evet, öyle birşeyler yapayım.....Kişilerin zıt fikir veya davranışlarını çokta umursamazdım.
Hayatta önemli olan 3 tane durum vardır, doğum - düğün - ölüm.
Bu 3 durumda insanlar beklenti içerisinde olur ister istemez.
İlla altın yapmanıza gerek yok.
Bebeğin ayına göre hoş bir kaç kıyafet alırsınız, olur biter.
Hem siz hediyenizi yapmış olursunuz, hem de "onlara yapmış olacağım" mantığından kurtulmuş olursunuz.
gram altın da olabilir mi kiKişilerin zıt fikir veya davranışlarını çokta umursamazdım.
Hayatta önemli olan 3 tane durum vardır, doğum - düğün - ölüm.
Bu 3 durumda insanlar beklenti içerisinde olur ister istemez.
İlla altın yapmanıza gerek yok.
Bebeğin ayına göre hoş bir kaç kıyafet alırsınız, olur biter.
Hem siz hediyenizi yapmış olursunuz, hem de "onlara yapmış olacağım" mantığından kurtulmuş olursunuz.
Doğru....... Şu hayatta zaten ilk defa mı gururumu çiğneyip başkalarını yüceltiyorum. varsın yine olsun... ama onların benim çocuğum için birşey yapacaklarını zannetmiyorum. işte o vakit geldiğinde sen çok salaksın demekten korkuyorum kendime
bakın ben esımın ıkıncı esıyım ılk evlılıgınden oglu var o benım ıcın esımın oglu benım ıcın sokaktakı herhangı bır cocuktan farksız ve esıme duydugum sevgıden oturu ona da annesınede saygım sonsuz.. ama asla ona annelık yapmam -esımde bunu ıstemez-ben sadece ablayım gorevım evımıze geldıgınde ona evıme gelen herkes gıbı hurmet etmek o kadar.ama annemin tutumu çok farklı çok fazla iyiniyetlibi insan. Bana diyor ki sen onun halasısın. Almalısın diyor. Ben onun halası değilim diyemedim.... Çocuk büyüyünce eminim hala dedirticek zorla. oysa ben çocuklarıma onlar için dayı demelerini istemem. aynı şekilde bana da hala denmesin abla densin. Ama gel gör ki annem sanki gerçek aileymişiz gibi davranmamızı bekliyor
bunu bir de annem anlasabakın ben esımın ıkıncı esıyım ılk evlılıgınden oglu var o benım ıcın esımın oglu benım ıcın sokaktakı herhangı bır cocuktan farksız ve esıme duydugum sevgıden oturu ona da annesınede saygım sonsuz.. ama asla ona annelık yapmam -esımde bunu ıstemez-ben sadece ablayım gorevım evımıze geldıgınde ona evıme gelen herkes gıbı hurmet etmek o kadar.
ve gelelım kardes mevzusuna bızımde bır kızımız var , esımın ılk evlılıgınden olan oglu ıle babadan oturu kardesler ve öz kardeş oluyorlar kı bence annede ortak olsa babada her sekılde öz oluyor dıye ınanıyorum..
onlar bırbırlerıne hedıye vs alır ama sadece dogum gunlerınde , zaten abısını yonlendıren annesı kızımda ufak oldugundan onun adına hedıye alanda benım, ıhtıyac anlamında alınacakları esım alır..
yanı boyle bır durum olsa hedıyenızı alın o sızın yegenınız olur ama sızde durum farklı ebeveynler ortak degıl bır bagınız yok sızın ıcın dısardakı herhangı bırı onlar..
cocuğu dışlamıyorum, aksine hediye verilince anlayacak yaşa gelsin bizzat ona veririrm hediyelerimi diye düşünüyorum.Cok yanlis bakiyorsunuz olaya, bunun gururla falan alakasi yok ki, hele baskasini yuceltmekle... benim babamla amcam nerdeyse 10 yil konusmadilar ama her bayramda birbirlerinin çocuklarına el opturdu harcligini, hediyesini verdiler, ben ailemde boyle gordum, bu gurusuzluk ya da karsisindakini yuceltmek degil ki, aksine anne babasina küsüp çocuğu dislamak yapilacak is degil.
Şimdi şöyle bir şey var size danışmak istediğim; zaten kocası olan üvey kardeşle ben iyi anlaşamam çok siyasi bir insandır, zıt fikirlere tahammülü yoktur çok çirkinleşir. Herneyse umrumda değil o zaten ama karısı da bana karşı çok soğuk.
Babam san hemen üzülüp kızardı, yaptıklarını anlatsam oooo. Ama çok şükür aştık.annem o kadar hassa ki hemen üzülüveriyor............
+1Ben böyle durumlarda 1-0 önde olmayı severim. O yüzden ben alırdım.
gram altın da olabilir mi ki
ben artık herhalde 5-0 öndeyim galiba bu yüzden bu soğukluk. isteksizlik..babanızın hatırına alırdım ve diğer arkadasın dediği gibi 1-0 öne geçerim ,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?