• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Antidepresan kullanırken kilo verebilir miyim??

Pamuk_sekeri

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Mart 2021
149
140
53
38
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi kullandığım antidepresan bana 10 ayda 9 kilo aldırdı. Şimdi ben bu antidepresana devam ederken kilo verebilir miyim acaba? sonuçta kilo aldıran bi ilaç.

Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi kullandığım antidepresan bana 10 ayda 9 kilo aldırdı. Şimdi ben bu antidepresana devam ederken kilo verebilir miyim acaba? sonuçta kilo aldıran bi ilaç.
Belli ki iştahın açılmış bunu spor ile verebilirsin

Antidepresan kullanmadım daha önce bu yüzden iştah durumunu nasıl etkiliyor bilmiyorum. Ama neden veremeyesiniz ki. İlaç direk olarak kilo aldırmaz iştah arttırır. Siz ise iradeniz ile iştahınızın önüne geçebilirsiniz. Spora başlayabilirsiniz bu hem formda kalmanıza hem de psikolojik olarak da daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Bununla birlikte karbonhidrat tüketimini azaltıp protein ağırlıklı beslenirseniz, her canınız bir şey istediğinde tok tutan ama kalorisi az şeylerden ufak porsiyonlarda yerseniz gayet verebilirsiniz. Hatta diyetisyenden de destek alabilirsiniz bu süreçte. Besin tercihlerinde size daha çok yardımcı olabilir yeme ataklarında.

Doktorunuzla konuşun ilaçların kilo yapmayı iştah kesenleri oluyor eğer durumunuza uygunsa öyle bir ilaç başlasın

Antidepresan kullanmadım daha önce bu yüzden iştah durumunu nasıl etkiliyor bilmiyorum. Ama neden veremeyesiniz ki. İlaç direk olarak kilo aldırmaz iştah arttırır. Siz ise iradeniz ile iştahınızın önüne geçebilirsiniz. Spora başlayabilirsiniz bu hem formda kalmanıza hem de psikolojik olarak da daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Bununla birlikte karbonhidrat tüketimini azaltıp protein ağırlıklı beslenirseniz, her canınız bir şey istediğinde tok tutan ama kalorisi az şeylerden ufak porsiyonlarda yerseniz gayet verebilirsiniz. Hatta diyetisyenden de destek alabilirsiniz bu süreçte. Besin tercihlerinde size daha çok yardımcı olabilir yeme ataklarında.
Evet çok doğru söylüyorsunuz inşallah uygulayacağım ama işte iştah çok açıyor sürekli bi yeme krizleri o biraz zorlayacak ama deniycem teşekkürler..

İlaçlar kilo aldırmaz ki. Başka bir arkadaş da güzel açıklamış zaten. İştahınızı kontrol edip hareket ederseniz fazla kilonuzu verirsiniz zaten. Depresyon hastalarına haftada 3 gün tempolu 40 dk yürüyüş öneririz. Etkisi kanıtlanmış bir şey. Haftada 3 gün 20 dk ile başlayın, sonra 40 dkya yükseltirsiniz. 5 dk yavaş, 10 dk tempolu, 5 dk yavaş şeklinde olacak. Yürüyüş esnasında etrafınızı izleyin, kafanızı boşaltmaya odaklanın. Bakın bakalım insanlar ne yapıyor. Mutlaka faydasını göreceksiniz. 💪

Back