• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem'i Kaybettim Anlayışsız insanların içinde Kaldım:(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Canım öncelikle başın sağolsun Allahım sana sabır versin Bebişinşde sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
Bana kalırsa bebeğinde bir sıkıntı olmaz herşeyi Allah ım bilir.Benim halam sanıyorum 4 aylık hamileyken verem hastalığına yakalandı ciğerleri kusarak ağzından pelte pelte geliyordu. Dr lar bebeği almanın geç olduğunu söyleyerek doğumunu beklediler ama bebeğin sakat olarak doğacağını söylediler çünkü hergün avuç avuç ilaçlar içiyordu. Allahıma şükürler sağ salim doğdu sağlıklı bir şekilde. Halam iyileşti aradan 27 yıl geçti. İkiside sağlılı şükürler olsun. Sende düşün senin böyle birşeyin olmadı ve zararınında olduğunu düşünmüyorum. Kim ne derse desin doktarlarda dahil herşeyi ilk Allah bilir.

bencede kayınvalidenin yaptığı çok yanlış.sen orda canından can gidiyorken onların böyle saçmaca bişey düşünmeleri cahillik dicem.öyle şeymi olurmuş annene fazla yaklaşma olurmu.sen almıyorsunki radyoterapiyi.orda çalışan bir sürü hemşire bayanlar var sağlıkçılar var.onlar orda çalışıyolar die çocukları sorunlumu doğuyor.onlar her gün maruz kalıyolar.her gün hastalarla ilgileniyor.odaya girip çıkıyolar.yaptıkları cahillik.hiç takma kafana canım.sağlıkla bebeğini dünyaya getir.zaten ainnenin kaybındna büyük bi yıkım yaşamışsın.bebeğin daha fazla etkilenmesin senin ruh halinden.onlar sana böyle konuşarak bebeğine daha fazla zarar veriyorlar.sen sağlıkla getir bebeğini dünyaya anneciğinde çok istiyomuş bak bebeğinin olmasını sen ona güzel dualar gönder iç sıkıntını at.bebeğine yoğunlaş kayınvalidenleri duyma.anneninde mekanı cennet olsun inş

Çok üzüldüm , başınız sağolsun.. Mekanı cennet olsun..

Sizin derdiniz size yeterken acıdan bi haber insanların dırdırları ile uğraşmak ta oldukça zordur.. Ablanız - kardeşiniz vardır umarım, birbirinize destek olursunuz..

Allah yar ve yardımcınız olsun.. Sağ salim bebeğinizi kucağınıza almanız dileğiyle..

çok üzüldüm canım,başın sağolsun.
gerçekten çok zor bir süreç.ablan abin var mı peki?
destek açısından iyi olurdu.

Selam kızlar...

Anneme 3 yıl önce Meme Ca teşhisi kondu, meme kanseri yani
göğüsünde büyük bir kitle vardı aldılar kemo gördü çok zor günler geçirdim 5 aylık nişanlıydım
öğrendiğimiz zaman.. Kemolar bitti tertemiz oldun dediler sürekli kontrollere gidip geliyoduk
her şeyi bu 2 sene içinde hep temiz çıktı ben evlendim düğün dernek yaptık artık hamile kalamıyorum diye
sürekli beni düşünüyodu 7 ay önce tekrar rahatsızlanmaya başladı ama beze filan yok hiçbir yerinde sürekli öksürüyodu ağzından kan geliyodu tekrar
doktorlara falan gitmeye başladık bende o sıradda çocuk için tedavi görüyorum, sonra anneme bide dedilerki
kanser bütün vücudunu sarmış akciğer karaciğer kemikler falan of ki ne of neyse biz annemi sürekli doktora götürüp getiriyoruz çareler arıyoruz
tabi ben kendi tedavimi bıraktım bebek için anneme yoğunlaştık hepimiz kemoterapi falan alıyo annem ama hiç umutlu konuşmuyo doktorlar
3 ay sonra ben kendiliğinden hamile kaldım sadece adet göremiyodum arada bir adet olabilmek için aklıma estikce ilaç içiyodum o kadar tedaviyi
bırakmıştım kendiliğinden hamile kaldım. sürekli annemler ev kocam kaynananmlar hamileliğim derken neyi nasıl düşünücemi bilemedim
kafam oldu bi dünya.. Ve geçen 2 hafta önce Annemi Canımı Kaybettim :( şu anda 4 aylık hamileyim ama acımın sıcaklığı daha soğumadan
kaynanamların annen kemo görüyodu sen ona hep yaklaştın yanına gittin (sağlıklıykende yaklaşma fazla annene diyolardı) şimdi bide hamilesin Allah korusun
çocuk sakat doğar bişey olur diyip duruyolar sürekli hastaneye gidiyorum ömrüm hastanelerde geçiyor bide üstüne bu ithamlar falan çok ağır geliyor artık bana. Eşim bana kıyamıyo annesine ama annesi biraz daha ağır baskın geliyo heralde bir kere dedi annende radyasyon var dikkat et diye çok sert konuştum ve ne kadar üzüldüğümü söyledim o oldu dahada duymadım eşimden öyle bişey ama kaynanamlar sürekli vefat ettiği güne kadar söylendiler ve halada bitmedi bende mi bi problem onlar mı doğru düşünüyo ne doğru ne yanlış bilmiyorum.. Çok sıkılıyorum canım cıkıcak gibi oluyor Annemi istiyorum :'( o olsa onunla konuşurdum beni rahatlatırdı şimdi oda yok kendimi çok yalnız hissediyorum kaldım tek başıma
Allah'ım ne olur evladım sağlıklı doğsunda kimsenin lafıylada uğraşmim diye dua ediyorum sürekli çok yoruldum:(

