• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem'i Kaybettim Anlayışsız insanların içinde Kaldım:(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yesilboncuk

Kimseye yaranamazsın..
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2012
627
197
123
35
Selam kızlar...

Anneme 3 yıl önce Meme Ca teşhisi kondu, meme kanseri yani
göğüsünde büyük bir kitle vardı aldılar kemo gördü çok zor günler geçirdim 5 aylık nişanlıydım
öğrendiğimiz zaman.. Kemolar bitti tertemiz oldun dediler sürekli kontrollere gidip geliyoduk
her şeyi bu 2 sene içinde hep temiz çıktı ben evlendim düğün dernek yaptık artık hamile kalamıyorum diye
sürekli beni düşünüyodu 7 ay önce tekrar rahatsızlanmaya başladı ama beze filan yok hiçbir yerinde sürekli öksürüyodu ağzından kan geliyodu tekrar
doktorlara falan gitmeye başladık bende o sıradda çocuk için tedavi görüyorum, sonra anneme bide dedilerki
kanser bütün vücudunu sarmış akciğer karaciğer kemikler falan of ki ne of neyse biz annemi sürekli doktora götürüp getiriyoruz çareler arıyoruz
tabi ben kendi tedavimi bıraktım bebek için anneme yoğunlaştık hepimiz kemoterapi falan alıyo annem ama hiç umutlu konuşmuyo doktorlar
3 ay sonra ben kendiliğinden hamile kaldım sadece adet göremiyodum arada bir adet olabilmek için aklıma estikce ilaç içiyodum o kadar tedaviyi
bırakmıştım kendiliğinden hamile kaldım. sürekli annemler ev kocam kaynananmlar hamileliğim derken neyi nasıl düşünücemi bilemedim
kafam oldu bi dünya.. Ve geçen 2 hafta önce Annemi Canımı Kaybettim :( şu anda 4 aylık hamileyim ama acımın sıcaklığı daha soğumadan
kaynanamların annen kemo görüyodu sen ona hep yaklaştın yanına gittin (sağlıklıykende yaklaşma fazla annene diyolardı) şimdi bide hamilesin Allah korusun
çocuk sakat doğar bişey olur diyip duruyolar sürekli hastaneye gidiyorum ömrüm hastanelerde geçiyor bide üstüne bu ithamlar falan çok ağır geliyor artık bana. Eşim bana kıyamıyo annesine ama annesi biraz daha ağır baskın geliyo heralde bir kere dedi annende radyasyon var dikkat et diye çok sert konuştum ve ne kadar üzüldüğümü söyledim o oldu dahada duymadım eşimden öyle bişey ama kaynanamlar sürekli vefat ettiği güne kadar söylendiler ve halada bitmedi bende mi bi problem onlar mı doğru düşünüyo ne doğru ne yanlış bilmiyorum.. Çok sıkılıyorum canım cıkıcak gibi oluyor Annemi istiyorum :'( o olsa onunla konuşurdum beni rahatlatırdı şimdi oda yok kendimi çok yalnız hissediyorum kaldım tek başıma
Allah'ım ne olur evladım sağlıklı doğsunda kimsenin lafıylada uğraşmim diye dua ediyorum sürekli çok yoruldum:(

Başın saolsun canım çok zor bir durum ALLAH sabır versin gerçekten
Kendini bu kadar üzme demem gerçekten çok saçma olur anne bu canından bir parça
ama karnındaki evladın için ayakta durmaya çalış..

Sağolun Belki bi şekilde atlatıcam ama üzerimdeki bebeğin sağlığı baskısı olmasa Sürekli bi ima bi msj bana
ben çok zayıfladım hamile kaldıktan sonra 6 kilo verdim çok aşerdim serumla ayağa kalktım bide bunlar üstüne eklenince
sürekli bi bebek sağlığı muhabbeti offff:(

