Ansiyete(Endişe bozukluğu) Olanlar buraya

Midilli geçmiş olsun canım.. benim bir sorum olacak sana ilaca başladığında kaç miligramla başladın cevaplarsan sevinirim..
 
Teşekkür ederim darısı herkesin başına inşallah :)
benim dozlarım çok yumuşak başladı. ilk 2 gün 5 mg, sonra 10 mg, iki hafta sonra da 20'ye çıktı.
 
Teşekkür ederim darısı herkesin başına inşallah :)
benim dozlarım çok yumuşak başladı. ilk 2 gün 5 mg, sonra 10 mg, iki hafta sonra da 20'ye çıktı.
Cevabın için teşekkürler midilli..Bunu sormam iyi oldu ben doktora gittim..Doktor kullanmam gerektiğini düşündü demekki bana antideprasan ilaç yazdı..İlacı aldım akşamları saat 5 te içecektim neyse ilacı içtim fakat 3 saat sonra ben nerdeyse hastanelik olcaktım sonra bir baktım 37 miligrammış ilaç..Şimdi içmiyorum fakat doktora ne söyliycem bilmiyorum doktoru arasam ilaç bana ağır geldi desem olurmu?
 
Bende de anksiyete bozuklugu var. Kardesimin arkadasının ölmesiyle daha dogrusu öldürülmesiyle 3 yıl önce basladı. Babamın yaslandıgını düsünmeye basladım ya ona birsey olursa falan diye sonra gizli gizli aglamaya basladım kendime engel olamıyorum yalnız aglarken bana hayaller de eslik ediyordu. Gece uyuyamıyorum babamın nefesini dinlemeler falan. Bir süre ailemden birilerini rüyamda sürekli kaybediyordum.

Kendim de ölecegim diyede korkuyorum. Otobüse binemez, yolda yürüyemez oldum tramwayın önündeyken, kendimi altında kalmıs gibi hayal ediyorum.. O an zaten bende film kopuyo titriyorum, kalp atıslarım falan hızlanıyor. Cok büyük bir sekilde gelecek kaygısı icine girdim daha 20'li yaslardayım ama kendimi yaslı hissetmeye basladım. Dogum günlerimin gelmesini istemiyorum.

Ben cocukları cok severim ama kendim asla cocuk sahibi olmak istemiyorum. Ona hakettigi bir hayatı verememekten korkuyorum yada o iyi bir evlat olur mu diye süpheliyim. İstemiyorum, istemiyoorumm hic bir zamanda istemeyecegim. Kendimi cocuklu düsündükce kan beynime sıcrıyor.:84:

Ya suda var düsünmek istemedigim seyleri istemeden düsünüyorum hatta ardından hayaller geliyor hemen. Kendime engel olamıyorum bu konuda.
 
