Annemin düğün istememesi..

ebrutolga

FByiÇekemynAntenBağlatsın
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2011
4.561
19
66
İstanbul
Arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var. Sözlümle yaklaşık 2 senedir sözlüyüz ve toplamda 5 senedir birlikteyiz. Aslında evlenmeme daha çok var sözlüm askere gidicek seneye tecilliydi ama artık gitmek istiyor bu evlilik olayını çok daha ileri atmamak için ama şimdiden annemin bana düğün yapmama gibi bir planı var.. Konuyu size anlatayım, biz sözlümle telefonda konuşuyorduk işte düğünümüz şöyle olsun böyle olsun şöyle yaparız böyle yaparız filan diye telefonda muhabbet ediyoruz, o sırada annem geldi sözlüm bizim adetlerimizi filan soruyor öğrenmek için annemde cevaplıyor bende arada aracıyım iletiyorum:) Sözlüm bize geldiği zaman da konuşulur bu muhabbetler ama telefonda denk geldi böyle eğlenceli bir şekilde konuşuyoruz neyse düğün olayına geldi sıra annem "ben sana düğün yapmıcam nikah yaparız yeter" dedi ve bunu sözlüm duydu öbür taraftan tabi bende çok sinirlendim bu duruma sözlümde. Ben işte olmaz anne olur mu öyle şey düğün yaparız filan dedim dalga geçiyor bizimle sanıyorum sözlümde telefonun ucunda "olur mu öyle şey yaparız" filan diyo bana. Sonra annem gayet ciddi bir tavırla "valla yapmıcam"dedi. Ben çok sinirlendim tabi konuyu kapattım başka konuya geçtim sözlümede ne diyeceğimi bilemedim böyle bir durumda neyse onuda atlattım. Ama bugün sabrım taştı, bugün benim sütannem ve sütkardeşim bize kahvaltıya geldiler yedik içtik filan ben mutfağı toplamaya girdim içerde konuşulanları duyuyorum annem " ben ebruya düğün yapmıcam nikay yapıcam düğüne gelen nikahada gelir" diyor, sütannem " çocuklar bilir" tarzında konuşuyor, sonra ben işimi hemen hallettim içeriye geçtim noldu ne konuştun öyle dedim bilmemezlikten geldim dediler işte "senin nikahından bahsediyoruz " diye bende "ohoo düğünden önce nikahımı konuşuyorsunuz "dedim annem o sırada " ben düğün yapmıcam ki o nerden çıktı " diye konuşmaya başladı ben zaten sinirliyim " anne bak beni delirtme ne demek düğün yapmıcam geçen seferde aynı şeyi söyledin çıldırtma beni" dedim. Evet resmen açık açık böyle dedim çünkü önceden ben onu güzellikle uyardım düğün olucak diye o hala böyle söyleyince dayanamadım neyse. Bu sefer annem" ben istemiyorum seni burdan yollarım düğününe ben gelmem" dedi. O sırada sütannem anneme birşeyler söyledi o sırada gerçekten ne söylediğini hatırlamıyorum çok sinirliydim. Annem hala" düğün olmaz "diyor bende dayanamadım" ablama neden düğün yaptın o zaman saçmalıyorsun sen artık" dedim ablamda yanımda oturuyor bu sırada, annemde " o cahillik dönemimdi" dedi. Ne demek istedi çözemedim. Sonra dayanamayıp en sonunda" bana bak ben dul kadınlar gibi nikahtan evlenmek istemiyorum düğün istiyorum" dededim. Yanlış anlaşılmasın dul bir bayanı hoş gördüğümden değil ya da terbiyesizlik yapmak istediğimden değil ama dayanamadım artık bu çıktı ağzımdan. Nese babamda masada" ebru saçmalama ne demek öyle o" filan dedi sütannemde biraz kızdı öyle bir laf ettiğim için, bende farkındayım zaten o sırada saçmaladım. Bu sefer annem süt anneme döndü" bak iyi düşün çocukları evlendirirken birine ne yapıyorsan öbürlerinede onu yapıcaksın mecburen" dedi. Sonra annem odadan çıkmıştı ablam zaten yanımda oturuyor bana dediki tabi fısıldayarak söylüyor" kızım merak etme sana düğün yaparız ne bakıyorsun sen anneme".
Aslında annem çocuklar arasında ayırım yapmaz asla birimize ne yaparsa öbürümüzede onu yapar zaten 2 kardeşiz. Ama bu düğün mevzusunu neden bu kadar uzatıyor anlamıyorum sonuçta ben ve sözlüm düğün yapmak istiyoruz. Annem, ben sözlümle telefonda bu konuyu konuşurken "o işe çocuklar karışmaz büyükler karar verir biz annesiyle oturup konuşuruz" dedi sonra ben sözlüme sordum annen ne der düğün ister dimi diye o da dediki" valla düğün olmaması annemin işine gelir sevmez pek düğünleri patırtıyı dedi" yani o tarz birşey söylemişti ama biz sözlümle düğün olsun istiyoruz. Bugün o son tartışmadan sonra daha da birşey demicek gibi ama saolsun bir dediği diğerini tutmaz fikir değiştirebilir. Şimdi kızlar sizce ben ne yapmnalıyımda annemi ikna etmeliyim güzel güzel konuştum olmuyor Nuh diyor Peygamber demiyor şimdilik sesi çıkmıyor ama tekrar kafası dönerse ben ne yapim yardım edin :26:

