Annemle anlaşamıyorum

yasmkya

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2023
67
21
Merhabalar annemi bir türlü çözemedim gitti.

Özellikle temizlik konusunda

Mesela bir temizlik yaparım onda bile yaptın da ne oldu yarın bir daha kirlenir diye olumsuz cümleler kurar eline sağlık falan demez hep bir sıkıntı yaratır.
Yani gün içerinde temizlikle ilgilenen birisiyim.

Neyse dün bir iş yapıyordu dedim bana ihtiyacın var mı bende yardım edeyim dedim. Bana hayır gerek yok yardımını istemiyorum dedi ve bunu gün içinde 2 defa daha sordum en sonda bir daha sormadım

Neyse bugün kahvaltı edecektik işte geldi laf söyledi sen nasıl bir evlatsin dün bana n den yardım etmedin nankör evlatsin diye bağırdı

Resmen sinirden yemeği terk ettim
Yani anlayamıyorum.

Yemek yaparım beğenerek yer ama onda bile kalbimi kıracak laflar söyler

Benimkininde böyle yapası tutuyor arada. Yardım edeceğim bir şey var mı demek yerine direkt işe girişin. Ama bu seferde yapılanı beğenmeyip surat asabilir. Amannn bahtımıza daha iyi bir anne çıkmamış ya ona yanarım.

Ben yapmam şahsen öyle laf edilse görmemezlikten gelir odama giderim

Şöyle deyim ben zaten kendi kendime evde iş yaparım boş durmam ama dün evdeki işler bitince yardım edeyim dedim ama gerip yapma dedikten sonra bugün gelip nankörsün demesi..

Evlenip gidince kıymetini anlar.Ben tam tersi çok temizlik yapmazdım.Annemden bir kötü söz işitmedim.Hadi su çorbayı karıştır derdi kibarca.

İşte herkes çocuk sahibi olmasın diyoruz ama, her önüne gelen doğuruyor maalesef.

Sizde suç yok.
Anneniz, anneliği kaldıramayan/öğrenememiş biri. Muhtemelen hayatından nefret ediyor ve mutsuz. Acısını sizden çıkarmaya çalışıyor... Duymamaya/etkilenmemeye çalışın. Çok zor tahmin edebiliyorum, ama konunun sizinle ilgisi yok. Tamamen annenizin kendine olan içsel öfkesi...

Hepsi mi aynı acaba
.

Ben annem de çoğu zaman böyleydi .çocukluğumda ve gençliğimde bu tavırları ile beni çok baskılardi.yaparim olmaz , teşekkür yok ,yapmazsam bir sürü laf .sürekli bir elestirme ,memnuniyetsizlik , pasif agresif haller .. üni bitince dank etti. Böyle yaptiginda ben de onun gibi oluveriyorum . Yansıma yapıyorum kendimce adı buysa . Hani deli deliyi görünce sopasını saklar misali catisa catisa hakkımı aldım . Şu an yıllar geçti bana yapmaz ablama hala ara ara yapar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…