Slm benim kızım 3,5 yaşında 2009'lulara çok yoğun talep olduğu için kreşler iki sınıf açıyor hatta doldu diyorlar kontenjanları için, ben güzeloba'da oturuyorum ama antalya geneli çok yoğun bir araştırma yaptım. bütçenizi bilmiyorum ancak konyaaltında kaptan yuva, seçkinler mini kolej, AKD Kids kreşleri çok popüler, fiyatlarıda aşağı yukarı tahminim 800 TL. pahalı tabiki ama mutlaka daha uygun fiyatlı yerler vardır, o mıntıkada oturan arkadaşlarım bu üç yeri tercih etmişler.
Açıkçası gördüğüm kadarıyla sosyal hizmetlere bağlı veya MEB'e bağlı diye iki çeşit yuva var. Bunlarda 3'e ayrılıyor, birincisi az eğitim çok oyunla uygun fiyatlı yerler 500-600 TL aylık (5 tam gün için), ikinci grup eğitim + oyun 650-800 TL arası, üçüncü grup ise bina çok şık, bir eğitim sisteminie dayalı (ingiltereden amerikadan bilmemne sistemi diye hepsi birşey söylüyor) 800-1000 TL arası.
Ben kızımı yaz okulu olarak barınaklarda gayet pahalı olan "geleceğin bilgeleri"ne yollayarak işe başladım, bez eğitimini filan aldı bir artısı o oldu, hiç ama hiç memnun kalmadım göndermek isteyip nedenini merak edenlere mesajla bilgi veririm. bedava deseler göndermem artık oraya. Sonra İstanbul Amerikan Koleji Anaokulu, Kaptan Yuva Barınaklar ve AKD Kids (Narenciye) arasında gidip geldim, ikisi çok pahalı diğeri ise eve uzak kalıyordu. En son barınaklar bölgesinde yoğunlaştım, orda Seçkinler Mini Kolej Lara, Çocuk Gezegeni (eski 4 fidan anaokulu) arasında seçim yapacaktım rakamları orta düzeydeydi, birisinin binası küçük diğerinde ise yeterli ingilizce eğitim olmaması düşündürdü. Şimdi %99 Adile Teyze Lara'ya göndereceğim, gönderenler memnun kalmış, bina büyük, içi temiz, eğitimde yeterli düzeyde gibi görünüyor.
Bir yerden memnun olan diğerini beğenmeyebiliyor, çünkü herkesin beklentisi farklı. Kızınız küçük bence siz hijyeni ön planda tutun, ekstra temizliğe önem veren bir yer seçin ve çok kalabalık olmayan sınıfları tercih edin. Birde yeni açılan bir yerden ziyade eğitimde geçmişi olan bir yer olsun tecrübeli olsunlar, bütçenize göre mutlaka bir yer bulursunuz, zamanla iyi mi kötü mü, beklentilerinize uyuyor mu yaşayarak göreceksiniz, bizde öyle oldu. Kolay gelsin şimdiden.
çok teşekkür ediyorum ne kadar güzel acıklamışsınız .ben salı günü 3 kreş ile görşmeye gittim ilk sırada ilkçizgi sanat evi kreşi vardı.yer mekan gayet güzel fiyat 800 tl dediler ve pek bir indirimde yapmadılar ama nedense ısınamadım ve vazgectim.2 masal yuva diye bir yere götürdü arkadaş beni 600 tl dediler ve hatta 500 tl düştüler ama ben ne yeri,ne görüştügümüz bayanı kısacası hiçbirşeyini hiç begenmedim.bulaşık makinası bile yok yanii.500 degil 200 deseler gerek yok evde dursun daha ii diye düşündüm ve orayıda eledim.sizin dediginiz kaptan yuva,akd kıds bunlarıda aradım ama fiyat cok ucuk bizim için.ve sonuncu olarak birçok arkadaşımın önerisi ile bayındırda ÇOCUK ÇEVRESİ.KREşİ var oraya bakmaya gittim 13 yılldır egitim veren bir kurum.sahipleri sosyolog ve pedogog hanfendiler 2side.mekan digerleri gibi çok süslü püslü degil ama müdürleri olan hanımefendi ile konuştuktan sonra kesinlikle burası dedim.650 tl fiyatları .yıl içersinde boya.kalem vs..hiçbirşeye ücret alınmıyor.ve en güzeli yeni başlayan cocukları kesinlikle yarın gelsin başlasın demiyorlar.her cocugu bir haftaya yaymışlar .biz kayıt olduk ama bizim önümüzde 4 cocuk var biz 8 ekimde başlıycaz.bu cok mantıklı geldi bana .kesinlikle maddiyatcı bir yer degil öyle olsaydı zaten direk başlatırlardı.bizim için önemli olan cocukları düzgün bir şekilde buraya uyum saglamaları diyorlar.önemli olan kesinlikle egitim dış görünüş bence hiç öenmli degil .ingilizce ,satranc,vb bir cok güzel bölümleri var.sınıfımızda 12 kişi..
