annemle ilişkimi yönetemiyorum

huzuristiyorumallahtan

Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2017
37
12
44
Sorunumu nasıl çözebilirim tavsiye rica ederim.

Acaba ben mi yönetemiyorum bu anne kız ilişkisini yoksa annemin de biraz hataları var mı diye suçlu arıyorum devamlı.. nasıl yönetirim bu ilişkiyi
En son bir çözüm buldum ama hala problemimiz devam ediyor sanki..
burada değerli İbrahim bey tavsiyeleri dikkate alarak annemle ilişkimize biraz mesafe koydum çok da iyi geldi biraz mesafe beni ferahlattı ama anneme muhtaç gibi hissediyorum kendimi çünkü hamileyim..

Kısaca da son durumum hakkında bilgi vermek istiyorum

Eşimle birlikte 3 yıldır yurt dışında yaşıyoruz normalde... hamileliğim döneminde doktor muyanesi olmak için anneme misafır geldiğimiz bu şehirde buradaki tavsiyeler üzerine annemden uzak kalmak için kiralık ayrı eve çıktık eşimle.. anneme yakın mesafede bir apartmanda studyo daire kiraladık yani.. 1 aydır da anneme günlük olarak 1 saat ziyaretine gidiyorum..
3-4 gun once oluyor olay ziyarete gittiğim zaman...facebook ve instagrama giremiyorum dedi annem... acaba internette mi sorun var diye sordu bana... . ben de youtube girebiliyorum dedim... demek facebookta sorun var hep bu hükümet yüzünden kapattılar facebooku demekki vs. diyerek söylenmeye başladı... ben de çin halk cumhuriyetinde facebook kullanmak tamamen yasak zaten bizim millet de çinliler gibi başka uygulamalar keşfetsin facebook da zorunlu mu v.s. diye yorum yaptım ve annem yine bağırmaya başladı...ben de dayanamadım tabii anne seni evinde rahatsız etmiyeyim deyip çıkıp gittim evden...

eşimin yanına geldiğimde internetteki ingilizce haberlere baktım ki gerçekten dünyanın bir çok yerinde facebook'ta sorun olmuş.. yani türkiye'ye has bir durum değilmiş..
ben annemin herşeyi hükümete ve devlete bağlamasından bıktım.. devamlı şikayet ediyor herşeyden.. aslında abartma problemi de var yani şikayet etmese mutlu olsa abartılı el kol hareketleri ile seviniyor.. hamileyim zaten hassas bir dönemimde devamlı bir gerginlik veya abartı ortamında durmak beni daha da çok geriyor.. fazla mı hassasım acaba bilemiyorum... sorun ben de mi ?
mesela karşı görüşten bir partinin yaptığı miting olursa ve evden miting seslerini duyarsa dışardaki sesten daha kuvvetli bağırır balkondan ama balkon miting alanını görmüyor yani.. sadece miting sesi geliyor.. annem balkonda söyleniyor ben içerdeki odada geriliyorum.. annemin böyle bağırıp çağırması normal mi yoksa bana anormal geliyor da yani yoksa ben mi abartıyorum..

git miting alanına bağır annem burada bağırma diyecek oldum benim evim istediğimi yaparım bana karışma diyor tabii ki...
annemin bu şikayetçi tavırlarından çok sıkıldım çok dayanamıyorum susmak en güzeli galiba ama susamıyorum da.. belki daha da az görmeliyim annemi.. 40 yaşıma geldim hala ona çocuk gibi muhtaç gibi hissediyorum kendimi..

lütfen bir yorum yapın dışardan bir görüşe çok ihtiyacım var.. şimdiden teşekkür ederim..

