• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin memesinde solid lezyon

Denizkizi2425

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2016
1.603
1.392
133
31
Merhaba annemin memesinde solid lezyon brads 3 çıktı sadece bir tane çıktı tek olması beni korkutuyor.bir buçuk ay önce ultrason çektirdi beze olan memesinde biraz şişlik hissetti psikolojik olduğuna inanmak istiyorum aksini hayal dahi edemiyorum.memede genel bir şişme olurmu sizce? Lütfen tecrübelerinizi benimle paylaşın.ayri şehirlerdw yaşıyoruz bir aydır burdayım yarın yanından ayrılacağım ne yapacağımı bilmiyorum.hickimseyle paylaşamıyorum nefes alamıyorum.doktor 3 aylık kontrol verdi.ilk doktorumuz hemen biyopsi istedi ama boyutları küçük olduğu için cerrah kabul etmemiş sanırım.baska doktora gittik oda küçük olduğunu soyledi

Eklentiler

• Screenshot_20230826-142856_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20230826-142856_WhatsApp.jpg
    54,5 KB · Görüntüleme: 522
  • Screenshot_20230826-142838_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20230826-142838_WhatsApp.jpg
    39,2 KB · Görüntüleme: 326
Sonuc kisminda kontrol mu onerildi sadece? Doktorunuz da 3 ay sonra gelin demisse simdiden strese girmeyin. Ayni seyi yasadim rutin kontrolde birads falan degildi ama 3 ay sonra gel demisti doktorum, unuttum 3 ay boyunca dusunmedim elimden ne gelir cunku. Gittigimde de bi seyin yok senede 1 kontrol ettir dedi gonderdi. Simdiden takmayin cok kotu hastaliklarin cogu stress temelli biliyosunuz.

Sonuc kisminda kontrol mu onerildi sadece? Doktorunuz da 3 ay sonra gelin demisse simdiden strese girmeyin. Ayni seyi yasadim rutin kontrolde birads falan degildi ama 3 ay sonra gel demisti doktorum, unuttum 3 ay boyunca dusunmedim elimden ne gelir cunku. Gittigimde de bi seyin yok senede 1 kontrol ettir dedi gonderdi. Simdiden takmayin cok kotu hastaliklarin cogu stress temelli biliyosunuz.
Doktorumuz biyopsi istemişti ama yapicak olan kişi çok küçük yapamayız demişler . Doktor neye göre karar verdi anlamadim. O yüzden endişem arttı.. sizin sonuçlarınız tam olarak nasıldı detaylı paylaşırsınız.. özellikle solid miydi ve boyutları ne kadardı kaç taneydi?

Duzgun sinirli, benzer ekostrukturde solid lezyon saptanmis bende
Duktal patoloji yok
Lenf nodu yok
Fibroadenom olabilir denmisti bana oyle de cikti 3 ay sonraki cekimde.
Bana biyopsi denmemisti bi belli olsun ne oldugu, buyuyo mu buyumuyo mu bi bakalim dedi doktorum. Buyumemis dedi gonderdi.
Sakin kalin bence

Duzgun sinirli, benzer ekostrukturde solid lezyon saptanmis bende
Duktal patoloji yok
Lenf nodu yok
Fibroadenom olabilir denmisti bana oyle de cikti 3 ay sonraki cekimde.
Bana biyopsi denmemisti bi belli olsun ne oldugu, buyuyo mu buyumuyo mu bi bakalim dedi doktorum. Buyumemis dedi gonderdi.
Sakin kalin bencbi nebz
Bı nebze olsun rahatladım inşallah bizimki de temiz çıkar. Kaç yaşındasınız siz

Çok geçmiş olsun, anneniz doktorun söylediği aralıklarda kontrolünü ihmal etmesin ama bırads3 iyi huylu kitlelerde yazılıyor, kötü huyluya dönmesi ihtimali düşük de olsa doktor birkaç yıl düzenli takip edilmesini söylüyor, endişelenmenizi gerektirecek bir durum yok biyopsi istemesinden de korkmayın her doktorun hastalığı teşhis yöntemi farklıdır, kimi sadece mamografi ve usg’yi yeterli bulur kimi biyopsi de ister kimi de kitleyi direkt çıkarmak ister.
35 yaşından beri fibrokistlerim var regl dönemi büyüme yapıyorlar sonra düzeliyorlar, ki takibimi yapan doktorum da menopoza girene kadar kitlelerin büyüme yapabileceğini söylemişti.

