• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anti Depresan İlaçlar Hakkında !

Bademli_Magnum

Güzel haberler geliyor🥳
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2010
3.595
3.270
333
Arkadaşlar size birşey danışmak istiyorum..

1,5 ay önce nörolojiye gittim. Baş dönmesi şikayetim vardı. Doktor bana bu durumun psikolojik olduğunu söyledi ve Cipralex adında bir ilaç verdi.. Doktor ilk birkaç gün ilacın baş dönmesi, mide bulantısı yapabileceğini söyledi.. bende korktum ve hiç içmedim. çünkü zaten başım dönüyor, onu içersem daha da kötü olmaktan korktum.. internette de baktım bu ilacın birçok yan etkisi varmış..(kullananların yorumlarını okudum)

Yani aslında bu tür ilaçlardan ben korkuyorum nedense...

Sİze sorum ise şu: Antidepresan ilaç kullanıp, faydasını gördünüz mü, işe yarıyor mu bu ilaçlar?

1,5 ay önce nörolojiye gittim. Baş dönmesi şikayetim vardı. Doktor bana bu durumun psikolojik olduğunu söyledi ve Cipralex adında bir ilaç verdi.. Doktor ilk birkaç gün ilacın baş dönmesi, mide bulantısı yapabileceğini söyledi.. bende korktum ve hiç içmedim. çünkü zaten başım dönüyor, onu içersem daha da kötü olmaktan korktum.. internette de baktım bu ilacın birçok yan etkisi varmış..(kullananların yorumlarını okudum)

Sİze sorum ise şu: Antidepresan ilaç kullanıp, faydasını gördünüz mü, işe yarıyor mu bu ilaçlar?

bende sizin gibi mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetiyle doktora gittim rahatsızlığımın psikolojik olduğunu söyledi ve antidepresan bir ilaç verdi bu ilacı 3 ay kullandım gerçekten faydasını gördüm bütün sıkıntılarım gitti hatta bayağı iyiydim o ilaçlar insanın duygularını değiştiriyor adeta normalde korktuğum şeylerden hiç korkmuyordum mesela:44:ama benim kullandığım ilaç çok kilo yaptı o beni çok sıkıntıya düşürdü ilaçla alınan kilo ne yaparsan yap kolay kolay gitmiyor.şuan tekrar doktora gidicem ve büyük ihtimal antidepresan verecek bu kez doktorumdan en zararsız olanı hangisiyse onu vermesini istiycm bende korkuyorum ama kullanmak zorundayız bazı rahatsızlıklar ilaç olmadan geçmiyor sizede hastalığınız ilerlemeden ilacınızı kullanmanızı tavsiye ederim.Allah acil şifalar versin

bende sizin gibi mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetiyle doktora gittim rahatsızlığımın psikolojik olduğunu söyledi ve antidepresan bir ilaç verdi bu ilacı 3 ay kullandım gerçekten faydasını gördüm bütün sıkıntılarım gitti hatta bayağı iyiydim o ilaçlar insanın duygularını değiştiriyor adeta normalde korktuğum şeylerden hiç korkmuyordum mesela:44:ama benim kullandığım ilaç çok kilo yaptı o beni çok sıkıntıya düşürdü ilaçla alınan kilo ne yaparsan yap kolay kolay gitmiyor.şuan tekrar doktora gidicem ve büyük ihtimal antidepresan verecek bu kez doktorumdan en zararsız olanı hangisiyse onu vermesini istiycm bende korkuyorum ama kullanmak zorundayız bazı rahatsızlıklar ilaç olmadan geçmiyor sizede hastalığınız ilerlemeden ilacınızı kullanmanızı tavsiye ederim.Allah acil şifalar versin

Teşekkür ederim cevabınız için.. Bende kullanmaya başlasam iyi olacak sanırım.. Kendi kendine geçmesini beklemekle olmuyor gerçekten..

yaklaşık üç sene ilaç kullandım. tabi belirli zaman aralıklarıyla.durumunuzun ilerlememesi için gitmeniz ve kullanmanız gerekebilir tabiki önce psikolog yardımı almanızı öneririm. psikyatrlarda 10 15 dk dinleme ve sonrasında ilaç yazımı grçekleşiyo psikolog seansları ortalama 45-60 dk sürüyo ve rahatlamanıza yol açıyo ben artık ilaç kullanımını kestim. benim ilaçlarm kilo aldırıyodu 18 kilo kadar aldım şimdi onları vermeye çalışıyorum :D aynı zamanda regl de gecikme ve vücutta tüylenmeye yol açıyo bi çoğu. fakat eğer durum ilaç kullanımını gerektiriyorsa doktor gözetimi altında kullanmanızı ciddi anlamda tavsiye edebilirim. çünkü bazen geçmiyo sorunlar yalnızca konısarak .... ilk bi kaç gün uyku mide bulantısı baş dönmesi olur ama sonra çok rahatlayacağınıza eminim. ailevi her hangi bir sorununuz ya da kafanıza taktığınız sürekli bir şey var mı ?

Back