Size karşı bir tersligi var diye düşündüm konu başında.olabilir yani kişisel düşüncesi öyle.huyunu biliyorsanız bırakın konuşsun.duyan eden de yok.tahminen yaşı da büyük annenizin.Allah yokluğunu yaşatmasın bu günlerini aratmasın böyle bişey için kendinizi de annenizi de üzmeyin,değmez

Anneniz balkondan bağırmak İçin sizden izin mi alacak... ben hatalı bir hareketini ya da size karşı bir ayıbını görmedim yazdıklarınızda. babam parti bayrağı aşmıştı balkona seçim öncesi ben bekarken, aynı evde yaşıyorduk yani. Ama onun da hakkı beni ilgilendirmezdi.

Abartmışsınız,anneniz sizi yetiştirirken küçükken ya da genclikte kim bilir ne kadar derdinizi dinledi,bağırmanızı çekti simdi hareketli size göre ‘abartılı’ ama bana göre normal.Kimi insan duygusunu çok coskulu bir sekilde verir.Ben de sakin insanları anlayamam mesela.Yurt dısında yasadıgınız icin buradaki insanların ne denli şikayetçi olduğunu anlayamazsınız o yüzden bence istemiyorsanız gitmeyin kadın da gerilmesin

Anneniz normal, şu şartlarda hangimizin tepesi atmıyor, söylenmiyoruz ki? Bazılarımız daha az, bazılarımız çok. Niye bu kadar taktınız kadının söylenmesine?

Konu siyasete de kayabilir biraz riskli.
evet haklısınız ben siyaset konuşmayı sevmiyorum.. çünkü karşımdaki insan gergin bir biçimde konuşup beni dinlemezse ben de konuşmak istemem.. evet herkesin tepesi atabilir ama annem devamlı bağırarak söylenme şeklinde çok çok gerilerek yapıyor.. bir de söylenmenin kime faydası var ki diyorum sadece gerginlik yaratıyor başka bir faydası yok bana göre.. devamlı şikayetçi olursanız insanlar sizden ulaklaşır zaten annem de yalnız artık iyice yaşlandıkça iyice yalnızlaştı.. üzülüyorum annem için.. ve
annemi takmamın sebebi
annem 63 yasinda uzun yıllardır yalniz yasiyor yani 25 yıl önce babamdan ayrildigindan beri babamla hic bir diyalog kurmadi ayrica annem ve abimin iliskisi de hic iyi degildi ve son 2 yildir annem ve abim de hic gorusmuyorlar. abim ile aynı şehirde oldukları halde abim annemi aramıyor. ayrıca annem kendi babası ile yani dedemle de konuşmuyor görüşmüyor. yani annem şimdi yalnız yaşıyor ve ben de eşimle 3 yıldır yurt dışında yaşıyoruz.
annem devamlı başkalarını suçlar babamı, abimi, dedemi, komşuları , siyasetçileri v.b. bir kez de dönüp bende hata var mı diye sormaz benim annem şimdi de beni suçluyor biliyorum..
nasıl takmayacağım ki ?

evet haklısınız ben siyaset konuşmayı sevmiyorum.. çünkü karşımdaki insan gergin bir biçimde konuşup beni dinlemezse ben de konuşmak istemem.. evet herkesin tepesi atabilir ama annem devamlı bağırarak söylenme şeklinde çok çok gerilerek yapıyor.. bir de söylenmenin kime faydası var ki diyorum sadece gerginlik yaratıyor başka bir faydası yok bana göre.. devamlı şikayetçi olursanız insanlar sizden ulaklaşır zaten annem de yalnız artık iyice yaşlandıkça iyice yalnızlaştı.. üzülüyorum annem için.. ve
annemi takmamın sebebi
annem 63 yasinda uzun yıllardır yalniz yasiyor yani 25 yıl önce babamdan ayrildigindan beri babamla hic bir diyalog kurmadi ayrica annem ve abimin iliskisi de hic iyi degildi ve son 2 yildir annem ve abim de hic gorusmuyorlar. abim ile aynı şehirde oldukları halde abim annemi aramıyor. ayrıca annem kendi babası ile yani dedemle de konuşmuyor görüşmüyor. yani annem şimdi yalnız yaşıyor ve ben de eşimle 3 yıldır yurt dışında yaşıyoruz.
annem devamlı başkalarını suçlar babamı, abimi, dedemi, komşuları , siyasetçileri v.b. bir kez de dönüp bende hata var mı diye sormaz benim annem şimdi de beni suçluyor biliyorum..
nasıl takmayacağım ki ?

