Kızlar merhaba
Bende içimi dokeyim bu gün. Geçen gün vatsaptan evladımın fotosunu paylaştım. Bunun üzerine yengemde paylaştı. (Ben paylaşmadan önce asla kendi çocuğunun yüzünü paylasmamisti). Neyse akşam babam aradı beni. Hal hatır sorduk derken arkadan annemin sesini duydum. (Yengemle telden konuşuyorlar). Babama annemin ne dediğini sordum. Babamda annemin yengeme "çocuğun fotosunu kaldır. Nazar değer" dediğini söyledi. Yengemle bunun üzerine "sen asıl lankal yı ara. O hep bebeğin fotosunu koyuyor internete" demiş. Annemde "senin bebeğin sarışın onun bebeği esmer. Senin bebek göze gelir" demiş. Ben bunu duyunca sinir oldum hemen babama tavrimi gösterdim. Nedir bu sarışın merakları diye. Çok üzüldüm boğazım doldu. Ama eşim vardı diye ses etmedim. Yoksa eşim yanlış anlaya bilirdi. Tavır alırdı.
Bunun dışında yeğenime benim oğlumun arasında sadece 5 gün var. Aynı anda hamile kaldık ve doğurduk. Annem sürekli yeğenimin zayıf olduğunu söylüyor ki asla değil yaşıtlarına göre hem kilolu hemde uzun boylu. Benim oğlumun normal olduğunu söylüyorlar. Halbuki yeğenim oglumdan 1-2 kilo fazla. Zayıf değiller diyorum yok anlamıyorlar. Yengem de keza öyle. Benim oğlum yemiyor, yediğini kusuyor, uyumuyor vs vs vs sürekli söylenir durur. Gerçekten artık yıldımm....
Annem abimin çocuklarını coooookkkkk ayırıyor diğer torunlarından. Niye böyle yapıyor anlamıyorum. Erkek evlat takıntısı var dicem oda değil. Çünkü diğer abimin evlatlarına bile böyle değil. Artık üzülüyorum yani. Birkaç kere tavrımı belli ettim bu sefer de annemi kırdım mi diye korkuyorum. Yengem de sürekli çocukla alakalı mesajlar atıyor. Yok bu gün çiş yapmadı, yok bu gün kustu... Bir kaç kere abarttigini söyledim hemen alındı. Zaten çocukları ve kendi her gün hasta ona göre..
Ne yapmalıyım artık bu sohbetlerden bıktım. Bu sohbetlere girmek istemiyorum. Onları kırmakta istemiyorum. İkisi de aşırı alıngan ne desem yanlış anlarlar. Biri yengem biri annem.