• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annesiyle anlasamayan her seyini paylasmayan var mi

Buna manipule etmek denir. Yılların tecrübesi ile senin tecrübesizligi birlesmis seni yönetmeye çalışıyor yolunu bu şekilde bulmuş. Biraz karşılıklı üzüleceksiniz. Siz dik duracak dediklerini yapmayacaksınız. Etkilenmeyecek veya belli etmeyeceksiniz.

ben d
Huylu huyundan vazgeçmez illa herşeyinizi paylaşmanıza gerek yok
e paylasmam hic zaten de o ister her seyimi paylasiym arkadas gibi olalim. ama arkadas dediginle empati kurabilirsin annem kurmaz hic. aramizda 30 yas var beni anlayamamasini dogal karsiliyorum sadece üzülüyo diye paylassam mi düsünüyorum ben de. mesela meslegimi ezikliyo dedim ya , hic iste olan seyleri anlatmiyosun diyo. niye anlatamki belki anlatcagim sey hosuna gitmicek bi de eline koz vermis olcam

aslinda bi oyle davraniyo bi de farkli olsun istiyo ikizler burcu o yuzden zorlaniyorum 🥴

Nasıl anlarsınız bilmem ama Annemle hiç birşeyimi paylaşmadım henüz🙄 ağda yaptıgımı görse tuhaf tuhaf bakar napayım öreyimmi derim ne bakıyon kılımıdamı almıyayım derim, geniş düşünmez kalıp gibi o kalıbın dışına çıkmadıgı için bende çok bişeyimi paylaşmam
Ama bütün derdimi dinlemesini bana her konuda destek olmasını çok isterdim, zaten geçmişte yaptıgım hatalarımı annemin beni yargılamaları çevreden koruyayım derken sıkmalarından dolayı yaptım hep bi baskı altındaydım huzuru evde değilde dışarıda arıyordum ama bana pahalıya patladı Annem dünyanın en iyi, en tatlı, en güzel, en merhametli kadınıdır ama çocuk yetiştirme konusunda kendi nasıl bi hayat görmüşse onuda bizlere yaşattı

Nasıl anlarsınız bilmem ama Annemle hiç birşeyimi paylaşmadım henüz🙄 ağda yaptıgımı görse tuhaf tuhaf bakar napayım öreyimmi derim ne bakıyon kılımıdamı almıyayım derim, geniş düşünmez kalıp gibi o kalıbın dışına çıkmadıgı için bende çok bişeyimi paylaşmam
Ama bütün derdimi dinlemesini bana her konuda destek olmasını çok isterdim, zaten geçmişte yaptıgım hatalarımı annemin beni yargılamaları çevreden koruyayım derken sıkmalarından dolayı yaptım hep bi baskı altındaydım huzuru evde değilde dışarıda arıyordum ama bana pahalıya patladı Annem dünyanın en iyi, en tatlı, en güzel, en merhametli kadınıdır ama çocuk yetiştirme konusunda kendi nasıl bi hayat görmüşse onuda bizlere yaşattı
benimki de ayni cok vicdanlidir yardimseverdir mesela abimle benim de bi seyimizi eksik etmediler saggolsunlar koruma kollama bakimindan cok iyiler ama karakter gelisimi bakimindan bi cocuga yapilmasi gerekeni yapmiyo sanki ben özguven eksikligimi aileme bagliyorum en azindan.s

bu arada pahaliya patladi derken ne
bu arada ozel degilse pahaliya patladi derken noldu sorabilir miyim

bu arada pahaliya patladi derken ne

bu arada ozel degilse pahaliya patladi derken noldu sorabilir miyim
Pahalıya patladı derken
Huzuru hep dışarıda aradım çünkü aile içinde sürekli baskı altındaydım dışarıdada hiç huzur olurmu? Kendime zarar verdim. Onunla bununla it kopukla konuştum. hep zarar ziyan tamam geçmişti geçti gitti ama bende izi kaldı tam olarak yazamıyorum ama anlıyorsudur beni

