annemin bana düşkünlüğü

Ahh canım anneciğin sana çok dülkün & düşünüyor ve üstüne titriyor. .
belki anne olunca anlarız ..
şimdi evleneceksin diye de böyle davranıyor olabilir.
.

Ailelerin aşırı düşkünlüğü iyi giibi görülebiliyor yani seni seven düşünen rahatını isteyen bir aile var fakat hiçbir iş yaptırmayarakta pasifleştiriyorlar çocuklarını..benim ailemde böyledir ve ben şimdi bi yemek ütü gibi ev işlerini yapmasını bilmiyorum başka şehirde okuyorum kendimce ütü yapıyorum elim yeni yenii alışıyor aslında fazla koruycu aile de iyi olmuyor çocuklar kendi sorumluluklarını almalı evde üretken durumda olmalı.. misafirliklerde bari böyle olmasa çünkü çevrede yadırgıyor kıza bak kaç yaşında hala ailesi işini görüyor diyorlar sen yine bazı şeylerin farkındasın böyle aşırı ilgi gören ailelerde büyüyen bazı çocuklarda bu ilgiye alışıyor her yerde böyle bir ilgi istiyorlar ama gerçek hayat böyle değil o çocukların bazı ortamlara uyumlarıda zorlaşıyor..ne çok otorite sahibi ebeveny ne de aşırı ilgilii bunun ortasıını tutturmalı aileler

Seninki yine iyiymiş benim annem diyor ki seni istemeye geldiklerinde "benim tek kızım var ona bu zamana kadar hiç iş yaptırmadım, zora gelemez alışkın değil. O yüzden hizmet beklemeyin yapamaz, hatta evlerine de bir yardımcı tutsunlar anca öyle evliliğin altından kalkar" diyeceğim. Bende "he anne bunları söyle de her gelen kaçsın, ömür boyu evlenemeyeyim" dedim :KK70:
Şaka bir yana annen aynen bunları söylesin. Hem daha kıymetli olursun, hem de ileride kayınvalidenin sana gel halılarımı yıka diyecek yüzü olmaz. Kadınların başına ne geliyorsa her işe koşmalarından geliyor zaten. Biraz kendi kıymetini bileceksin.

Dert mi bu yaaaa :KK54:
Benim annem de öyle kaç yaşında kadınım hala çayımı ayağıma getirir,anne dur ben alıyım desem de olmaz sen yoruluyorsun der,bu sadece bana yaptığı bir şey değil tabi babama kardeşime eşime de yapıyor bunu.
Yerim ben onu,Allah başımızdan eksik etmesin annelerimizi,kıyamıyorlar bize ve dediklerinde haklı olduğunu evleninc anlıyorsunuz

Şaka bir yana annen aynen bunları söylesin. Hem daha kıymetli olursun, hem de ileride kayınvalidenin sana gel halılarımı yıka diyecek yüzü olmaz. Kadınların başına ne geliyorsa her işe koşmalarından geliyor zaten. Biraz kendi kıymetini bileceksin.
Başa ne geliyorsa annelerin evde kalmasın diye pazartlama çalışmalarından geliyor işte :)

Başa ne geliyorsa annelerin evde kalmasın diye pazartlama çalışmalarından geliyor işte :)
Benimkisi evlilik düşmanıdır, pazarlamamakla kalmadı, her bir kusurumu da açık etti. Sonunda başardı ve evde kaldım. Bu da böyle bir anımdır. :KK61:

canım annem sağolsun bana çok düşkündür ama maalesef bazen bu düşkünlüğü korumacılığı çok ileri boyutlara götürebiliyo. Misafirlerin yanında kalkar çayımı doldurur sen yorulma annem diye herkesin yanında bu tarz konuşur herkesin tuhafına gidiyo kocaman kız niye böyle yapıyosun diye. erkek arkadaşımla nişan düşünüyoruz bana onun ailesiyle ilgili o aile sana çok gelip gider sen hizmet edemezsin onlarla yapamzsın seni ezerler vs senaryolar üretiyo :KK43: bişey deyince anne olunca anlarsın sen bilmezsin ben hissederim vs diyo yoruldum artık bu durumdan sadece anlatıp içimi dökmek istedim.
benimde tek kızım var sonum böyle olacak sanırım iyi mi ? hayır kötü ama annelik duygusu bu baş edemiyorum....

