- 29 Haziran 2019
- 139
- 80
- 34
- Konu Sahibi yalnizzcicek
o kadar aşağılayıcı söylüyorlar ki ben duyunca nefret ediyorum artık küfür gibi geliyor banaKusura bakmazsanız şurada çok güldüğümü belirtmek isterim.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
o kadar aşağılayıcı söylüyorlar ki ben duyunca nefret ediyorum artık küfür gibi geliyor banaKusura bakmazsanız şurada çok güldüğümü belirtmek isterim.
halkla ilişkiler tanıtım okudum, küçük bir şehirde yasiyorumNe okudunuz?
babam daha okuduğum bölümü bile bilmiyor sorsalar.... ben bunun nesiyle mutlu olayım? şivesiyle dalga geçiyor diyorsunuz, onlar kendilerinden başka kimseyi beğenmiyorlar ki, televizyonda mahallede yadorgamadiklari insan yokAnne babanız ideal ebeveynler değil, olabilir. Ama yine de anne babanızı eski sevgilinizin yani nihayet el oğlunun laflarıyla yargılamayın yargılatmayın. Ayrıca anne babanızdan bahsederken şivelerini bile taklit etmeniz böyle küçümsemeniz hoş değil kaç yaşında insanlar belli ki sizin kadar eğitimli de değiller bi zahmet evrak işlerini tabii ki siz yapacaksınız. Yaşınız küçük değil, ailenizle bu kadar döküntü çekiyorsanız ayrı eve çıkın. Hem iş beğenmeme lüksü hem aile ocağını beğenmeme lüksü birarada olmaz. İki sıkıntıdan birini çekeceksiniz o zaman
Onlar kimseyi beğenmiyorsa o onların kusuru siz bu kusura kapılmayın işte. Ben ebeveynlerinizle mutlu olun demedim; bu kadar mutsuzsanız işte dişinizi sıkın ayrı eve çıkın dedim. Hem ailenizin evinde yaşayıp iş seçme konforunuz olacak hem de ailenizden dert yanacaksınız, öyle olmazbabam daha okuduğum bölümü bile bilmiyor sorsalar.... ben bunun nesiyle mutlu olayım? şivesiyle dalga geçiyor diyorsunuz, onlar kendilerinden başka kimseyi beğenmiyorlar ki, televizyonda mahallede yadorgamadiklari insan yok
inşallahAllah yardımcınız olsun.
En kısa zamansa kendi düzeninizi kurarsınız umarım
evet artık uzun zamandır anneme güvenmiyorum, birseyimi anlatmıyorumAnneniz sizi herkese yağ çeken biri olarak yetiştirmeye çalışmış, sanırım kendisi öyle olduğu için. Sizin hakkınızda söylediği laf da kendi düşüncesi bile olmayabilir. Babanıza yaranmak, sizin deyiminizle yağ çekmek için söylemiş olabilir. Onu olduğu gibi kabul edin. İyi yönleri de vardır, o yönlerden almak istediğiniz kadarını alın, geri kalan huylarını da olduğu gibi kabul edin.
Atıyorum kafanızda şu tarz düşünebilirsiniz: “Anne beni çok üzdün. Bana bunu yapmamalıydın. Bunu haketmedim. Senin bana en çok sevgi göstermesi gereken kişi olman gerekirken, bunun tersini yaptın. Ama senin yapın bu. Genlerin, yetiştirilme tarzın, yaşadıkların seni bu hale getirmiş. O yüzden, kendi mutluluğum için seni affetmeyi ve seni olduğun gibi kabul etmeyi seçiyorum. Bu, seninle hala aynı samimiyette olacağım veya aynı şekilde güveneceğim anlamına gelmiyor. Ama seni olduğun gibi dedikoducu halinle ve diğer tüm kötü huylarınla kabul ediyorum.”
Bu tarz düşünmek sizi rahatlatır diye tahmin ediyorum. Sonra da kendi hayatınızı kurmaya ve güzelleştirmeye odaklanabilirsiniz.
