• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anneme karşılık vermem gerekir mi???

nio

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mart 2013
2.542
1.631
198
daha önce böyle bir konu açmıştım ve vicdanen pişman olup kapatmıştım fakat şimdi yine bu tür bir konu açma ihtiyacı duyuyorum...
annem doğumum için yanıma geldi herşey iyi hoş ve ben annemi kırmak istemiyorum fakat bazı davranışları beni çok geriyor :50:
annem ben hiççççç birşey istemem çok utanırım vs.. diyor ama eşimin yanında farklı benim yanımda farklı davranıyor :50:

annemle çarşıya çıkıyorum annem cüzdanını yanına almıyor, sonra çarşıda birçok şey beğeniyor ama cüzdanı yok yanında :50:
bunu bana hep yapıyor...
bu gün cüzdanımı alsam mı dedi bende ver ben çantama koyayım dedim ya cüzdanım çok büyük sığmaz çantana dedi bişey diyemedim çarşıya çıktık başörtü beğendi al dedim almadı çanta gördü beğendi al diye ısrar ettim almadı hani bişey aldırsın bende psikolojik olarak rahat edeyim istiyorum :50:

evde yemeğim yoktu yemek yapacaktım cafede oturmak istedi vaktim yoktu ama başka bir gün götüreyim istiyorum...
ama ben kendim yapmak istiyorum baskı altında hissetmek istemiyorum yaaaa
kontrol bende olsun istiyorum
hediye alsam bile bunu kendim yapmak istiyorum
annem farace istediğinden bahsediyor sürekli
annem doğumuma geldi diye ona bir karşılık vermem gerekiyor mu??
çünki o böyle düşünüyor :50:

Son düzenleme:
cnm önceki konularından da bildiğim kadarıyla senin ailenele genel anlamda problemin var. anne-baba-kız kardeş-erkekkardeş bariz problemleriniz var. Hal böyle olunca bazı şeyler sana ters geliyor. Ne bileyim annenin cafede oturmak istemesi normal değil mi? oturun akşama kahvaltılıkta hazırlarsın aç kalacak değilsiniz ya illaki yemek diye düşünmene gerek yok. sonra annenin maddi durumu nasıl bilmiyorum belki iyi değildir kızı olarak senin bunu düşünüp annene daha farklı davranman gerekli. Ufak tefek alışverişlerin lafımı olur anne kız arasında.

Arkadaşlarıma giderken hiç elim boş gitmem ya pasta yapar götürürüm ya hazır bir şeyler alırım ama hiç kimse bana gelirken sende gebesin karnın burnunda sana birşey getirelim yorulma demiyorlar...

ben bir meyve alıyorum misal aaaa çok pahalıydı kilosu bilmem kaç tl alınır mı o diyorlar ben ortaya koyunca bayıla bayıla yiyorlar...

cimrimiyim bilmiyorum ama bir insana bişey verdiğimde acaba enayi yerine mi kondum diye düşünmeden edemiyorum..

ama bana gelince böyle bir özen yok
verdiğime yanmıyorum da enayi yerine mi konuyorum acaba diye düşünmeden edemiyorum

Son düzenleme:
cnm önceki konularından da bildiğim kadarıyla senin ailenele genel anlamda problemin var. anne-baba-kız kardeş-erkekkardeş bariz problemleriniz var. Hal böyle olunca bazı şeyler sana ters geliyor. Ne bileyim annenin cafede oturmak istemesi normal değil mi? oturun akşama kahvaltılıkta hazırlarsın aç kalacak değilsiniz ya illaki yemek diye düşünmene gerek yok. sonra annenin maddi durumu nasıl bilmiyorum belki iyi değildir kızı olarak senin bunu düşünüp annene daha farklı davranman gerekli. Ufak tefek alışverişlerin lafımı olur anne kız arasında.

