• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annesiyle anlasamayan her seyini paylasmayan var mi

Sanirim anneler cok geniş olamiyor hep bi catisma halinda olunuyor kizlar yasamadiklarini yasiyor diye olabilir evlenince tamamen degisiyolar herseyi anneyle paylasiyorsun. Bende annemle hicbisey paylasmadim genelde yurtta kaldim evden hep uzaktaydim bi hatami gorse babama soylerdi babam yakalasa anneme soylemezdi ama 😂 tansiyonu cikar diye.. Ama evlenme durumu olmadan bi sene once yurtta bi olay yasamistim annem beni savununca cok sasirdim ondan sonra baya baglandim anneme.. Ama sevgili durumu filan soylemezdim yine de o yuzden gorucu usnulu evlendim 😂
benimki benim yasimda bayagi gezmis tozmus zaten lisede ailesinden ayrilmis . bende 27yasindayim hep ailemin yanindaydim gezemedim bile hic:/

Manipülasyon ustasıymış kendisi. Manipülatif insanların özelliklerini , bu tip insanlara karşı nasıl davranılması gerektiğini bi araştır. Ona göre davran bence.
Kendini suçlama. En büyük taktikleri karşısındakini suçlu hissettirmek çünkü. O Değişmez. Sen ona göre tavır almalısın.
Bu yoruma katılıyorum; bana da hem manipulatif hem kordonunu kesemeyen annelerden gibi geldi.

Sizin üzerinizden, yani sadece "annelik" sıfatıyla kendi hayatına bir anlam katıyor gibi. Bence de ciddi boyuta gelmeden, ilişkinizi asla eve yansıtmayın.

Bazı anneler öyledir her şeye karışır duygu sömürüsü yapabilir memnuniyetsiz de olabilir karşısında evladı değil arkadaşı varmış gibi konuşur tavır takınır hem yaşadım hem de etrafından şahit olduklarım da var ama inanın yapacak hiçbir şey yok karakteri böyle Demek ki ama ne olursa olsun sizin Mesleğinizi veya sizi küçümsemesi başkaları ile kıyaslaması doğru bir şey değil bu sizin hem psikolojik olarak etkiler. Bence Annenizi karşınıza alıp konuşmalısınız hoşunuza gitmeyen şeyleri belirtin O da size Hoşuna gitmeyen şeyleri belirtisin Konuşarak bir yola varmaya çalışın Çünkü aynı evde yaşıyorsunuz belki bir şeyler değisir belki değişmez ama en azından siz hissettiğiniz duyguları karşı tarafa aktarmış olacaksınız anneniz de bundan sonra davranışlarını değiştir ya da değiştirmez vicdanına kalmış bir durum. Soyleye bilecegim pekde birsey yok bu durumda 🙄

kaynana lazim deil sen varsin lafiniza cok güldüm🤣 mesela tamamen kotu olsa annelik gorevjni falan yapmasa o zaman vicdanen rahatisiz hisssetmezdik boyle olunca insan cok arada kaliyor bende üzmek istemedigim icin susmaya calisiyorum genelde bazem susman gerektigini unutup bi seyler soyleyince üzülüyor hemem
Evet rabbime şükürler olsun hasta olsam bana bakar maddi ve manevi olarak arkamda oldugunu hep hissettir ama ama ama işte kaynanam gibi arayip halilarini yikadinn mi hangi haliciya verdigime kadar sorup ögrenir onun istedigi yere vermedim diye gecen bi ton laf söledi iyi yikanmamistir o diye :)))
Nebilim eşine yemek yaptin mi der eskazaa bugun kavalatilik geciştirdik dedim bi ton laf soler adam yoruluyo acıkıyo geliyo bi kap yemek yapip koyamadin mi der öle şakasına degil haa ciddi ciddi kızar bana...ne giycegime bile karisir o olmaz onu giy oraya giderken der evime geldiginde butun mutfagimi temizler benim yaptigimi begenmez neler nelerr heyy allahimmm bildigin gelin kaynana gibi kavga ederiz
Ama huysuz kadin huyu böle canimmm anammm benim sadece beni karninda tasidigi icin bile annemin hakkini öďüyemem heralde cocugum oldugunda anladim bunu ...o kadar zor ki bi insani dunyaya getirip onu layikiyla yetistirmek
Cani saolsun derim

