- 3 Mayıs 2018
- 95
- 121
- 13
- Konu Sahibi kirmizigitar
-
Çok iyi yapmılsınız. Bir nevi gönül alma olmuşAksam o kadar kriz olunca sabah abimin esini aradim, uzerinize alinmadiniz degil mi size degildi tepkim dedim. Hayir yahu senin yerinde olsam bende ayni tepkiyi verirdim tamam uzulduk gerildik ama uzerimize alinacagimiz bisey yok onu da nerden cikarttin dedi. Yani tam olarak tahmin ettigim gibi...
Olan cocuklara oldu, benimkinin cani yandi azari ise yegenim isitti yazik gunah. Koskoca insanlar ah nasil dikkat etmedik diye kendini suclayacagina sen niye itiyosun kardesini sen niye kendini kollamiyosun diye cocuklari sorumlu tuttular yasanandan. Ben cocuklarda degil hatanin bizde oldugunu soyledim diye de beni gunah kecisi ilan etti annem...
Annem bu konuda beni hep yordu zaten, butun anneler boyle mi diye merak ediyordum ki degilmis onu gordum.
O esnada fazla bagirmis olabilirim, cok ama cok ofkelendim cunku, ama sonrasinda uzatmadim, normal davrandim. Annem ona sinirlenmis en cok zaten ozur bile dilemedin hicbisey olmamis gibi davrandin dedi.acaba aşırı mı tepki gösterdiniz birde dışarı çıktıktan sonra devam ettiniz tepkiye.. yani bende olsam eşime kızardım çocuğa dikkat etmedi diye. kötü düşmüş çocuk sonuçta. ama tabi dozunda
Acikcasi anlattigimdan fazla birsey cidden olmadi, bagirdim sadece baslarim oyununa al gordunmu simdi filan diye, sonra abim kendi kizina bagirinca yegenimi sakinlestirip ben esime kiziyorum herzaman boyle, bir gozun cocukta olsun hep diyorum ama o kendini kaybediyor telefon ya da televizyona bakarken, siz benim ne yasadigimi biliyomusunjz ki? O dustu 10 sakika agladi sustu ben 2 gun acaba kustumu acaba cok mu uyudu ay huysuzlandi birsey mi var diye kendimi yiyecem simdi, bana sakin ol deyip durma diye tersledim. Tepkim fazla olabilir ama bu gibi durumlarda benim de mizacim boyle herhalde sakin kalamiyorum, ama bende ofke patlamasi yasamadim yani.Siz oğlunuzu kolluyosunuz,annenizdr kendi oğlunu kolluyor hepsi bu.
Sizinde anlattığınız kadar masum olmadığınızı hissediyorum.mutlaka bir cümle yada bir kelime ortalığı kızıştırmış olabilir.
Ayrıca tabikide kocalarınıza kızcaksınız.
Onlar daha çocuk ve gözkulak olmaları gerekirdi babaların.
Ama ben olsam ,annemin huyunu biliosam , aman olur böyle şeyler bidaha daha dikkatli olur herkes deyip ortamı sakinleştirirdim.
Yalnızken kocamı uyarırdım bidahaki sefere gözünü ayırmıyosun derdim.
Kahretsin ki bende anneme cok ama cok duskunum, azicik sesi bozuk geldi telefonda diye balayindan erken donmuslugum var... benim bu zaafimi da biliyor diye herhalde bu kadar merhametime oynuyor benim...Anne 23 saat bakar babaya verirsin 1 saat olan olur. Bu adamlarin cogu mal! Cok sinir bozucu. Annene noluyo Allah askina? Yaptigi cok anlsmsiz. Senin yerinde olsam annemi cagirnsm surekli yemege filan
Siz her olayı böyle abartırsanız işiniz var. Anneniz haklı çocuk bu elbette düşer. Tamam eşiniz ilgilenebilirdi ama ilgilenmedi ve düştü siz o kadar insanın arasında söylenince zamanı geri mi aldınız. Sakin olup o anda susmayı başarabilseydiniz yanlız kaldığınızda eşinize hesap sorardınız elbette. O sofraya sizin yüzünüzden kimse oturmamış.cok ama cok uzgunum aslinda, annem hep hersey guzellikle olsun, sorun cikmasin kimse kavga etmesin, guzel guzel yasayalim istiyor, ama tabiki hayatin icinde atismalar kapismalar olabiliyor. Ve annem bunlari cok fazla icsellestirip uzatiyor, boyle olunca atisip bagirisip 15 dakika sonra unutacagimiz bir mevzu haftalarca surebiliyor...