Bence bu bir avantaj değil. Çocuk anneye bağımlı, birey olamamış, ve özgüvensiz büyüyor. "Sen yapamazsın, sen hizmet edemezsin..." gibi laflar hos değil bana göre. Böyle pamuklara sarılarak yetiştirilen çocuklar hayata karşı daha savunmasız, daha zayıf oluyor. Anne her zaman yanlarında değil ki o kişiyi ayakta tutsun.
Tabii ki seven, ilgilenen anne iyi. Ama bunun bile dozu var. Bir kişinin kendi için yapması gerekeni "dur sen yapamazsın annem, ben yapayım" diye elinden almak, o kişiyi eksik bırakmak bana göre, ve ben iyi annelikle bağdaştırmıyorum. "Öğren, kendin yap ki, ilerde kimseye eyvallahın olmasın" zihniyetini benimsiyorum çocuk yetiştirme konusunda.

aynısı bende var :KK76:o kadar alıştırdı ki ben bile evlenmesem mi ya beni çok sevmezlerse diyorum,tabi annem gibi olamayacaklarını biliyorum çok şımardık çok:KK68:

Vallahi ben burada yazılanlar kadar basit bir dert olarak gormuyorum bunu.ah su anneler..herseyi abartarak yasamak cok sacma.Benimde bir annem var ve bende bir anneyim.kızım daha 4 yaşında yapabileceği şeyleri ona yaptırıyorum.çocuklarınızın geleceğini hazırlamayın onları hayata hazırlayın derler hep pedegoklar.çünkü bu hayat el bebek gül bebek geçmiyor.bence sorumluluk sahibi olmak ve kendine ait şeyleri kendin yapmak kadar güzel bisey yok.annede olsa başkalarına bağımlı yaşamak olmaz.çünkü bu sadece senlik bi olay değil bu durum yarım senin esinide çok rahatsız edecek çünkü evlenince lop diye ortada kalıcan noluyo diyecen çünkü arkanı toplayan annen artık olmayacak.şanslısınki kadının ve bu durumun farkındadır ve olmaması gerektiğini düşünüyorsun. Bide bu annelerin erkek çocuklarına böyle davrandıklarını biliyoruz.onlar erkek oldukları için durumun farkında olmuyorlar.sonra sorumsuz erkekler topluluğuyla karşılaşıyoruz sonra gelsin boşanmalarının. Lütfen anneler kendinize gelin ve çocuklarınıza bir mücevher gibi davranmayı.çocuğunuz belli bi yasa gelince çayını siz getirmek yerine bana çay getirir misiniz deyin. Bu durumun keyfini çıkar diyenleri anlamıyor bu çok basit gibi duruyor ama çok ciddi bir sorun.çünkü çocukluk dönemi geçicidir ama yetişkinlik dönemi çok uzun ve yetiskin olduğumuzda hayatları bizim yaşantımızda bağlı olanlar olacak.mesela ediniz çocuklarımız gibi..

Evlatlarımızı pamuklar içine sararak hayata hazırlayamayız.
Hayatın gerçeklerine karşı güçlenebilmesi için sorumluluklarını yerine getirmelerine izin vermeliyiz.

Benim annem de çok düşkün bana. Ben senin bulasik yikamana bile kiyamiyorum nasil agir kaldirirsin dedi gecen canim benim yaa
Ben buyudumki artik . kardesimede öyle . Çocuklarına çok duskun.