bu başlığı daha önce de açmış mıydın?ya da başka birinin vardı buna benzer çok tanıdık geldi çünkü
öncelikle başın sağolsun anne baba acısı çok ağırdır eminim hele ki böyle bir dönemde..
ama bebeğin için endişelenecek bir durum yok kemoterapi kimyasal tedavidir yani annenin gördüğü tedavinin senin karnındaki çocukla ilgisi alakası olamaz.bişey söylerse kayınvalidenler bunla ilgili,kemoterapi sandığınız gibi bişey değil de geç.hem hamilelik hem anne kaybı yeterince ağırken biraz daha düşünceli olmalarını bekliyor insan ama herkes bir değil malesef..bebeğin de sağlıcakla doğar inşallah,hiç bunları kafana takma annenin çok isteyip de göremediği torununu strese sokma boş yere,annen öyle isterdi eminim..
yine de içinizde şüphe kalıcaksa doktorunuzla görüşün o herşeyi en doğru şekilde anlatacaktır..

kilo vermek de gebeliğin ilk aylarında görülen birşeymiş,annem bana hamileliğinde 4 ay hiç bişey ağzına sürememiş bulantıdan,serumlarla geçirmiş 4 ayı,sağlıksız olsam ben olurdum ki tosun gibi doğmuşum şimdi de ciddi bir sorunum yok çok şükür içini ferah tut

Son düzenleme:
bu başlığı daha önce de açmış mıydın?ya da başka birinin vardı buna benzer çok tanıdık geldi çünkü
öncelikle başın sağolsun anne baba acısı çok ağırdır eminim hele ki böyle bir dönemde..
ama bebeğin için endişelenecek bir durum yok kemoterapi kimyasal tedavidir yani annenin gördüğü tedavinin senin karnındaki çocukla ilgisi alakası olamaz.bişey söylerse kayınvalidenler bunla ilgili,kemoterapi sandığınız gibi bişey değil de geç.hem hamilelik hem anne kaybı yeterince ağırken biraz daha düşünceli olmalarını bekliyor insan ama herkes bir değil malesef..bebeğin de sağlıcakla doğar inşallah,hiç bunları kafana takma annenin çok isteyip de göremediği torununu strese sokma boş yere,annen öyle isterdi eminim..
yine de içinizde şüphe kalıcaksa doktorunuzla görüşün o herşeyi en doğru şekilde anlatacaktır..

radyasyonla ilgili bi soru sormuştum gene zamanını hatırlamıyorum tam onun üzerine annemi kaybettim işte..

Doktoruma sordum bişey olmaz dedi ama diyorum ya sürekli bi muhabbet olunca bilinç altına yerleşiyo insanın üzülsem mi
neyi düşünsem kafamı neye taksam annem bebeğim söylenenler...

Allah rahmet eylesin çok üzüldüm senin adına gerçekten çok zor bir acı. Kayıvalideni falan takma kendini üzmemeye çalış. Bebeğin senin her duygunu hissediyor. Bebeğin için en azından dayanmalısın olanları düşünmemeye çalış. Aklına kötü şeyler getirme. Allah'ım bütün annelerin yanında olur kalbini bozma sakın.

sen girmedin ya radyoterapiye, takma kafana boşver. senin acın tazeyken boyle konuşabilen densizler utansın.

allah sağlıcakla bebeğine kavuşmanı nasip etsin.

annene de rahmet diliyorum.

Canım öncelikle başın sağolsun,anneciğinin mekanı cennet olsun,sabırlar diliyorum...
İkinci olarak da kayınvaliden ve eşine de (kusura bakma ama) YUH diyorum...
Saygısızlığa bak....

çok dinine bağlı bir insan değilim ama gerçekten çok inançlıyım. ne gelirse allahtan geliyor işte. belki senden bir canını almış ama bir can daha vermiş. tutunmak için bir dal uzatılmış sana bence. hiç o insanları takma çocuğunun çok sağlıklı olcağını düşün. bu arada bebeğinin cinsiyetini öğrenebilir miyim?

basin sag olsun canim.....

kayinvalidene gelince....sunu deneyebilirsin. bazi insanlari degistiremiyorsun malesef, kendini de degistiremiorsun, bazi insanlarin dedikleri sürekli dokunur, icini burkur....ben kendim icin bir oyun uydurdum. öyle insanlar karsimda durdugu zaman, onlari uzun donlariyla, ic camasirlariyla hayal ediyorum. o halde bana konustuklarini hayal ediyorum. böylece gülüp geciyorum dediklerine =)

bebegine gelince....gözlerini kapa, ve o ufak biricik yaratigi 5 yasinda hayal et....mutlu bir sekilde ona anneannesini anlattigini düsün. sen onu cocuguna tekrar yasatabilme sansin var....bunun icin ayakta durmaya calis....annen icin yap bunu, kendin icin yap, canin icin yap...