Bugun abimler kahvaltiya geldi, benim 13 aylik bir bebegim var abimlerin kizi ise 19 aylik. Bizim minik hala tam yuruyemiyor, ancak abimin kizi tabiki kopuk ucurtma gibi ve surekli oglumu onun gibi kossun filan diye cekeleme halinde... bu yuzden bizim minik henuz kendini kollayamadigindan bizim onu kollamamiz gerekiyor.
Tum gun bir gozumuz cocuklarin uzerinde oturduk yedik ictik sohbet muhabbet. Ogleden sonra cocuklari disari cikartacaktik abim ve esim oyun konsolundan oyun acmis oynuyor, ufakliklar da ortada dolaniyor tabi. Esime ben hazirlaniyorum siz iki dakika sunlara goz kulak olun dedim, ben yan odadaydim ki icerden inanilmaz bir gurultu koptu, buyuk bisey devirdiler herhalde o kdar gurultu cikamaz baska turlu diye kosarak iceri gittigimde oglum aglamaktan katilmisti, esimle abim oyuna dalmislar, yegenim oglumu cekelemis arkadan ve bizimki kafa ustu geri geri zemine dusmus, buyuk bisey devirdiler herhalde dedigim o dehset ses oglumun kafasindan gelmis!
Cok ofkelendim, 5 dakika bakiver dedim baslarim oyununuza cok mu lazim simdi diye soylendim agzini acip tek kelime edemedi tabi, oglumu sakinlestiemeye calisiyoruz, o sirada abim de kizina soyleniyor naptin bak dustu goruyomusun diye kucucuk kizcagiz da basladi aglmaya, abime dondum yahu kizin sucu yok cocuk onlar tabiki cekeleyecek ben esime kiziyorum goz ucuyla da mi bakmaz insan bosu bosuna kiza bagirma dedim yegenim de korkmus agliyor bir yandan kendi cocugumu sakinlestirip bir yandan yegenimi sakinlestiriyorum filan, ama esime o kdar ofkeliyim ki, durup durup soyleniyorum.
Annem de bie sureligine bizde kaliyor oglumu baktigi icin babam sehir disinda. Neyse cocuklari sakinelstirdik ama tadimiz kacti tabi, disari ciktik, Cocuklari biraz oyun alanina goturduk filan herkes evine dagildi. Annemde 10 karis surat!
Eve geldik baktim cikmiyo odadan, hadi yemek hazir dedim ben yemicem tadim kacti dedi, daha hava kararmadan odasina girdi defalarca cagirdim hic yuzume bakmiyor...
Sonra odasina gittim, annem baya baya fenalasmis agliyor! Ama ne aglmak! Yuzu gozu morarmis!!!! Ne gerek var tatsizlik cikariyorsun abinlere ayip oldu, sen kavga dovusle mi besleniyorsun mutlu mu oluyorsun huzursuzluktan, cocuk o dusecek tabi filan falan ama olayi oyle bir icsellestirmis ki, sanki ben abimlere sizin yuzunuzden oglum dustu filan diye agzima geleni saymisim evden kovmusum da bir daha asla gorusmezmisiz gibi...
Olayi kendi icinde buyutmus te buyutmus! Abim benden 1 yas buyuk esi ise benden yasca kucuk bile, 6 senedir icimizde zaten aramiz da cok iyidir yani birbirimize her turlu nazimiz da gecer aslinda! Ben esimle tartistim diye olayi bambaska bir yere cekmis! O olayi uzattikca bende esimle tekrar tekrar kapistim bak olay nereye geldi goruyomusun diye!
Sonuc: kimse aksam yemegi icin kurdugum sofraya bile oturmadi, esimle ben kavgaliyiz konusmuyoruz, annem benimle konusmuyor ve ortada inanilmaz bir huzursuzluk var!
