Annemin evindeki yardimci ablamiz

Geçen tadilat için usta gelecekti eve. Adam dedi ki tek şartım değerli eşya bırakmayın. Başına bir kez gelmiş. Antika bir yüzük mu ne varmış evde. Bunlar tadilattayken yok olmuş. Sonra bir şekilde ortaya çıkmış meğer damatları almış. Evde yabancı varken almış ki dikkat cekmesin..

Supheniz varsa çalışmayın veya denemek için kamera ile deneyebilirsiniz. Ama zanda bulunmayın. Belli olmaz kimin aldigi. Bir çocuk bile alabilir..ben küçükken öyle huy edinmiştim. Hırsızlık amacım yoktu ama o adrenalin hoşuma gitmişti. Tabi annem hemen anladı o utanç da bana yetti tekrarı olmadı ama. Demek istediğim her şey olabilir zanda bulunmayın.

Alınanların geri getirilmesi garip geldi bana da.
Bir de sanki imalı konuşmuş gibi yardımcınız, acaba kimin aldığını biliyor olabilir mi?

Benzer durumu bir kaç yakınım yaşadı, birinin birikim için sakladığı çeyrek altınları tek tek kayboluyordu belirli aralıklarla, alan kişi erkek kardeşi çıktı .
Bir diğerinin damatları çıktı. Bir de onlarla birlikte arıyormuş damat karakola falan hepsinden önce gitmiş şikayete. :D

O yüzden en garantisi kimseye söylemeden kamera taktırmanız. Günahını alıyorsanız çok mahçup olursunuz 20 yıllık yakınlık var sonuçta.

en mantıklısı kamera ama gizli olmalı ki emin olun. eğer oysa gönül rahatlığıyla çıkarırsınız. bana da uzun yıllar gelen bir yardımcı vardı. birçok şeyim kayboldu eşim hep ondan şüphelendi ama ben konduramadım çok seviyordum çünkü. sonra en zor ona en ihtiyaç duyduğum anda 2. hamileliğimde başka iş buldum deyip yüz üstü bıraktı beni. hala doğru düzgün birini bulamadım
Bu suç olur mahremiyet diye birşey var yani.kamera tak taktığınıda söyle tabiki nerde olduğunu söylemesende olur.

Alınanların geri getirilmesi garip geldi bana da.
Bir de sanki imalı konuşmuş gibi yardımcınız, acaba kimin aldığını biliyor olabilir mi?

Benzer durumu bir kaç yakınım yaşadı, birinin birikim için sakladığı çeyrek altınları tek tek kayboluyordu belirli aralıklarla, alan kişi erkek kardeşi çıktı .
Bir diğerinin damatları çıktı. Bir de onlarla birlikte arıyormuş damat karakola falan hepsinden önce gitmiş şikayete. :KK70:

O yüzden en garantisi kimseye söylemeden kamera taktırmanız. Günahını alıyorsanız çok mahçup olursunuz 20 yıllık yakınlık var sonuçta.
Bana da oğlu yada gelini olabilir gibi geldi. Oğlu kumara bulastiysa mesela sıkıştıkca alır. Eli genisleyince getirir. Kamera en garanti yöntem.

Kamera takın görünür yere eve ablayada deyin son zamanlarda hırsızlık olayları arttı eve birkaç kamera taktım haberin olsun diye herhalde artık mesajı alır ve yapıyorsa yapmaz diye düşünüyorum.yok çok soğuduysanız artık gerek yok abla lazım olursa tekrar ararız seni deyin geçin yani 20 yıl az değiş her türlü zor olacak zaten.

kamera olmadan asla gerçeği net öğrenemezsiniz
kaybetmek istemiyorsanz da kameranın takılıp kurulup izlenmesinden sonra karar verceksiniz mecbur
o zamana kadar da gelmeye devam edecek

Merhaba hanimlar,

Neredeyse 20 yildir bir abla gelir temizlige yardim eder annemin evinde. 2 cocuklu, esini kaybetmis. Artik biz aileden goruyorduk acikcasi. Cocugum falan da cok duskundur ona.

Simdi annemin evinden kaybolan ziynetler, paralar falan oluyordu. Ama o ziynetler nasil oluyorsa geri donuyorlardi. O zaman eve babamin yardimcisi, o, bu, su falan da girdigi icin kimse zan altinda birakilmadi. Babami kaybettik. Kilitler degisti. Eve bu abladan baska giren cikan aile disinda kimse kalmadi. Yakin zamanda yine ziynet ve para kaybolmus. Annem artik iyice abladan sogumus. Cunku annem artik tek yasiyor, evine misafir falan da gelmez herkesle disarida gorusur. Eve giren cikan ananem, kardesim, gelin aile uyesi olarakda. Biz yazlari annemde kaliriz, simdi biz anneme gececegiz diye annem ablanin gelip gitmesini kesmiyor. (Kaldi ki hic bir sey ispat edemem ben nasil gelme artik diyecegim diyor 🤯, neyse)

Simdi ben yakinda cocuklarla annemin evine gececegim. Ablayi cok seviyorum. Ama nasil guvenecegim. Misal son kaybolan ziynet annemin gunluk yuzugu. Yani evde hergun taktigimiz yuzugu de bulundurmamak gibi bir durum olamaz, o kadar dikkat edilemez. Ya da para!