Başın sagolsun canım. Ateş düştüğü yeri yakar diye boşuna soylememışler.
kendı baslarına gelırse yarın bırgun bakalım boyle konusabılecekler mı?
ayrıca kaybettıgınız annenız ıcın neden densız ınsanların konusmasına ızın verıyorsunuz anlayamadım.
cok cok ayıp ! cok merak edıyorum sızın tepkınız ne oldu ?
benım kocamın aılesı benım aıleme laf edecek haa? ne kapılarını acarım nede kapımı acarım.
herkes ınsan evladı. ınsan ne ekerse onu bıcer. gun gelır dırdırını ettıklerı o gunlere kendılerı de cekmek katlanmak
zorunda kalırlar. şaşıyorum boyle ınsanlara yaaa. sankı hiç ölmeyecekler. :20:

Allah'ım annemizin yattığı yeri nur, mekanını cennet eylesin. Umarım budünyada çektiği acılar ahiret için bir birikimdir. Kemoterapiyi gören anneniz siz değilsiniz. Annenize yaklaştıkça aldığınız radyasyonu hergün cep telefonundan televizyondan zaten alıyoruz. Böyle düşüncesiz, acıya saygısı olmayan insanları bir ipe dizip balkonda biber diye kurutmak istiyorum! Sinir oluyorum sinir!

Canım basın sagolsun..Allah sabrını versin..

Bunların boylesıne bos dusuncelerını kafana takıp uzuldugun ıcın ıcınde bebegınde uzuluyo ve bunu hıssedıyo gercekten bilesin..Kayın validene sadece Soyle ki aynı durumda siz olsaydınız de sus!! Bırazda o dusunsun..Bendende selam soyle..Dingesiizz ya..

Annenı mutlu etmek ıstıyosan her fırsat buldugunda dua et arkasından.Munkunse Kuran-ı Kerim Oku.. Yattıgı yerde huzur bulur..Sanada Huzur verir..

İnsan ne ekerse onu biçer derler ya hani baban atana baktıysan çocuklarında sana bakacak ,Cocuklarınında sana aşırı sevgı ve saygıyla baglı olacagına yurekten inanıyorum..

Güzel kalplı arkadasım Allah sabrını versın

canım , öncelikle başın sağolsun, anneciğinin mekanı cennet olsun inşaallah... kayınvaliden olacak şahıs için şu mübarek ayda Allah ıslah etsin demekten başka bir şey diyemiyorum...bebeğin için rahat olsun, arkadaşların da dediği gibi kemoterapiyi anneniz gördü siz değil... bebeğinizi hayırlısıyla kucağınıza alırsınız inşaallah....

canım benim Allah rahmet eylesin. mekanı cennet olsun. Annenin acısını yaşarken bide bunlarla uğraşma. kematerapiyle radyasyonun ne ilgisi var.
ilaçların içinde bi miktar var canım ama sadece alan kişiye etki eder bu. görümcemin hemşire bi arkadaşı hamileleğini kemoterapi ünitelerinde geçirdi doktoru izin verdi bişey olmaz diye.
sen canını sıkma . onlar da kötü niyetli değillerdir. çocuk ya sağlıklı olmazsa diye endişeleniyolardır. sen söyle ben iyice araştırdım hiçbişey olmuyormuş üstüme gelmeyin moralim bozuluyo iyice de.
Ne yani anneciğinle mi görüşmiycektin son günlerinde üstelik. Allah sabırlar versin başka dert göstermesin. üzüleceğin bişey yok merak etme. psikolojin zaten bozuk yemene içmene çok dikkat et vücudun toparlanır biraz.

