• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemle kavgamiz..alttan almali miyim?

merhaba ben 19 yasindayim
Sehirdisinda okuyorum ve devlet yurdunda kaliyorum. Bir hastaligim var bu nedenle yurtta yemek yiyemiyorum, yemek benim icin cok sıkıntı oluyor. Bir donem icinde 45 kilodan 40 kiloya dustum gercekten berbat durumdayim. Eve geldim yurttan kurtuldum 3-4 hafta rahatim dedim. Geldigim gunden beri annem soyleniyor. Kendilerine ayri bana ayri yemek yapmaya cok zorsunuyor, mesela ben şeker kullanmıyorum buğday ve ürünleri süt ve ürünleri yemiyorum
Akşam 6dan sonra yemiyorum
İstanbulda cok zorlansam da kendimce bi duzen kurmuştum
Buraya geldim mesela dışarı çıkıyoruz 5 gibi donmek zorunda kaliyoruz ki benim yemek saatim gecmesin
Annem de sinirleniyor bu duruma
Ve mutemadiyen soyleniyor bu niye burda, her is bana bakiyor, evin hali ne bla bla bla bunun bütün güne yayılmış halini düşünün.
Diyorum ki söyleneceksen yapma cunku zoruma gidiyor ki ben de popoyu devirip yatmiyorum yardim ediyorum her turlu işine bulaşıgıydı yemeğiydi
Dün yine bagirdi bir seye bende sinirlenip cektim gittim odama. Pesimden geldi kavga ettik
bir yaptiysan bin soyleniyorsun ve yaptiginin bi degeri kalmiyor dedim.
Zaten yurt hayati işkence evimde bari azıcık rahat etmek istiyorum ya.
Sizce kim hakli? Birazdan uyanir nasil davranmaliyim?
Benimde 20 yasinda oglum var.Biz de bazen tartisiriz ama genelde arkadas gibiyiz.Simdi siz yazinca anladim ki annenizin yaptigini ben de yapiyorum.Bazen cok soyleniyorum ama inanin ki bu kafa ve vucut yorgunlugundan oluyor.Annenize kizmayin aranizdaki sorunlar buyuk degil, biraz anlayis ve alttan almayla halledilir.

Yemek bu kadar problemse sizin için yemeğinizi kendiniz yapın artık. Ben sizden bile küçükken tüm aileye yemek yapardım. Ortalığı dağıtıyorsanız da toplayın. Böylece anneniz söylenmez. Kendiniz için çözümleri siz yaratın artık, annenizden beklemeyin

Kendi yemeğinizi kendiniz yapın. Ben de olsa söylenirim yani bi yere gidince 5 de dönmek falan çok gıcık sonuçta yemek taşınabilir bir şey. Yaparsın bir kap basit bir yemek alırsın yanına oldu bitti bu kadar abartmamak lazım

ha
Sehirdisinda okuyorum ve devlet yurdunda kaliyorum. Bir hastaligim var bu nedenle yurtta yemek yiyemiyorum, yemek benim icin cok sıkıntı oluyor. Bir donem icinde 45 kilodan 40 kiloya dustum gercekten berbat durumdayim. Eve geldim yurttan kurtuldum 3-4 hafta rahatim dedim. Geldigim gunden beri annem soyleniyor. Kendilerine ayri bana ayri yemek yapmaya cok zorsunuyor, mesela ben şeker kullanmıyorum buğday ve ürünleri süt ve ürünleri yemiyorum
Buraya geldim mesela dışarı çıkıyoruz 5 gibi donmek zorunda kaliyoruz ki benim yemek saatim gecmesin
Ve mutemadiyen soyleniyor bu niye burda, her is bana bakiyor, evin hali ne bla bla bla bunun bütün güne yayılmış halini düşünün.
Diyorum ki söyleneceksen yapma cunku zoruma gidiyor ki ben de popoyu devirip yatmiyorum yardim ediyorum her turlu işine bulaşıgıydı yemeğiydi
Dün yine bagirdi bir seye bende sinirlenip cektim gittim odama. Pesimden geldi kavga ettik
hastalıgınız nedır? yemiyorum dediğiniz şeyler dışında kalan herseyı yıyebılıyorsanız pek tabıkı dısardada ızgara vs bırseyler yıyebılırsınız...ılla evde yemenıze gerek yok, koca yetıskın bır bıreysınız 1 yasında bebek olmadıgınıza gore kımse dışarda iken sırf sizin yemek saatinizden ötürü o saatte evde olmak zorunda değil.. gidin yapın yiyin yemeğinizi.. annenizdende beklemeyin...
ben olsam bende söylenirim bu kadar net..