merhaba arkadaşlar bende yaklaşık biray önce gittim.anksiyete,okb ve yeme bozukluğu var bende.ilaçverdi.smuwiila bendede aşırı kaygılar vardı.gelecekle ilgili,etrafımda olan kötu şeylerin benimde başıma gelmesinden korkuyordum ve saçma hayaller kuruyordum bu durumdada nefes almakta zorlanıyordum uyuyamıyordum falan.sana önerim iyi bir psikiyatr a gitmen.ve psikologa gitmen ayrıca canım.153 ararsan ordan ücretsiz yararlanabiliyorsun.kadın ve aile sağlığı merkezi var ben gidiyorum ücretsiz.çokta faydası olduüunu düşünüyorum.geçmiş olsun hepimize.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
midilli merhaba önceliklee çok cesaret aldım iyileşmenede çok sevindim.bende anksiyete,okb,yeme bozukluğu anlıycağın herşey var..ögrenmek istediğim ilaç hakkında bilgin varmı?ben 1 aydır alıyorum iştahımı çok kesti kilo verdim mutluyum bundan dolayı ama buseferde fazla bir kilom olmamsına rağmen ya geri alırsam diye korku yapmaya başladım.bir arkadaşım istaha olan etkisinin bukadar uzun sürmyceğini söyledi,belkide moral bozukluğumdan kaynaklanıyor bilmiyorum.bide çevremde ilacın bağımlılık yapcağını söyleyen çok var ama enaz 6 ay kullanmak zorundayım
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba herkese;
Aslında benim panik ataklarım lise sondayken başlamış ama ben farkında değilmişim şimdi anlıyorum. Belki de daha da önce. 1993 yılında 13 yaşımdayken annemi kanserden kaybettim. 18 yaşıma kadar bir panik atak geçirdiğimi hatırlamıyorum. Hatırladığım ilk panik atağımı 1998 yılının Ocak ayında yaşadım. Daha doğrusu şimdi anlıyorum ki yaşamışım.
1998 yılında devam ettiğim üniversite hazırlık dershanesi hepimizi Ankara'ya geziye götürecekti. Ben de bu geziye katılacaktım. Herşey yolundaydı. Tam kapının önüne geldiğimde, çok net hatırlıyorum, geriye döndüm ve "ben gitmeyeceğim" dedim aileme. İçimi çok büyük bir korku kaplamıştı birden. Çok saçmaydı çünkü ortada hiçbir neden yoktu. Neyse yine de gittim Ankara'ya ve bir sorun yaşamadım orada. Ama bu aslında panik ataklarımın ilkiydi.
İkinci atağımı 2004 yılında üniversitede okurken yaşadım. Başka bir şehirdeydim, erkek arkadaşımdam ayrılmıştım. Hissettiğim şey şuydu. Yolun tam ortasında oturup, kimseye ve araçlara aldırış etmeden ağlamak istiyordum. Hayattan zevk almıyordum. Oda arkadaşım yemeğimi çatalla karıştırırken beni uyarıyordu. Ne yemek ne eğlence. Ruh gibiydim. Doktor bana oldukça etkili ve güçlü bir antidepresan verdi. Depresanı almamın daha ilk gününde etkisini gördüm. Ne zaman kötü herhangi birşey düşünecek olsam kafamın içinde demir ağır bir kapının kapanma sesini duyuyor ve o anda ne düşüneceksem kopup unutuyordum. Mutluydum. Bir buçuk ay sonra aynı tatsız düşünceler tekrar başlayınca doktora gittim. O da ilacın dozunu yarım kademe yükseltti. Ben de cahillik işte ben ilaçlara bağımlı mı yaşayacağım diyip kendi kendime kestim ilacı. Tabi başımı yastıktan kaldıramadım günlerce. Bir şekilde o günler de geçti.
Daha sonra 2007 yılında ailevi birtakın problemlerim oldu. Maddi olarakta sıkıntılarım vardı. Ve gelsin panik atak. Metrobüste hayatımda ilk defa bayıldım. Pek umursamadım bunu. Tüm kontroller olumluydu. 2008 yılında evlendim. Mutluydum.
Aynı yıl büyük bir firmada işe girdim. Aşırı yoğun çalışılan bir firmaydı. Bu firmada çalışan bir kişi tarafından hakarete ve fiziksel saldırıya maruz kalınca ayrıldım. Ve bu sıralarda yeniden atak yaşadım. Eşimle gittiğimiz bir lokantada içeri girmemle lokantanın tuvaletine kapanmam bir oldu. Müthiş bir kalp çarpıntısı, mide bulantısı. Çıkarmak istiyorum birşey yok. Hatta yanıma gelen bir hanım sizde panik atak var mı diye sordu. Ben de yoo diye cevap verdim. Hala bihaberim yani.
Daha sonra atak yaşamadım ama mide bulantılarım oldu. Doğru düzgün yemek yiyemez oldum. Yeni biri işteydim bu ardaa ve bir organizasyon dolayısı ile aşırı bir baskı vardı üzerimizde.
Ve en sonunda 3 hafta önce bir akşam kendimi kalp çarpıntısı, baş dönmesi ve çıldıyorum korkusu ile başbaş buldum. Şikayetlerim 15 dakikada geçmeyince aklımı kaybediyorum endişesi ile acile gittim. Hemen bir sakinleştirici yaptılar ve psikoloğa görünmemi tavsiye ettiler.
Ben önce nörolojiye gittim. Mlaum baş dönmesi ya. Vertigo diye bir hastalıktan şüphelendi ama onun belirtileri çok ağır ve bambaşka. Oradan acildeki doktoru dinleyip Erenköy hastanesine gittim ve teşhis panik bozukluk. Sonradan internetten baktım ve farkettim ki ben senelerdir bu hastalığı yaşıyorum. Şimdi antidepressan kullanıyorum. Umarım yıllar önceki antidepresanım gibi işe yarayacak. Ben doktor önerdiği sürece antidepresanalrın yararına inanıyorum. 1 hafat önce başka bir antidepresan kullanıyordum am yan etkileri fazla olduğu için doktorum değiştirdi.
Ben eşimin sabrına ve anlayışına çok şey borçluyum. Allah hiç kimseye daha büyük dert vermesin. Herkese geçmiş olsun
 