Benim annem de çok düşkün bana. Ben senin bulasik yikamana bile kiyamiyorum nasil agir kaldirirsin dedi gecen canim benim yaa
Ben buyudumki artik . kardesimede öyle . Çocuklarına çok duskun.
canım seni üzmek istemem,seni üzmek içinde yazmıyorum inan , ama bu çocuklarına düşkünlük değil sadece bencillik yani senin annen sadece kendi hissiyatlerine göre hareket ediyor.Sen bugün sadece tabak kaşık dediğimiz bulaşıkları taşımana izin vermiyor ama yarın onlardan daha ağır şeyler kaldıracaksın.bence bulaşıkarı yıkaman gerekiyor diyen anne daha çok çocuklarına düşkün bir annedir. Lütfen yanlış anlama beni ve bu durumun farkında olarak yaşa.. Annelik özel bir duygu ve bunu bende yaşıyorum evlattan ötesi yok inan, ama bazen evlatlarımıza farkında olmadan zarar verebiliyoruz.
ben veya abim işten gelirken annem telefon ederdi gelirken ekmek alırmısın diye yada abime kapının önündeki çöpüde giderken atarmısın derdi ve bunu bilinçli yapardı.bunun gibi biiiir sürü detay..Şimdi bende abimde kendi sorumluluklarını yapan yetişkinleriz. eee tabiki sorumluluklar sadece bunlarla olmuyor ama inan önemli detaylar bunlar.

Vallahi ben burada yazılanlar kadar basit bir dert olarak gormuyorum bunu.ah su anneler..herseyi abartarak yasamak cok sacma.Benimde bir annem var ve bende bir anneyim.kızım daha 4 yaşında yapabileceği şeyleri ona yaptırıyorum.çocuklarınızın geleceğini hazırlamayın onları hayata hazırlayın derler hep pedegoklar.çünkü bu hayat el bebek gül bebek geçmiyor.bence sorumluluk sahibi olmak ve kendine ait şeyleri kendin yapmak kadar güzel bisey yok.annede olsa başkalarına bağımlı yaşamak olmaz.çünkü bu sadece senlik bi olay değil bu durum yarım senin esinide çok rahatsız edecek çünkü evlenince lop diye ortada kalıcan noluyo diyecen çünkü arkanı toplayan annen artık olmayacak.şanslısınki kadının ve bu durumun farkındadır ve olmaması gerektiğini düşünüyorsun. Bide bu annelerin erkek çocuklarına böyle davrandıklarını biliyoruz.onlar erkek oldukları için durumun farkında olmuyorlar.sonra sorumsuz erkekler topluluğuyla karşılaşıyoruz sonra gelsin boşanmalarının. Lütfen anneler kendinize gelin ve çocuklarınıza bir mücevher gibi davranmayı.çocuğunuz belli bi yasa gelince çayını siz getirmek yerine bana çay getirir misiniz deyin. Bu durumun keyfini çıkar diyenleri anlamıyor bu çok basit gibi duruyor ama çok ciddi bir sorun.çünkü çocukluk dönemi geçicidir ama yetişkinlik dönemi çok uzun ve yetiskin olduğumuzda hayatları bizim yaşantımızda bağlı olanlar olacak.mesela ediniz çocuklarımız gibi..

çok güzel yazmışsınız bende tam olarak böyle görüyorum yani 55 yaşında annemin kalkıp bana çay doldurmasına gönlüm razı olmuyo. yada benim evlilikle baş edemeyeceğim diye düşünmesini istemiyorum zaten yıllarca dışardaydım üniversite okudum ve yurtta kalırken bile çok zorlandım bi ütüyü bile zor yaptım. bazen der ki evlenince bana yakın tur sen işteyken gelir yemeğini ütünü yaparım :KK43:

Ben de 3.5 yaşındaki kızıma sorumluluk veriyorum bol bol. Oyuncaklarını toplatiyorum, ev işlerinde yardım ettiriyorum. Bu ona düşkün olmadığımı göstermez ki , yani 'ne kadar düşkünsen o kadar az iş yaptirirsin' gibi bazı yorumlar. Ben buna kesinlikle katılmıyorum. Mesela ben iki kız annesi olarak kizlarimin çalışması gerektiğini düşünüyorum, bu durumda onlara kıyıyor ya da az mi düşkün oluyorum? İlgisi bile yok. Tam tersi hayata karşı güçlü olmalarını istiyorum bu şekilde yetistirerek