Allah korusun meme kanserine karşı elbette sürekli takipte olmak önemli ama korkmayın kadınların birçoğunda iyi huylu kitleler oluyor.

Tekrar geçmiş olsun.

Doktorumuz biyopsi istemişti ama yapicak olan kişi çok küçük yapamayız demişler . Doktor neye göre karar verdi anlamadim. O yüzden endişem arttı.. sizin sonuçlarınız tam olarak nasıldı detaylı paylaşırsınız.. özellikle solid miydi ve boyutları ne kadardı kaç taneydi?
5x7 kalın duvarlı hipoekoik kist bende de var. İlaçlı mr da çektirdim, usg takip verdiler. Hatta üzerinden 2 ay sonra meme ağrıdığı için geçen hafta tekrar usg yaptırdım bir şey çıkmadı. Ben kendim için alınması gerekli mi dedim, bana bir milyon dolar verseniz dahi almam dedi. Totalde 3 genel cerraha gittim, hiçbiri alınmalı demedi. İçinizi rahat tutun, takipleri aksatmayın, rahatlamadıysanız başka doktora gidin danışın. Başka da yapılacak bir şey yok şu an için. 🌸

Çok geçmiş olsun, anneniz doktorun söylediği aralıklarda kontrolünü ihmal etmesin ama bırads3 iyi huylu kitlelerde yazılıyor, kötü huyluya dönmesi ihtimali düşük de olsa doktor birkaç yıl düzenli takip edilmesini söylüyor, endişelenmenizi gerektirecek bir durum yok biyopsi istemesinden de korkmayın her doktorun hastalığı teşhis yöntemi farklıdır, kimi sadece mamografi ve usg’yi yeterli bulur kimi biyopsi de ister kimi de kitleyi direkt çıkarmak ister.
35 yaşından beri fibrokistlerim var regl dönemi büyüme yapıyorlar sonra düzeliyorlar, ki takibimi yapan doktorum da menopoza girene kadar kitlelerin büyüme yapabileceğini söylemişti.

Allah korusun meme kanserine karşı elbette sürekli takipte olmak önemli ama korkmayın kadınların birçoğunda iyi huylu kitleler oluyor.

Tekrar geçmiş olsun.
Teşekkür ederim solid sert olduğu anlamına geliyor.kistik olsaydı bu kadar kafaya takmazdim.annemin menepozdan sonra çıktı bu lezyon.55 yaşında .evet doktorlar da tanı koymakda güçlük cekiyor.
Çok geçmiş olsun, anneniz doktorun söylediği aralıklarda kontrolünü ihmal etmesin ama bırads3 iyi huylu kitlerde yazılıyor, kötü huyluya dönmesi ihtimali düşük de olsa doktor birkaç yıl düzenli takip edilmesini söylüyor, endişelenmenizi gerektirecek bir durum yok biyopsi istemesinden de korkmayın her doktorun hastalığı teşhis yöntemi farklıdır, kimi sadece mamografi ve usg’yi yeterli bulur kimi biyopsi de ister kimi de kitleyi direkt çıkarmak ister.

Tekrar geçmiş olsun.

5x7 kalın duvarlı hipoekoik kist bende de var. İlaçlı mr da çektirdim, usg takip verdiler. Hatta üzerinden 2 ay sonra meme ağrıdığı için geçen hafta tekrar usg yaptırdım bir şey çıkmadı. Ben kendim için alınması gerekli mi dedim, bana bir milyon dolar verseniz dahi almam dedi. Totalde 3 genel cerraha gittim, hiçbiri alınmalı demedi. İçinizi rahat tutun, takipleri aksatmayın, rahatlamadıysanız başka doktora gidin danışın. Başka da yapılacak bir şey yok şu an için. 🌸
Kistler için korkulacak birşey olmayabilir ama solid lezyon endişe verici..ama bizimkinin sınırları düzgün olmasi biraz rahatlatıyor yinede belli olmuyor.memede genel bı büyüme hissediyorum annem.

Tekrar geçmiş olsun.

Merhaba geçmiş olsun
Bugün biyopsi oldum kitle vardı sonucu bekliyorum dua edin lütfen fakat kafa karışıklığı yaşıyorum çünkü mr ve mamografi olmadan direk biyopsi yapılması zararli mi

Back