annemin bana düşkünlüğü

çok söyledim anlattım o an hak veriyo sonra yine aynen devam anne olunca anlarsın gibi laflar...evlilik düşünüyorum ama onun gözünde prenses olduğum için hiç bi aile hiç bi eş adayı beğenilmiyo bana eş değil ona dünür seçiyoruz resmen :) burda arkadaşlar yazmışlar bu dert mi diye dert değilde burada genç anneler var belki ileride ona göre davranırlar diye anlatma gereği duydum
Ben anne olunca tam tersi bunun yanlış olduğunu anladım. Eğer size yardım eden bir eşle evlenmezseniz, çok zorlanirsiniz. Ev işi yapmayı seviyor musunuz bu da önemli. Şahsen ben sevmiyorum, belki de ogrwtilmedigi için. .. Ama dediğim gibi çalışma hayatımın olması bunu kurtarıyor. Çalışmayı seviyorum neyse ki. Ya bi de o olmasaydı :)

çok tatlı ya, annelik duyguları çok baskın bir kadın anneniz sanırım. hiç dert etme bence tadını çıkar canım. :)
çok severim ben öyle canım kuzum falan diye sevsin sıkıştırsın, meyveni doğrayıp versin ağzına falan :)

çok söyledim anlattım o an hak veriyo sonra yine aynen devam anne olunca anlarsın gibi laflar...evlilik düşünüyorum ama onun gözünde prenses olduğum için hiç bi aile hiç bi eş adayı beğenilmiyo bana eş değil ona dünür seçiyoruz resmen :) burda arkadaşlar yazmışlar bu dert mi diye dert değilde burada genç anneler var belki ileride ona göre davranırlar diye anlatma gereği duydum

bak canım bu konuyu açtıysan eğer yardım duymak istiyorsundur,o zaman şöyle anlatayım annenle konuşman bir şeyi değiştirmeyecek ve onuda değiştiremeyeceksin. , 55 yaşındaki bir insanı asla değiştiremezsin.Bunu artık bir kenara koyalım..

sen ortada bişeylerin yanlış gittiğinin farkındasın ve farkında olmak çok önemli,Yani bunun üstesinden gelebilirsin. Ya farkında olmasaydın bu çok daha fazla zor olurdu ve hayatında anlam veremediğin boşluklar olurdu ve bu boşlukların ne olduğunu bile anlamadan depresyona girerdin.
benim en yakın arkadaşlarımdan biri bu durumu yaşadı ve anne evde herşeyi yapan ve kimseye bi görev vermeyen biriydi..
36 yaşında ve hala evli değil ve sürekli bir boşlukta..bu olayın annenin bu şekilde davrandığı için olduğunu taaaa 35 yaşına gelip psikolağa gittip terapi ördüğünde anladı..doktoru kendine ayrı ev tutup seninde artık kendi sorumluluklarını alman gerekiyor dedi.. Neden çünkü sadece okul okuyup çalışma hayatı var ve geri kalan tüm sorumlulukları hala annede senin gibi çayı hala ayağına gelir, İnan bana insanın evde kendi dağınıklığını toplayıp ütüsünü bile yapması hatta bakkaldan ekmek almaya gitmesi bile insanın hayatındaki boşlukları doldurabiliyor sorumluluk duygusu insana yaşama sevinci veriyor.

Onun için sen şanlısın ve farkındasın, Sen anneni değiştirmeye değil kendini değiştirmeye çalış ve annen sana çay doldurmaya kalktığında hemen sen fırla ve ben sana doldurayım annene sen git otur de ve sana mudahale ederse sen yine bildiğini oku ve yap, bu şekilde kendi kendine iyilik yapmış olursun.İnan bana bu anneni değiştirmenden daha etkili olacak.Senin bunu yapman şuanda sadece kendine iyilik yapman gibi görünüyor ama hayır sen hem kendine hem ileride eşin olacak adama hemde daha doğmamış çocuklarına iyilik yapmış olacaksın.Çünkü sen bu şekilde olmaya devam edersen ileride eşin senden şikayet edecek ve sorun yaşayacaksınız.

Biraz uzun yazdım sanırım :)

canım seni üzmek istemem,seni üzmek içinde yazmıyorum inan , ama bu çocuklarına düşkünlük değil sadece bencillik yani senin annen sadece kendi hissiyatlerine göre hareket ediyor.Sen bugün sadece tabak kaşık dediğimiz bulaşıkları taşımana izin vermiyor ama yarın onlardan daha ağır şeyler kaldıracaksın.bence bulaşıkarı yıkaman gerekiyor diyen anne daha çok çocuklarına düşkün bir annedir. Lütfen yanlış anlama beni ve bu durumun farkında olarak yaşa.. Annelik özel bir duygu ve bunu bende yaşıyorum evlattan ötesi yok inan, ama bazen evlatlarımıza farkında olmadan zarar verebiliyoruz.
ben veya abim işten gelirken annem telefon ederdi gelirken ekmek alırmısın diye yada abime kapının önündeki çöpüde giderken atarmısın derdi ve bunu bilinçli yapardı.bunun gibi biiiir sürü detay..Şimdi bende abimde kendi sorumluluklarını yapan yetişkinleriz. eee tabiki sorumluluklar sadece bunlarla olmuyor ama inan önemli detaylar bunlar.
Tabiki yanlis anlamadim. Haklisin da . Ama annem sadece kiyamaz yani yoksa evin isini yapan yine ben oluyorum :KK70:. Zaten yapmasam nolucak evliyim ben yapmicamda kim yapicak :))