Bu tip psikolojiler normal degil,cocugunu esyasi gibi goren ebeveyn kafasi kisaca ,anlasamiyor degilsiniz sadece yeteri kadar size alan acmiyorlar ,27 yas yetiskin kendisi birey demektir ,7 yas gibi davraniyorlar size ,
Bu durumda da herseyinizi anlatamazsiniz tabi ki ,ortada bir sorun degil durum var ,onlar buyudugunuzu kabullenmedigi icin ,sizde buna uygun davraniyorsunuz

bir benzeriyle beraber yaşadım obsesif kompulsif bozukluğu olması da cabası. bu işi takıntılı hale getiriyordu ve resmen melankoliden besleniyor annem. iyidir hoştur her işe koşmaya yardımcı olmaya çalışır ama ben en ufak bişeyi gözden kaçırsam ovv nasılolabilir öyle bişey, ben zaten kötü anneyim, kimse bana değer vermiyora gelir iş. çok sıkıldığım bi anda atandım ve evden uzaklaştım bu bahaneyle ama bitmiyor tabi. ileride evlenmeyi düşündüğünü söylediğinde kılı kırk yarmalar, kendini yerlere atmalar ne varsa hepsini yaptı. olmaması için düğüne gelmemekle tehdit etti ama tabii ki geldi. şimdi de seni benden daha çok kimse sevemez diye kendini kıyaslıyor eşimle. biz eşimle konuşurken nolmuş, ne demiş vs ile araya girmeye çalışıyor hala. yani ne yapsan değişmiyor o yüzden bizim kendimizi değiştirmemiz gerekiyor. ben de he deyip geçmeyi öğrendim, gerektiğinde karışmasın diye tartışıyorum ve sonrasında kendisi daha çok üzülüyor. melankoli kraliçesi diyorum ben geçiyorum artık en ufak şeyi bile kendine dert ediyor, yapısı bu diyorum ve üzmüuorum kendimi artık. benim ayrı bi hayatım var ve enerjimi ona ayıramam, eşime bebeğime haksızlık olur

Yok paylaşmam. Arkadaş gibi olan anne ve kızlara çocukluğumdan beri hep çok özendim. Annem beni hep yanlış yönlendirdiği için hep kendim karar verdim. İşin kötü tarafı danışıp destek alacağım bir aile büyüğüm hiç olmadı. Hep kendi kendimi çekip çevirdim. Çok isterdim öyle bir annem, ablam, teyzem halam olsun ki derdimi paylaşayım. Derman olmasa da ortak olsa diye. 😐

Yok paylaşmam. Arkadaş gibi olan anne ve kızlara çocukluğumdan beri hep çok özendim. Annem beni hep yanlış yönlendirdiği için hep kendim karar verdim. İşin kötü tarafı danışıp destek alacağım bir aile büyüğüm hiç olmadı. Hep kendi kendimi çekip çevirdim. Çok isterdim öyle bir annem, ablam, teyzem halam olsun ki derdimi paylaşayım. Derman olmasa da ortak olsa diye. 😐
benim de ayni sekilde hic bi istegime destek olmadilar bende hirsli dik kafali biri degilim pek o yuzden ne yapsam kendime tam olarak guvenmeyerek hevessiz sekilde yaptim . icimde kalmasin kendime karsi sorumlulugumu yerime getiriym diye yatpm sadece .

ben hıc anlasamam
annemle abım anlasır kı ben abımle de anlasamam yıllardır gorusmuyorum kendısıyle
ben babamın kızıyım :KK70: babamla cok aramız ıyıdır babam hem anne hem babadır benım ıcın. ılk yemek yapmayı babam ogrettı temızlık nasıl yapılır babam ogrettı babamla dertlesırım ters dustugumuz konularda bıle karsımda degıl yanımda durur

ama annem nazi mubarek asla yanında rahat edemem ne zaman elestırecek ne zaman kalbımı kıracak dıye tetıkde beklerım ve fıkırlerımız asla uyusmaz hıc ortak paydamızda yok :KK70:

