama ibadet etmek en azindan dua etmek bile cok iyi geliyor meditasyon da ayni sekilde. Bence hemen antidepresana basvurmayin psikologa gidin ilac kullanmadan daha iyi olmanin yollarini arayin. Antidepresan kullanan bir arkadasim bana demisti ki kisa sureli gulup mutlu oluyorum ama sorunlarim gitgide buyuyor sorunlarimi cozmek yerine gormemezlikten geliyorum ve bu bir ise yaramiyor demisti ben de kullanmak yerine sorunlarimla basa cikmaya calistim zor oldu ama iyiyim su an 💪 😄 Kantaron cayina da bir bakin isterseniz. insallah kisa zamanda iyi olursunuz cok gecmis olsun 💖

Canim bende piskologa gidiyorum. Cogu seyleri unutamiyorum, cok kafama takiyorum ve bu bende sinir yapiyor. Aglama krizlerine giriyorum hele bir ara yataktan cikmiyordumve uyku duzenim maf olmustu..Buarada ben hollandada yasiyorum. Birgun cok kotu fenalastim krize girdim o halimle randevu almadan doktora gittim. Sagolsunlar hemen aldilar beni. Kadinin bana ilk sordugu olumu dusunuyormusun vs vs. Sonra bana uyku hapi yazdi ve hemen piskologa yonlendirdi. Yalniz verdigi haplar cok agir ve bagimlilik yapabiliyor (ismini vermiyecegim) diye beni kac defa uyardi. Sadece uyuyamazsan krize girersen al dedi. Ve ben bagimlilik yapicagini duyunca hic kullanmadim. Piskolok bana antidepresan haplari yazdi en agir olanindan. En az 1 sene kullanman lazim sonuc almak icin dedi..

Ben bunu 3 hafta kullandim ve kafayi tirsicam sandim. Herseyi anlatmak istemiyorum ama gercekten deliricem zannettim. Doktoruma ve piskologuma anlattim oda bunun normal oldugunu soyledi. Ilk bir kac ay boyle olabilirmis. Ben eve geldim ilaclar ne var ne yok hepsini tuvalete attim. Ve suan sadece konusmaya gidiyorum. Inanirmisin kendimi daha iyi hissediyorum. Gencim evliyim ve cocuk istiyorum. Ilaclar belki faydasi olurdu ama beni bambaska bir insan yapicakti.. Simdi ilac yerine bol bol konusmalara gidiyorum. Ilaclar gercekten insani maf ediyor bunu etrafimda kullananlardanda gordum. Tabi herkesin gorusu farkli ama kendimi allaha emanet ettim, bol bol dua ediyorum, namaz kilip kuran okuyorum bunlarda beni sakinlestiriyor ama bu ben inandigim icin ve istedigim icin. Herkes farkli dusunebilir.

Tabi senin piskologun iyisini bilir senin icin ama benim piskologum bana durust olup herseyi anlatti yan etkilerini anlatti. Ve ben baska bir insan olmak istemiyorum diye ilaclari tuvalette attim:2::2:

sanki hipno terapi iyi gelir gibi... özellikle biri kızacakmış duygusunu ben çocukluğa baüladım. derinlere inmek gerek tabii

O biri kızacakmış duygusunun ben de eskiden kaldığını düşünüyorum. Üvey anneden.
Ama nasıl atlatıcam bilmiyorum. Ben haftada iki defa o kadını görüyorum. Babamla barıştıklarını. 6 yıl oldu ayrılalı onlar. Ama hala görüyorum haftada iki kere düşünün. Olmuyor geçmiyor bırakmıyor peşimi. Rüyamda sürekli temizlik yapıyorum iş yapıyorum. onun sürekli yapmamda direttiği gibi.
Hipno terapi biraz maddi masraflı değil midir ?

Rahatladım. Her şeyi anlatıcam . Ağlamaktan korkuyorum doktorun yanında sadece. Çünkü cidden sürekli ağlama modundayım .
Teşekkür ederim çok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…