- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.605
- 598
- Konu Sahibi Sardunya21
Hiç sigorta girişi olmayan 62 yaşında birisinin emeklilik ihtimali neredeyse yok. Dolayısıyla sigorta yerine her ay o miktarda altın almanız daha mantıklı geldi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Himm, mantıklı buMerhabalar annemin girişi olmasına rağmen bir ev parası çıktı toplam toplam yatırma. Annem bir bankanın bireysel emekliliğine her ay para yatırıyor. Devlette katkı sağlıyor. 20 küsür ana para devlettle 40 bin küsür olmuş. Sanırım bi yıldan sonra banka onu aylık ödüyor ya da komole çekiyorsun. Anneciğine bunu yapın. Her ay oraya para atın. 5 yıl sonra biriken para annenize her ay düzenli maaş niteliği sağlar. Çok üzüldüm annemde yıllardır merdiven siliyor sigortası yok.
2 çocuğu var annemin. Bir de abim varTek çocukmusunuz,imkanınız varsa bir bankadan hesap açıp maaş gibi para yaptırabilirsiniz.gönlü okur.
Yaşlılık aylığı alır diye düşünüyorum.Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle herkese mutlu yeni bir yıl geçirmesini diliyorum.
Kısaca konumu özet geçeyim. Anneciğim 62 yaşında, okuma yazması olmayan ama dünya tatlısı bir kadındır.evlatlari için cirpindi bunca zaman. Dünya kadar işte çalışmış, ama hep sigortasız, yevmiye usulü. Anlatır hep, çalıştığım yerlerde sgk dan geldikleri zaman patron bizi saklardı diye. Dolayısıyla sigorta girişi hiç yok bu yaşına kadar
Elimizde koca bir 0 yani.
Geçen şu eyt muhabbeti çıkınca baktım gözleri dolu dolu. Emeğinin karşılığını aldılar, ben de alabilirdim diye. İcerledim ben de haliyle. Hep der" keşke az da olsa , 500 tl bile olsa benim de maaşım olsaydı diye" .
Ben de şimdi hamileyim
Nasipse 3 aya kadar Doğumum olacak. Sonrasında annem bakacak kızıma. Aklıma şöyle bisey geldi. Bakıcılık olarak anneme sigorta girişi yaptırsam, burdan yürüsek acaba bir sonuç alabilir miyiz? Burdan bir başlangıç olsa sonrasinda ne kadar ödememiz lazım? Ya da başka alternatifler neler olabilir? Kabaca fikri olan Allah rizasi için bilgi verebilir mi? Anacığım i mutlu etmek istiyorum..
Simdiden teşekkürler herkese
Onda ne şartı var acaba?Yaşlılık aylığı alır diye düşünüyorum.
Onda şart yok bildiğim kadarıyla başvuyorsunuz 65 yaş aylığı oluyor 3 ay da bir.Onda ne şartı var acaba?
Başka bir geliri yoksa 65 aylığı alır az kalmış zaten üzerine araba olmaması gerektiğini biliyorum şart olarak .... bir çok kişi sigortasız çalışıp sigorta parasını alıyor ha emekli olup almışım ha kendiliğinden gelen parayı almışım 65 yaşına kadar rahat edeyim sigortası olmadığı için de yardim alıyor sosyal yardımdanOnda ne şartı var acaba?
osyal Güvenlik Kurumundan (SSK, Emekli Sandığı, BAĞ-KUR) gelir ve aylık hakkından yararlanmayan, 3. Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödemeyen, 4. 2022 sayılı Kanunda belirtilen muhtaçlık sınırından az geliri olan ve bu durumu Valiliklerce/Kaymakamlıklarca tespit edilen kişiler 65 yaş aylığına başvuru yapabilir.Onda şart yok bildiğim kadarıyla başvuyorsunuz 65 yaş aylığı oluyor 3 ay da bir.
Hayir , bireysel emeklilikte aylık çekebilmek için 15 sene sistemde kalip prim ödemesi lazim , mantikli bir seçenek değil 62 yaşında biri icinPeki bireysel emekliliğe başvuru yapsak , ay ay çekebilir mi onu? Diğer seçenekler de aklımda.