• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemle babam bı karar almış açıkladılar

Merhaba
Canım sıkkın dıyeceksınız buda dertmı? Pazar sabahı uyku uyuyamadım erken kalktım bu yuzden.babam dun annemle bı karar aldık sızede soyleyelım dedı.ben annemlerke yakın oturuyorum şuan oturdukları evı esyalı kıraya verip,cok böyle otobusle benım gıdemıcem kadar (ancak özel araba ıle gıdılır) bı eve tasıncaklar kendı evlerı olcak orasıda kıra yok.burdan aldıkları kırayıda yayla evındekı guzel köy evıne doğal gaz dosetceklermıs o evde yaklasık 6 saat uzaklıkta zaten yazları oradalar fakat yaz sonu gelip hep kısı burda gecırırler.kaynanamlarda oyle yapar.neyse..kombı dosenınce artık kıslarıda ordalar ve arada geldıklerınde bu uzaktakı evde kalcaklar.ben sımdıkı gıbı ıstedıgım zaman gıdemıcem arabam yok sonucta ve vasıta yok o bolgeye.attım ındım eşeğe derler ya kus ucmaz kervan gecmez yere sırf para ıcın gıdıyolar.babamın aldıgı emeklı maası 7 bın var annemede beklese yakında ıkı evden kıra gelcek ben anlamadım dertlerını daha coook para gelsın dıye sımdıkı evı kıraya verıp benden uzaklasmalarına ıcerledım.tabıkı onlarında ıstedıgını yapmaya hakları var ama benımde destege ıhtıyacım var zaten evde mutlu degılım esımle basım sıkıstıgımda derdımı anlatıp rahatladıgım annem vardı kahve ıcerdık.haftada uc dort kere gıderım cunku yuruyerek on dk ozluyom ve aıleme ben cok duskunum.abım var onuda yok sayın.e ben bı basıma yapyalnız kalcam ıyıce.kaynanam var ama anamların yoklugunda onlara sarcam sonra yuzgoz olcaz.oyle cok arkımde yok.hasta oldugumda sıgındıgım lımandı onlar,bebegın bı durumu olunca babamdan rıca edıyorum esım yogun calısan bırı.uzuluyorum ya ınsan bunu dusunmez bıle cocuklarımdan ayrı olmım dıye dusunur.böyle yapyalnız bırakılmaz ya kendı basına.sonra dıyorumkı şaşırmıyorum halıme..bunlar benı dogumuma az kala suan bulundugumuz semte bı saat uzaklıkta bı yerden ev aldılar aglayıp almayın burda yapamam dedıgım halde dogumdan sonra babam gıttı yaylaya anamda gelemedı sonra annemde yaz gelınce hepten gıttıler el kadar cocukla bı basıma hastalıgımla bas ettım esımde halımden anlamadı.ben o zaman anlamalıydım bunların evlat sevgısı olmadıgını..vardır mutlaka sevgılerı ama para daha agır bastı ve cok uzuluyorum dınden berı..
Uyku uyuyamadım derken
Başka zaten ne uyunuyor ki o nasıl cumle

Kendi başına bakması da normal değil, babası ne diye var o çocuğun? Bu sitede erkeklerin tembelliğinin normalleştirilmesi de beni rahatsız ediyor. Aşk hissi bile çocuğun bakımında hem anne hem babaya ihtiyaç duyulmasından oluşmuş, nasıl çalışan bir anne işten gelip çocuğuyla ilgileniyorsa baba da ilgilenecek.
Tabiki öyle. Esininde yardım etmesi gerek ama orda öyle bir demiş ki hasta olduğunda tek başıma baktım annem babamsiz nasıl yapicam diye. Bu kadar büyük bişey mi yani çocuğumuza tek bakıyor olmamız şaşırdım :)) Normal bir evlilikte tabiki esininde yardım etmesi gerek bizde eşimle ortak bakarız yer gelir sadece o veya sadece ben bakarız.

Annemde kayınvalidemde maksimum yarım saat uzağımda oturuyorlar bende doğum yaptım bende acemiydim doğumdan sonra istesem ikiside benimle kalabilecekken ben kimsenin kalmamasını tercih ettim. Eşinizle hayat kurmuşsunuz artık ona şekil verin. Çocuk doğurunca illede birilerinin size destek olması gerekmiyor zaten eğer ağır durumda değilseniz. Ama burada o kadar çok el kadar bebekle bi başıma kaldım isyanı var ki istiyorsunuz ki bebek 3 yaşına gelene kadar birileri hep yardımcı olsun olmak isteyen olursa buyursun ama insanlar kendi çocuklarını büyütüpte artık hayatlarına bakıyorlar diye üzülmenin anlamı yok. Bi parka gidin iki hoş sohbet yapın birileriyle zamanla tanışır arkadaş olursunuz. Kendi kendinizi dibe çekmişsiniz.