hiçç olmaz evet ama annem baskı yapıyor...
birde benim kendime ait kazancım param yok...
cafeye götüreceğim zaten o aklımda
ama cüzdanını hiç yanına almaması bana ayıp değil mi?
sonra öyle böyle bişeyler sorunca bir an önce alsam da kurtulsam diye ısrar ediyorum...
annemin parası varmı ne bekarken nede şimdi bilmiyorum çünki onun parası hiç yoktur (ama vardır)
ben bekarken bana kuruş dahi vermişliği de yoktur ne kadar sıkışırsam şıkışayım buda dip not

Yorum yapan arkadaşa katiliyorum. Benim annem yeter ki istesin elimden geldigince yaparim. O beni ne sıkıntılarla buyüttü okuttu hasta olunca sabahladı bu yetmedi oğluma baktı halende 4 kardeşiz ayrı aýrı ilgileniyor bizle. Eminim bir cook anne de boyledir sizin annenizde oyledir. Nolmuşki istesin yabancımi cuzdanıni alsa ne olur almasa ne olur param varsa alirım yoksa anneizde anlar herhalde. Bide halen size desteğe geliyor siz neler düşünüyorsunuz.

Yorum yapan arkadaşa katiliyorum. Benim annem yeter ki istesin elimden geldigince yaparim. O beni ne sıkıntılarla buyüttü okuttu hasta olunca sabahladı bu yetmedi oğluma baktı halende 4 kardeşiz ayrı aýrı ilgileniyor bizle. Eminim bir cook anne de boyledir sizin annenizde oyledir. Nolmuşki istesin yabancımi cuzdanıni alsa ne olur almasa ne olur param varsa alirım yoksa anneizde anlar herhalde. Bide halen size desteğe geliyor siz neler düşünüyorsunuz.

valla küçüklüğümü hatırlamıyorum ne sıkıntıları vardı bilmiyorum ama genç kızlık dönemim kabus gibi geçti...
birde ben kendimi de değerli görmediğimden mütevekkil kendi ailemi de değerli görmüyorum...
bu tür şeyler normal mi diyorsunuz???
ben ne normal ne değil inanın bilmiyorum
o nedenle konu açtım zaten.
birde bir insan dışarı çıktığında kaç şey isteyebilir???
kafam acaip karışık offfff
içim karma karışık
dip not: kendi annenizle kıyaslamayın lütfen objektif olun

Belki durum farklıdır olay farklıdır ama ben annemi el üstünde tutarım yemem içmem annem ne isterse onu alırım yeter ki mutlu olsun gülümsesin :)

Yine nio yine gereksiz kafaya takılan şeyler...

Yani annene iki parça hediye alsan ne olur. Çok mu eksiltir seni? Senin doğumun için gelmiş kadın, bişey beklese de beklemese de senin içinden gelmesi lazım böyle bişeyin. Gelmiyorsa da alma zaten.

Seninki cimrilik değil. Böyle bir düşünce yapısı var türk insanında. Nerde büyüdün bilmiyorum ama genelde küçük şehirde yetişenlerde olur. Evde soğan ekmek de yeseler dışarıya yapılan şey en iyisinden yapılır. Ben etli şeyleri sevmem, o yüzden yapmam. Biri kıymalı börek falan yapsa mesela yerim, eline sağlık çok güzel olmuş da derim. Ama kendim yapmam, tercih etmem yani. Benim hakkımda da böyle düşünüyorlardır belki.

Belki durum farklıdır olay farklıdır ama ben annemi el üstünde tutarım yemem içmem annem ne isterse onu alırım yeter ki mutlu olsun gülümsesin :)

annenizle mutluluklar dilerim keşke bende normal şartlarda yetişebilseydim
ama durum burada annenize canınızı feda etmeniz değill
:50: akıl almak istiyorum nereye kadar ne normal soru sormak isteyen olursa samimi bir şekilde anlatırım
yorumunuz için teşekkürler ama pek işime yaramadı

Çocukluğunuz nasıl geçti ?her annede anne olamıyor annelerde hata yapa biliyor bunları anlatmanız gerek bence şimdi yoksa herkes annesini övecek

Yine nio yine gereksiz kafaya takılan şeyler...