Allah rahmet eylesin... Hersey Allah tan, hiiic kendini bilmezlere uyupta hamileliginizi bosa gcirmeyin, olan olmus anaciginiz gitmis hamileliginizin tadini cikarin,kolay evlat sahibi Olunmuyor..

Allah sabir versin,kendinizi yipratmayin bundan sonra gelecege bakin...

Bi sïkìntìnìz olursa Biz hep burdayizz ;)

Allah size ve ailenize sabır ve dayanma gücü versin, Anneciğinizin mekanı cennet olsun İnşaAllah.
Bebeğiniz hayırlısıyla, sağlıkla doğsun İnşaAllah:nazar:, siz içinizi ferah tutun, doktorunuz birşey olmaz demiş, kayınvalidenizin söylediklerine kulak asıpta stres yapmayın kendinize, zaten acınız size yeterken birde bu tür söylevleri kafanıza takmayın:50:

Rabbim dayanma gucu ve sabir versin, hayirlisiyla minik bebeginizi kucaginiza almayi nasip etsin.
Bir ses bir nefes bir can olsun annecigine insallah..
Kayinvalidenize de Allahim ne desem cildirdim
akil fikir merhamet ve terbiye versin diyeyim..

Kiayamam ya. Allah sabirlar versin

Kaynana degilmi iste nerden vursam diye dusunup bunu bulmus. Rabbim kalbine gore versin

Olumsuz dusunme. Hamileyken kanser ilaclari kullanan hamileler var

Allahin yardimiyla bebegine birsey olmaz insallah

Bu konuyu esine soyle ve kapattir annesi sana ve bebegine dair kotu yorumlar yapmasin

Eminim annende bol dualar ediyordur sana

Allah guzel gunlerini yakin kilsin arkadasim

Allah rahmet eylesin.
Allah'in izniyle bebegine hic bisey olmaz. :nazar:
Kemoterapi goren bir insan, digerlerine zarar vermez. Hassas olan o hasta olur, kolayca enfeksiyon kapabilir cunki.
Merak etme sakin.

canım başın sağolsun çok üzüldüm ama rabbim hepimize bir süre vermiş ne yaparsak yapalım ondan ileri gitmiyor annen sağlıklı da olsa hasta da olsa vakti gelmiş olacaktı umarım hastayken çektiği rahatsızlıklar günahlarına kefaret olsun.bebeğin için endişelenme yorum yapan vicdansız kayınvalidenlere de SİZE NE DE mümkünse bu kadar saygısız olamaz insanlar ya kızcağız annesini kaybetmiş yanına yaklaşmayacakmış bilmem neymeş bit bit :20: vicdansızlarrr

Başın sağolsun :14::14::14:
Hamile halinle anneciğini kaybetmişsin, üstüne de doktordan daha
doktor kaynananın seni üzecek sözlerine muhatap kalıyorsun...
Allah yardımcın olsun. Söylenenleri cehaletlerine ver. Doktorundan
iyi bilecek değiller sonuçta.

Annenin mekanı cennet olsun. Bebeğini de sağlıkla kucağına
alırsın inşallah. Allah sabır versin...

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

Kayınvalidenlerin haklılık yönü az da olsa var kemoterapi görürken hamile olarak senin dikkatli olmak gerekirdi. Ama bu şekilde söylenmez bu, dile getirilmez. Üslupları çok çirkin :47:

Anneciğin için ve bebeğin için bol bol dua et. Doktora gidiyormuşsun sürekli.Kontrollerini hiç aksatma. Allahın izniyle bir şey olmaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back