Bunun gibi olaylari aslinda hep yasiyoruz. Ama annem le ayni evde yasamadigimiz icin 1 saat sonra hayatimiz normale donuyor. Ama su an durum oyle bir halde ki 15 gun boyunca bu sacma sapan huzursuzlugun icinde oluruz kesin, ve bu huzursuzlukta yeni yeni kavgalar dogar olay buyur de buyur!
Cok merak ediyorum diger anneler de boyle mi? Sirf annemin bu huyu yuzunden kimseyle gorusmek istemiyorum!
Evde anne veya kv ile yaşamının zorluğu budur her daim. Siz eşinizle kavga edersiniz o kendisi üzerine alınır mesela burda da abinizin üzerine alınmış anneniz. Sizin yapmanız gereken anne bu olağan birşey abartma eşimle biz şu an gayet iyiyiz oldu bitti aksine odalara kapanıp bu olayı sürdürmek mutsuzluktan beslenmek olur. Herkes hayatına normal olarak devam ediyor sende etmelisin diyip esin ile normal iletişime geçip annene bubu ıspatlaman gerek. Ama annen odaya kapandı diye eşine bak olay nereye geldi diyerek olayı uzatmış oluyorsun. Annenin yaptığı pekde mutluluk takıntısı değil küçük şeylerden mutsuzluk deryasına daldiğini gösteriyor sizde farketmeden anneniz gibi davranıyorsunuzcok ama cok uzgunum aslinda, annem hep hersey guzellikle olsun, sorun cikmasin kimse kavga etmesin, guzel guzel yasayalim istiyor, ama tabiki hayatin icinde atismalar kapismalar olabiliyor. Ve annem bunlari cok fazla icsellestirip uzatiyor, boyle olunca atisip bagirisip 15 dakika sonra unutacagimiz bir mevzu haftalarca surebiliyor...
Bugun abimler kahvaltiya geldi, benim 13 aylik bir bebegim var abimlerin kizi ise 19 aylik. Bizim minik hala tam yuruyemiyor, ancak abimin kizi tabiki kopuk ucurtma gibi ve surekli oglumu onun gibi kossun filan diye cekeleme halinde... bu yuzden bizim minik henuz kendini kollayamadigindan bizim onu kollamamiz gerekiyor.
Tum gun bir gozumuz cocuklarin uzerinde oturduk yedik ictik sohbet muhabbet. Ogleden sonra cocuklari disari cikartacaktik abim ve esim oyun konsolundan oyun acmis oynuyor, ufakliklar da ortada dolaniyor tabi. Esime ben hazirlaniyorum siz iki dakika sunlara goz kulak olun dedim, ben yan odadaydim ki icerden inanilmaz bir gurultu koptu, buyuk bisey devirdiler herhalde o kdar gurultu cikamaz baska turlu diye kosarak iceri gittigimde oglum aglamaktan katilmisti, esimle abim oyuna dalmislar, yegenim oglumu cekelemis arkadan ve bizimki kafa ustu geri geri zemine dusmus, buyuk bisey devirdiler herhalde dedigim o dehset ses oglumun kafasindan gelmis!
Cok ofkelendim, 5 dakika bakiver dedim baslarim oyununuza cok mu lazim simdi diye soylendim agzini acip tek kelime edemedi tabi, oglumu sakinlestiemeye calisiyoruz, o sirada abim de kizina soyleniyor naptin bak dustu goruyomusun diye kucucuk kizcagiz da basladi aglmaya, abime dondum yahu kizin sucu yok cocuk onlar tabiki cekeleyecek ben esime kiziyorum goz ucuyla da mi bakmaz insan bosu bosuna kiza bagirma dedim yegenim de korkmus agliyor bir yandan kendi cocugumu sakinlestirip bir yandan yegenimi sakinlestiriyorum filan, ama esime o kdar ofkeliyim ki, durup durup soyleniyorum.
Annem de bie sureligine bizde kaliyor oglumu baktigi icin babam sehir disinda. Neyse cocuklari sakinelstirdik ama tadimiz kacti tabi, disari ciktik, Cocuklari biraz oyun alanina goturduk filan herkes evine dagildi. Annemde 10 karis surat!