Ben anneme anlatmam mesela üzülmesin diye.
Birçok ufak tefek sıkıntımı anlatmam bile. Zaten takık, zaten büyütüyor, uykusuzluk falan çekiyor, bi de onun vırvırı ile mi uğraşacağım amaaan. Ben yine herkesle iyi olurum, garibim dolduğu ile kalır hiç gerek yok.

7000 Lira su anda Türkiyede büyük bir para degil ki. Kiraya gidiyor cogu yerde zaten. Herkes kendi geciminin derdine düsmüs durumda. Annenizin babanizin bundan farki yok. Uzaga gitmeleri üzücü tabi, ama bence onlari paragöz olmakla suclayamazsiniz. Sükredin ki baslari caresine bakiyorlar kimseden medet ummadan. Burda neler okuyoruz

Kendi başına bakması da normal değil, babası ne diye var o çocuğun? Bu sitede erkeklerin tembelliğinin normalleştirilmesi de beni rahatsız ediyor. Aşk hissi bile çocuğun bakımında hem anne hem babaya ihtiyaç duyulmasından oluşmuş, nasıl çalışan bir anne işten gelip çocuğuyla ilgileniyorsa baba da ilgilenecek.
Konu sahibi çalışıyor mu? Günde kaç saat? Eşi çalışıyor mu? Mesai ne kadar? Kim az çalışıyorsa evdeyse işi onun yapması normal. Ben öğlende eve gelirken eşim akşam altı buçukta geliyor. Gelmesini mi bekleyeyim yemek yapsın diye, eşitiz diye…

Sanane adamlar bu yastan sonra size ayak mi uydursun🙄 mutsuZsan bosan sana destek olsunlar ama sirf annenle kahve iceceksin diye istedikleri yerde yasamasinlar mi? Nasil mutlularsa sagliklari varken oyle yasasinlar
Var böyle manyaklar
Benim ablamda babamlar Ankara'ya taşınmaya karar verdiğinden beri depresyonda (sözde )
Vay efendim niye onu orda birakmislarda Ankara'ya tasinmislar
Ulan babam emekli oldu Ankarada diğer kızım atandi bekar yaşıyor, hem yakınında olalim hem o şehri daha çok seviyorum annenizde öyle, nefes alıyor orada dedi taşındı
Sen ne delleniyosun kaç yıldır vay beni bıraktınız da benim kolum kanadimdiniz diye
Yetişkin olamamış hareketler bence.
Kompleksli tipler kesinlikle

Hiç anlamadım anlamayı da düşünmüyorum
Soğudum böyle böyle zaten kendisinden
Aramasa aramiyorum arasa isim vardı diyorum acmiyorum
Görüşmek iyi gelmiyor bana ömür torpusu insanlarla, kanimdanda olsa
Bencillik gaddarlik her ne derlerse artık bana bunları okuyanlar
Benim kafam böyle rahat

Ben anneme anlatmam mesela üzülmesin diye.
Aynen. Kimseye derdimi anlatıp yük etmem. Özellikle anneme hiç anlatmam kadin zaten bu dertlerle ömrünü çürütmüş biri. Bir de bana mı üzülsün.
Ben kendim çözmeye çalışırım. Ha içinden çıkamayacağım bir sorun olur anlatırım ama her kavgada anneye koşmak çok çocukça.

Konu sahibi çalışıyor mu? Günde kaç saat? Eşi çalışıyor mu? Mesai ne kadar? Kim az çalışıyorsa evdeyse işi onun yapması normal. Ben öğlende eve gelirken eşim akşam altı buçukta geliyor. Gelmesini mi bekleyeyim yemek yapsın diye, eşitiz diye…
Konu sahibi çalışmıyor. Ben de calisiyor da cocugun bakımında aileye muhtaç diye anladım bu kadar yakinmasindan.

Konu sahibi çalışmıyor. Ben de calisiyor da cocugun bakımında aileye muhtaç diye anladım bu kadar yakinmasindan.
Yok çalışanlar pek öyle değil gördüğüm kadarıyla. ordan tahmin ettim evde olduğunu, baktığım sayfada yazmıyordu yani çalışmadığı. Bazı bekar üyeler neden babası bakmıyor diyor her konuda da ona istinaden yazdım. Adam yeni mi iş değiştirdi yani, elbet çalışıyordu bunca zaman.