Okuduğunuz için çok teşekkür ederim ..

Canım benim anlamadığım annen neden düğün istemiyor , yani yazıklarında annen bi açıklama yapmamış gibi , sadece istemiyorum istemiyorum diyor , neden istemiyor açıkladı mı sana ? Onu geçtim düğünü erkek tarafı yapmaz mı zaten , annen neden karışıyor onuda anlamadım

arkadaşım üzülme.acaba ablanın düğünü çok yorucu mu oldu.maddi ve manevi anlamda.anneninde gözü korktu.daha evlenmenize varmış.o zamana kadar neler değişir.belkide annen bu konuyu konuşmak için erken görüyor.sözlün askere falan gidecek ya.bence annen uzun süren sözlülük durumundan da rahatsız olup nispet yapmak için öyle demiştir.sen yazmışsın annem çocukları arasında ayrım yapmaz diye.canını sıkma.her şey yoluna girer.

Evet canım neden istemiyor bende anlamış değilim düğünüde erkek tarafı yapar evet ama o " paranız cebinize kalır düğün salonuna vermezsiniz" demişti bir ara. ama zaten vereceğin en fazla bin lira olsa nolur olmasa nolur neden böyle yapıyor bilmiyorum.

canım maddi bir sıkıntısı olmaz yani zaten bana ayırdığı bir miktar parası var halada bana çeyiz alır beraber seçeriz filan manevi olarakta ne rahatsızlık duyar bilemiyorum yani manevi olarak rahatsızlık duyulucak bir durum yokki birde kendisi istemişti sözlenmemizi biz gezip dolaşıyoruz birisi görür birşey der ben dayanamam kavga çıkartırım sana laf söyleyenle filan gibi şeyler söylemişti bizde sözlenmiştik yani annem daha evlenmeyeceğimizi biliyordu ki zaten ben üniversiteyi bu sene bitirdim daha sözlümde seneye gidicek oda fazla uzatmak istemiyor ama elden bir şey gelmiyor şuan

Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için

tatlım annene kırılma senı ayırdıgından fılan dugun ıstemedıgını sanmıyorum .şimdikiler hanı dugundu satavatıydı bunları gereksız bulup dırek nıkahtan evlenıyorlar yaa ,annen o acıdan dugun yapmıyacagım dıye ısrar etmıs durmustur .erkek arkadasının maddı durumu nasıl bılmıyorum ama,belkı o nun annesıyle konusup boyle karara varmıslardır .erkek tarafının dugun olmaması işine gelır masraf fılan olmaz .o yuzden cnm sen annenden once bence sozlunu ve o nun aılesını ıkna etmeye bak .sozlum dugun ıstıyor desende,annen bos yere dugun yapmıyacagım dıye ısrar edıp durmaz .bence annen ve sozunun aılesı konustular annende bu kararında ınat davranıyor .sen ne olur olmaz dıye sozlunun aılesının agzını ara bakalım ne dıyorlar dugun ıcın .olumlu veya olumsuz konusurlarsa dugun ıcın onlara yap bu baskıyı .sonucda dugunu erkek tarafı yapar .sozlunun aılesı bız dugun yaparız bızde dugun olur dedıkten sonra ,annenın yapabılecegı bırsey kalmaz

eğer çalışıyorsan kenara az az para at annen düğün olmayacak diye ısrar etmeye devam ederse. gidip düğün salonunu falan sen tut, davetiye bastır annene ver davetli gibi gelip gitsin. hiç bir şeye de karıştırma. bu arada tavrını koy. yaptığı ayrımı fark ettirmeye çalış ama laf sokmadan kalp kırmadan.

Canım öncelikle teşekkür ederim cevap verdiğin için. Şöyle anlatim sözlümün annesiyle benim annem pek konuşmaz yani annem bişey söyleceği zaman bana söyler ben söylerim o da bin yılda bir yani, hadi olduda konuştu benim kesinlikle haberim olurdu ablam kesin bilirdi konuşsalardı ve oda bana söylerdi o da olmazsa sözlümün annesi sözlüme bu konuyu kesin anlatırdı sözlümde bana tabi..Birde bizim gelenekler görenekler farklı daha doğrusu onlarda pek gelenek yok bizim gibi. Sözlüm kendisi söyledi annemin işine gelir düğün olmaması dedi yani kötülükten söylemedi bunu ama biz ikimiz düğün istiyoruz. Ne bilim yaaa bu konunun hiç problem olacağını düşünmemiştim ben.:44:

Okulum daha yeni bitti iş arıyorum 1-2 iyi firmaya başvurdum sanıyorum olucak yani inşallah olur. Ben zaten para biriktirmeye başlıcam çalışmaya başladıktan sonra o ayrı annem aslında düğün salonuna para vermeyin cebinize kalsın o yüzden istemiyorum diyor ama sonuçta giden 1000lira para olsa nolur olmasa nolur. Annem birşeyi sakınmaz elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışır hep ama bilmiorum bu konuyu çok uzatıyor. Davetiye ver davetli gibi gidip gelsin demişsin ya ben onuda söyledim gelmem ben kapıdan uğurlarım seni diyo bende çok çabuk sinirleniorum aslında sinirlerime hakim olmaya çalışıyorum kendi kendime söz vermiştim sakin olcam bağırmıcam nazik nazik konuşcam diye ama biryerden sonra bende askılar kopuyor ve çıldırıyorum kalp kırmamaya çalışıyorum güzellikle söyledim dinlemiyor işte anlattım yukarda son konuştuğumuzda baya çemkirdim ondan sonra sesi çıkmıyor ama ne yapacağı belli olmaz annemin

Zaten düğün masraflarını damat tarafı karşılamıyormu...Gelin tarafı sadece kına gecesi yapar...Anneniz niye öyle diyorki...

Son düzenleme:
Zaten düğün masraflarını damat tarafı karşılamıyormu...Gelin tarafı sadece kına gecesi yapar...Anneniz niye öyle diyorki...

Valla bilemiyorum canım ya. O günden sonra annemle konuşmadık bu konuyu. Sözlümle konuştum annem böyle böyle diyor ne düşünüyorsun diye. O da "aman ya o kadar mühim değil napalım olmazsa olmaz nikah yaparız, ordan da bir eğlence mekanına gideriz eğleniriz" filan dedi. Bilmiyorum şuan napıcaz zaten düğüne de daha çok var elbet bir çözüm yolu bulunur Allah büyük ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…