Arkadaşım sen böyle yaparsan bebişin üzülür bişey olmaz yeter ki Allah vermesin :ssz: Anneciğinde nur içinde yatsınn :14: O kadar sağlıklı ortamda bulunan arkadaşlarımız var bebekleri problemli oluyo iştee :43: kim ister evladı öyle doğsunn Ama Allahımm ne derse öyle oluyoo sen doğumunu bekle herşey güzel olucakk :) demişti dersinn :39:

Allah sabır versin canım annene de rahmet eylesin.Çok üzüldüm.

Yalnız o kayınvelidenler ne cahilmiş ya ,kemoterapi ilaç tedavisi değil mi ben mi yanlış biliyorum ne alakası var radyasyonla falan tövbe tövbeee.....

tovbe tovbe.allah annenıze rahmet sıze sabır versın.bebegınızı hayırlısıyla kucagınıza almayı nasıp etsın.eger dedıklerı gıbı olsaydı hastenelerde calısan doktorlar,hemsıreler,hasta bakıcıların cocugu hıc olmazdı olsaydı da hasta mı olurdu.bu ne cahıllık,allah akıl versın.

Selam kızlar...

göğüsünde büyük bir kitle vardı aldılar kemo gördü çok zor günler geçirdim 5 aylık nişanlıydım
öğrendiğimiz zaman.. Kemolar bitti tertemiz oldun dediler sürekli kontrollere gidip geliyoduk
her şeyi bu 2 sene içinde hep temiz çıktı ben evlendim düğün dernek yaptık artık hamile kalamıyorum diye
sürekli beni düşünüyodu 7 ay önce tekrar rahatsızlanmaya başladı ama beze filan yok hiçbir yerinde sürekli öksürüyodu ağzından kan geliyodu tekrar
doktorlara falan gitmeye başladık bende o sıradda çocuk için tedavi görüyorum, sonra anneme bide dedilerki
kanser bütün vücudunu sarmış akciğer karaciğer kemikler falan of ki ne of neyse biz annemi sürekli doktora götürüp getiriyoruz çareler arıyoruz
tabi ben kendi tedavimi bıraktım bebek için anneme yoğunlaştık hepimiz kemoterapi falan alıyo annem ama hiç umutlu konuşmuyo doktorlar
3 ay sonra ben kendiliğinden hamile kaldım sadece adet göremiyodum arada bir adet olabilmek için aklıma estikce ilaç içiyodum o kadar tedaviyi
bırakmıştım kendiliğinden hamile kaldım. sürekli annemler ev kocam kaynananmlar hamileliğim derken neyi nasıl düşünücemi bilemedim
kafam oldu bi dünya.. Ve geçen 2 hafta önce Annemi Canımı Kaybettim :( şu anda 4 aylık hamileyim ama acımın sıcaklığı daha soğumadan
kaynanamların annen kemo görüyodu sen ona hep yaklaştın yanına gittin (sağlıklıykende yaklaşma fazla annene diyolardı) şimdi bide hamilesin Allah korusun
çocuk sakat doğar bişey olur diyip duruyolar sürekli hastaneye gidiyorum ömrüm hastanelerde geçiyor bide üstüne bu ithamlar falan çok ağır geliyor artık bana. Eşim bana kıyamıyo annesine ama annesi biraz daha ağır baskın geliyo heralde bir kere dedi annende radyasyon var dikkat et diye çok sert konuştum ve ne kadar üzüldüğümü söyledim o oldu dahada duymadım eşimden öyle bişey ama kaynanamlar sürekli vefat ettiği güne kadar söylendiler ve halada bitmedi bende mi bi problem onlar mı doğru düşünüyo ne doğru ne yanlış bilmiyorum.. Çok sıkılıyorum canım cıkıcak gibi oluyor Annemi istiyorum :'( o olsa onunla konuşurdum beni rahatlatırdı şimdi oda yok kendimi çok yalnız hissediyorum kaldım tek başıma
Allah'ım ne olur evladım sağlıklı doğsunda kimsenin lafıylada uğraşmim diye dua ediyorum sürekli çok yoruldum:(