Eve geldik baktim cikmiyo odadan, hadi yemek hazir dedim ben yemicem tadim kacti dedi, daha hava kararmadan odasina girdi defalarca cagirdim hic yuzume bakmiyor...
Sonra odasina gittim, annem baya baya fenalasmis agliyor! Ama ne aglmak! Yuzu gozu morarmis!!!! Ne gerek var tatsizlik cikariyorsun abinlere ayip oldu, sen kavga dovusle mi besleniyorsun mutlu mu oluyorsun huzursuzluktan, cocuk o dusecek tabi filan falan ama olayi oyle bir icsellestirmis ki, sanki ben abimlere sizin yuzunuzden oglum dustu filan diye agzima geleni saymisim evden kovmusum da bir daha asla gorusmezmisiz gibi...
Olayi kendi icinde buyutmus te buyutmus! Abim benden 1 yas buyuk esi ise benden yasca kucuk bile, 6 senedir icimizde zaten aramiz da cok iyidir yani birbirimize her turlu nazimiz da gecer aslinda! Ben esimle tartistim diye olayi bambaska bir yere cekmis! O olayi uzattikca bende esimle tekrar tekrar kapistim bak olay nereye geldi goruyomusun diye!
Sonuc: kimse aksam yemegi icin kurdugum sofraya bile oturmadi, esimle ben kavgaliyiz konusmuyoruz, annem benimle konusmuyor ve ortada inanilmaz bir huzursuzluk var!
Bunun gibi olaylari aslinda hep yasiyoruz. Ama annem le ayni evde yasamadigimiz icin 1 saat sonra hayatimiz normale donuyor. Ama su an durum oyle bir halde ki 15 gun boyunca bu sacma sapan huzursuzlugun icinde oluruz kesin, ve bu huzursuzlukta yeni yeni kavgalar dogar olay buyur de buyur!
Cok merak ediyorum diger anneler de boyle mi? Sirf annemin bu huyu yuzunden kimseyle gorusmek istemiyorum!
Aynen katılıyorum size.. haklıyım diye heryerde konuşmak olmuyor malesefSiz her olayı böyle abartırsanız işiniz var. Anneniz haklı çocuk bu elbette düşer. Tamam eşiniz ilgilenebilirdi ama ilgilenmedi ve düştü siz o kadar insanın arasında söylenince zamanı geri mi aldınız. Sakin olup o anda susmayı başarabilseydiniz yanlız kaldığınızda eşinize hesap sorardınız elbette. O sofraya sizin yüzünüzden kimse oturmamış.
tam bunu soracaktım bendeAllah korusun da öyle bir durumda sakinleşip gezmeye gitmek yerine üzüntümden çocuğa bişey oldu mu demekten hiç bir yere gitmezdim.. Acile götürürdüm.. Ayıp olmuşmuş.. Can bu can.
Bunu daha once de sordu arkadaslar cevabini yazmistim tekrar yazayim.tam bunu soracaktım bende
çocuğu acile götürdünüz mü konu sahibi?
bu arada annenizi alttan falan almayın alttan aldığınız için oluyor olabilir
düşen bebek yine olsun (Allah korusun) yine yaparım diyin
ama dediniz ki devasa bir ses çıktı!!Bunu daha once de sordu arkadaslar cevabini yazmistim tekrar yazayim.
Cocuk her dustugunde acile gittiginizde tomografi rontgen cekildigi icin doktorlar radyasyon yuklememek adina cocugu takip edin kusmasi, uyku hali, asiri ahlamasi huzursuzlugu varsa getirin diyorlar, o yuzden dusmelerden sonra takip edip bir aksilik olmasi durumunda gidiyoruz hastaneye
Kolundan cekistirmek anlaminda:)Yalnız tek bir şeye takıldım ‘çekeleyecek’ ne demek? İlk defa duydum da
Goturseydim doktora tomografi cekecek ve kusma olursa getir diyecekti, daha once cok gittim yataktan dustu gittim mesela hep ayni sey oldu, doktorumuz kendi dedi artik goz takibi iyi keyfi yerindeyse kusmasi veya cok uyumasi yoksa gozlemlemek yeterli diye... o yuzden goturmedim. Allah korusun birsey varsa zaten kendini belli eder o, yoksa bos yere radyasyon yuklenmesin cocuga dedimama dediniz ki devasa bir ses çıktı!!
