Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Öğlen saatlerinde Güneş'e çıkarmamaya gayret edin. Şapka, güneş koruyucu krem olmadan asla çıkarmayın. Incecik kollu bir tshirt hep bulundurun Yanınızda güneşten korur.
Suyun sıcaklığı uygunsa çok fazla olmamak kaydıyla sokabilirsiniz tabi denize. Havuzu pek tavsiye etmem.
Tatlım benim çocuğum yok ama ablam bebeğiyle tatile çok çıktı. Özel aracınız varsa, otel yerine günlük kiralanan daire yada villa tarzı biryerde konutlayacaksınız çok sorun yaşamazsınız. Ancak 3.5 aylık çocuğu denize sokup sokmamak konusunda bir doktora danışırsan daha kesin ve doğru bilgi edirsin. Sokacaksanız da temizliğinden emin olmadığınız suya sokmayın, mantar kapabilir..
Bencede havuza sokmayın. En pis deniz en temiz havuzdan daha iyi diye duymuştum. Kum güneş deniz alerjik hastalıklara da iyi geliyor bildiğim kadarıyla. İnşallah bi sorun yaşamasını.
tam 3 aylıkken gittim hiç sorun olmadı koydum hamağa uyudu durdu
sakin bir yere gitmiştik zaten
denize sokmadım tabi ki çok küçük
güneşten koruyun mutlaka
kucuk bebekle tatile gitmek biraz problemli ya
*hava degisiminden etkilenip hasta olabiliyrlar
*denizden mikrop kapma olasiligi var
*ev ortaminda oldugu gibi rahat olamiyorlar
*sicaktan etkilenip hasta olabiliyrlar
*emzirme,uyutma,yikama gibi konularda zorluk oluyr
*kalabalik ortamlarda mikrp kapma durumu var
kremi şapkası eksik olmasın. gündüz öğle vakitleri değil öğlden sonra veya sabah erken saatleri tercihe din. deniz zarar vermez sanmıyorum . ama benim tontiş yeğenim geçen yaz 8-9 aylıktı. cildi hep tahriş olmuştu yavrumun sıcaktan.
çok küçükmüş .. fakat gitmende bi sakınca yok ama havuza sokma bende.. denize de hatta.. deniz daha piss .. sen bol bol tatil yap yavrunda yanında yatıverir .. geçen sene bizim gittiğimiz otelde bi bayanda küçük bebeğiyle gelmiş.. ne kadarlık bilmiyorum ama küçük en fazla 4 aylıktırr.. kadın tek bırakıp kaydıraklı havuzda kaydı bense böyle baktım.. benim kızım o zaman 8 aylıktı.. zor bi tatildi
Oglum ile ilk tatile çıktığımda 6 aylıkti. .çokta keyif almıştık. .en ufak bi sıkıntı yaşamadik, doktorumun önerisi ile denize girmişti. .bana söyledikleri 6 aylıkken denize girebilir ama 1 yaş öncesi asla havuza sokma demişti.
Ben kizimi ilk kez 3,4 aylikken denize sokmustum sileye gitmistik gunubirlik.Yine 6 aylikken falan tatile ciktik o zamanda hicbirsey olmadi yanliz dikkatli ve tedbirli olmak onemli.
tammda üç aylıkken tatile çıktım. 8 saat yol, yaz ayı, deniz tatili. var ya tadını hiçbir şeye değişmem o tatilin. güneşten koruyun bir de tülbent olsun yanınızda sineğe böceğe karşı yeter. ohh mis gibi denize de soktum ama kesinlikle havuz olmaz deniz mis gibi. tontik tontik etrafı izliyorlar. sahilde emzirdim. gölgeye koydum. bi de güzel uyurdu ki sahilde. gidin ya hiç çekinmeyin. öyle güzel geçecek ki
İki ay 10 günlüktü büyük kızım ilk denize girdiğinde. Çocuklu tatil çok keyfli. Ufak tefek şeylere dikkat etmek lazım. UV filtreli mayo uygun bir güneş kremi şapka güneş sonrası nemlendirici krem olmazsa olmazlar. Gidilen yere bağlı olarak ufak bir ilaç çantası. İlaç çantası içinde olacaklar: Ateş ölçer ateş düşürücü şurup , burun damlası (buruno yada başka bir serum fizyolejik bişey) böcek ve sinek ısırıklarına sonrasında sürülebilecek krem , birde ben alerji için bişeyler alıyorum ama sizin çocuğunuz çok küçük gerek yok sanırım. Ayrıca bol bol kıyafet yedek bez ıslak mendil pişik kremleri ve şampuanları vs. Mümkünse 12 -14 arası asla güneşe çıkarma ve hatta 11-16 arası olursa dahada iyi olabilir. Mekan içleri klimadan dolayı çok soğuk olabileceğinden muhakkak penye bir battaniye elinizin altında olsun. Isı geçişlerine dikkat edin. Eğer uyku arkadaşı varsa (bebek battaniye oyuncak vs gibi) almayı unutmayın. Emzik kullanıyorsa en az iki adet açılmamış yedek emzik. Mama kullanıyorsa steril aleti ve termos (sıcak su bulundurmak için) birkaç tane biberon. Ama butün bunlar gidilecek yere ve gidilecek araca göre değişir. Ben arabamla gittiğim için herşey yanımızda oluyordu park yatağa kadar. Ama uçakla gideceğimiz zamanlar eğer bir otele gidiyorsak önden arayıp oteldeki imkanları öğreniyordum. Mesela zaten orda steril aleti varsa yanıma almıyordum ayrıca bebek yatağı verdikleri için park yatağı taşımıyordum gibi. Ama memlekete kendi evimize gidiyorsak herşeyi alıyordum yanıma. Ha birde uçakla gidecekseniz kalkış ve inişlerde muhakkak emzirmek şart. İyi tatiller