Çok üzüldüm canım allah rahmet eylesin. Hem hamilelik hem de acın daha çok taze o yüzden daha da bir duygusalsındır sen bu aralar. Kaynanan biraz patavatsızca konuşmuş ama sen onu kafana takma. Eşime kırmadan söyle bu şekildeki konuşmalara üzüldüğünü. Daha acın çok taze, hem bişey olmaz korkma. Benim arkadaşım radyoloji uzmanı ve sürekli ışın alıyo bve hamile. O senden daha çok ışın aşmıştır yani. Ona bişey olmuyosa sana hiç olmaz. İnsanların cahilce konuşmalarını takma sen kafana

off canım ağlattın beni.. umarım bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir Allah onu kucağına almayı nasip etsin..Sevgili annen için elinden geleni yapmışsın mekanı cennet olsun.Sanada o bebeği veren Allah sağlıklı sıhatli bir şekilde kucağına almayıda nasip edecektir ben buna yazını okurken gerçekten çok inandım..Umarım herşey gönlünce olur ve sana haksızlık yapanlarda bu yaptıklarına utanırlar..:5:

Selam kızlar...

başın sağolsun cor bir durum olsa gerek ama kayınvalıdenlerın art nıyetlı söyledıgıne ınanmıyorum radyasyon telafisi olmayan şeyler yapabılır bebegıne ama zaten kemoterapı ve radyoterapılı ınsanlara yaklasma dıye birşey söz konusu olamaz...evet radyoterapide radyasyon alıyor hasta ama gecıyor hastadada uzun süre kalmaz yani özetle radyasyonu damaryolundan almadıgı muddetce sıkıntı olmaz o da sintigrafilerde damardan verılır onun dısında olmaz kemoterapıdekı ılaclar zaten bambaska radyasyonla alakası yok kafan rahat olsun

sen hassas oldugun ıcın ve acın taze oldugun ıcın rahatsızlık duyuyorsun söylenenlerden

Çok üzüldüm canım allah rahmet eylesin. Hem hamilelik hem de acın daha çok taze o yüzden daha da bir duygusalsındır sen bu aralar. Kaynanan biraz patavatsızca konuşmuş ama sen onu kafana takma. Eşime kırmadan söyle bu şekildeki konuşmalara üzüldüğünü. Daha acın çok taze, hem bişey olmaz korkma. Benim arkadaşım radyoloji uzmanı ve sürekli ışın alıyo bve hamile. O senden daha çok ışın aşmıştır yani. Ona bişey olmuyosa sana hiç olmaz. İnsanların cahilce konuşmalarını takma sen kafana

radyolojı uzmanları zaten sua almaz onlar doktor usg dopler vs vs de calısır rapor yazar diğer hamıle radyolojı calısanları(teknısyenler) sua almaz radyasyon olmayan birimlerde calıstırılır ayrıca radyolojı calısanları hastalar gıbı dırek ısına maruz kalmazlar koruyucu ekıpmanları ve kursun kapıları oldugu ıcın radyasyona dırek maruz kalmazlar aldıkları ısında radyasyonun zararlı olmayan kısmıdır..
zaten bu radyasyon sadece düğmeye bastıgın zamanlarda cıkar onun dsında cıkmaz ve hemen kaybolur...yanı lambayı acıp kapatmak gıbı birşey

çok dinine bağlı bir insan değilim ama gerçekten çok inançlıyım. ne gelirse allahtan geliyor işte. belki senden bir canını almış ama bir can daha vermiş. tutunmak için bir dal uzatılmış sana bence. hiç o insanları takma çocuğunun çok sağlıklı olcağını düşün. bu arada bebeğinin cinsiyetini öğrenebilir miyim?

Saol canım.. bebeğim cinsiyetini götermiyo malesef bilmiyorum ama kız gibi geliyo benim içime..
Annemde kızın olucak demişti:(

basin sag olsun canim.....

kayinvalidene gelince....sunu deneyebilirsin. bazi insanlari degistiremiyorsun malesef, kendini de degistiremiorsun, bazi insanlarin dedikleri sürekli dokunur, icini burkur....ben kendim icin bir oyun uydurdum. öyle insanlar karsimda durdugu zaman, onlari uzun donlariyla, ic camasirlariyla hayal ediyorum. o halde bana konustuklarini hayal ediyorum. böylece gülüp geciyorum dediklerine =)

bebegine gelince....gözlerini kapa, ve o ufak biricik yaratigi 5 yasinda hayal et....mutlu bir sekilde ona anneannesini anlattigini düsün. sen onu cocuguna tekrar yasatabilme sansin var....bunun icin ayakta durmaya calis....annen icin yap bunu, kendin icin yap, canin icin yap...