Aileye bu sekilde sığınıp evlilik yürütmeye çalışmışsınız . Asıl sorun eşinizle aslında
Aıleye Bağlılık falan degil.
Büyük ihtimal bu süreçte boşanmayı da düşüneceksiniz
Düşünmeyin uygulayın eger ortada ciddi sorunlar varsa
Ayrılamam kı bacım babam benı baska sehırde kzandgm okula bıle yollamadı acıktan bıtırdım bende okulu.satıs danısmanlıgından baska ıs tecrubem olmadı.bekarken yapıyodum onuda.smdılerde kronık kas agrılarım benı adım atamaz hale getırdıgı ıcın uzun surelı bı ıs benım canımı cok yakıyo oyle olmasa temızlıkcılık bıle yapardım ben gocunmam yaptıgım ısten.annemlerın yokluguna alısıp bolca dua ıle allah esıme akıl fıkır versın demekten baska carem yok

Neden ayrilmak gibi bir luksunuz yok ?
Ayrılamam kı bacım babam benı baska sehırde kzandgm okula bıle yollamadı acıktan bıtırdım bende okulu.satıs danısmanlıgından baska ıs tecrubem olmadı.bekarken yapıyodum onuda.smdılerde kronık kas agrılarım benı adım atamaz hale getırdıgı ıcın uzun surelı bı ıs benım canımı cok yakıyo oyle olmasa temızlıkcılık bıle yapardım ben gocunmam yaptıgım ısten.annemlerın yokluguna alısıp bolca dua ıle allah esıme akıl fıkır versın demekten baska carem yok

Tabiki öyle. Esininde yardım etmesi gerek ama orda öyle bir demiş ki hasta olduğunda tek başıma baktım annem babamsiz nasıl yapicam diye. Bu kadar büyük bişey mi yani çocuğumuza tek bakıyor olmamız şaşırdım :)) Normal bir evlilikte tabiki esininde yardım etmesi gerek bizde eşimle ortak bakarız yer gelir sadece o veya sadece ben bakarız.
Sızın evlılıklerınız gıbı degıl benım evlılıgım.ben kendımı yerlere atıcak kadar yogun ıc daralması yasadım cocugum 14 gunluktu yanımda kımse yoktu hem temızlıgımı hem ısımı hem yemeyımı hem cocuguma bı sekılde baktım o haldeyken annemden baskasına anlatmadım ysadgm saglık sorununu allahaha dua ettm gectı gıttı.esım ılk anladı sonra oda anlamadı bana bı ton laf ettı.esım o kadar duyarsızkı cocuk onunde kendını yere atsa donup bakmaz noluyo dıye ılgılenmez hep benden bekler anladınızmı

Baska careniz var da siz goremiyorsunuz sanki. Illa guc gerektiren ise gerek yok cagri merkezine girin ise sadece telefonla konusarak calisabilirsiniz su an aklima gelmiyor ama baska islerde vardir mutlaka. Ayrica cocugunuz varsa nafakada alirsiniz.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Sızın evlılıklerınız gıbı degıl benım evlılıgım.ben kendımı yerlere atıcak kadar yogun ıc daralması yasadım cocugum 14 gunluktu yanımda kımse yoktu hem temızlıgımı hem ısımı hem yemeyımı hem cocuguma bı sekılde baktım o haldeyken annemden baskasına anlatmadım ysadgm saglık sorununu allahaha dua ettm gectı gıttı.esım ılk anladı sonra oda anlamadı bana bı ton laf ettı.esım o kadar duyarsızkı cocuk onunde kendını yere atsa donup bakmaz noluyo dıye ılgılenmez hep benden bekler anladınızmı
Sorun anne ve babanız da değil ALLAH korusun ikiside ölebilir di.Sorun iyi , kötü günde yanınızda olmayan, eşine çocuğuna merhamet etmeyen eş.Bu sorunu çözersiniz hayata bakış açınız değişebilir.Mutsuzluktan anne babaya aşırı bağımlılık geliştirmişsiniz........

Baska careniz var da siz goremiyorsunuz sanki. Illa guc gerektiren ise gerek yok cagri merkezine girin ise sadece telefonla konusarak calisabilirsiniz su an aklima gelmiyor ama baska islerde vardir mutlaka. Ayrica cocugunuz varsa nafakada alirsiniz.
Esımın gucu statusu baya ıyı alır elımden cocugumu demıstı zaten cok eskıden

Back