kızkardeşim ankara'da oturuyor. 33 yaşında. orada ankara üniv.tıp fak. infertilite bölümünden batuhan beye gitti. kızkardeşimin durumu biraz farklı benden veya eşimde bir problem yoktu. ama kızkardeşimin çikolata kisti vardı ve ileri derecede sarmıştı, eşinde de sperm sayısında sanırım bir problemleri vardı. kardeşim tedaviye direk tüp bebekle başladı çünkü durumu onu gerektiriyordu, aşılama haklarını kullanmadı. tedaviler bir sonuç vermeyince laparoskopi ameliyatı geçirdi sonraki denemede hamile kaldı, bu seferde ikiz tutmuştu ama biri dış gebelik oldu ve ölmüş birisi, kanaması çoğalınca hamileyken ikinci laparoskopiyi geçirdi ama diğer bebeğinide haftasına kaybetti. iki ay ara verdi tekrar denediler, bu sefer inşallah sorunsuz olacak ikiz tuttu. doktorundan çok memnun olduğunu söylüyor. işi dolayısıyla buraya gelemedi. ankara'da oldukça kaliteli yerler var.
benim yaşım şimdi 40. kızım 2009 şubat'ta doğurdum. 38 yaşındaydım o tarihte. antalya'da da çok iyi merkezler var. tercih size kalmış. ama kalabalık ortamları sevmem, her kafadan bir ses çıkmasın, vaktinde muayene olayım, birde para veriyorum ne kadar tutar, indirim filan varmı, uygun fiyatlı ilaç bulabilirmiyim sorularına cevap verebilecek bir merkez olsun derseniz Gelecek Tüp Bebek Merkezi'ni tavsiye ederim. Orada tek doktor var Mete bey. Aklınız karışmaz, vaktiniz boşa gitmez. Elbette herkesin bünyesi rahatsızlıkları farklı, herkeste aşılama veya tüp bebek tutar diye bir şey yok, ama yaş faktörü önemli, vaktinizi boşa harcamayın, yaş arttıkça kadınlarda yumurta kalitesi bozulabiliyor, örneğin bende olduğu gibi. tedaviyle hemen hamile kalıyorum ama bebeklerim yaşamıyor. allah evlat nasip etti bir tane, ömrü uzun olur inşallah.
tıp fakültelerinde raporunuz varsa tüp bebek ortalama 1800 tl tutuyor. kardeşim o kadar ödedi. (ilaç kullanım süresine göre değişiyor, bazıları 5-6 günde bazıları 10-14 gün arası kullanıyor)
dışarda özel merkezlerde raporunuz varsa ne kadar bilmiyorum her merkez ayrı bir fiyat prensibi benimsemiş olabilir sormanız gerek. raporunuz yoksa hepsi cebinizden çıkacaksa 5000-6000 tl arası tutuyor, yine ilaç kullanım süresine göre değişiyor. ben bu kadar ödedim.