Yani annene iki parça hediye alsan ne olur. Çok mu eksiltir seni? Senin doğumun için gelmiş kadın, bişey beklese de beklemese de senin içinden gelmesi lazım böyle bişeyin. Gelmiyorsa da alma zaten.

Seninki cimrilik değil. Böyle bir düşünce yapısı var türk insanında. Nerde büyüdün bilmiyorum ama genelde küçük şehirde yetişenlerde olur. Evde soğan ekmek de yeseler dışarıya yapılan şey en iyisinden yapılır. Ben etli şeyleri sevmem, o yüzden yapmam. Biri kıymalı börek falan yapsa mesela yerim, eline sağlık çok güzel olmuş da derim. Ama kendim yapmam, tercih etmem yani. Benim hakkımda da böyle düşünüyorlardır belki.

sephora daha önceki yorumunu samimi bulmuştum ama istersen yorum yapma benim konularıma...
çünki aklıma takılan birşeyi (ki form kurallarında belirtildiği gibi) paylaşma özgürlüğüm var
ayrıca bizim evimiz kabus gibi olsa da yiyecek sıkıntımız olmazdı maşşallah babamın 1000 tl borcu olurdu her bir markete :1:
ayrıca ben de vejeteryanım hiç et yemem
etin kilosu 25 tl miş yuh dedim diye anlattı arkadaşım ve ekledi senin böreklerin çok güzel oluyor
burada konu ET DEĞİL farkındaysan
anneme hediye almam dediğiniz gibi benim içimden gelmeli değil mi?
YİNE KONU AÇTIĞA PİŞMAN OLDUM

amacım seni yargılamak değil cnm. herkesin farklı yaşantıları ve farklı acıları var. bazı yaşananlar unutulmuyır bunu kabul ediyorum ama anne baba farklıdır biz evlenince onlardan uzak olunca bunu daha iyi anlıyorum. geçmişte ne yaşanırsa yaşansın unutmasan da bugüne bak. sen annenin karşılık beklediğini düşünüyosun bunu annen dile getirdi mi? yoksa sen kendi düşünceni gerçekmiş gibi mi algılıyorsun. sana birşey söyleyeyim mi benim annemde bazı dönemler benimle alışverişe çıkınca ihtiyacını duyurur belkide direkt söylemeye utanıyor ama ben çok mutlu olurum. çalışan bayanım anama almayacağımda ne yapacağım hemen alırım hiç gocunmam. ama sen sanırım çalışmıyorsun işte biraz bu konuda haklısın sen eşinin eline bakarken annenin senden beklenti içinde olması yanlış. ee bunu koskoca annen bilmiyor mu? ya da düşüncesiz mi?

Bu duygulariniz sadece annenize karsi olsaydi, genc kizliginizda anneniz ile aranizda yasadiginiz problemlerin disavurumu diyecektim ama siz arkadas cevrenizdede ayni duygular icindesiniz..
Bence acilen bundan kurtulun..
Inanin ileriki yillarda hasta olursunuz cünkü bu durumda bir tanidigim vardi..
Bir etli yapiyorsaniz bir peynirli yapin böregi ama yptiktan sonra kafanizda kurup kurup durmayin..

Illede etli olmali falan filan gibi birsey yok, elinde ne varsa onu kullanir insanlar..
Bence yapmak, oldugunu göstermek istiyorsunuz ama ayni zamandada yendigi icin rahatsiz oluyorsunuz..

Bu duygularinizdan kurtulun...