Bende aynen öle yapmaya çalışıyorum gülüp geçiyorum.. bazen anlatıyorum ama anlamıyolar bakıyorum kendimi boşun yoruyorum sonra vazgeçip susuyorum..

Çok üzüldüm , başınız sağolsun.. Mekanı cennet olsun..

Sizin derdiniz size yeterken acıdan bi haber insanların dırdırları ile uğraşmak ta oldukça zordur.. Ablanız - kardeşiniz vardır umarım, birbirinize destek olursunuz..

Allah yar ve yardımcınız olsun.. Sağ salim bebeğinizi kucağınıza almanız dileğiyle..

çok üzüldüm canım,başın sağolsun.
gerçekten çok zor bir süreç.ablan abin var mı peki?
destek açısından iyi olurdu.

Bitane abim var benden 2 yaş büyük babamda sağ Çok şükür..
Birbirimize tutunuyoruz onlar bana çok bağlı şu anda onlarla kalıyorum gidince yalnız kalıcaklar diye gitmek istemiyorum evime
üzülüyorum :(

Başın sagolsun canım. Ateş düştüğü yeri yakar diye boşuna soylememışler.
kendı baslarına gelırse yarın bırgun bakalım boyle konusabılecekler mı?
ayrıca kaybettıgınız annenız ıcın neden densız ınsanların konusmasına ızın verıyorsunuz anlayamadım.
cok cok ayıp ! cok merak edıyorum sızın tepkınız ne oldu ?
benım kocamın aılesı benım aıleme laf edecek haa? ne kapılarını acarım nede kapımı acarım.
herkes ınsan evladı. ınsan ne ekerse onu bıcer. gun gelır dırdırını ettıklerı o gunlere kendılerı de cekmek katlanmak
zorunda kalırlar. şaşıyorum boyle ınsanlara yaaa. sankı hiç ölmeyecekler. :20:

Sizin dediğiniz gibi yapamam malesef yapıcak olsam eşimle direk ters düşeriz dedim ya annesi daha ağır baskın geliyo
Çok güzel ikna ediyor oğlunu ben onu yapamıyorum eşime ikna olmuyor benim dediklerime ikna olsa bana hak verse bile
karşı tarafa bişey diyemez kesinlikle.. bide sürekli görüşme ortamımız var bizim kayınvalidemlerle görümcemlerle 2 yıllık evliyim bir gün gitmesem bir günn gitmek zorundayım
Ben onlara cvp veririm haklıda olsam bu sefer sen gelinsin haklıda olsan bira alttan alıcan durumu oluyo haksız olsam zaten hiç konuşmaya gerek yok malum.. eşim biraz benden yana çıksa dediğiniz gibi yapabilirm ama eşim hep annesini haklı görüyor beni haklı görsede o tarafa savunamıyor çekiniyomu neden yapmıyor bilmiyorum..
Ona nasıl davrınıp ikna edicemide bilmiyorum dedim ya hangi birine üzülim:(

Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun annenizin Allahım sizlerede sabır versin.elbetteki annen için üzülmen çok doğal,ama kvlerinin ettiği laflara asla üzülme..kemoterapi bu kadar tehlikeli olsaydı kimseye kemoterapi verlmezdi-kimse o ortamda çalışmazdıki hamile hemşireler doktorlar ne yapsın?... üzülmeyin yinede kendinizi rahatlatmak istyorsanız doktorunuzla konuşun yeterli bilgi ile sizi rahatlatacaktır.isterlerse kv ve eşinizide daha sonra götürür onlarında doktorunuzu dinlemesini sağlarsınız..üzülüp bebişinizide üzmeyin.Allahım sağ salim hayırlısıyla kucağınıza almanızı nasip etsin..

Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun annenizin Allahım sizlerede sabır versin.elbetteki annen için üzülmen çok doğal,ama kvlerinin ettiği laflara asla üzülme..kemoterapi bu kadar tehlikeli olsaydı kimseye kemoterapi verlmezdi-kimse o ortamda çalışmazdıki hamile hemşireler doktorlar ne yapsın?... üzülmeyin yinede kendinizi rahatlatmak istyorsanız doktorunuzla konuşun yeterli bilgi ile sizi rahatlatacaktır.isterlerse kv ve eşinizide daha sonra götürür onlarında doktorunuzu dinlemesini sağlarsınız..üzülüp bebişinizide üzmeyin.Allahım sağ salim hayırlısıyla kucağınıza almanızı nasip etsin..

saol tşk ederim..

Hepiniz sağolun şu 5 ay sağ sağlim geçer inş kısa zamanda bebeğimi kucağıma aalırım..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back