Canım çok geçmiş olsun çok iyi anlıyorum seni baş dönmesi bendede çok oluyordu.. ben 8 senedir falan ilaç kullanıyorum malesef ve bırakamıyorum bıraktığım anda sil baştan başlıyor herşey.. O kadar zor birşey ki yaşayan bilir..
 
merhaba, yıl 1997 neden başladı bilmiyorum ama lise de başladığını hatırlıyorum, 5-6 yıl çok zor günler geçirdim, ben istemediğim şeyleri yapmak durumunda kaldığımda ( otobüse binmek, kalabalık minibüse binmek, dr gitmek vs), heyecanlandığımda ( sevilimle buluşacağım zaman, arkadaşlarla farklı bir yerlere gidileceği zaman, sıkıldığımda bunaldığımda olutordu boğazzımda bir yumru, yutkunuyorum gitmiyor yutkunuyorum gitmiyor bu sever öğürmeye başlıyorum, biraz fazla öğürünce çıkarıyorum şeklindeydı ve gun ıcınde 1 den fazla olabiliyordu, lavobosu olmayan yerlere gidemiyordum, zamanla arkadaslarımla gezmemeye, dısarı cıkmamaya, sevgılımle bulusmamaya basladım çünkü ya bulusunca olursa ya kusarsan herkes bana bakıcak, rezil olucam düşünceleri vardır, tabı bu arada annem benı sürekli dahiliyeye boğazcıya falan götürüyor guatr teslerı falan yapılıyor boğazımda bişey var dıyorum dıye :) annemin "olmıcak dersen olmaz kendın yapıyorsun" telkinleri falan sonra eve ınternet geldi araştırmaya başladım, ınternette " panik atağı kendi kendine geçirmeye calışmak, evde kendini apandıst ameliyatı yapmaya benzer" cumlesını okuduktan sonra ağlamaya başladım, ve psikyatra gitmeyı cok ıstedım artık bitsin istiyordum, hemen ıst dan randevu aldık, evden cıkmadan once mutlaka önce banyoya uğrayan ben sabahın sekızınde cıktım binemediğim otobüse bindim ve gittim ve hiç birsey olmadı, çünkü gitmeyi ben istemiştim :) ( devam edicem işteyim, eve gidicem de)
 
yıl 2001 dr, panik bozukluk teşhisi koydu ve bir antideprasan verdi 6 ay kullanıcaktım, ilaca başladıktan sonra 1 ay sonra düzeldim, sabahları evden cıkmadan kusan ben kahvaltı etmeye basladım, sevgılı yaptım falan :) heryere gidebiliyordum kendıme güvenım geldi yani ve bu kusmalardan dolayı cok zayıftım, kusmalarım gecınce kılo aldım süperdi yani.. altı ayın sonunda ılacı kademeli bıraktım fakat ataklar yıne ortaya cıkmaya basladı yıne dr gittim, ay ılacı bu sefer 1 sene kullanacaktım ve aksatmadan kullandım ve geçti, artık normal bir insandım kendimce, fakat gecen sene yıl 2010 da dişciye gitmemle yine hortladı 20 lik dişime yapılan müdahale için malum uyusturuyorlar arkada olduğu içinde ınsanın boğazıda uyusuyor, yutkunuyorum gitmıyor yutkunuyorum gımtıyo yıne aynı hiss geldi yapıştı boğazıma ( arada oluyordu fakat su son bır kaç ay içinde baska olaylardada yıne oldu aklımdan yıne " ben gitmeyım ya kusarsam rezıl olurum" u geçirdiğimi farkedınce yıne dr gittim, ilaçlara başyalalı 2 gün oldu isallah bunuda atlatıcam,

dr unuzun tadavisine uyun mutlaka, butur ılaçların yan etkılerı baslangısta 2 hafta kadar oluyor ama sonra hersey normallesıyor, ınsan enerjı doluyor, seroteınde artınca(mutlluk hormonu) kendını ıyı hıssettırıyor...
 