ha

hastalıgınız nedır? yemiyorum dediğiniz şeyler dışında kalan herseyı yıyebılıyorsanız pek tabıkı dısardada ızgara vs bırseyler yıyebılırsınız...ılla evde yemenıze gerek yok, koca yetıskın bır bıreysınız 1 yasında bebek olmadıgınıza gore kımse dışarda iken sırf sizin yemek saatinizden ötürü o saatte evde olmak zorunda değil.. gidin yapın yiyin yemeğinizi.. annenizdende beklemeyin...
ben olsam bende söylenirim bu kadar net..

Yemiyorum dedigim seyler disinda her seyi tabii ki yemiyorum orda mesela diyerek cumleye basladim zaten. bir suru yasak var yoksa disarda yemeyi dusunebilecek zekaya sahibim cok sukur. :)
Disarda ozellikle izgaralarda rafine siviyag kullaniyorlar ben sadece zeytinyagi kullaniyorum. Zaten bu yuzden istanbula gittigimde tahta kurusu gibi kaldim ne yurtta yiyebiliyorum ne de disarda.
Ayrica bu surekli olan bir sey degil sadece 3 hafta daha evdeyim, sonra geri donecegim. 3 hafta insan evladinin sagligi icin pekala uyum saglayabilir diye dusunuyorum.

1 saat gec yesen ölūrmusunuz. Veya kendiniz yapin yiyin. Yazik kadina.

Şimdi yaşadığımız yer dışında bir yere gidince, ayni düzenimizi korumayi beklemek hata olur. Haftasonu eşim evde olunca bile her seyim degisiyor mesela, ki sen tatile gelmişsin. Tabii ki ayni sekilde yasayamazsin. Çok katıysan bu konuda, duzenini kendin kurmalisin. Mesela sofrayi beklemeden yemegini yemelisin. Ya da kendi yemegini kendin düşünmelisin.
O da biraz az soylense daha iyi olur tabii.
Büyütülecek bir mesele degil, ikiniz de kendi capinizda haklısınız.

1 saat gec yesen ölūrmusunuz. Veya kendiniz yapin yiyin. Yazik kadina.

Evet ölürüm(!)Arkadaşlar tedavi anlayışınız nedir bilmiyorum ama benimki bu şekilde. Ayrıca tam 6da yicem diye diretmiyorum zaten eve geldiğimden beri 6da yediğim olmadı 6.30-7 oluyor o esnetiyorum yani.

Artı annem yemegi tek basina yapip koymuyor onume hizmetci gibi. Malzemeleri ben yikiyorum dogruyorum o pisirirken ben salatayi yapiyorum SOFRA KURULUYOR kisacasi.

Kendi yemeginizi kendiniz yapin. Ayrıca ya birlikte gitmeyin bir yere ya da yanınızda taşıyın yiyeceğinizi. Ben öyle yapıyorum. Bu arada bla bla nedir yahu. Her şeyimiz amerikan özentisi zaten bir bla bla kalmıştı. Türkçede bla bla diye bir şey yok.

Ya sen haklısın da yine de annen yakında üniversiteye dönüp özler pişman olursun barış bence

Back