aynen öyle benim ailem de öyle, annem kendisine para vermeyince benim aldığım yiyecekleri bile bile yanlışlıkla oldu diye çöpe atıyor yada kırıyorBende mezun olduktan sonra 3 yıl çalıştım maaşını hep babama verirdim sonra iş bulamadım 4 yıl kadar evde durdum çalışmadım resmen batiyordum adama para verirken kızım kızım derdi para bitince adımla hitap ederdi hiç bir kıymetim yoktu gözünde bir gün halamlara beni nasıl rezil etti o gün o kadar çok agladigimi hatırlıyorum sınavları kazanamadı atanamadi gerizekali kafası basmıyor bunun allah kimseye muhtaç etmesin hayatta verirsen iyisin vermezsen senden kötüsü yok
eski erkek arkadaşım engelliydi, annem adamın yüzüne gülüp oğlum oğlum deyip, arkasından da yaşlanınca daha ağırlaşır, hiç yürüyemez, ben hali vakti yerinde damat istiyorum derdi bunlar da onun kulağına gitti tabii, adam da vazgeçti senin ailen ile uğraşılmaz dedi... ben okurken sadece yurt parasını öderlerdi, ben burs kazandım da onu harçlık yaptım kendime... neler çektiğimi bilemezsiniz yargılamayın... babam doğru düzgün çalışmadı hayatında, anneme sigortasız kapıcılık yaptırdı, kendisi hep evde yattı, penceresiz rutubetli yerlerde geçti çocukluğum, ve hep şiddet uygulardı, şimdi biz büyüdük ama psikolojik şiddet uyguluyor, annem desen, arkasında öyle yanında böyle, ne yaptıgı belli değil... televizyonda bile kadın cinayeti, eski es katili falan haberleri çıkınca babam ohh iyi olmuş diyor annemde onayliyor....anne babalar kötü olsa dahi seni bırakıp giden eski sevgiliden iyidirler en azından yanındalar demi?
lafa değil icraate bak aile söz konusu olunca. çok hassas olma. türk aile yapısı işte her şeyi derler ama yine de iyi ol isterler. laflara değil genele bak.
bi işe gir birileriyle tanış istiyorlar evde tek yalnız olma istiyorlar bunu gör.
çocukluk yapma birey ol nası bi hayat istiyorsun düşün ve elinden geleni yap.
aile yapımız benzer. ben de depresif tembel otururken çok laf yedim. şimdi çabalıyorum hala laf yiyorum ama yardım ediyorlar mı ediyorlar valla. laflara takılmıyorum artık öyle kabul ettim onları duygusal bakmıyorum.
bu yaşta aileyle yaşanmamalı artık. inş hayatını kurunca biraz uzaklaşınca daha iyi bir iletişiminiz olacak.
bende lisedeyken çalışmak isterdim yaz tatillerindehep karşı çıkarlardı, benimkiler bir ayrı alem...başını ört dediler zorla karşı çıktım, bunlar hep kendini beğenme olarak algılandı onlar tarafından... bende kafama göre birisini bulmayı çok isterim ama onlar hali vakti yerinde birini istiyolar sadeceBende 25 yaşındayım ama ailelerimiz üç aşağı beş yukarı aynı.. Bu ülkede kadın olmak zaten zor, birde bu tarz aileler özellikle genç kadınların hata yapma olasılıklarını çok arttırıyor. Yıllarca aileme kızdım, defalarca bana bakamayacaklarsa srvmeyeceklerse neden dünyaya getirdiler diye düşündüm ama cevap bulamadım. Boşvermeyi zorda olsa başardım. Eğitimimi tamamladım(liseden beri part olarak çalıştım), atandım, onların istemediği ama kafama göre olan biriyle evlendim hala ruhumda açtıkları yaralar geçmiyor, zaman zaman gözlerim doluyor ama artık mesafeli ilişkimizde bana saygı duyuyorlar ve birşey diyemiyorlar. Farkındayım şuan hayatım iyi gittiği için böyle.. Düşsem, zor durumda kalsam eskisinden daha beter üzerime geleceklerini biliyorum. Bunun için her zaman güçlü olmak zorundayım. Başarabiliriz, Ortadoğu çöplüğünün kıyısında bu kokuşmuş pis düşüncelere rağmen yapabiliriz. Kendinin topla, içindeki gücünü hisset, kendini anlatmaya çalışma sadece yap.. Yolun açık iraden demir olur inşallah
Hiçbirşey için geç değil silkelen ve yolunu çiz :)bende lisedeyken çalışmak isterdim yaz tatillerindehep karşı çıkarlardı, benimkiler bir ayrı alem...başını ört dediler zorla karşı çıktım, bunlar hep kendini beğenme olarak algılandı onlar tarafından... bende kafama göre birisini bulmayı çok isterim ama onlar hali vakti yerinde birini istiyolar sadece
ayrı eve çıkmama kesinlikle izin vermezler zaten, benle kardeşim çalışsın eve para getirelim, onların derdi o, nerde cakisitigimin da bi önemi yok onlar için yeterki çalışayımOnlar kimseyi beğenmiyorsa o onların kusuru siz bu kusura kapılmayın işte. Ben ebeveynlerinizle mutlu olun demedim; bu kadar mutsuzsanız işte dişinizi sıkın ayrı eve çıkın dedim. Hem ailenizin evinde yaşayıp iş seçme konforunuz olacak hem de ailenizden dert yanacaksınız, öyle olmaz
Resmen ömür emici kene bunlar... sizin yaşam sevincinizi, kendinize olan güveninizi tamamen yok edecekler.eski erkek arkadaşım engelliydi, annem adamın yüzüne gülüp oğlum oğlum deyip, arkasından da yaşlanınca daha ağırlaşır, hiç yürüyemez, ben hali vakti yerinde damat istiyorum derdi bunlar da onun kulağına gitti tabii, adam da vazgeçti senin ailen ile uğraşılmaz dedi... ben okurken sadece yurt parasını öderlerdi, ben burs kazandım da onu harçlık yaptım kendime... neler çektiğimi bilemezsiniz yargılamayın... babam doğru düzgün çalışmadı hayatında, anneme sigortasız kapıcılık yaptırdı, kendisi hep evde yattı, penceresiz rutubetli yerlerde geçti çocukluğum, ve hep şiddet uygulardı, şimdi biz büyüdük ama psikolojik şiddet uyguluyor, annem desen, arkasında öyle yanında böyle, ne yaptıgı belli değil... televizyonda bile kadın cinayeti, eski es katili falan haberleri çıkınca babam ohh iyi olmuş diyor annemde onayliyor....