Çocukluğunuz nasıl geçti ?her annede anne olamıyor annelerde hata yapa biliyor bunları anlatmanız gerek bence şimdi yoksa herkes annesini övecek

ÇOK HAKLISINIZ....
ben aslında az çok biliyorum neyin ne olduğunu lakin çok suçlanarak büyüdüğüm için birinin bana bak normal şartlarda bunlar olmamalı demesini bekliyorum...
ÇOĞU KEZ KONU AÇTIĞIMA PİŞMAN OLUYORUM...
annem fedakar bir anne değil
yalan da söylediğin gördüm çoğu zaman
sıcak bir güven bir anne kucağı değil benim gördüğüm
bana emek vermiş şimdi ben annemmm dediğimde oda yavrummmm demiyor yani nasıl anlatayım offff
ya fazlada açmak istemiyorum eskileri
abim benim nişanımda kız kaçırdı eve getirdi annem her evde olur böyle şeyler diyor :53:
sonra başka bir kadın vardı abimin hayatında bu kız gece dışarıya kaçıyor abim saçlarından sürükleyerek eve getiriyor millet bizi izliyor
her evde oluyormuş böyle şeyler sen abartıyorsun diyor
açmak istemiyorum eskileri :43:
çok üzülüyorum çoooook :43:
ben akıl almak istiyorum sizin anneleriniz de beklentiye giriyor mu bu normal bir davranış mı??

sephora daha önceki yorumunu samimi bulmuştum ama istersen yorum yapma benim konularıma...
çünki aklıma takılan birşeyi (ki form kurallarında belirtildiği gibi) paylaşma özgürlüğüm var
ayrıca bizim evimiz kabus gibi olsa da yiyecek sıkıntımız olmazdı maşşallah babamın 1000 tl borcu olurdu her bir markete :1:
ayrıca ben de vejeteryanım hiç et yemem
etin kilosu 25 tl miş yuh dedim diye anlattı arkadaşım ve ekledi senin böreklerin çok güzel oluyor
burada konu ET DEĞİL farkındaysan
anneme hediye almam dediğiniz gibi benim içimden gelmeli değil mi?
YİNE KONU AÇTIĞA PİŞMAN OLDUM

Yahu sen her şeyi ters anlıyorsun arkadaşım. Kırmak için yazmadım, eleştirel bişey de söylemedim. Sadece çok ufak şeyleri kafana takıp boşu boşuna kendini üzüyorsun diyorum. Fakirlik imasında hiç bulunmadım. Anadolu insanının eli açıktır, misafirperverdir, elinde olmasa da ikramını iyi yapar demeye getirdim. Sen eti örnek verdin diye ordan girdim bende. Senin konu açma özgürlüğün olduğu gibi benim de mesaj yazma özgürlüğüm olduğunu unutmamalısın.

anneniz bile olsa herkesin sizi kullandığını, enayi yerine koyduğunu düşünüyorsunuz genel düşünceniz bu, hissettiğiniz gibi davranın, samimi davranın yaranmaya çalışmayın.

Bu duygulariniz sadece annenize karsi olsaydi, genc kizliginizda anneniz ile aranizda yasadiginiz problemlerin disavurumu diyecektim ama siz arkadas cevrenizdede ayni duygular icindesiniz..
Bence acilen bundan kurtulun..
Inanin ileriki yillarda hasta olursunuz cünkü bu durumda bir tanidigim vardi..
Bir etli yapiyorsaniz bir peynirli yapin böregi ama yptiktan sonra kafanizda kurup kurup durmayin..

Illede etli olmali falan filan gibi birsey yok, elinde ne varsa onu kullanir insanlar..
Bence yapmak, oldugunu göstermek istiyorsunuz ama ayni zamandada yendigi icin rahatsiz oluyorsunuz..

Bu duygularinizdan kurtulun...