Peki takın o zaman da 63 yaşındaki kadını nasıl değiştireceksiniz? Ben 33 yaşındayım değişmem, karakterim oturdu artık, koskoca yaşlı başlı kadın nasıl ve neden değişsin?

Yani ya umursamayıp ilişkinize devam edeceksiniz ya da siz de görüşmeyeceksiniz. Bu iki yoldan başkası yok.

Yurt dısında yasadıgınız için bilemezsiniz burada insanların artık her şeyde tepesi atıyor çünkü. Ben normal karsıladım siz abartmıssınız.
yurt dışında yaşadığım için ülkemin ne kadar kıymetli değerli ve güzel olduğunu görüyorum.. ben memleketimi çok seviyorum... memleketimin her yeri çirkin bile olsa şikayet etmekten yıllar önce vazgeçtim ben.. elindekinin değerini bilmeyen kötüyü görmeyen kötüyü bilmeyen insanlar elindekinin kıymetini bilmiyor.. burada siyaset yapmak hiç amacım değil.. sizi veya bir başkasını hele hele annemin şikayet eden bakış açısını hiç değiştiremem zaten... çözüm aramadan şikayet etmenin ne faydası var rahatlama oluyor herhalde ama karşında senin şikayetlerini dinleyen insanları sıkıyor bu...

Peki takın o zaman da 63 yaşındaki kadını nasıl değiştireceksiniz? Ben 33 yaşındayım değişmem, karakterim oturdu artık, koskoca yaşlı başlı kadın nasıl ve neden değişsin?

Yani ya umursamayıp ilişkinize devam edeceksiniz ya da siz de görüşmeyeceksiniz. Bu iki yoldan başkası yok.
kesinlikle kimseyi değiştiremeyeceğimi biliyorum... haklısın.. çok haklısın... görüşmemek en kolay çözüm tabii... ben zor da olsa umursamamayı deniyorum şimdilik en makul yol bu görünüyor... sadece umursamamak söylemesi kolay ama yapması zor bir iş.. teşekkür ederim yorumun için sağol ...

yurt dışında yaşadığım için ülkemin ne kadar kıymetli değerli ve güzel olduğunu görüyorum.. ben memleketimi çok seviyorum... memleketimin her yeri çirkin bile olsa şikayet etmekten yıllar önce vazgeçtim ben.. elindekinin değerini bilmeyen kötüyü görmeyen kötüyü bilmeyen insanlar elindekinin kıymetini bilmiyor.. burada siyaset yapmak hiç amacım değil.. sizi veya bir başkasını hele hele annemin şikayet eden bakış açısını hiç değiştiremem zaten... çözüm aramadan şikayet etmenin ne faydası var rahatlama oluyor herhalde ama karşında senin şikayetlerini dinleyen insanları sıkıyor bu...

Orda durun. Madem o kadar güzel ülkemiz ve o kadar hasret çekiyorsunuz dönün burada yaşayın. Yurt dışında yaşayıp ülkemiz şöyle iyi böyle mükemmel demeye hakkınız yok.

Mune Mune konu tehlikeli yerlere gidecek belli ki. Müdahale etseniz mi acaba?

Madem ulkenizi bu kadar seviyorsunuz neden yurt disindasiniz?
Bayiliyorum ilk firsatta yurtdisina kacip ulke guzellemesi yapan insanlara.
Akli mantigi yerinde olan bi insanin bu ulkede her gün bunca rezil şeye tahammul edebilmesi mumkun degil.

