- 12 Haziran 2014
- 546
- 312
-
- Konu Sahibi onlygodcanjudgeme
Merhaba arkadaşlar.. Babam 59 annem 45 yaşında. Babam 1 aydır hastanede yatıyor. Göğüs bölümünde. Hastaneye yatmadan öncesine kadar hiç hastaneye gitmezdi hastalanmazdı gayet iyiydi yaşıtlarına göre.. Verem sanıldı ilk başta , fakat şuan damar tıkanıklığı ve kan pıhtılaşması olduğu anlaşıldı. Kan seviyesi düzelince ciğernden parça alıp ona göre tedavi başlanacak şuanda kan takıyorlar. Her neyse şimdi asıl konuya gelelim. 《 Annem kadar gamsız vicdansız bir kişi daha görmedim ben hayatımda. Kardeşim 1. Sınıfa gidiyor , sabah okula okuldan sonra etüte gidiyor akşam 6.30da eve bırakıyorlar servisle. Ben hamileyim hastane verem tedavisi gören hastalarla dolu.. Maske ile giriyorum ama hemşireler yinede kızıyor tabiki beni düşünerek... Eşim gidiyor babamı görmeye benide hergün götürüyor sağolsun. Hastane yakın değil bize dolmuş otobüsle gidemiyorum o yüzden önünden geçmiyor. Annem ise çalışıyor uzaktan bir akrabamızın evinde yemek vs yapıyor . Haftada 3 gün gidiyor maksimum. Ama daha azda gidebilir. Babamla zerre ilgilenmiyor. Sürekli babamı azarlıyor. Aramıyor sormuyor haftada 3 gün en fazla babamn yanına gelip bir kaç saat durup eve dönüyor. Bahanesi ise evi temizleyecekmiş! Evde zaten bi çocuk bi sen varsın bırak temizliği bir süre. Yemek yapacakmış. 3 çeşit 4 çeşit gerek var mı peki ? Hastane zaten evine yakın yürüyerek 5 dk git gel işe giderken uğra dönüşte uğra yada ne olmuş ki?! Babamın sağ eli inanılmaz şiş damar tıkanıklığından. Adam su şişesini açamıyor !! Biz gittiğimizde kapakları gevsek bırakıp geliyoruz rahat icsin diye.. Eşim dün berber götürdü traş ettirdi annem beni arayıp adama benzedi mi baban dedi ! Terbiyesiz... Anneme olan samimiyetimi yitirdim. Ama arayıp bağırıp çağırmak istiyorum laf anlamıyor çünkü. Ne yapmalıyım sizce? Dün babamı hiç arayıp sormamış babam ağlayacaktı yanına gittik... Dişlerini sıkıyor. Burnunda oksijen maskesi takılı bacağı şiş iki adım atsa tuvalete ancak gidiyor... Annem 3 ayda bir bin tl kredi ödeyecek sadece. Aylık zaten 900 liraya çalışıyor. Babamın emekli maaşı var. Evde kira değil. Üstelik annem bu ay 500 tl verdi kredi için üzerini biz tamamladık. E peki neden hala çalışma derdinde babama böyle davranıyor? Uzun oldu kusura bakmayın.. Stresten midem ağrıyor kinseyle paylaşmıyorum..
ben de bunu dcektimBi kadın hayat arkadaşına karşı kolay kolay bu hale gelmez. Ben okudukça acaba ne çekti diye okudum her cümlenizi.
Ha çözümü bu mu, davranış şekli bu mu olmalı tabi ki hayır. Vicdan taşıyan kimse kolay kolay yapamaz. Ama yine de sen baban için yapman gerekeni yap, annenle aralarındaki meseleye karışma. Biri babansa diğeri annen.
Bi kadın hayat arkadaşına karşı kolay kolay bu hale gelmez. Ben okudukça acaba ne çekti diye okudum her cümlenizi.
Ha çözümü bu mu, davranış şekli bu mu olmalı tabi ki hayır. Vicdan taşıyan kimse kolay kolay yapamaz. Ama yine de sen baban için yapman gerekeni yap, annenle aralarındaki meseleye karışma. Biri babansa diğeri annen.
İnanın babam annemi asla aldatmadı evinin parasını dışarda yemedi haram lokma yedirmedi ... Anneme hiç karışmaz misafirine vs. Emekli olmasına ragmen calısmaya devam etti annemi asla üzmedi..
Evet içiyordu hastaneye yatmadan bir kaç gün evel bıraktı. Bende anlayamıyorum annemi normal olarak görüyor yaptıklarını..Geçmiş olsun, babanız sigara içiyormuydu.?
Anneniz neden böyle vicdansız davranıyor.
Gerçi hasta olan bir insana ne sebeple olursa olsun böyle davranmaması gerekiyor.
Kendi ne sebep öne sürüyor. Bu derece neden umursamaz sizce?
Biz çocuklar her sorunu her olayı bilmiyoruz, onlar odalarına çekildiklerinde ne oluyor bilmiyoruz, tek sorunumuz aldatılmak değil ki..İnanın babam annemi asla aldatmadı evinin parasını dışarda yemedi haram lokma yedirmedi ... Anneme hiç karışmaz misafirine vs. Emekli olmasına ragmen calısmaya devam etti annemi asla üzmedi..
Teşekkür ederim.. Ama babamı görseniz suratı çökmüş... Gözlerine bakınca gözlerim doluyo o kadar masum ki.. yardıma muhtaç..Biz çocuklar her sorunu her olayı bilmiyoruz, onlar odalarına çekildiklerinde ne oluyor bilmiyoruz, tek sorunumuz aldatılmak değil ki..
Annem gamsız demişsin yapısıylada alakası var tabi durumun. O nasılsa ihtiyacı yok diye kendince gerek duymuyordur hastahanede kalmaya, gitmeye. Yinede anneni de mahkum etme hemen, hakkımı helal etmiyorum gibi şeyler söyleme, bi göz yaşı döktüğünü görsen dünyan altüst olur.
Geçmiş olsun babanıza.