Pahalıya patladı derken
Huzuru hep dışarıda aradım çünkü aile içinde sürekli baskı altındaydım dışarıdada hiç huzur olurmu? Kendime zarar verdim. Onunla bununla it kopukla konuştum. hep zarar ziyan tamam geçmişti geçti gitti ama bende izi kaldı tam olarak yazamıyorum ama anlıyorsudur beni
anladim canim dogrudur benim de iliskim var mesela ama sonucta ele güvenilir mi diye evlenip barklanma hayali kurmaktansa kendi ayri evim olsun istedigim gibi döşiyim folan hayalleri kuruyorum hep. tabi umdugumuz daglara karlar yagmaz hic insalla allah hayirli iyi insanlarla karsilastirsin hepimizi insallah

Daha buyumemissin
Ben de eskiden annemle hic anlasamazdim
Bazi konularda devam eder ama 40 konuda 1 i
2 yasindan sonra bir olgunluk geldi bana gonlunu alir ama istedigimi yaparim 😊😊
Simdilerde annemde bende orta yolu bulduk

Daha buyumemissin
24 yasindan sonra bir olgunluk geldi bana gonlunu alir ama istedigimi yaparim 😊😊

Daha buyumemissin
24 yasindan sonra bir olgunluk geldi bana gonlunu alir ama istedigimi yaparim 😊😊
buyumekle alakasi yokki 37 yasindayim hala ayni diyen de var :)

Maalesef türk aile yapısı çok tutucu. Kişi 14 yaşında da çocuk 24 te de 34 te de. Kızlar evlenene kadar erkekler en az 25'ine kadar çocuk görülüyor aile tarafından. Saygı gösterilmiyor, seçimlerine karışılıyor vs.

Yurtdışında 18 yaşında öocuk evden ayrılır mottosunu abartılı buluyordum ama haklılarmış. Aileden bağımsız olamıyoruz maalesef. Size tavsiyem ağlasa bile ayrı eve çıkın, bi yaştan sonra aileyle kafalar uyuşmuyor.

Yaşları ilerledikçe tutucu ve agresif oluyorlar. Güçlerini kaybettiklerini bildikleri için en ufak fikir uyuşmazlığı büyütüp vay sen bana sayfı duymuyorsun, lafımı çiğniyorsuna getiriyorlar. İyi de kimsenin lafı çiğnenmeyecek kadar üstün değil ki.

Neyse epey uzun oldu benim de yaram var ondan gocunuyorum sanırım. İmkanınız varsa ayrı eve çıkın, ayrılmak için çok geç kalmışsınız. Ailenizde sizi duygusal olarak etkileyerek elinde tutuyor.

Bende annemle anlasamam hic.. sanki beni başkasi dogurdu gibi hic biseyimiz benzemes ne zevklerimiz ne huylarimiz bana sürekli halana cekmissin der (halami hic sevmez) ama ben onu bu sekilde kabul ettim galiba bazen diyorum bana kaynana lazim degil sen varsin evlendigimden beri halaa herseyime karisir ben de annem die hep alttan alirim bazen isyan ettigim zamanlar oluyor tabi ama annemdir işte ....anlaşamamak dışında annelik görevini yapar bana ama

hayır. ablamla ve annemle bir zamanlar paylaşıyordum aptallık! sonra ablam bunu tehdit olarak annemse yüzüme vurmak için kullandılar. şimdi ikisine de asla asssla hiçbir şeyimi söylemem. buraya gelirim linç edilme pahasına buraya dökerim içimi ama asla onlara gitmem.

kizlar annem aslinda cok iyi biridir cok da iyi, verici bir annedir ama hosuna gitmeyen seyleri sinirlenerek kizginlikla ifade eder bi de yapi olarakta sinirlidir dedigim dedik biridir kendini görmez asla. sinirlisin durmadan bana laf söyluyosun diyince de o kdarda söylemiyim mi ne var bunda falan diyor. ve anlasamayiz benim dusuncelerim isteklerim falan sacma gelir, evin icinde cok karisir. meslegimi begenmez ezikler. baskalarinin kizlarini örnek gösterir. saygi göstermez asla. yedigime ictigime karisir. evde tatli yapmama bile izin vermez 10 yildir kilo alirim diye .yönetmeyi elestirmeyi sever o yuzden sanirim bi sey paylasmak istemiyorum. mesela simdi yazliktayiz. ben eve gitmek istiyorum cunku erkek arkadasim var istanbul da ama soylemedigim icin bilmiyolar tabi . bugun bana surekli mutsuz oldugumu soyledi konusurken bende, etrafimda sinirli agresif biri varken mutlu olamiyorum dedim gercekten de öyle sinirli insanlar enerjimi emerler benim :( annemde bunu duyunca aglamaya basladi benim yanimda mutsuzmus o yuzden gitnek istiyomus diye sonra ben de agladim onu aglattigim icin cok uzuldum :(( bi de ben ne zaman bagimsiz bi seyler yapmak istedigimi söylesem, biz ölcez o zaman cok arican cok pisman olcan gibi seyler söyluyo . halbuki 27 yildir her allahin gunu birlikteyiz☹☹☹ mesela babam hastalanmisti hastanelik oldu ben basindan ayrilmadim uzuldum tabiki . annem diyoki ay cok sasirdim senden beklemezdim . cunku ben bagimsiz yasamak istiyorum ya o yuzden onlari sevmiyorum sanki , dusunceye bakar misiniz 😒😒😒😒

