ANNEMİN TUTUCULUĞU

mavikelebek92

Guru
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2011
272
175
Merhabalar hanımlar;
Benim ki de dert değil ama canımı sıkıyor.Canımı sıkan da annemin tutuculuğu (cimrilik seviyesinde).
Şu an çalışıyorum, çalışmadan önce de paramı fazla harcamazdım biriktirirdim, yeri gelince bir şeyler alırdım (giyim- ayakkabı-kitap vs.)
Ama artık çalışıyorum özel bir şirketteyim ister istemez insan giyimine kuşamına dikkat etmek zorunda.
Gardırobumda yazlık kıyafetim yoktu geçtiğimiz hafta sonu yazlık iki etek, iki bluz, bir çift ayakkabı aldım.(200 TL yi geçmedi )
İnanır mısınız annem burnumdan getirdi. Bana diyor ki;
Sen paranı hep harcıyorsun ! Sen para falan biriktiremezsin bundan sonra paranın belli bir kısmını bana vereceksin !
Bu mu fazla para harcamak ? Kıyafeti geçtim ben kitap okumayı çok seviyorum, bundan 1 ay önce de kendime kitap aldım kitabı elimde görür görmez kaç para verdin buna diye sordu.
Sinir oluyorum ben artık kendi paramı kazanıyorum, yeri geldiğinde tabii ki de harcayacağım. İstediğimi yapamadıktan sonra ne anlamı var ki ? Ona göre aldığım maaşın üzerinde tek kuruş almayayım. Çalışmak sadece maddi yönden tatmin olmak için değil aynı zamanda manevi yönden de tatmin olmak içindir. Aranızda annesi bu psikoloji de olan var m ? Sadece benim annem mi öyle ? Yorum ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler..

Gelin olduğunda çeyizi bile yokmuş. Gelinlik zaten giyememiş. Bir yatakla bir çaydanlığı varmış. Halalarım yardım etmişler .
Şu an şükürler olsun maddi bir sıkıntımız yok ama bu tutuculuğu bazen yoruyor.

valla benımkıde tutumludur, hatta kendıne cımrıdır bıle desem yerıdır ama benı hıc parasız bırakmadı ve halen bıle çalışmama ragmen bana maddı yardımı oluyor, bugune kadarda calısıyorsun ver bakalım bana da uc bes kurus hıc dememıstır tek dedıgı param yetmedıgınde napıyorsun sen o parayla der o kadar.. bende acıklarım kendısı ufak bır ılcede ben buyuk sehırde yasıyorum kıra vs masraflar ıster ıstemez daha fazla oluyor..

kendısı belkı zorluk cekmıstır zamanında, belkıde huyudur kımı dogustan cımrı oluyor ama sızın paranıza karısmamalı zaten sız ıstersenız eve katkı saglarsınız.. belkı de ıcten ıce ben bugune kadar baktım buyuttum sımdıde sen bana bak demek ıstıyordur

Benim annemde söylenirdi ama ben fazlaca alışveriş yapıyordum. Şimdi geriye dönüp baktığımda hak vermiyorum desem yalan olur. Çula çaputa verdiğim paraya bir ev peşinatı biriktiridim o dönem. Ama sizin durumunuz biraz farklı tabi. Kitap konusunda tepkisine hak veremedim. Giyim konusunda abartmadıysanız yine hak veremedim. Anneniz yokluk çektiyse tutumlu olmanızı istiyordur, art niyet aramayın altında.

anneler en iyisini bilir canım. bende yokluktan geldim şuan kendi paramı kazanıyorum ama çok korkuyorum tekrar o dönemlere dönmekten. yokluk çekenlerin hepsi aynı sanırım

anlayışla karşılayın..hatta annenizi alın güzel bir gün geçirin..onada birkaç bişeler alın dışarda yemek yiyin..kızsa bile zorla yapın..ayda bir sefer bunu hakediyoruz ölümlü dünya biraz yiyelim biraz biriktirilem falan deyin..

tutuculuk deyince ha dedim biri kk yı karıştırmaya gelmiş ben açığım annem kapalı çok tutucu vb..şeyler diyip milleti gerecek sandım vallahi

geçmişte çok sıkıntı yaşayan insanlar böyle oluyor.k.validem de öyle.

Anneniz sizin iyiliğiniz icin konuşuyor ama çok da izin vermeyin karışmasına. Dediginiz gibi kocaman kadinsiniz çalışıyorsunuz çocuk gibi alamaz ki paranizi elinizdeb

Giyim ayakkabı vs. tonla para harcasam annemin haklı olduğunu düşünürüm. Ama ayağımı yorganıma göre uzatıyorum kazandığım para zaten ortada her ay kendime bir şeyler almıyorum. Kitap konusunda ki tepkisi normal değil bence, havaya harcamıyorum ki parayı benim açımdan faydalı bir durum.

Ben aldığım maaşın bir kısmıyla eve bir şeyler alıyorum ( mutfak giderleri, temizlik giderleri). O zaman bile diyor ki, kızım paranı harcama eve de bir şey alma kazandığını kenara koy. Ama ben de merak ediyorum, aileme ufakta olsa bir faydam dokunsun.

O zaman annenızın tek derdı sızın bırıkım yapmanız. Ama sahsen bende sızın gıbı dusunuyorum zevklerımı yasayamayacaksam, kendıme guzel seyler alamayacaksam, tatıllere eglencelere gıdemeyeceksem para kazanmanın bır manası yok ...

Bende kitap konusuna hak vermedim zaten. Yanlış anladınız sanırım.

benim annemde gençken kazandığım parama hiç karışmazdı sürekli modaya kuaföre kremlere para harcardım

ama anladım ki hiç iyi yapmamış annem ,çok müsrüfmüşüm annemde alakasız

ilgisiz keşke her ay 1 çeyerek altın kenara atsaymışım bu moda denilen olay çok saçmaymış

ama ben kızımde farklı yapacağım hatta onunlada bu olayı konuştum oda onayladı

ve neden böyle düşündüğümüde ona açıkladım oda olumlu buldu

ve banada hak verdi ,
ben annene hak verdim senin her ay çeyrek altın kenara atman gerek bunu yaparkenden bundan kimseye söylememen gerek sır gibi saklayacaksın erkek arkadaşına dahi söylemiyeceksin ,

çünkü erkek kısmı altını bozdurup otomobil alma derdinde sonra işin yoksa hafta sonları analarını gezdirsinler

veya arabayı akrabaya versinler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…