Arkadaşlar İstanbul Amerikan Koleji Anaokulu, aslı İstanbul'da olan İstanbul Akademi'nin anaokulu, isminde Amerikan yok, müşteri çekmek amaçlı Antalya'da eklemişler çok şaşırdım. Eski müdürleri arkadaşım o söyledi, fiyatları uçuk 1000tl civarında ve nakit kabul ediyorlar kart kabul etmiyorlar, bina şahane ama büyük olduğu için ısıtma-soğutma sıkıntısı var, yazın kızımla birkaç kere gittim, kızımı çocuklarla aynı yere aldılar, ter içinde geldi her seferinde, yetersiz demekki diye düşündüm. Çocuklarını 2 ay yollayıp alan birkaç arkadaşımız oldu, sistemi tam oturtamadıklarını düşünüyorum. Ama şu anda ne durumda bilmiyorum.
Ben kızımı son dakika kararı ile Eylül ayından beri İngiliz Kültür Derneği Anaokulu'na yani Kidsaloud'a gönderiyorum. Fiyatı oldukça makul geldi bana, sınıflar çok değişik ve hergün yeni bir sınıfta eğitim alıyor sıkılmıyorlar, kızım koşarak gidiyor acayip mutlu. Öğretmenler ilgili, güleryüzlü, eve tertemiz geliyor, yemeklere bayılıyorum anne diyor, yöneticisi de pedagog, bunlar önemli şeyler. Tam gün ingilizce eğitim, müfredata uygun MEB'e bağlı, ama yardımcı öğretmenler arasıra türkçe konuşuyor oda özbakımları ile ilgili. Şimdiden günlük hayat içinde epeyce ingilizce kelime dökülüyor ağzından, yarı türkçe yarı ingilizce karışık konuşuyor. Sayı sayıyor önce ingilizce sonra türkçe, demek ki her iki dildede öğretiyorlar. Adile Teyze yuvasıda kaliteli bir yerdi ancak sınırlı saat ingilizce vardı. Düşündüm taşındım ne kadar erken yabancı dille tanışırsa o kadar iyi olur dedim, doğru karar vermişim, çocuğum sarsılmadan öğreniyor, normal yuvalarda ne yapılıyorsa aynı eğitimleri burada da veriyorlar ve en önemlisi erkek öğretmen var, baba figürü önemli, normal okullarda da sonuçta erkek öğretmenler var, görünce sevindim, gerçi kızımın sınıf öğretmeni bayan ama gün içinde diğer öğretmenlerle de iletişim halindeler. Çok memnun kaldık tavsiye ederim bilginize.
Slm benim kızım 3,5 yaşında 2009'lulara çok yoğun talep olduğu için kreşler iki sınıf açıyor hatta doldu diyorlar kontenjanları için, ben güzeloba'da oturuyorum ama antalya geneli çok yoğun bir araştırma yaptım. bütçenizi bilmiyorum ancak konyaaltında kaptan yuva, seçkinler mini kolej, AKD Kids kreşleri çok popüler, fiyatlarıda aşağı yukarı tahminim 800 TL. pahalı tabiki ama mutlaka daha uygun fiyatlı yerler vardır, o mıntıkada oturan arkadaşlarım bu üç yeri tercih etmişler.
Açıkçası gördüğüm kadarıyla sosyal hizmetlere bağlı veya MEB'e bağlı diye iki çeşit yuva var. Bunlarda 3'e ayrılıyor, birincisi az eğitim çok oyunla uygun fiyatlı yerler 500-600 TL aylık (5 tam gün için), ikinci grup eğitim + oyun 650-800 TL arası, üçüncü grup ise bina çok şık, bir eğitim sisteminie dayalı (ingiltereden amerikadan bilmemne sistemi diye hepsi birşey söylüyor) 800-1000 TL arası.