bende her düştüğünde çocuklarımı doktora vs götürmem bende sadece takip yaparım siz devasa ses çıktı diyince
Haklisiniz aslinda, bende kendimi bu konuda dizginlemeye calisiyorum, ama basin arkasina alinan darbeler icin cok ama cok hassasim cunku sonrasinda ben 3 gun cocugu uyku uyumadan izliyorum huzurla uyurken uyandirip bilinci acik mi diye kontrol ediyorum o yuzden bu benim icin cok onemli. Mesela oglum cok harwketli bir gun once uyuturken kafasinin tepesinde sislik fark ettim vurmus bir yere ve baya bildiginiz alninin uzeri sismis, ama onu onemsemedim bile alninda cunku, ama basin arkasina alinan darbeler cok tehlikeli olabiliyor o yuzden ona cok dikkat etmeye calisihorum.Eşinizi çok sorumsuz ama siz de hatalisiniz.
Birincisi çocuk dediğin canı da acisia- bir yer de kanasa bir süre sonra unutur. Ama sizin panik halinde oraya gelmeniz-bagirip çağırıp bir de çocuğun sizden sonra en kıymetli verdigi kişiyi azarlamaniz onda resmen travma etkisi yaratmıştır. Aslında düşse, düştü kalktı oldu bitti yani. Eminim ki sizin tavirlarinizla daha çok korkmuş ve canı daha çok acimistir. Anne olmak gerçekten çoook kötü bir manzarayla bile karşılaşsan yüzünde gülücükle - panik yapmadan ,onu da korkutmadan bir çözüm bulmayı gerektirir.
Anne miyim?
Hayır değilim ama sizin gibi bebeğine karşı aşırı korumacı, öfkesini dile getirmekten çekinmeyen ve bir sebepten oramizi buramizi carptigimizda kıyameti koparıp saldıracak yer arayan bir anne hatırlıyorum çocukluğuma dair. Öyle ki biraz aklım erdikten sonra aslaaa hiçbir sorunumu ona anlatmadım. Bence siz anneniz için vs değil, iyi bir anne olmak için öfkenizi kontrol altına almayı öğrenin.
Eşinizin yaptığı olay sorumsuzluk ama düşünce onun da canı acimistir,nihayetinde babası. ama sizin -kendi akrabalariniz ve çocukların- yanında ona hakaretler etmeniz tabii ki sizi haklıyken haksız yapıyor.
Şöyle bir senaryo düşünün. Eşinizin ailesinin evindesiniz, cumbur cemaat.
Mutfakta fırından keki alıp masaya koyarken o anlik fırını açık unuttunuz ve çocuğunuz firina değdi, yanık oldu. Eşiniz ağlama sesine gelip size hakaretler etse, 'bir yapman gereken çocuk bakmak onu bile beceremedin' dese, o arada onun çiğirmasina çocuk daha çok ağlasa ve herkes sizin kavganizi izlese...
Ne kadar onur kirici!
Siz Nasıl davranirdiniz? Eşiniz yine yemeğe gelmemis. Siz böyle bir senaryoda ne yapardınız?
Bence panik halinde kendinizi sakinleştirmeyi öğrenmeniz lazım. Böyle devam ederseniz çocuk büyüyene kadar hem hastalık sahibi olursunuz hem de esinizle çocuğunuzla iletişiminiz bozulur
tamam Allah beterinden korusun geçmiş olsunGoturseydim doktora tomografi cekecek ve kusma olursa getir diyecekti, daha once cok gittim yataktan dustu gittim mesela hep ayni sey oldu, doktorumuz kendi dedi artik goz takibi iyi keyfi yerindeyse kusmasi veya cok uyumasi yoksa gozlemlemek yeterli diye... o yuzden goturmedim. Allah korusun birsey varsa zaten kendini belli eder o, yoksa bos yere radyasyon yuklenmesin cocuga dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?