ve onların istediği benim iyi olmam biriyle tanışmam değil, onlara bakmam... hep hiç evlenmemiş ana babasına bakmış tanımadığım insanları över dururlar, bu insanlar gerçekte var mi onlar mi uyduruyor bilmem
Ben farklı bir şekilde yaklaşacağımanne babalar kötü olsa dahi seni bırakıp giden eski sevgiliden iyidirler en azından yanındalar demi?
lafa değil icraate bak aile söz konusu olunca. çok hassas olma. türk aile yapısı işte her şeyi derler ama yine de iyi ol isterler. laflara değil genele bak.
bi işe gir birileriyle tanış istiyorlar evde tek yalnız olma istiyorlar bunu gör.
çocukluk yapma birey ol nası bi hayat istiyorsun düşün ve elinden geleni yap.
aile yapımız benzer. ben de depresif tembel otururken çok laf yedim. şimdi çabalıyorum hala laf yiyorum ama yardım ediyorlar mı ediyorlar valla. laflara takılmıyorum artık öyle kabul ettim onları duygusal bakmıyorum.
bu yaşta aileyle yaşanmamalı artık. inş hayatını kurunca biraz uzaklaşınca daha iyi bir iletişiminiz olacak.
Ben farklı bir şekilde yaklaşacağım
Dışarıdan olan insanlar senin sevginden dolayı göremediğin bazı şeyleri görebiliyor
Sen yakıştırmıyorsun ama yabancılar daha objektif bakıyor
Aile her zaman yanında olan insanlar olmuyor Etrafta yaşlanınca bize baksın 15 olur olmaz eve para getirsin diye yapılmış yüzbinlerce çocuk var
eski erkek arkadaşım engelliydi, annem adamın yüzüne gülüp oğlum oğlum deyip, arkasından da yaşlanınca daha ağırlaşır, hiç yürüyemez, ben hali vakti yerinde damat istiyorum derdi bunlar da onun kulağına gitti tabii, adam da vazgeçti senin ailen ile uğraşılmaz dedi... ben okurken sadece yurt parasını öderlerdi, ben burs kazandım da onu harçlık yaptım kendime... neler çektiğimi bilemezsiniz yargılamayın... babam doğru düzgün çalışmadı hayatında, anneme sigortasız kapıcılık yaptırdı, kendisi hep evde yattı, penceresiz rutubetli yerlerde geçti çocukluğum, ve hep şiddet uygulardı, şimdi biz büyüdük ama psikolojik şiddet uyguluyor, annem desen, arkasında öyle yanında böyle, ne yaptıgı belli değil... televizyonda bile kadın cinayeti, eski es katili falan haberleri çıkınca babam ohh iyi olmuş diyor annemde onayliyor....
ve onların istediği benim iyi olmam biriyle tanışmam değil, onlara bakmam... hep hiç evlenmemiş ana babasına bakmış tanımadığım insanları över dururlar, bu insanlar gerçekte var mi onlar mi uyduruyor bilmem
suleyman demirel uni.halkla ilişkiler ve tanıtım bölümü mezunuyum, lisede web tasarımı okudum,
ingilizcem de çok iyi, ama küçük bir şehirde yasıyorum ve torpillik yok, sekreterlik gibi işlere bile biz seni sonra ararız diye yolluyorlar, hep fabrika tarzı yerlerde çalıştım çünkü başka yerlerde iş bulamiyorum
"Ya bu aile kutsaldır"cılara bayılıyorum. Sanki ülke çocuğuna dayak atan, tecavüz eden, sokağa atan, yapıp yapıp bakmayan ebeveynlerle dolu değil. Hayır kardeşim anne babanın kötüsü de vardır. Bazen erkek arkadaşlar, normal arkadaşlar aileden daha evla olabilir. Terk etmesi de karşındaki erkeğin kötü birisi olduğu anlamına gelmez, ben de anne babama b*k attırmam ancak bazen insanlar bu konularda haklı olabiliyor. Aile kutsal filan değildir, aileyi kutsal yapan içindeki kişilerdir.