çok tatlı ya, annelik duyguları çok baskın bir kadın anneniz sanırım. hiç dert etme bence tadını çıkar canım. :)
çok severim ben öyle canım kuzum falan diye sevsin sıkıştırsın, meyveni doğrayıp versin ağzına falan :)
güzel ama bazen bağımsızlaşmamıza izin vermiyo hele ki evlilik konularında :)

güzel ama bazen bağımsızlaşmamıza izin vermiyo hele ki evlilik konularında :)
Bak asıl sorun burada işte. Çay koymak, ütü yapmak halledilir. Belki düzenli bir yardımcın olacaktır kimbilir. Ama annen sana kıyamama bahanesiyle senin geleceğini kontrol etmeye başlamış. Senin aşık olduğun erkek hiçbir zaman kızı için yeterince iyi olmayacak. Kızım alışık değildir, yapamaz diye senin kararlarını senin yerine verecek. Bu sadece kızına düşkün bir annenin değil azıcık da olsa sorunlu bir psikolojinin işaretleri.

Eğer kendi hayatına kendin hükmetmek istiyorsan yavaş yavaş bazı şeyleri değiştireceksin. Mesela annen kalkmadan davranıp hem kendine hem ona çay koyacaksın. Çamaşırları annenden önce makineye atacaksın. Televizyonda gördüm diye yemek denemelerine başlayacaksın. Ve beğendiğin bir erkek olduğunda annene şaka yollu 'koynuna sen mi gireceksin?' diye soracaksın. Annenin çok iyi bir insan olduğuna eminim ama kızının ayrı bir birey olduğunu anlaması lazım.

çok güzel yazmışsınız bende tam olarak böyle görüyorum yani 55 yaşında annemin kalkıp bana çay doldurmasına gönlüm razı olmuyo. yada benim evlilikle baş edemeyeceğim diye düşünmesini istemiyorum zaten yıllarca dışardaydım üniversite okudum ve yurtta kalırken bile çok zorlandım bi ütüyü bile zor yaptım. bazen der ki evlenince bana yakın tur sen işteyken gelir yemeğini ütünü yaparım :KK43:

Teorik olarak tabi ki çocuğa sorumluluk vermek gerek ama ben bu konuya çok mantıklı bakamıyorum. Annem bize iş yaptırırdı, hem de çok disiplinliydi ama yine de kıyamayan bir yanı vardı. Sevdiğim bir yemeği bensiz yemezdi mesela, dışarıda yemek yemezdi, yemek zorunda kalırsa da ne yemişse aynısından eve de alırdı bizde yiyelim diye. Tüm hayatı evlatlarıydı, bu sevgiyi çok özlüyorum. Allah annene uzun ömür versin, bugünlerin tadını çıkar, bırak gönlü nasıl rahat ediyorsa öyle yapsın. Evlenmek, evlenince iş yapmak falan çözülmeyecek şeyler değil, insan başa gelince öğreniyor. İleride göreceksin ki seni bu kadar düşünen bir varlık asla olmayacak, o yüzden şimdi bu sevginin tadını çıkar. Bak şimdi bayram, mezarlığa gittim, sonra bir daha gittim, döndüm biraz daha dolaştım oralarda, olmadı tükendim. Boş ver bırak ne istiyorsa yapsın anneciğin

Ayni benim annem ve babam. Tabiki de sevmeleri cok guzel bisey sikayet edilmez. Ama mesela bizde babam tansiyon hastasi duzenli ilac kullanimi gerektiriyo anneminde guartiri cok yuksek her neyse saglik nedenlerinden oruc tutamiyolar buna ragmen her gun sahura kadar benimle birlikte beklerler ve her gun hic firsat vermeyerek yemegimi onumu getirir annem. Babam.sabah ise gitmesine ragmen tum ramazan benimle oturdu yalniz kalmayim diye. Mesela iftari acardik sofrayi toplayip namaza gecerim bi bakarim babam cayi getirmis. İkisi kendi icinde dayanisma icinde yaparlar.. Normal gunde de boyleler. Bazen diyorum birakin yapiym zorluga da alisiym ben size yapiym tamam derler ama yine her seyi benden once yaparlar..
Ayy gözlerim doldu ya.. Ne tatlılar..
Biz de ailece birbirimize çok bağlıyızdır..Kendi ailem geldi aklıma...

X