- 15 Haziran 2023
- 199
- 48
- Konu Sahibi bulutlukahvee
ben küçüklüğümden beri annemle anlaşamıyorum ne zaman soru sormaya konuşmaya yanına gitsem aldırmıyor başından gönderiyordu eskiden beri, aşağılıyor sıkıyor baskı gösteriyordu. Ve aramızda sevgi yoktu yani bana karşı hiç göstermedi. Zorla kapandım mesela telefon verilmedi üniversiteye geçene kadar, keyfimce çıkıp dışarda gezmedim erkeklerle konuşmama tepki gösterildi hepsini geçiyorum. Düşe kalka üniversite bitirdim üniversite kazandığımda onların istediği birkaç şehri yazmak zorunda kaldım. Sonra bulundukları şehre geçmem için yatay geçiş konusunda zorladılar annelik ve babalıklarını öne sürdüler geçtim. Hep başımdalardı yani otorite kurdular. Hepsini geçtim asıl sorun bunlar değil bunları yuttum da evde onla yaşamak mecburiyetindeyim ne bir yurtta kalabildim ne bir arkadaş ortamına girebildim sosyalleştim dolayısıyla hep evde olduğum için annemle konuşma ihtiyacı hissediyorum ama sohbeti sohbet değil hep bir aşağılama hor görme. Geçen gün reglimin ilk günüydü karnım ağrıyarak bayılacak durumdayken kardeşimi gezdirdim, annem aradı dönüşte otobüse bineceğimi vs söyledim. O da bugün kardeşini dışarı götürmüşsün çok büyük iş yapmışsın deyip telefonu yüzüme kapattı. Sonra arkadaşlar taşınacağız odamı topluyorum annem gelmiş sen ne yaptın bu saate kadar dedi anne odanın haline bak çok dağınık topluyorum işte dedim o da aşağılar gibi bir laf söyledi yani bu yaptığın da iş mi gibisinden. Sonra dedim niye öyle diyorsun sonuçta bu oda da toplanmayacak mı deyince senle de sohbet edilmiyor deyip kızarak gitti. Yani annemin sohbet anlayışı böyle demek ki bana karşı alışmış beni aşağılamaya 22 yaşına geldim kendimi bir birey gibi hissetmiyorum. Bu sabah taşınma işiyle ilgili bir haber geldi galiba anneme bende onu öğrenmek için ne dediler diye sordum sanane ne yapacaksın sürekli soru soruyorsun diye bağırdı. Halbuki daha yeni uyanmıştım ve bu evde beni de ilgilendirecek bir şey hakkında bir soru soruyorum. Yani hep aşağılama küçümseme başından savma affedersiniz it gibi davranıyor bana. Erkek kardeşimle konuşurken gayet keyifli sohbetler ediyor onun en salak cümlelerinde bile mutlulukla yanıtlıyor ya ben bir kızım diye bu kadar dışlanmalı mıyım anlamıyorum gördükçe bunları kahroluyorum arkadaşlar. Ben neden fazlalığım neden sürekli annem tarafından şiddete maruz kalıyorum önceden fiziksel şiddet de vardı bıraktı ama psikolojik şiddet hep var. Annemin bu tavırlarına nasıl katlanacağım bu evden gidene kadar görmezden gelmek istiyorum mesela birkaç gündür 3 defa yapıyor en son söylüyorum bende neden böyle yaptığını. Sen kavga çıkarmaya çalışıyorsun deyip ben en kötü insanım haklısın deyip ağlıyor benim ailem bana imkan bile sağlamadı diyor ama eski ile yeni zaman bir değil hepimizin ihtiyaçları var. Kendi ailesi kız erkek ayrımı yapıyorlar annemi hep dışladılar erkek çocuklara ise tapıyorlar affedersiniz ve annem de aynısını bana uyguluyor erkek kardeşim çok değerli gözünde onu sevdiğini belli ediyor ama bana karşı hep soğuk eleştirel aşağılayıcı. 8 yaşındaki kız kardeşimin her sorusunu ilgiyle cevaplıyor bana bağırıp çağırdıktan 5 dk sonra komşuyla ve çocuğuyla güle eğlene konuşuyor ben bu kadar mı aşağılık birisiyim bu kadar mı insanca konuşulmayı hak etmiyorum kendimden iğreniyorum her seferinde onun yüzünden.
Korkuyorum ben de ilerde böyle bir anne olursam diye annemin davranışları o kadar zoruma gidiyor ki hayattan soğuyorum
davranışlarını yüzüne söyleyip neden böyle davrandığını ne kadar zoruma gittiğini söylemeyi denedim o bir işe yaramıyor çünkü annem beni bastırıyor anne olduğu için kendisine hiçbir şey söylenmesini kabul etmiyor. Yani ben ne yapabilirim daha duyarsız olmak için bunu merak ediyorum lütfen öneriler verirseniz az da olsa mutlu olurum
Korkuyorum ben de ilerde böyle bir anne olursam diye annemin davranışları o kadar zoruma gidiyor ki hayattan soğuyorum
davranışlarını yüzüne söyleyip neden böyle davrandığını ne kadar zoruma gittiğini söylemeyi denedim o bir işe yaramıyor çünkü annem beni bastırıyor anne olduğu için kendisine hiçbir şey söylenmesini kabul etmiyor. Yani ben ne yapabilirim daha duyarsız olmak için bunu merak ediyorum lütfen öneriler verirseniz az da olsa mutlu olurum