bu et konusu bomba gibi patlayacağını biliyordum bir gaflette paylaştım dediğim gibi ama sadece örnek vermek açısından dı son yaşadığım olay böyle olduğu için o ilk geldi aklıma...
ben arkadaşlarımla yiyip içelim gezelim eğlenelim istiyorum
ama dışarıda genelde ücretleri ben ödüyorum
misal 7 kez çıktık dışarıya 5 kez ben ödemişim
misal hep bana geliyorlar beni çağırmıyorlar
bende yalnızım
üstelik gebeyim
göstermek istemiyorum da ayıp mı olur diye düşünüyorum :(
bunlar farklı şeyler

amacım seni yargılamak değil cnm. herkesin farklı yaşantıları ve farklı acıları var. bazı yaşananlar unutulmuyır bunu kabul ediyorum ama anne baba farklıdır biz evlenince onlardan uzak olunca bunu daha iyi anlıyorum. geçmişte ne yaşanırsa yaşansın unutmasan da bugüne bak. sen annenin karşılık beklediğini düşünüyosun bunu annen dile getirdi mi? yoksa sen kendi düşünceni gerçekmiş gibi mi algılıyorsun. sana birşey söyleyeyim mi benim annemde bazı dönemler benimle alışverişe çıkınca ihtiyacını duyurur belkide direkt söylemeye utanıyor ama ben çok mutlu olurum. çalışan bayanım anama almayacağımda ne yapacağım hemen alırım hiç gocunmam. ama sen sanırım çalışmıyorsun işte biraz bu konuda haklısın sen eşinin eline bakarken annenin senden beklenti içinde olması yanlış. ee bunu koskoca annen bilmiyor mu? ya da düşüncesiz mi?

benim kazancım olsa bende harcamak çok isterdim
aynen ben kazanıyorum ben harcıyorum derdim
böyle düşündüğüm için çok utanıyorum
birde dediğim gibi annemde sıcak sevgi şefkat duyguları değil de nasıl karşılık vermeliyim ne alsam karşılığı olur diye düşünüyorum (beni böyle onlar yetiştirdi karşılıklıydı herşey)

bu et konusu bomba gibi patlayacağını biliyordum bir gaflette paylaştım dediğim gibi ama sadece örnek vermek açısından dı son yaşadığım olay böyle olduğu için o ilk geldi aklıma...
ben arkadaşlarımla yiyip içelim gezelim eğlenelim istiyorum
ama dışarıda genelde ücretleri ben ödüyorum
misal 7 kez çıktık dışarıya 5 kez ben ödemişim
misal hep bana geliyorlar beni çağırmıyorlar
bende yalnızım
üstelik gebeyim
göstermek istemiyorum da ayıp mı olur diye düşünüyorum :(
bunlar farklı şeyler

Bence bir nefes alin:)
Kimse sizi yargilamak falan icin yazmiyor..
Sadece yardimci olmak istiyoruz ve sizin yazdiklariniza göre yorum yapiyoruz..
"ben etli yapiyorum, onlar hep peynirli" derseniz, alacaginiz cevap " ya sende etli yap yada kafaya takma " olur..
Disari cikiyoruz hep ben ödüyorum demissiniz, hep bana geliyorlar demissiniz, ödemeyin, herkes kendi ödesin, size geliyorlarsa sizde gidin ama tekrar söylüyorum bu kadar kafaya takmayin..
Sizi enayi yerine koyduklarini düsünüyorsaniz, ona göre önlem alin, koydurmayin..

benim kazancım olsa bende harcamak çok isterdim
aynen ben kazanıyorum ben harcıyorum derdim
böyle düşündüğüm için çok utanıyorum
birde dediğim gibi annemde sıcak sevgi şefkat duyguları değil de nasıl karşılık vermeliyim ne alsam karşılığı olur diye düşünüyorum (beni böyle onlar yetiştirdi karşılıklıydı herşey)

hamile birisin. kafanı bu düşüncelerle kirletme hayatın güzelliklerini bebişini eşini mutlu yuvanı düşün. mutluluk arkadaşlar olmasa da kazanılır. arkadaşlarına birşey yapıyorsan onlarında aynı şeyi yapacağını düşünme. çünkü yapmıyorlar ve sen üzülüyorsun o zaman bırak sen de yapma. annene karşılık verme telaşına da düşme sonuçta anneler zor zamanalrda yanımızda olmalı illaki bir karşılık beklememeli eminimki beklemezlerde boşver. hayatına ve düşüncelerine esneklik kat derim.

Back
X