Ben kızımı yaz okulu olarak barınaklarda gayet pahalı olan "geleceğin bilgeleri"ne yollayarak işe başladım, bez eğitimini filan aldı bir artısı o oldu, hiç ama hiç memnun kalmadım göndermek isteyip nedenini merak edenlere mesajla bilgi veririm. bedava deseler göndermem artık oraya. Sonra İstanbul Amerikan Koleji Anaokulu, Kaptan Yuva Barınaklar ve AKD Kids (Narenciye) arasında gidip geldim, ikisi çok pahalı diğeri ise eve uzak kalıyordu. En son barınaklar bölgesinde yoğunlaştım, orda Seçkinler Mini Kolej Lara, Çocuk Gezegeni (eski 4 fidan anaokulu) arasında seçim yapacaktım rakamları orta düzeydeydi, birisinin binası küçük diğerinde ise yeterli ingilizce eğitim olmaması düşündürdü. Şimdi %99 Adile Teyze Lara'ya göndereceğim, gönderenler memnun kalmış, bina büyük, içi temiz, eğitimde yeterli düzeyde gibi görünüyor.
Bir yerden memnun olan diğerini beğenmeyebiliyor, çünkü herkesin beklentisi farklı. Kızınız küçük bence siz hijyeni ön planda tutun, ekstra temizliğe önem veren bir yer seçin ve çok kalabalık olmayan sınıfları tercih edin. Birde yeni açılan bir yerden ziyade eğitimde geçmişi olan bir yer olsun tecrübeli olsunlar, bütçenize göre mutlaka bir yer bulursunuz, zamanla iyi mi kötü mü, beklentilerinize uyuyor mu yaşayarak göreceksiniz, bizde öyle oldu. Kolay gelsin şimdiden.
Merhaba:ben bu sene küçük oğlumu Adile Teyze Lara yuvaya verdim ve çift dilli eğitim,ingilizce drama ve haftanın tüm günü her yaş grubuna ana dili ingilizce olan 2 yabancı eğitmen ders vermekte...Tavsiye ediyorum..Çocuğum bir hafta oldu başlayalı 3 tane renk ve birkaç hayvan ismini ingilizce söyleyebiliyor buda eşimi ve beni çok grurlandırdı...Arkadaşlar İstanbul Amerikan Koleji Anaokulu, aslı İstanbul'da olan İstanbul Akademi'nin anaokulu, isminde Amerikan yok, müşteri çekmek amaçlı Antalya'da eklemişler çok şaşırdım. Eski müdürleri arkadaşım o söyledi, fiyatları uçuk 1000tl civarında ve nakit kabul ediyorlar kart kabul etmiyorlar, bina şahane ama büyük olduğu için ısıtma-soğutma sıkıntısı var, yazın kızımla birkaç kere gittim, kızımı çocuklarla aynı yere aldılar, ter içinde geldi her seferinde, yetersiz demekki diye düşündüm. Çocuklarını 2 ay yollayıp alan birkaç arkadaşımız oldu, sistemi tam oturtamadıklarını düşünüyorum. Ama şu anda ne durumda bilmiyorum.
Ben kızımı son dakika kararı ile Eylül ayından beri İngiliz Kültür Derneği Anaokulu'na yani Kidsaloud'a gönderiyorum. Fiyatı oldukça makul geldi bana, sınıflar çok değişik ve hergün yeni bir sınıfta eğitim alıyor sıkılmıyorlar, kızım koşarak gidiyor acayip mutlu. Öğretmenler ilgili, güleryüzlü, eve tertemiz geliyor, yemeklere bayılıyorum anne diyor, yöneticisi de pedagog, bunlar önemli şeyler. Tam gün ingilizce eğitim, müfredata uygun MEB'e bağlı, ama yardımcı öğretmenler arasıra türkçe konuşuyor oda özbakımları ile ilgili. Şimdiden günlük hayat içinde epeyce ingilizce kelime dökülüyor ağzından, yarı türkçe yarı ingilizce karışık konuşuyor. Sayı sayıyor önce ingilizce sonra türkçe, demek ki her iki dildede öğretiyorlar. Adile Teyze yuvasıda kaliteli bir yerdi ancak sınırlı saat ingilizce vardı. Düşündüm taşındım ne kadar erken yabancı dille tanışırsa o kadar iyi olur dedim, doğru karar vermişim, çocuğum sarsılmadan öğreniyor, normal yuvalarda ne yapılıyorsa aynı eğitimleri burada da veriyorlar ve en önemlisi erkek öğretmen var, baba figürü önemli, normal okullarda da sonuçta erkek öğretmenler var, görünce sevindim, gerçi kızımın sınıf öğretmeni bayan ama gün içinde diğer öğretmenlerle de iletişim halindeler. Çok memnun kaldık tavsiye ederim bilginize.
Yazım hatası yüzünden anlam bozulmuş:..."Bir kere 10-15 yıllık tecrübemiz var diyen anaokullarında çok daha tecrübeli hareket ettiklerini söyleyebilirim"...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?