Normalde bu ablaya cocugumu parka goturmesi icin bile guvenirdim, simdi cocukla yalniz birakmak dogru olmaz diye dusunuyorum. Isler sikintili anlayacaginiz. Icim sikildi, dertlesmek istedim :KK43:

AĞUSTOS EDİTİ;

Merhaba,

Konuyu hortlatayım :)

Ben bütün yaz evde yokuz tatildeyiz falan diye erteleyip ablanın eve gelmesine engel oldum. Şimdi benim dönüş tarihim geliyor ve abla biliyor. Mesaj atmış döndünüz mü diye. Döndük ama istemiyoruz diyeceğim ama kapanış cümlesini seçemedim. Ne desem sizce? Biz sana lazım olunca haber veririz desem açık kapı bırakmış olacağım. Döndük sağol ihtiyacımız yok desem çok kısa/kaba olacak.
Gözümle görmeden kimseyi suçlayamam ben.

çok merak ettim konunun sonunu bizi de bilgilendirin
aklıma şu geldi bir düğüne vs biyerlere katılacaksa oralarda takma için alıyor sonra da geri koyuyor olabilir
kimileri pek seviyor ya altınla hava atmayı

Eğer çalan kadın ise günlerde,düğünlerde hava atmak İçin alıp kullanıp yerine koyuyor olabilir. Nedense aklıma bu ihtimal geldi.
Bir de kameraların çalışması İçin eşiniz neden bekleniyor. Servis hizmeti tutsa tutsa ne kadar tutacak ki ?
Emin olmadan suçlamayın insanların günahını almayın.

kamera olmadan asla gerçeği net öğrenemezsiniz
kaybetmek istemiyorsanz da kameranın takılıp kurulup izlenmesinden sonra karar verceksiniz mecbur
o zamana kadar da gelmeye devam edecek
Neden mecbur gelmeye devam etain anlayamadım. Evimizde rahat hissetmediğimiz insanı bir de üzerine para ödeyerek yanımıza çağırmaya neden devam edelim.

Anneme dedim şu şu cümleleri kendince yaz. Cünkü annemin ve benim yazım dillerimiz çok farklı. Annem de dedi ki şimdi o da tekrar yazmadı anladı bence bir daha yazarsa ya da ararasa öyle diyeyim dedi. Sonuç olarak artık eve kimsenin gelmemesne karar verdiğini ve kendi işimi kendi yapacağını söyleyecek.

Annem geçen ay dahi kadının kızına burs parası göndermiş ki kız 3 senedir mezun, çalışıyor. Ben vallahi anlamadım annemin bu yardım sevdasını. Bana böyle bir yardımları söz konusu değil, elin kızına bu kadar yardım nedir anlayan beri gelsin.

Anneme dedim şu şu cümleleri kendince yaz. Cünkü annemin ve benim yazım dillerimiz çok farklı. Annem de dedi ki şimdi o da tekrar yazmadı anladı bence bir daha yazarsa ya da ararasa öyle diyeyim dedi. Sonuç olarak artık eve kimsenin gelmemesne karar verdiğini ve kendi işimi kendi yapacağını söyleyecek.

Annem geçen ay dahi kadının kızına burs parası göndermiş ki kız 3 senedir mezun, çalışıyor. Ben vallahi anlamadım annemin bu yardım sevdasını. Bana böyle bir yardımları söz konusu değil, elin kızına bu kadar yardım nedir anlayan beri gelsin.
Çalışan insana ne bursu yahu anneniz bu kadar seviyorsa millete yağdırmayı ihtiyacı olana yapsın. Annenizi ben hiç anlamadım. Birinin evimden birşey çaldığından şüphelensem günahımı vermem ben.

Hiç vicdan yapmayın, duygusal davranmayın derim. Hırsız çalışan kadın değilse yakınlarınızdan biriyse de evde kaybolan eşyalar yüzünden eve birini almıyoruz, çalışanı çıkardık vs derseniz çevrenizden biri yapıyorsa onun da önüne geçilmiş olur.
Ayrıca benim de evimde ziynetim var bir iğnem kaybolmadı bu zamana kadar. Hiç normal değil bu kaybolan eşyalar. Siz kamerayı yine de taktırın anneniz tekken daha güvende olur. Allah korusun biri niyeti bozdu ve paranıza göz diktiyse daha kötü şeylerin önüne geçer belki kamera olması.

İçinize sinmiyorsa çağırmayin bir daha tabi ama ispatlamış bir durum da yok ortada. Aile bireylerine tabi ki güveniliyor ama farklı biri de çıkabilir

Çalışan birine burs verildiğini de ilk defa duyuyorum.

Peki amaç ne? Annenize hiç sordunuz mu bunu?

Back
X