Bende de var bu şeyden.Sosyal fobiyle de alakalı sanırım.Panik atak ve anksiyete.Psikoloğum söylemişti.İlk gittiğimde ilaç kullanmam gerektiğini söylemişti ama daha sonra gittikçe ilaç konusu konuşulmadı bile.Bende çalışmayla ilgili sıkıntı yaşıyorum.Bana en son çalış dedi ve o günden beri ona da gidemiyorum.Biliyorum gitmem gerek,gitmedikçe içimdeki sıkıntı dahada büyüyor ama cesaret edemiyorum o kadar aradan sonra.Çoğu insan ilaç kullanmayayım der ama ben işe yarayacaksa ben kullanmak istiyorum.Ama benim gittiğim doktor psikolog,ilaç yazma yetkisi yok zaten...
Ne yapacağım bilemiyorum...
 

psikolaglar ilaç yazamaz psikyatriye gitmen gerek, bence ilaç kullanmaktan korkma, ben tabı yukarıda kısaca yazdım ama çok zordu, gençtım yapmak ıstedığım seylerı yapamıyordum ben normal deılım dıye dusunuyrdum, mutsusdum, arkadaşlarımla gezemıyordum, evlenemıcem dıye dusunuyordum, ısteme geldiklerinde ya ustlerıne kusarsam, iş görüşmelerine gidemiyordum yada gidiyordum ama ieri girmeden kapıdan dönüyordum ve aklaklına gelmıcek bır suru sey , ihmal etme...
 
Ben yaklaşık 10 gündr aynı ilacı kullanıyorum; ama başım bir dünya derler ya öyle. Çok fazla sersemlik, uyku hali yapıyor. Ne olacak böyle bilmiyorum. İş yerinde sürekli başım öne düşüyor. Gözlerim kapanıyor. Umarım en kısa sürede geçer bu yan etkiler.
 
Şu anda gerçekten ağlamak istiyorum. Sanki dişlerimi çok sıkmışım gibi başımda bir basınç, üst çenemde ağrı var. Gözlerim kapanıyor,kafam öne düşüyor. Sanki bir sandalda gibiyim. Daha önce görüştüğüm nöroloji uzmanı ile tekrar görüştüm. Vertigo için aldığım ama psikiyatristin kestiği ilaca tekrar başlayacağım. 15 gün içinde iyileşme olmazsa MR çekilecek. Panik atak için gittiğim doktor benim verdiğim ilacın yan etkisi değildir diyor - ki haklı olabilir, ilaçtan önce de aynı şikayetlerim vardı. Nöroloji uzmanının verdiği ilacı da 1 hafta kullanmıştım etkisi olmamıştı. Anlamadım ama normal yaşamak istiyorum. Gözlerim kaymasın, yer sallanamsın istiyorum. İşimde eskisi gibi rahat çalışmak istiyorum. Sadece bundan 1.5 ay öncesine dönmek istiyorum o kadar.
Her iki ilacı birden kullanacağım. Umarım işe yararlar.
Neden oldu böyle bilmiyorum. Aslında biliyorum. Malum stres yüzünden. Mükemmeliyetçi, kimseye hayır diyemeyen biriyim. Öyle olunca da gelsin stres.
Tek istediğim iyileşmek, normal yaşamak. Umarım hepimiz şifamıza kavuşuruz.
 
ansiyete hastalığım yüzünden iştahım öyle bi kesildi ki...iştah kesilmesini de geçtim her sabah ve her akşam kusmaktan bıkmış duruma geldim artık..5 ayda 13 kilo verdim.ee bide insanların yorumları iyice yıkıyo beni yok çok solgun gözüküyosun yok çok zayıfladın azcık kilo al daha bi sürü şey...en son dün de birisi çok solgun gözüküyosun diyince ölücem ben diye panik oldum.tam moralim düzeliyo birinin bi lafı yine yıkıyo beni
 
2009 OCAK ayında bende bu şikayetlerle gittim(Yüksek ritimde kalp çarpıntısı, el ayak titremesi) 2 yılım doldu ilaç kullanıyorum.
Bir kaç aydır yarım kullanıyorumm
İlaç tedavi ediyor
Benim heyecanlancak endişe edicek bi durummum(üzücü bişi, ölüm vs) olmadığında sorun yok
Herkese rabbim şifa versin
 

İlaç kullanıomusun cnm?? Bende 1 haftada 5kilo verdiğimi bilirim.. Ama ilaç kullanırken düzeliyorum çok şükür.. Yemeği çok sevmeme rağmen yiyemiyordum..
 
İlaç kullanıomusun cnm?? Bende 1 haftada 5kilo verdiğimi bilirim.. Ama ilaç kullanırken düzeliyorum çok şükür.. Yemeği çok sevmeme rağmen yiyemiyordum..

kullandım canım fakat yarıda kestim okulla birlikte ilaç tedavisi çok zor oluyodu çünkü...şimdi tekrardan gitmeyi düşünüyorum en kısa zamanda...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…