Sanirim anneler cok geniş olamiyor hep bi catisma halinda olunuyor kizlar yasamadiklarini yasiyor diye olabilir evlenince tamamen degisiyolar herseyi anneyle paylasiyorsun. Bende annemle hicbisey paylasmadim genelde yurtta kaldim evden hep uzaktaydim bi hatami gorse babama soylerdi babam yakalasa anneme soylemezdi ama 😂 tansiyonu cikar diye.. Ama evlenme durumu olmadan bi sene once yurtta bi olay yasamistim annem beni savununca cok sasirdim ondan sonra baya baglandim anneme.. Ama sevgili durumu filan soylemezdim yine de o yuzden gorucu usulu evlendim 😂

Bende annemle anlasamam hic.. sanki beni başkasi dogurdu gibi hic biseyimiz benzemes ne zevklerimiz ne huylarimiz bana sürekli halana cekmissin der (halami hic sevmez) ama ben onu bu sekilde kabul ettim galiba bazen diyorum bana kaynana lazim degil sen varsin evlendigimden beri halaa herseyime karisir ben de annem die hep alttan alirim bazen isyan ettigim zamanlar oluyor tabi ama annemdir işte ....anlaşamamak dışında annelik görevini yapar bana ama
kaynana lazim deil sen varsin lafiniza cok güldüm🤣 mesela tamamen kotu olsa annelik gorevjni falan yapmasa o zaman vicdanen rahatisiz hisssetmezdik boyle olunca insan cok arada kaliyor bende üzmek istemedigim icin susmaya calisiyorum genelde bazem susman gerektigini unutup bi seyler soyleyince üzülüyor hemem

Maalesef türk aile yapısı çok tutucu. Kişi 14 yaşında da çocuk 24 te de 34 te de. Kızlar evlenene kadar erkekler en az 25'ine kadar çocuk görülüyor aile tarafından. Saygı gösterilmiyor, seçimlerine karışılıyor vs.

Yurtdışında 18 yaşında öocuk evden ayrılır mottosunu abartılı buluyordum ama haklılarmış. Aileden bağımsız olamıyoruz maalesef. Size tavsiyem ağlasa bile ayrı eve çıkın, bi yaştan sonra aileyle kafalar uyuşmuyor.

Yaşları ilerledikçe tutucu ve agresif oluyorlar. Güçlerini kaybettiklerini bildikleri için en ufak fikir uyuşmazlığı büyütüp vay sen bana sayfı duymuyorsun, lafımı çiğniyorsuna getiriyorlar. İyi de kimsenin lafı çiğnenmeyecek kadar üstün değil ki.

Neyse epey uzun oldu benim de yaram var ondan gocunuyorum sanırım. İmkanınız varsa ayrı eve çıkın, ayrılmak için çok geç kalmışsınız. Ailenizde sizi duygusal olarak etkileyerek elinde tutuyor.
aynen öyle abim var mesela ona daha cok saygi duyarlar sozu gecer zaten kendi istedigini yapar sallamaz da. kiz evlat olunca daha cok karisma hakki goruyolar galiba. evimizde guzel merkezi bi muhitte dogma buyume buraliyim baska yere gecmem cok zorlandiricak tek basima eve cikmaya yetecek kadar kazanmiyorum su an maalesef kiralar. boru gibi oldugu icin😣

Back