Ben de 3.5 yaşındaki kızıma sorumluluk veriyorum bol bol. Oyuncaklarını toplatiyorum, ev işlerinde yardım ettiriyorum. Bu ona düşkün olmadığımı göstermez ki , yani 'ne kadar düşkünsen o kadar az iş yaptirirsin' gibi bazı yorumlar. Ben buna kesinlikle katılmıyorum. Mesela ben iki kız annesi olarak kizlarimin çalışması gerektiğini düşünüyorum, bu durumda onlara kıyıyor ya da az mi düşkün oluyorum? İlgisi bile yok. Tam tersi hayata karşı güçlü olmalarını istiyorum bu şekilde yetistirerek
çok iyi yapıyosunuz ölümlü dünya insanın her zaman ailesi yanında olmuyo her türlü beceriyi kazanması lazım hem iş hem de maneviyat olarak. kuzenim evlenirken annesi karşısına alıp evliliğinde çok güçlü olacaksın üstesinden geleceksin vs. diye nasihat etmişti çok etkilenmiştim. benimki kaynana kaç kere gelir ben ona kaç kere çay veririm diye düşünüyo tamam bana kıyamıyo ama bilemiyorum hangisi doğru

çok iyi yapıyosunuz ölümlü dünya insanın her zaman ailesi yanında olmuyo her türlü beceriyi kazanması lazım hem iş hem de maneviyat olarak. kuzenim evlenirken annesi karşısına alıp evliliğinde çok güçlü olacaksın üstesinden geleceksin vs. diye nasihat etmişti çok etkilenmiştim. benimki kaynana kaç kere gelir ben ona kaç kere çay veririm diye düşünüyo tamam bana kıyamıyo ama bilemiyorum hangisi doğru
Bence karşınıza alıp konuşun, niyetinin iyi olduğunu ama tutumunun yanlış olduğunu söyleyin. Evlendiğinizde o kadar işi yapmak o kadar zor değil, gerekirse yardımcı alirsiniz , asıl zorluk çocuğunuz olunca başlıyor. Benim annem de bana bir şey öğretmedi ve beni tembelliğe alıştırdı, ev işlerinde basarisizim, yardımcı ile hallediyorum, çalışan biri olduğum için göze batmıyor ama çocuklarınız olduğunda gerçekten güçlü ve kuvvetli olmanız gerektiğini anlıyorsunuz. Ben çok çok zorlandım ilk zamanlar daha yeni alışıyorum, ne kadar çok hareket ederseniz o kadar enerjik oluyorsunuz aslında.

Bence karşınıza alıp konuşun, niyetinin iyi olduğunu ama tutumunun yanlış olduğunu söyleyin. Evlendiğinizde o kadar işi yapmak o kadar zor değil, gerekirse yardımcı alirsiniz , asıl zorluk çocuğunuz olunca başlıyor. Benim annem de bana bir şey öğretmedi ve beni tembelliğe alıştırdı, ev işlerinde basarisizim, yardımcı ile hallediyorum, çalışan biri olduğum için göze batmıyor ama çocuklarınız olduğunda gerçekten güçlü ve kuvvetli olmanız gerektiğini anlıyorsunuz. Ben çok çok zorlandım ilk zamanlar daha yeni alışıyorum, ne kadar çok hareket ederseniz o kadar enerjik oluyorsunuz aslında.
çok söyledim anlattım o an hak veriyo sonra yine aynen devam anne olunca anlarsın gibi laflar...evlilik düşünüyorum ama onun gözünde prenses olduğum için hiç bi aile hiç bi eş adayı beğenilmiyo bana eş değil ona dünür seçiyoruz resmen :) burda arkadaşlar yazmışlar bu dert mi diye dert değilde burada genç anneler var belki ileride ona göre davranırlar diye anlatma gereği duydum

X