Hamilelikte diyetisyen ile devam eden/etmiş olan arkadaşlar bakabilir mi

Zeytin_zey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2023
2.244
2.285
53
31
Kızlar merhaba

Hamilelikte diyetisyen ile devam eden arkadaşlara sormak istiyorum, kilo alımını nasıl kontrol ettiniz , gün içinde kaç öğün yapıyordunuz nasıl besleniyordunuz biraz bilgi verebilir misiniz

Beslenme düzeni ve programı kişiye özeldir. Buradan başkalarından duyduklarınızı uygulamanız size fayda etmez, size özel bazal metabolizma hızı ve enerji harcaması hesaplanması gerekir. Ama genel beslenme önerileri arıyorsanız sağlık bakanlığının gebelikte beslenme kitapçığı var. Okuyup bilgilenebilirsiniz.

Ben diyetisyene devam ettim. 9 ay ve öncesinde. Asla uyamadım. Mide bulantı larım vs. Olmadı yani. O yüzden kendinizi çok bir programa bağlamaya çalışmayın bence 🥰

Ben diyetisyene devam ettim. 9 ay ve öncesinde. Asla uyamadım. Mide bulantı larım vs. Olmadı yani. O yüzden kendinizi çok bir programa bağlamaya çalışmayın bence 🥰
Yok istesem de programa bağlayamam zaten :) sadece diyetisyen nasıl bi program veriyor normal diyetten farkı nasıl oluyor onu anlamaya çalışıyorum

Beslenme düzeni ve programı kişiye özeldir. Buradan başkalarından duyduklarınızı uygulamanız size fayda etmez, size özel bazal metabolizma hızı ve enerji harcaması hesaplanması gerekir. Ama genel beslenme önerileri arıyorsanız sağlık bakanlığının gebelikte beslenme kitapçığı var. Okuyup bilgilenebilirsiniz.
[/QUOTE
Genel beslenmeyi merak etmiştim , illa ki ortak verilen şeyler vardır diye tavsiyeniz için teşekkürler

Yazdığım gitmemiş. Programların kişiye özel olduğunu biliyorum genel hatlarıyla bakacaktım zaten, direkt alıp uygulamam. Öneriniz için teşekkür ederim şimdi bakıcam

Ben devam ediyorum. Hamilelikten önce de diyetisyenle çalışıyordum. 3 ana 3 ara öğün veriyor. Henüz kilo almadım. Mide bulantım kusmam olmadığı için veremedim de açıkçası havalar da soğuktu pek hareket de edememiştim yeni yeni yürüyüş yapabiliyorum

Ben devam ediyorum. Hamilelikten önce de diyetisyenle çalışıyordum. 3 ana 3 ara öğün veriyor. Henüz kilo almadım. Mide bulantım kusmam olmadığı için veremedim de açıkçası havalar da soğuktu pek hareket de edememiştim yeni yeni yürüyüş yapabiliyorum
Teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için :)

Benim ablam diyetisyen ben onunla konuşuyorum ama prof tartıya çıkıp yağ ödem vs baktırmadım. Elektrik akımı veriyor diye. Bebe için sadece 200 kalori civarı ekstra ihtiyaç varmış 16 haftadayım. Ve bebek parazit gibi bütün mineral vitamini çekiyor. Ben bugün mesela sabah 2 yumurta yarım avokado 1 dilim karabuğday patlağı üstüne labne 5 6 zeytin yedim. Sonra ara olarak 1 avuç badem ve sütlü kahve içtim. Şuan sandviç yiyorum karabuğday çavdar karışık ekmek arasında kaburga füme ve roka domates az mayonez var. Akşama da börülce salatası ve etli çorba var. Yine bir ara yaparım quark yerim. Takviye alıyorum. İşte kilo başına 1.5 2 gram protein diyorlar ama yalan yok dikkat etmiyorum. Dün de kahvaltıda menemen yaptım peynir zeytin yedim. Arada smootie yaptım muz ıspanak süt yulaf. Akşam da pırasa ve yine et çorbası vardı. Akşam da çekirdek çıtladım. Aburcubur ve fast food uzak duruyorum. Bir de takviye alıyorum

Ben ilk gebeliğimde şeker yaşadığım için bunda diyetisyenle devam ediyorum normal diyetten hiçbir farkı yok az az sık sık bol proteinli bol su içmeli falan aynısı yani ama çokta uyamıyorum mide bulantıları beni mahvediyor hiçbir öğünü adam akıllı tüketemiyorum

Back
X