ben hıc anlasamam
annemle abım anlasır kı ben abımle de anlasamam yıllardır gorusmuyorum kendısıyle
ben babamın kızıyım :KK70: babamla cok aramız ıyıdır babam hem anne hem babadır benım ıcın. ılk yemek yapmayı babam ogrettı temızlık nasıl yapılır babam ogrettı babamla dertlesırım ters dustugumuz konularda bıle karsımda degıl yanımda durur

ama annem nazi mubarek asla yanında rahat edemem ne zaman elestırecek ne zaman kalbımı kıracak dıye tetıkde beklerım ve fıkırlerımız asla uyusmaz hıc ortak paydamızda yok :KK70:
benim de babam daha rahat allahtan . hatta sevgilim oldugunu bile once babama soylemeyi dusunuyorum y

benim de babam daha rahat allahtan . hatta sevgilim oldugunu bile once babama soylemeyi dusunuyorum y
ben once babamla konusuyordum hatta ergenken lise zamanımda evde sevgılımın verdıgı gızlı telefonu kullanmıstım :KK70: annem herseyımı fazla kurcalıyor ve cok mudahale edıyor dıye annemden korkumdan saklamıstım
yakalamıs annem benı tehtıt etmıstı :KK70: bende gıtmıs babama soylemısdım :KK70:

bende anlaşamam hiç bir fikrimiz birbirine uymaz ablamla aynı kafadanlardır ama ben sanki başka bir ırktanım .. en son az önce gerildim yaa. hamile kalmışım testle öğrendim kan vermeye gittim e neden gittin dur bir bekle ya diyorum bikere gitmek lazım dimi sonuçta var mı yokmu biliyorum onu için gittim. corona var birisine kan alırken bulaşmış ölmüş fln ablam hiç gitmemiş ne işte vardır daha ne olucak allahım hevesim bile herşeyde hep içimde kalır aldıgım sonuca sevinemiyorum ya . insan aa kızım gittin mi ne çıktı sonu fln demez mi...

Ben anlaşamıyorum. Annemin yasadiklarindan dolayı psikolojisi zaten bozuk o yüzden şuan bende takmıyorum. Mesela hediye alıyorum ama cevabini onemsiyo gibi yapip onemsemiyorum. Temizliğe gidiyorum anneme begenmeyecegini bilerek yapıyorum. Babamla zaten hiç görüşmüyorum konusmuyoruz. Aile de her şey değil benim için. Suan çok şükür annem iyi bugün hediye aldim sevindi falan ilk kendinizi korumaya alın valla bana babamın yaptığı kötülüğü kimse yapmadı çok iyi anlaşmak guzel olur elbet ama sartta değil bende yaşıyorum yani sonuçta

annemle anlasirim ama her seyimi anlatmam.
27 yasimda halen annemle yasiyor olsaydim anlasamazdik da.

bence evleri ayirsaniz cicek olursunuz annenizle, iliskiniz kotu degil ki.

burada cogu anne yaziyor, yas kac olursa olsun o benim bebegim falan diye,
e oyle olunca karismayi da kendine hak gormesi normal, her seyinize karismasi hatta elestirmesi,...

halbuki o iliskiyi koparsaniz iki yetiskin olarak iliskiniz daha dengeli hale gelir ve sikintilar ortadan kalkar.

Türk TV dünyasına kazandırılacak bir dram dizisinin daha fragmanını okudum, sağolun, varolun.

Annemin aynısını okudum 😂 Biz annemle birbirimize çok düşkünüz aslında ama aynı evin içinde çok çatışırdık. Daha doğrusu o benimle.Sürekli küser alınır, babama karşı onu savunup babamla aram bozulsa sonra onlar barışır benle konuşmazlardı bu sefer 😂 Ama evlenince ilişkimiz mükemmel kıvama geldi birbirimizi kırmadan sevebiliyoruz umarım sizin için de öyle olur. İlk başlarda yine her şeye yorum yapıyordu ama (sakın hemen çocuk yapma, iş hayatı, kv ile ilişkiler gibi), bende bi de tek anne değil yengeler falan da anne kadar müdaheleci 🤣 Yavaş yavaş o konularda da mesafe koyunca artık hiçbişeye karışamıyorlar

Back