Size karşı bir tersligi var diye düşündüm konu başında.olabilir yani kişisel düşüncesi öyle.huyunu biliyorsanız bırakın konuşsun.duyan eden de yok.tahminen yaşı da büyük annenizin.Allah yokluğunu yaşatmasın bu günlerini aratmasın böyle bişey için kendinizi de annenizi de üzmeyin,değmez
Amin inşalllah... biraz beni aşağılıyor annem.. yıllardır sütlü kahve yaparım mesela en son süt bozuk diyorum yok diyor süt bozuk değil sen beceremedin... bir şey söylerim hep beni tersler aşağılar.. yine de annedir deyip sineye çekiyorum.. Allah razı olsun güzel yorumunuz için teşekkür ederim size..sağolun

Siyaset konuşmayı sevmiyorum diyip bdv de siyasi içerikli konu açmanız? :işsiz:

Orda durun. Madem o kadar güzel ülkemiz ve o kadar hasret çekiyorsunuz dönün burada yaşayın. Yurt dışında yaşayıp ülkemiz şöyle iyi böyle mükemmel demeye hakkınız yok.

Mune Mune konu tehlikeli yerlere gidecek belli ki. Müdahale etseniz mi acaba?
bak çok güzel dedin canım ... ben de tam aynı şeyi size ve anneme söylüyorum... siz de orda durun.. yani madem ülkemizden bu kadar şikayetçisiniz devamlı söylenip duruyorsunuz....niye yurt dışına bir çıkıp yurt dışında yaşamıyorsunuz :) öyle bir hafta on gün tatiller için yurt dışına çıkıyorsanız bir şey anlamazsınız..
ayrıca yurt dışında da yaşayıp ülkemize güzel demeye niye hakkım yok ki :) yurt dışında yaşamadan önce de derdim benim memleketim güzel işte memleketim güzell....
asıl senin memleketinde yaşayıp buradan şikayet etmeye hakkın yok:) madem şikayetin var çözüm bul.. ama siz şikayet edenler çözüm bulmak yerine söylenip söylenip etrafınızdaki insanları uzaklaştırmayı tercih edersiniz.. hiç bir şeyi beğenmez mutsuz insanlarsınız..
benim memleketim ile ilgili hiç bir şeyden şikayetim yok..
benim derdim annemle ve çözüm bulmak için buraya yazdım..

Hanımlar,
siyasette yasak, siyasi yorumlarda, konu siyasete dönecekse rica ediyorum topik ilerlemeden söyleyin kapatalım çünkü sonu kötü bitiyor.
Sorun siyaset mi? Anne-kız ilişkisi sorunları mı?
ne güzel yazdınız.. yani benim sorunum annemle sorunlarımm.. konu siyasete ve memleket meselesine döndü maalesef çok üzücü..
ben çözüm bulmak tavsiye almak için buraya yazdım..
ama görüyorum ki insanlar benim annemle olan ilişkime tavsiye vermiyor, konuyu siyasete çekiyor..
memleketime güzel demeye hakkım olmadığını yazıyor :KK43:

Madem ulkenizi bu kadar seviyorsunuz neden yurt disindasiniz?
Bayiliyorum ilk firsatta yurtdisina kacip ulke guzellemesi yapan insanlara.
Akli mantigi yerinde olan bi insanin bu ulkede her gün bunca rezil şeye tahammul edebilmesi mumkun degil.
pardon ama benim istediğim tavsiye annemle olan ilişki içindi.. ama meğerse benim dertlerimden çok sizin daha büyük dertleriniz varmış ... kendime üzülürken sizin adınıza da üzüldüm ve çok merak ediyorum açıkcası ama tahammül edemiyorsanız siz neden burada yaşamaya devam ediyorsunuz???

Burada yaşamıyorsunuz, uzaktan ahkam kesiyorsunuz; buyurun gelin burada yaşayın, bizlerin her gün maruz kaldıklarına maruz kalın ondan sonra şikayet etmemeyi başarın.

Valla bu konu beni banlatır.

X