Yöresel Tarif Antep Mutfağından - Ekşili Kuru Patlıcan Dolması - Doğanay Nare Nar Ekşisi Sponsorluğunda

Yöresel Yemekler
gadjo dilo canım ellerine kollarına sağlık bizim mutfağımızın vazgeçilmez yemeklerindendir kuru dolma:)
Yalnız naçizane bir fikrimi belirtmek isterim kuru dolmanin olmazsa olmazı bol sarimsaktir tadının ününü buradan alir
Ayrıca, fotoların güzelliği ve anlatımın, dolmaların albenisi mükemmel

Güzel yorumun için teşekkürler.
Ben kolayıma geldiği için toz sarımsak kullanıyorum, tarifte de bir tatlı kaşığı toz sarımsak var ama bir tatlı kaşığı toz sarımsak kaç dişe denk gelir bilemiyorum. Göz kararı yaptım. Birdahakine daha çok ekler denerim. Sarımsağı severim mutlaka daha güzel olur. Sağol bilgilendirme için.

Ayy gözümden kaçmış canım çok özür dilerim
Hiç toz sarımsak kullanmadım ama illaki tadını vermiştir
Kusura bakma lütfen

Ayy gözümden kaçmış canım çok özür dilerim
Hiç toz sarımsak kullanmadım ama illaki tadını vermiştir
Kusura bakma lütfen
Yok canım niye kusura bakayım. :) Tam emin olamadım, gözünden mi kaçtı yoksa eksik mi buldun acaba diye söyledim. :)

off off harikaa. cok severim. cok da guzel anlatmıssınız. ben sumaksız ve sarımsaksız yapıyordum bir daha böyle deneyeyim. yarın mı denesem acaba agzım sulandı yaa :))

Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor. Dışarda yedim bu dolmayı ama evde hiç denemedim,hatta Migros 'ta elime alıp bıraktım geçen hafta kuru patlıcanı.
İlk fırsatta alıp sizin tarifinizle deneyeceğim muhakkak.
Yarışmada başarılar dilerim.

Teşekkür ederim. :) Migros'ta görmesem benim de yapacağım yoktu, aktarlardakiler daha büyük oluyor, Migros'tan en miniklerin olduğu ve sapların olmadığı paketi seçiyorum.

Teşekkür ederim. :) Migros'ta görmesem benim de yapacağım yoktu, aktarlardakiler daha büyük oluyor, Migros'tan en miniklerin olduğu ve sapların olmadığı paketi seçiyorum.
Bende ne zamandır görüyorum ama ilk defa elime aldım,bıraktım sonra ,dedim kendi kendime tarif bul yap uzun is Ama simdi bir sebebim var almak için,zaten annemde sarmısakli,nar ekşili karışık dolma yapar genelde tabi kurutulmuş sebzeden değil,çok ta severim, eminim buda çok lezizdir ve damak tadıma hitap eder. Mantık aynı sonuçta
Püf noktası için teşekkürler, ben önüme gelen ilk paketi alıp çıkardım eminim,şimdi seçeceģim dediğin şekilde.
Aktarlara güvenemiyorum,açıkta bekliyor ya,orada koku,bitki tozu vs çekiyordur muhakkak,paketli almak daha mantıklı

gadjo dilo ikramliktaki maydonozlarin rengi sararmis

( offf caktirmak istemiyorum ama cokkkk fena canim istedi ya.. bu yıl patlıcan da kurutmadan napacam şimdi ben
aman ya nereden gittiysem bu konuya kulp takip durayim bari )

Yarışmada başarılar

Hahahah Ya bilmiyor musun, Brüksel maydanozu o yarısı yeşil yarısı sarı oluyor.
Ay ne fenasınız ya biri manikürümü inceler ( CuteMom ) biri maydanozdan vurur.
Bu arada teşekkür ederim canım.

Aksam aksam dayanamadim yaptim salcasini cok katmisim ama harikaaaa olduu. Epeydir boyle istahli dolma yememistim :)

Dolmayi severim ama kuru patlican dolmasinida ayri bi severim cok canm cekti vallahi.
Ellerinize sağlık yarışmada başarılar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…